Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 8   Dolje

Autor Tema: ABS za i protiv  (Posjeta: 5121 )

massa.st

• Spol: Muški
  • Vozi: 0 - 24
ABS za i protiv
« : 20. Travanj 2011, 10:27:29 »

Amo malo da cujem vasa misljenja o ABS na skuterima, ja obobno sam provao Suzuki Burgman i Yamahu Tmax, Majesty sa ABS-om i nije ni se dopao kako "radi", znaci da kupujem novi skuter uvijek bi uzeo bez ABS-a.

Vasa misljenja?????
Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
Odg: ABS za i protiv
« Odgovori #1 : 20. Travanj 2011, 10:33:35 »

Mozete slobodno ovdje voditi raspravu o ABS-u, jer je onaj topic kojeg sam linkao ranije dosta star, a i ne radi se konkretno o argumentima za i protiv ABS-a, vec o ponudi skutera sa ABS-om (na HR trzistu). :wink:

DiAbLeRo

• **
  • Vozi: T-Max dablousevn
« Odgovori #2 : 20. Travanj 2011, 10:57:16 »

Zaključak svih niže navedenih testiranja je da ABS produljuje zaustavni put kod kočenja na idealnoj podlozi, u suhim, idealnim uvjetima, i kada je za upravljačem vrhunski vozač koji izvrsno zna dozirati snagu kočenja.
U svih ostalih 99,9% slučajeva i 100% kada su u pitanju mokri uvjeti na cesti, ABS je zakon i točka.

http://www.ibmwr.org/prodreview/abstests.html

I guess in the end the only real question is not whether or not you can afford ABS, but can you afford to ride without it?

http://www.iihs.org/research/topics/pdf/r1110.pdf

http://www.msf-usa.org/imsc/proceedings/a-green-comparisonofstoppingdistance.pdf

I još samo jedna stvar naslovno na prvi post: dati 50, 60, 70 ili nedajbože 80 tisuća kuna za vozilo na dva kotača bez ABS-a, a ne doplatiti 4-5 tisuća za isti, mi govori samo to da su stare lije - prodavači u prodajnom salonu kupcu prodali ono što im je u tom trenutku bilo u salonu, "na akciji", jer se stroj s ABS-om čeka, a plaha ptičica zvana kupac bi u tih mjesec-dva mogla odlepršati s lovom...
« Zadnja izmjena: 20. Travanj 2011, 11:09:28 DiAbLeRo »
Evidentirano
Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipis dudatis eneus iri!"

Incredible

• U bannani
  • Vozi: Slonića
« Odgovori #3 : 20. Travanj 2011, 11:01:05 »

a koliko ljudi koji voze skutere su vrhunski vozači? po mojoj slobodnoj procjeni oko 0,1% :wink:
Evidentirano
ZAGI

massa.st

« Odgovori #4 : 20. Travanj 2011, 11:08:16 »

a koliko ljudi vozi skutere kada su mokri uvjeti na cesti????............ :misli: :misli: :misli:
Evidentirano

DiAbLeRo

• **
« Odgovori #5 : 20. Travanj 2011, 11:11:40 »

a koliko ljudi vozi skutere kada su mokri uvjeti na cesti????............ :misli: :misli: :misli:

Ja, jedno 10-tak dana u godini po kiši, a 30-tak na temperaturama oko ili ispod nule, po zagrebačkim cestama punim rupa i tramvajskih tračnica.
Evidentirano

Incredible

• U bannani
« Odgovori #6 : 20. Travanj 2011, 11:11:44 »

sigurno više od ovih koji su vrhunski i kojih ima 0,1%  :wink:
Evidentirano
ZAGI

massa.st

« Odgovori #7 : 20. Travanj 2011, 11:16:19 »

mozda u unutrasnjosti hr-a, ja gledam ode na podrucju Splita i okolice, nikad nisam zazalio sto nemam ABS, niti bi kupito skuter sa ABS-om.

evo jedan primjer prijatelj je imao tmaxa iz 2007 god. sa ABS kojeg je prodao ima 10-tak dana i kupio je opet tmaxa ali noviji model i trazio je iskljucivo skuter bez abs-a................ :palacgore: :palacgore:

do dovoljno govori koliko je korisan ABS na skuteru......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #8 : 20. Travanj 2011, 11:16:41 »

a koliko to abs produžuje zaustavni put i koliko vozaća će uspjeti imati kraći zaustavni put od onog s ABS-om u paničnoj situaciji?

live-for-ride

« Odgovori #9 : 20. Travanj 2011, 11:17:27 »

mozda u unutrasnjosti hr-a, ja gledam ode na podrucju Splita i okolice, nikad nisam zazalio sto nemam ABS, niti bi kupito skuter sa ABS-om.

evo jedan primjer prijatelj je imao tmaxa iz 2007 god. sa ABS kojeg je prodao ima 10-tak dana i kupio je opet tmaxa ali noviji model i trazio je iskljucivo skuter bez abs-a................ :palacgore: :palacgore:

do dovoljno govori koliko je korisan ABS na skuteru......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ne nego to govori koliko ti je frend informiran i pametan :mrgreen:
ustvari, koja je razlika između abs-a na motoru i skuteru?

Incredible

• U bannani
« Odgovori #10 : 20. Travanj 2011, 11:19:09 »

uopće ne kužim tvoje pitanje za ili protiv kad si se ti već u startu odlučio za ovu drugu opciju....

Evidentirano
ZAGI

massa.st

« Odgovori #11 : 20. Travanj 2011, 11:19:53 »

ne nego to govori koliko ti je frend informiran i pametan :mrgreen:

hahhha................ja radije uvijek provam nego da slusam druge kako pametuju, ako momak vec 10 godina vozi motore, i zna voziti i vozio je 3 godine skuter sa ABS, i nakon toga kupuje skuter bez ABS-a, to nesto govori, da je toliko dobar i korisan onda vjerovatno vise nikada nebi kupio skuter, motor bez ABS-a.
Evidentirano

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #12 : 20. Travanj 2011, 11:22:35 »

U svakom slučaju ZA...kao što je Incre rekao koliko to vozača skutera ima da bi im ABS smetao...

a massa nema para za ABS pa sad pizdi  :LOL:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

zlikavac

• Forumski patuljak
  • Vozi: CBR Repsol wannabe i Slobodana
« Odgovori #13 : 20. Travanj 2011, 11:23:23 »

Netko je tu napisao da je s abs-om dulji put kočenja na idealnoj podlozi i u idealnim uvijetima s idealnim vozacem. Te tri stvari se nece nikad poklopit, pogotovo idealna podloga. Uvijeti da bi bili idealni moraju biti kontrolirani,a u prometu to definitivno nisu. Tako da sam ja za abs
Evidentirano

massa.st

« Odgovori #14 : 20. Travanj 2011, 11:25:32 »

uopće ne kužim tvoje pitanje za ili protiv kad si se ti već u startu odlučio za ovu drugu opciju....

ja znam svoje misljenje i sto bi ja napravio, ali u jednoj drugoj temi smo dosta off-ali u vezi ABS-a pa sam odlucio otvoriti temu da cujem misljenja onih koji su provali skutere sa ABS-om i bez............ :misli: :misli: :misli: :misli:
Evidentirano

massa.st

« Odgovori #15 : 20. Travanj 2011, 11:26:20 »

U svakom slučaju ZA...kao što je Incre rekao koliko to vozača skutera ima da bi im ABS smetao...

a massa nema para za ABS pa sad pizdi  :LOL:

bas to.......... :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #16 : 20. Travanj 2011, 11:28:13 »

hahhha................ja radije uvijek provam nego da slusam druge kako pametuju, ako momak vec 10 godina vozi motore, i zna voziti i vozio je 3 godine skuter sa ABS, i nakon toga kupuje skuter bez ABS-a, to nesto govori, da je toliko dobar i korisan onda vjerovatno vise nikada nebi kupio skuter, motor bez ABS-a.
znam ja hrpu "frajera" koji su pametniji od tehnologije. Znam i one koji se kunu u frgiće, kojima su "stari" motori puno bolji od novih....znaju oni, sve novo je koma, staro je zakon :palacgore:
Jebeš abs, zašto u raskršću na skliskoj podlozi pritisnuti kočnicu bez razmišljanja kad s malo igre možeš simulirati abs :mrgreen:

DiAbLeRo

• **
« Odgovori #17 : 20. Travanj 2011, 11:29:05 »

Vjerujem da nekim ljudima stvarno ne treba ABS. Ima li ga Rossi? Ne. Ima li ga Vettel? Ni slučajno.

Ma, kome još trebaju kočnice s ABS-om? Ma ne trebaju im nikakve kočnice, najbolje da ih skinu i koče nogama kao Fred Flintstone, voze se samo po suhom i lijepom vremenu, na cesti bez ijednog dugog prometala, bez semafora, okuka, masnih mrlja i zebri na asfaltu, bez kratkovidnih starih babaca koji ti bez žmigavca izlete iz sporedne ceste i presijeku put, bez djece koja ti izlete na cestu tik ispred tebe trčeći za loptom...

Ma jebeš taj tehnički napredak i evoluciju...
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #18 : 20. Travanj 2011, 11:30:34 »

Vjerujem da nekim ljudima stvarno ne treba ABS. Ima li ga Rossi? Ne. Ima li ga Vettel? Ni slučajno.

Ma, kome još trebaju kočnice s ABS-om? Ma ne trebaju im nikakve kočnice, najbolje da ih skinu i koče nogama kao Fred Flintstone, voze se samo po suhom i lijepom vremenu, na cesti bez ijednog dugog prometala, bez semafora, okuka, masnih mrlja i zebri na asfaltu, bez kratkovidnih starih babaca koji ti bez žmigavca izlete iz sporedne ceste i presijeku put, bez djece koja ti izlete na cestu tik ispred tebe trčeći za loptom...

Ma jebeš taj tehnički napredak i evoluciju...
slažem se...samo polegni i zasssssss...

DiAbLeRo

• **
« Odgovori #19 : 20. Travanj 2011, 11:31:05 »

Massa ili moderator, aj ako možeš, dodaj glasanje za ili protiv ABS-a u temu.
Evidentirano

dentist

• **
  • Vozi: Gilera GP 800
« Odgovori #20 : 20. Travanj 2011, 11:32:52 »

Prvo bi trebalo raščistiti priču oko puta kočenja. ABS ne skraćuje zaustavni put. ABS tome nije ni namijenjen niti je zato izmišljen. NAmjena ABS-a je da omogući skretanje (promjenu pravca) u "kritičnim" situacijama. Dakle, vozilo bez ABS-a će proklizati i udariti u prepreku, a ono s ABSom neće, jer neće doći do blokiranja kotača i moguće su korekcije putanje. Naravno, puno ovisi i o samom vozaču. Zgodan je primjer vožnja auta na debelom snijegu. Ako se nagazi kočnica, vozilo bez ABS-a će proklizati, ali će i tako kližući stati, dok vozilo s ABSom praktički uopće ne koči jer se sam ABS "bori" sa stalnim proklizavanjem zbog vrlo skliske podloge i zaustavni put će biti duži. Naravno, vozilo s ABSom može blago mijenjati smjer, dok ono bez ne može, ali to su sitnice.

Osobno, nikada nisam isprobao motor/skuter s ABSom pa ne znam kakav je osjećaj, ali ako je sličan kao kod automobila uz svu onu buku i trešnju, ne bih to volio iskusiti.

S druge strane, da je bilo mogućnosti doplate za ABS na mom GP 800, vjerujem da bih ga doplatio.  
Evidentirano
Dentists do it twice a day!

massa.st

« Odgovori #21 : 20. Travanj 2011, 11:32:53 »

Massa ili moderator, aj ako možeš, dodaj glasanje za ili protiv ABS-a u temu.

neznam kako se stavlja, mozda moze moderator dodati.......... :palacgore:
Evidentirano

Incredible

• U bannani
« Odgovori #22 : 20. Travanj 2011, 11:34:27 »

ja znam svoje misljenje i sto bi ja napravio, ali u jednoj drugoj temi smo dosta off-ali u vezi ABS-a pa sam odlucio otvoriti temu da cujem misljenja onih koji su provali skutere sa ABS-om i bez............ :misli: :misli: :misli: :misli:
pa evo i čuješ ih, al nekak si mislim da si očekivao malo drugačiji razvoj situacije od ovog...

jebiga ak 100 ljudi na planeti zemlji bolje koči od ABS-a ne znači da ostalih 5 milijardi može to isto... uostalom, nek si kupi ko kaj hoće i ko misli šta je za njega bolje, ja sam 100% siguran da bi imao više koristi od njega nego nedostataka...
Evidentirano
ZAGI

DiAbLeRo

• **
« Odgovori #23 : 20. Travanj 2011, 11:34:42 »

dovoljna legenda da uzme model bez ABS-a.

kao sto sam vec rekao, abs je za neznalice.... :jesus: :jesus: :jesus: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

Bolje bit sigurna neznalica nego invalid ili nedajbože, leš.
Si ti vidio statistiku broja nezgoda (pa i sa smrtnim ishodom) sa i bez ABS-a koju sam gore linkao? Mislim da nisi, jer nitko pri zdravoj pameti ne bi osporavao gole životne činjenice.
Evidentirano

Tmax

• **
  • Vozi: Hondu CBF
« Odgovori #24 : 20. Travanj 2011, 11:34:51 »

Ta rasprava neče dobit sreta kraj  :mrgreen:, moje mišlenje za sve nas koji nismo nalik Rosiju, Stoneru i tim momcima ako imaš novac uvijek ABS. U prometu može ti spasit glavu, nije tu samo zavorni put nego imaš kontrolu nad motorom. Kod blokiranog kotača na motoru brez ABS ideš "dole" i gotov si.

Evo šta kažu drugi:

Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 8   Gore

Stranica je generirana za 0.16 sekundi uz 16 upita.