Dolazimo u Beograd, to je uz selo Šarengrad jedini "grad" na Dunavu
Kako svi veliki gradovi muku muče sa mjestom i prostorom, ni Beograd nije pošteđen tog "luksuza". Na jedvite jade trpamo obadva motora u prostoriju koja je tijesna i za jednog, ali šta je tu je, drugog rješenja nema.

Slijedi kraći obilazak beogradskog povijesnog jezgra, tj. starog grada Kalemegdana. Kalemegdan je naziv tvrđave i područja oko same tvrđave, a smještena je na samom ušću rijeke Save u Dunav. Cijeli dan nebi bio dovoljan da se ukratko ispriča šta se ima reći o Kalemegdanu, pa ću staviti nekoliko fotki kako bih pokušao dočarati ono što smo mi doživjeli ..
No prije toga smo se morali probiti kroz gradsku vrevu i gužvu do samog mjesta događaja, a to nikako nije bio lak posao ..

No, uspjeli smo u nakani ...

Neznam koja je bila Mooverova nakana ovdje, ali mislim da nije bio svjestan da ga i drugi gledaju ..

Još malo šetnje po starom gradu ..

te nadasve poučnog štiva ..
(smrt fašizmu-sloboda narodu)No, na kraju se ipak trebalo i malo okrijepiti. Monstrum i ja smo jeli, ali Moover je indirektno pokazao da kod kuće i ne jede baš u količinama dostatnim njegovog stasa, pa je nadoknadio proteklih par mjeseci "gladovanja"