Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Atlantic 500?  (Posjeta: 1644 )

Cortez

• Spol: Muški
  • Vozi: Kymco Downtown 300i ABS & Agility 125
Atlantic 500?
« : 01. Svibanj 2011, 20:56:20 »

Nedavno sam ovako otvorio temu o X9 500 pa me zaskocila ekipa sa popisom problema
i otjerala me.. jel ista situacija i sa Atlanticom 500?

Zanima me 2007 i novije samo..

Vidim na AF1 Apriliaforumu da se spominju problemi sa gasenjem (no pretpostavljaju da je zbog
kalifornijskih regulativa oko zagadjivanja i dodataka na skuteru zbog toga), i da im odlaze
regulatori voltaze (njima i scarabeima isto..).. Koliko taj detalj kosta?

Eto, toliko samo zasad.

p.s. Upoznat sam dobro sa mjesanjem ulja i goriva kod mastera 460, no i tu se prica da iza
2006 nije bilo tog problema. Jel netko imao taj problem na novijem (bilo koji skut sa tim
motorom)?

Thnx!
Evidentirano
Prodajem Kymco Agility 125 (prva reg. 2008) - http://tinyurl.com/7f8w9o5

Prethodni strojevi: 2007 Kawasaki ER6F ABS, 2003 Peugeot Speedfight2 50 LC

Tmax

• **
  • Vozi: Hondu CBF
Odg: Atlantic 500?
« Odgovori #1 : 03. Svibanj 2011, 16:37:59 »

Ja sam imal atlantica 500 sprint. Pretpostavljam da misliš taj model jer godine 2007 više nije bilo "starog".
Sa njim sam prešao 18500km i to bez problema, imao sam 460ccm agregat. Kako sam več jednom rekao koristio sam ga za svakodnevne vožnje na posao i u grad (3-6km) i nikad nisam imao problema sa takozvanim miješanjem ulja što se na veliko spominje (išao sam sa njime i na GG i po okolini, da nebude ko rekao koliko km sam napravio u gradu  :mrgreen:). Problema sa gašenjem ili regulatorom voltaže nisam imao. Imao je serijsko ugrađen alarm. Skuter je bio dobar u zavojima i štedljiv, a sa druge strane mjesta ispod sica nije bilo puno (jedna kaciga i par sitnica) za razliku od starog modela. Na testima u njemčkim revijama koje se bave scooterima bijo je proglašen za najboljeg od ITA skuterjev koji imaju 460ccm agregat (mislim da sam negde več stavio poene koje su dobili).
Ako te još nešto zanima pitaj.

P.S. da budemo sigurni, da govorimo o istom modelu vidi sliku.
« Zadnja izmjena: 03. Svibanj 2011, 19:40:00 Tmax »
Evidentirano

Cortez

« Odgovori #2 : 03. Svibanj 2011, 18:00:18 »

Ja sam imal atlantica 500 sprint. Pretpostavljam da misliš taj model jer godine 2007 više nije bilo "starog".
Sa njim sam prešao 18500km i to bez problema, imao sam 460ccm agregat. Kako sam več jednom rekao koristio sam ga za svakodnevne vožnje na posao i u grad (3-6km) i nikad nisam imao problema sa takozvanim miješanjem ulja što se na veliko spominje. Problema sa gašenjem ili regulatorom voltaže nisam imao. Imao je serijsko ugrađen alarm. Skuter je bio dobar u zavojima i štedljiv, a sa druge strane mjesta ispod sica nije bilo puno (jedna kaciga i par sitnica) za razliku od starog modela. Na testima u njemčkim revijama koje se bave scooterima bijo je proglašen za najboljeg od ITA skuterjev koji imaju 460ccm agregat (mislim da sam negde več stavio poene koje su dobili).
Ako te još nešto zanima pitaj.

P.S. da budemo sigurni, da govorimo o istom modelu vidi sliku.

Da, na njega mislim, 2007. i novije uglavnom.. ako vec mora biti 460cc master da je sto noviji i sa sto manje
kilometara. Proucavam opcije jer mi se nudilo nesto pod racun za auto pa..  :wink:

Pretpostavljam da je potrosnja bila 4-4,5l kao i ostali skutovi sa tom masinom.. i cca 160km/h?

Thnx za informacije u svakom slucaju!  
Evidentirano

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #3 : 03. Svibanj 2011, 18:14:39 »

jedan od rijetkih maksija koji mi se sviđa tj onaj stari model mi je bolji
kako god bolje nego kymco :mrgreen:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

Cortez

« Odgovori #4 : 03. Svibanj 2011, 18:28:39 »

"Bolje" je relativan pojam..  :wink:
Vjerujem da bi mi odgovarao gotovo svaki skuter u koji se ugradjivao piaggio master od 400
i 500ccm, s tim da sam nedavno otkrio da nisam bas odusevljen polozajem sjedenja na Beverly-u,
ali sve ostalo sto probam bi 'proslo', a ako netko ponudi neki skuter pod racun, nema previse
biranja.

Ako cemo iskreno, Xciting 500Ri sa ABS-om bi bio moj prvi izbor trenutno, za nekakav mix i
solidnih performansi i komfora.. znam da ne briljira ni u jednom od tih stavki ali je kompletno
gledano kvalitetan proizvod koji sve radi podjednako dobro.

Anyways, samo sam se htio uvjeriti da je Atlantic bolji izbor od X9 od kojega su me ljudi tu
odgovarali, a neki su si cak dali truda slat mi privatne poruke da kazu koliko su problema
imali sa istim (500tke)..  :mrgreen:

Eto..
Treba netko Mazdu 6?  :wink:

p.s. Jucer mi je bas netko o Nexusu 500 tupio kako bi na njemu izgubio bubrege koliko je tvrd
i neudoban.. i onda mi covjek za referencu komfora navede beverly 300 novi kojega sam bas
nedavno probao i ostao zatecen koliko je tvrd i ovjes i sic.. i definitivno ga ne bi nazvao udobnim.
 :?

Sumnjam iskreno da je Nexus neudobniji od ER6F-a.. i uzeo bi ga.. da nije 2010 godina i da covjek
ne trazi previse.. (zapravo, nije covjek kriv sto zapravo novi kosta po meni previse)  :?
Evidentirano

Tmax

• **
« Odgovori #5 : 03. Svibanj 2011, 19:38:59 »

Da, na njega mislim, 2007. i novije uglavnom.. ako vec mora biti 460cc master da je sto noviji i sa sto manje
kilometara. Proucavam opcije jer mi se nudilo nesto pod racun za auto pa..  :wink:

Pretpostavljam da je potrosnja bila 4-4,5l kao i ostali skutovi sa tom masinom.. i cca 160km/h?

Thnx za informacije u svakom slucaju!  

Da u pravo si, potrošnja se kretala između 4 - 4,8l a konačnu nikad nisam proverio  :oops:
Imam broj magazina Scooter&SPORT kde su napravili usporedni test Kymca 500 i Atlantica 500 Sprint. Obojica su dobro prošla, najbitnija razlika je bila u voznim osobinama. Prema mnenju testnih vozača Aprilija je bila "stvorena" za zavoje a Kymco se tamo osječao tromiji. Na otvorenoj cesti Kymco je kod večih brzina bolje "držao" smijer. Potrošnja je kod Kymca bila cca 0.5l viša, ali je dobio više bodova za "luksuz" (instrumen ploča, prtljažnik ... ). Obojica su na kraju dobili i oznaku "best buy" za uloženi novac.
Aha, još nešto Aprilija nema ABS ali ima "combined" kočnice, to jest kad kočiš zadnjom koči i prednja (malo). Meni je samo jednom uspjelo blokirat zadnji kotač (zbog automobila sa strane  :shock:).
Evidentirano

Cortez

« Odgovori #6 : 03. Svibanj 2011, 19:46:16 »

Da u pravo si, potrošnja se kretala između 4 - 4,8l a konačnu nikad nisam proverio  :oops:
Imam broj magazina Scooter&SPORT kde su napravili usporedni test Kymca 500 i Atlantica 500 Sprint. Obojica su dobro prošla, najbitnija razlika je bila u voznim osobinama. Prema mnenju testnih vozača Aprilija je bila "stvorena" za zavoje a Kymco se tamo osječao tromiji. Na otvorenoj cesti Kymco je kod večih brzina bolje "držao" smijer. Potrošnja je kod Kymca bila cca 0.5l viša, ali je dobio više bodova za "luksuz" (instrumen ploča, prtljažnik ... ). Obojica su na kraju dobili i oznaku "best buy" za uloženi novac.
Aha, još nešto Aprilija nema ABS ali ima "combined" kočnice, to jest kad kočiš zadnjom koči i prednja (malo). Meni je samo jednom uspjelo blokirat zadnji kotač (zbog automobila sa strane  :shock:).

Kombinirane kocnice imai Xciting, ali ok.. :)
Cudi me da je Atlantic bolje prosao u zavojima, ocekivao bi da je tu situacija bas obrnuta, ne zato sto mislim
da je Xciting tu nesto posebno dobar nego sam ocekivao da je Atlantic vise slozen kao krstarica.

P.s. Kako si uspio ne provjeriti maksimalnu brzinu?!   :mrgreen:
Evidentirano

milanche

• Vozi: skoro svaki dan...
« Odgovori #7 : 03. Svibanj 2011, 20:46:03 »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

Cortez

« Odgovori #8 : 03. Svibanj 2011, 20:59:13 »

Evidentirano

milanche

« Odgovori #9 : 03. Svibanj 2011, 21:07:14 »

Ajde dosta tamo..
 :wink: :mrgreen:
A moram malo,prvo biker4life kaze da ne zalazi u Kymco teme  :mrgreen: pa onda agusta kaze ovo!  :jesus: a taman se lajalo o Kymcu kao brandu...  :jesus:
Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #10 : 03. Svibanj 2011, 21:20:28 »

A moram malo,prvo biker4life kaze da ne zalazi u Kymco teme  :mrgreen: pa onda agusta kaze ovo!  :jesus: a taman se lajalo o Kymcu kao brandu...  :jesus:

Ja sam napisao da "tesko da admini ovo citaju", sto je pretpostavljam i istina (nagađam).

Naime, ja sam moderator, sto je ipak dosta razlicito. Citati s razumijevanjem drugi put.
A osobno, pratim sve teme u ovom podforumu, zanimale me ili ne, jer aktivno samo Danny i ja moderiramo ovaj podforum.
Tako da sam prilicno upucen u SVA zbivanja, nemoj sumnjati u to. :wink: :mrgreen:
Ostale kolege ako sto "uhvate" usput, ali najcesce ne zalaze ovamo.

---

Druga stvar, upucena svim sudionicima teme - nemojte se i ovdje prepucavati, jer su vec neki akteri drugih tema predlozeni za ban, pa da se ta "tradicija" nebi nastavila i ovdje. :wink:

milanche

« Odgovori #11 : 03. Svibanj 2011, 21:27:36 »

Ma ja samo malo bezazleno cackam Kymco ownere jer se brzo pale,vjeruj da nema s moje strane nikakve zle namjere niti zle primisli!  :palacgore:
Da ne bude čisti off,zaboravih napisati da mi je ovaj Atlantic prava mrcina,daleko ispred X9!
Evidentirano

Cortez

« Odgovori #12 : 03. Svibanj 2011, 21:28:09 »

Druga stvar, upucena svim sudionicima teme - nemojte se i ovdje prepucavati, jer su vec neki akteri drugih tema predlozeni za ban, pa da se ta "tradicija" nebi nastavila i ovdje. :wink:

Mislim da necemo pravit probleme na ovoj temi jer je 2 i po' covjeka u HR uopce i vidjela uzivo motor
iz subjecta, a ne da ga je netko vozio..  :wink: :wink: tako da ce vjerojatno brzo krepat sama od sebe!

:palacgore:
Evidentirano

Cortez

« Odgovori #13 : 03. Svibanj 2011, 21:29:51 »

Da ne bude čisti off,zaboravih napisati da mi je ovaj Atlantic prava mrcina,daleko ispred X9!

Meni iskreno X9 vise odgovara dizajnom i 'namjenom'.. steta sto se raspadaju sami od sebe  :mrgreen:
Jel u meni problem sto ne mogu naci cijenu novog Atlantica 500 u lokalnim cjenicima ili se uopce
ne prodaju kod nas vise? Ni 300tku ne mogu naci, a ona je svjeze izasla nova..
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #14 : 03. Svibanj 2011, 21:30:13 »

Ma ja samo malo bezazleno cackam Kymco ownere jer se brzo pale,vjeruj da nema s moje strane nikakve zle namjere niti zle primisli!  :palacgore:

Ma nisam ni shvatio to tako :palacgore:, ali neki bi mogli, na ovom forumu uvijek ima dezurnih dušebrižnika. :wink:

Mislim da necemo pravit probleme na ovoj temi jer je 2 i po' covjeka u HR uopce i vidjela uzivo motor
iz subjecta, a ne da ga je netko vozio..  :wink: :wink: tako da ce vjerojatno brzo krepat sama od sebe!

:palacgore:

Ma napisao sam to jer sam uocio da su se neki vec poceli kaciti na ono "u svakom slucaju bolje od Kymco", pa nastojim srezati prepucavanje vec u startu, jer znam da kada se ujutro sa posla spoji preostalih 80% clanova, da bi moglo biti svasta. :palacgore:

biker4life

• Moderator
« Odgovori #15 : 03. Svibanj 2011, 21:35:13 »

Meni iskreno X9 vise odgovara dizajnom i 'namjenom'.. steta sto se raspadaju sami od sebe  :mrgreen:
Jel u meni problem sto ne mogu naci cijenu novog Atlantica 500 u lokalnim cjenicima ili se uopce

Cuj, znas i sam kako je kod nas.
Vozi se "ono sto i susjed", najcesce.

Pogotovo na trzistu skutera (a doduse i motora) gotovo da i nema neke intuitivnosti, razlicitosti i domisljatosti.

Kod nas kada nesto ide, onda ide i to kupuju svi, a ostalo ni pogledati, i to ne (nerijetko) zbog neceg objektivnog, vec masu modela ni ne dolazi u obzir kod kupaca, iz najcesce neobjasnjivih razloga.

A onda i oni koji bi mozda kupili neki rjeđi model odustaju od toga, znajuci da ga kao polovnog nikada nece prodati (ili hoce, u bescijenje).

:neznam:

Cortez

« Odgovori #16 : 03. Svibanj 2011, 21:55:20 »

Cuj, znas i sam kako je kod nas.
Vozi se "ono sto i susjed", najcesce.

Pogotovo na trzistu skutera (a doduse i motora) gotovo da i nema neke intuitivnosti, razlicitosti i domisljatosti.

Kod nas kada nesto ide, onda ide i to kupuju svi, a ostalo ni pogledati, i to ne (nerijetko) zbog neceg objektivnog, vec masu modela ni ne dolazi u obzir kod kupaca, iz najcesce neobjasnjivih razloga.

A onda i oni koji bi mozda kupili neki rjeđi model odustaju od toga, znajuci da ga kao polovnog nikada nece prodati (ili hoce, u bescijenje).

:neznam:

..sto mi predstavlja trenutno plus jer Xcitinga ima smijesno jeftino polovnih..  :wink:
Evidentirano

Tmax

• **
« Odgovori #17 : 04. Svibanj 2011, 16:28:54 »

.............................................
P.s. Kako si uspio ne provjeriti maksimalnu brzinu?!   :mrgreen:

Pa šta da kažem  :misli:, nije mi maximalna brzina na AC i ne idem. Ali sam sa njime (sa nogarom) došao do "kraja", šta mi se kod Tmaxa nikad nije desilo  :gace:. Pa šta da kažem, ja sam "tip" turista.

Meni iskreno X9 vise odgovara dizajnom i 'namjenom'.. steta sto se raspadaju sami od sebe  :mrgreen:

Možda zbog toga jer se Aprilija odlučila da prestane proizvodit taj model. Možda negde prodnađeš nekog za "dobru" cijenu. Skuter nije loš (po mome mišlenju) i vredi ga uzet u izbor ako se ti sviđa.

Evidentirano

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #18 : 05. Svibanj 2011, 09:59:35 »

p.s. Jucer mi je bas netko o Nexusu 500 tupio kako bi na njemu izgubio bubrege koliko je tvrd
i neudoban.. i onda mi covjek za referencu komfora navede beverly 300 novi kojega sam bas
nedavno probao i ostao zatecen koliko je tvrd i ovjes i sic.. i definitivno ga ne bi nazvao udobnim.
 :?

Sumnjam iskreno da je Nexus neudobniji od ER6F-a.. i uzeo bi ga.. da nije 2010 godina i da covjek
ne trazi previse.. (zapravo, nije covjek kriv sto zapravo novi kosta po meni previse)  :?

stari nexus tj ovaj koji ja imam je neudobniji od er6
ubiti ovisi koliko si visok er6 je dosta mali pa ako imaš više od 185cm ti vjerojatno bude neudobno nakon nekog vremena
nexus u početku kad vidiš ogromni sic misliš vau super ali nakon 30min i dvije tri veće rupe nije baš najbolje, ovjes je jednostavno tvrd
na redizajnu je bolja situacija, sic je bolje napravljen i manje se kliže
a to šta je skuter još pogoršava stvar jer ti je 90% težine na guzici dok na motoru ipak dio ide na noge i ruke
ja sam navikao na biciklu pa mi je sve dobro :D
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

gvo

• **
  • Vozi: cb600f '07
« Odgovori #19 : 05. Svibanj 2011, 10:55:04 »

Hm, ne znam baš da se raspadaju. Kolegin X9 250 je okrenuo 83000 km, s tim da svakodnevno vozi čovjeka od 140kg + curu od 60kg.
Evidentirano

Cortez

« Odgovori #20 : 05. Svibanj 2011, 15:37:32 »

stari nexus tj ovaj koji ja imam je neudobniji od er6
ubiti ovisi koliko si visok er6 je dosta mali pa ako imaš više od 185cm ti vjerojatno bude neudobno nakon nekog vremena
nexus u početku kad vidiš ogromni sic misliš vau super ali nakon 30min i dvije tri veće rupe nije baš najbolje, ovjes je jednostavno tvrd
na redizajnu je bolja situacija, sic je bolje napravljen i manje se kliže
a to šta je skuter još pogoršava stvar jer ti je 90% težine na guzici dok na motoru ipak dio ide na noge i ruke
ja sam navikao na biciklu pa mi je sve dobro :D

I ja sam bazdaren na biciklu.. 5000km godisnje..  :wink: ali mi je jos uvijek tesko zamislit da Nexus
moze biti neudobniji od ER6ice.. razlika u sicu je ogromna, ali nexusa sam samo kratko vozio pa
je tesko iz toga zakljuciti. Sic na ER6 je i tvrdi i uzi i tanji, ali je zadnji amortizer mekan pa je mozda
tu lagana prednost.. no opet kad napucas preload na 6/7 ili 7/7 na koliko treba bit da ne dobijem
morsku bolest.. ne mogu vise reci da je bas udobno.

I da.. gledam samo novije Nexuse, isto kao i Atlantic, 2007 god i novije bi samo doslo u obzir.

p.s. Na er6 se isto sjedi valjda 90% na guzici, na ruke ne ide puno..
Evidentirano

Cortez

« Odgovori #21 : 05. Svibanj 2011, 15:38:30 »

Hm, ne znam baš da se raspadaju. Kolegin X9 250 je okrenuo 83000 km, s tim da svakodnevno vozi čovjeka od 140kg + curu od 60kg.

Pricamo o 500tkama.
Na zalost, 500tka po trajnosti/kvaliteti nije ni blizu 250icama.. o tome se tu dosta pisalo.
Evidentirano

johnny the boy

• Gost
« Odgovori #22 : 05. Svibanj 2011, 15:46:55 »

Vozio sam 250 cc Atlantic i nije mi bio dovoljno komotan ( 197 cm ) ... koljena na volanu i ubi turbulencija sa vjetrobrana ...
Evidentirano

Cortez

« Odgovori #23 : 05. Svibanj 2011, 15:47:58 »

Vozio sam 250 cc Atlantic i nije mi bio dovoljno komotan ( 197 cm ) ... koljena na volanu i ubi turbulencija sa vjetrobrana ...

Jesi vidio Atlantica 500 da je netko u Osijeku uzeo..?
Mislim da do sad nije ni jednog bilo sa OS tablicama..
Evidentirano

johnny the boy

• Gost
« Odgovori #24 : 05. Svibanj 2011, 15:53:04 »

2 cortez, nikada 500, ima ih 200 više, 250 manje ....
Evidentirano
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.211 sekundi uz 16 upita.