Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Dolje

Autor Tema: ABS za i protiv  (Posjeta: 5121 )

live-for-ride

• Spol: Muški
  • Vozi: Nikolinu
Odg: ABS za i protiv
« Odgovori #50 : 20. Travanj 2011, 14:15:23 »

bitno da smo mi pametni....Nemam pojma, valjda na našem asfaltu vrijede drugačija pravila i zakoni fizike.

dentist

• **
  • Vozi: Gilera GP 800
« Odgovori #51 : 20. Travanj 2011, 14:16:56 »

Ima nešto i u tome da je uspio zaobići auto ispred sebe. Kad prokližeš, nema zaobilaženja...

Btw. može li netko opisati kako izgleda (koji je osjećaj) kad se uključi ABS?

Inače, ne sjećam se kad mi je blokirao kotač iako imam poprilično iskustva. Doduše, vozio sam motor, a GP 800 jašem tek odnedavno...
Evidentirano
Dentists do it twice a day!

massa.st

• Vozi: 0 - 24
« Odgovori #52 : 20. Travanj 2011, 14:18:10 »

pričas bedastoće totalne...kao prvo dali si svjestan da sa ABS-om imaš koliku toliku kontrolu upravljanja dok bez ABS-a nemaš nikakvu...drugo...zašto se po tebi ABS u toj situaciji uopće upalio?

zato sta nevalja nista, pa ne vozim motor 5 dana pa da ne znam o cemu pricam, rijetko kada mi proklize prednji kotac, i bia sam u miljun sitacija kada nisam imao abs i i nije proklizao kotac, dali ste vi ikada vozili motor sa abs-om pa tu sada pametujete.
Evidentirano

massa.st

« Odgovori #53 : 20. Travanj 2011, 14:20:04 »

Ima nešto i u tome da je uspio zaobići auto ispred sebe. Kad prokližeš, nema zaobilaženja...

Btw. može li netko opisati kako izgleda (koji je osjećaj) kad se uključi ABS?

Inače, ne sjećam se kad mi je blokirao kotač iako imam poprilično iskustva. Doduše, vozio sam motor, a GP 800 jašem tek odnedavno...

o tome se bas i radi, nemam mi ja abs pa ne pamtim kada mi je blokalo kola, a svaki dan xy sitacija.

Kada se upali abs, isto ti je kao i na autu, kako ti vraca papucu od kocnice, tako ti na motoru vraca stipe kocnica..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #54 : 20. Travanj 2011, 14:21:47 »

zato sta nevalja nista, pa ne vozim motor 5 dana pa da ne znam o cemu pricam, rijetko kada mi proklize prednji kotac, i bia sam u miljun sitacija kada nisam imao abs i i nije proklizao kotac, dali ste vi ikada vozili motor sa abs-om pa tu sada pametujete.

vozio sam XJ6 sa ABS-om i oduševio se  :palacgore: a što se tiče motora  i vožnje ja za tebe neznam dali si uopće ikada vozio motor  :jesus: jedino...ali jedino gdje za ABS nema potrebe je makadam (za staze nema potrebe govoriti)...tamo on ne vrijedi za sve ostalo ZAKON!
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

dentist

• **
« Odgovori #55 : 20. Travanj 2011, 14:25:20 »

o tome se bas i radi, nemam mi ja abs pa ne pamtim kada mi je blokalo kola, a svaki dan xy sitacija.

Kada se upali abs, isto ti je kao i na autu, kako ti vraca papucu od kocnice, tako ti na motoru vraca stipe kocnica..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A vibracije i neugodni zvukovi? Znam da su se neki početnici znali uplašiti kad po prvi put osjete rad ABS-a (u autu)...
Evidentirano

massa.st

« Odgovori #56 : 20. Travanj 2011, 14:27:51 »

nista drugacije nego kod auta....... :palacgore:
Evidentirano

Incredible

• U bannani
  • Vozi: Slonića
« Odgovori #57 : 20. Travanj 2011, 14:28:41 »

A vibracije i neugodni zvukovi? Znam da su se neki početnici znali uplašiti kad po prvi put osjete rad ABS-a (u autu)...
pa zato to isprobaš u par navrata i nemre te to onda više iznenadit...uostalom mislim da te ipak više iznenadi kad ti neko izleti nego samo trzanje abs-a...
Evidentirano
ZAGI

infinity

« Odgovori #58 : 20. Travanj 2011, 14:29:10 »

abs :palacgore:
Evidentirano

Rimtu

• *
« Odgovori #59 : 20. Travanj 2011, 14:29:52 »

ako se tebi aktivirao abs.....u trenutku kada se on aktivirao i dozvolio da se kotač okrene, tebi bi kotač proklizio i zaljepio bi se ko palačinka u taj auto ispred sebe.....problem je taj što bi ti i dalje pričao kako "bi bilo još gore da si imao abs".

Upravo tako... umjesto a si sretan što si se uspio zaustaviti i ne razbiti, sad još objašnjavaš da ABS ne valja.  :LOL:

Evidentirano
Arguing over the internet is like running in the Special Olympics; even if you win, you're still retarded

massa.st

« Odgovori #60 : 20. Travanj 2011, 14:30:53 »

Upravo tako... umjesto a si sretan što si se uspio zaustaviti i ne razbiti, sad još objašnjavaš da ABS ne valja.  :LOL:

u tome i je cili problem sto se nisam uspio zaustaviti........ :misli: :misli:
Evidentirano

Rimtu

• *
« Odgovori #61 : 20. Travanj 2011, 14:31:26 »

Ma mislim da bi se više uplašili kad bi preletili preko volana.

Ako razmišljaš da li uzeti ABS ili ne... uzmi ga, otplatit će sam sebe prije ili kasnije.
Evidentirano
Arguing over the internet is like running in the Special Olympics; even if you win, you're still retarded

dentist

• **
« Odgovori #62 : 20. Travanj 2011, 14:31:49 »

2incre: to je jasno, ali me zanimalo ima li kakvih "lelujanja" s obzirom da si na dva kotača...
Evidentirano

jedimaster

« Odgovori #63 : 20. Travanj 2011, 14:33:35 »

2incre: to je jasno, ali me zanimalo ima li kakvih "lelujanja" s obzirom da si na dva kotača...

nikakva lelujanja...
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

massa.st

« Odgovori #64 : 20. Travanj 2011, 14:33:56 »

nista....... :palacgore:
Evidentirano

dentist

• **
« Odgovori #65 : 20. Travanj 2011, 14:35:42 »

Onda OK! Ionako bih ga uzeo da sam mogao. Šteta što nije u opciji, a intersantno, na GPovoj instrumnet tabli postoji žaruljica za ABS uz napomenu iz manuala (i našeg i internacionalnog) da se ta žaruljica ne koristi, odnosno da nema funkciju...
Evidentirano

jedimaster

« Odgovori #66 : 20. Travanj 2011, 14:35:58 »

i naravno filmić po 1000 puta , ABS i bez ABS-a  :ohne:

Evidentirano
www.apertemedia.hr/

massa.st

« Odgovori #67 : 20. Travanj 2011, 14:39:14 »

i sta to znaci taj flim......uglavnom filmovi sa youtuba nisu opce pouzdani, stao je ko kreten na kocnicu i normalno da ce kolo proklizati............. :misli: :misli: :misli: :misli:
Evidentirano

Shepa

• Vozi: GS500 K1
« Odgovori #68 : 20. Travanj 2011, 14:44:27 »

Ima sam priliku vozit malog Stroma sa ABS-om po kiši (probna vožnja nakon dricavanja prednjeg kraja) i pošto mi je to bija prvi (za sad i jedini) put u životu na motoru s ABS-om, tija san vidit kako to funkcionira na motoru (a pošto još nije bija pripremljen za pituravanje, nije mi bilo previše frka ako i opletem  :mrgreen:).

U svakom slučaju, po full mokrom asfaltu dobre kvalitete (dritura Smokovik) san pri nekih xxxkm/h naglo stisnija prednju i zadnju DO KRAJA (znači nikakvo doziranje ni mozganje), motor se bez ikakvih zanošenja i proklizavanja zaustavija u nekih (po slobodnoj procjeni) 30-ak metara. Na štipi i pedali se osjeća visokofrekventno vibriranje, ali ništa strašno, samo znak da se ABS uključija i da odrađuje svoj posal.

Isto san ponovija kod Kauflanda (isto dobar asfalt), uz isti rezultat.
Onda san Velebitskom ulicom (asfalt gladak k'o staklo + ulegnuća različitih dubina i širina) otiša do Dubrovačke (asfalt izrazito varijabilne hrapavosti  :mrgreen:) pa prema Poljičkoj i na svakom semaforu navedenih ulica ponovija test, a onda sam vozeći Poljičkom (ubi Bože asfalt) gađa svaku zebru uz isti sistem kočenja.

Na kraju, motor san vratija u garažu netaknut, samo mokar od kiše.
Moj zaključak i mišljenje iz vlastitog iskustva: ABS vridi svake jebene kune i ako si buden moga priuštit motor koji ga ima, kupujen pod obavezno!

Vama kojima ABS ne triba, nemojte se zamarat time i kraj priče.
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

DiAbLeRo

• **
  • Vozi: T-Max dablousevn
« Odgovori #69 : 20. Travanj 2011, 14:44:32 »

Nakon tolikih relevantnih i stručnih analiza, testova, statistika, mjerenja od strane nepristranih agencija, ureda za sigurnost, stručnjaka uzduž i poprijeko motorističkog novinarstva, ove priče tipa "meni ne treba ABS jer ja sam baja i ja znam kočit'" padaju u vodu u samo jednom detalju. A to je onaj jedan momenat KAD ti se desi da ti se opusti koncentracija i nađeš se u situaciji koju nisi predvidio i ne možeš kontrolirati. Možeš se samo nadati da ćeš imati još jednu priliku u životu kupiti neki novi model dvokotača s ugrađenim ABS-om.

Nikad nisam čuo da je itko imao nezgodu zbog imanja ABS-a.
Zbog nepostojanja istog, e, to je već druga priča...
Evidentirano
Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipis dudatis eneus iri!"

infinity

« Odgovori #70 : 20. Travanj 2011, 14:48:26 »

A šta se ti javljaš, di je tebi ABS? :misli: :mrgreen:

Moja isprika, proba si ABS nedavno na "kralju". :palacgore: :mrgreen:

Ima več par dana vozim  motor sa i bez abs-a...od te dvije ponuđene opcije biram onu sa abs :jesus:
Ja i ne računam onu kratku vožnju na kralju kao "napokon sam progledao"
Dok ti samo pričaš da očeš kupit enduraču :jesus:
Evidentirano

Rimtu

• *
« Odgovori #71 : 20. Travanj 2011, 14:48:43 »

Nikad nisam čuo da je itko imao nezgodu zbog imanja ABS-a.
Zbog nepostojanja istog, e, to je već druga priča...

Evo Massa je zamalo imao nezgodu zbog ABS-a, da nije bilo ABS-a ne bi imao kriznu situaiciju  :misli:
Evidentirano

jedimaster

« Odgovori #72 : 20. Travanj 2011, 14:49:07 »

i sta to znaci taj flim......uglavnom filmovi sa youtuba nisu opce pouzdani, stao je ko kreten na kocnicu i normalno da ce kolo proklizati............. :misli: :misli: :misli: :misli:

e pa stao je i onaj drugi sa ABS-om  :wink: ili je po tebi namještaljka  :misli:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/

pajo_patak

• **
  • Vozi: cvajo 180
« Odgovori #73 : 20. Travanj 2011, 15:29:19 »

ja te molim da to pojasniš...

a neznam šta ti imam pojašnjavat...izleti baba sa parkinga, ti po kočnici ko sivonja, bloka kolo i kliziš po podu dok ne lupiš babu. situacija 2, izleti baba, ti po kočnici ko sivonja, ali imaš abs, uspiješ stat ili je čak zaobiđeš. situacija 3, izleti baba, ti po kočnici, al ne brenzaš ko sivonja nego ostaneš miran, imaš kontrolu nad situacijom pa ili uspiješ stat ili je zaobiđeš...
nismo svi isti pa da isto reagiramo, ima san xy situacija di je bilo "za dlaku" ima san i situacija di je bilo i posljedica, al nikad, baš nikad nisan bia u panici da napravin nešto čega nisan svjestan u tim sitacijama, tek kasnije dođe straj do ludare...naravno triba imat i nešto iskustva u tim situacijama i dobro znat kako će se ponašat ono šta voziš...
al ne reagiraju svi isto...pa je glupo generalizirat abs je dobar, abs nije dobar...
to je samo pomagalo, samo po sebi neće ni skratit put kočenja ni ništa slično...ali je stvar koja može dosta pomoć kad nemaš kontrolu nad situacijom...i to definitivno stoji.

hehe, nije tu pomješano sve i svašta. Laički rečeno...kotač ili klizi ili ne klizi (iz kojeg god sustava gledaš). Moment nečeš izmjeriti nego izračunati, silu kočenja možeš...uglavnom, nebitno. Sve ovisi o kvaliteti podloge (tj razlici ta dva koeficijenta trenja) i kvaliteti abs-a. Na idealnoj podlozi se niti abs neće aktivirati, na lošoj je bolje da se aktivira....no.....ne vidim smisao ovog. Bolje Vam je bez abs-a....što će vam to. Samo bacanje para.

je, pomišano je sve i svašta...tehnički rečeno a ne laički, koeficijent trenja je isti u oba slučaja, i to nema veze sa vrstom podloge, jer i podloga sa gumom ima svoj određeni koeficjent trenja, ali statičko i dinamičko opterećenje su 2 različite stvari, i mislim da bi ti tribalo bit logično da će zaustavni put kod statičkog opterećenja bit kraći.
a ja stvarno ne kužin šta ti meni oćeš dokazat i koji je smisal toga šta si ti reka?
Evidentirano
http://bikepics.com/members/topa91/
Samo bajkeri razumiju zašto psi vole izbaciti glavu kroz prozor...

massa.st

« Odgovori #74 : 20. Travanj 2011, 15:40:47 »

Ima sam priliku vozit malog Stroma sa ABS-om po kiši (probna vožnja nakon dricavanja prednjeg kraja) i pošto mi je to bija prvi (za sad i jedini) put u životu na motoru s ABS-om, tija san vidit kako to funkcionira na motoru (a pošto još nije bija pripremljen za pituravanje, nije mi bilo previše frka ako i opletem  :mrgreen:).

U svakom slučaju, po full mokrom asfaltu dobre kvalitete (dritura Smokovik) san pri nekih xxxkm/h naglo stisnija prednju i zadnju DO KRAJA (znači nikakvo doziranje ni mozganje), motor se bez ikakvih zanošenja i proklizavanja zaustavija u nekih (po slobodnoj procjeni) 30-ak metara. Na štipi i pedali se osjeća visokofrekventno vibriranje, ali ništa strašno, samo znak da se ABS uključija i da odrađuje svoj posal.

Isto san ponovija kod Kauflanda (isto dobar asfalt), uz isti rezultat.
Onda san Velebitskom ulicom (asfalt gladak k'o staklo + ulegnuća različitih dubina i širina) otiša do Dubrovačke (asfalt izrazito varijabilne hrapavosti  :mrgreen:) pa prema Poljičkoj i na svakom semaforu navedenih ulica ponovija test, a onda sam vozeći Poljičkom (ubi Bože asfalt) gađa svaku zebru uz isti sistem kočenja.

Na kraju, motor san vratija u garažu netaknut, samo mokar od kiše.
Moj zaključak i mišljenje iz vlastitog iskustva: ABS vridi svake jebene kune i ako si buden moga priuštit motor koji ga ima, kupujen pod obavezno!

Vama kojima ABS ne triba, nemojte se zamarat time i kraj priče.

tada si bia ti na cesti i vise niti jedan motor........... :LOL: :LOL: :LOL:

ma ko vozi po kakvom vremenu???????

ako se i nadjem u takvoj situaciji onda laganini a necu zajunit ko idiot i onda po kocnicama............ :misli: :misli: :misli:

niko nema ABS, svima odjednom triba, ja ga nemam, ne triba mi i ne sicam se kada mi je koliko radi naglog kocenja proklizalo............. :misli: :misli: :misli: :misli:
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Gore

Stranica je generirana za 0.17 sekundi uz 15 upita.