Mislim da s godištem 2007 nema zagonetki i mislim da nisu imali nekakvih povratnih akcija
Klasična provjera što bi provjeravao i na bilo kojem drugom R motoru (ležajevi volana, diskovi, kočnice, semerinzi vilica, tragovi curenja ulja uslijed šlampavo stavljanih dihtunga nakon servisiranja itd) + zna se da je njima bila boljka propadanje poluge stražnje kočnice, a to ni sam bog ne zna zbog čega...... neki kažu zbog grijanja cilindra koji je smješten hotizontalno i blizu ispušnih cijevi pa se rješavalo drugim nogarima na koje se taj cilindar mogao zašarafiti okomito...... mislim da je to individualno jer moj tuono je 2007 godište i stražnja radi ko i prvog dana, a koristim ju stalno i sve je ok

Postojali su određeni problemi s topljenjem "smeđih" konektora kojih ima dva, no to to se rješava vrlo lako, a ako se napravi taj update poveća se i sam napon punjenja što u konačnici znači i bolje paljenje, bolji rad i sve.
Tema o tom konektoru i kako riješiti ili još bolje kako preduhitriti problem se nalazi na AF1 forumu i bilo bi ju dobro pročitati:
http://www.apriliaforum.com/forums/showthread.php?144612-Brown-Connector-Problem-Yes-we-are-affected