Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 3 4 [5] 6   Dolje

Autor Tema: Policijski BMW r 850 RT  (Posjeta: 6886 )

darkovsky

• Spol: Muški
  • Vozi: GSX 1400
Odg: Policijski BMW r 850 RT
« Odgovori #100 : 24. Listopad 2011, 19:25:07 »

Da li je netko uvozio BMW iz inozemstva i da li se uopće isplati?

Nađeš motor vani i na to dodaš 60%, toliko te cca ispadne kad ga uvezeš sa svim davanjima i troškovima (ako si fizička osoba i uzimaš ga isto od fizičke osobe). Ako ga kupuješ kod dilera, koji ga je i prenio na sebe, onda možeš dobiti natrag njihov povrat poreza; ak ako si još k tome i ti firma, onda si vraćaš i naš porez. Ne znam gdje si ti u svemu tome :)
Carinu ne plaćaš jer je proizveden u EU + jer je iznad 1200ccm, samo trebaš izvaditi Eur1 potvrdu kao dokaz. Mislim da se isplati čisto zbog toga što imaš puno veći izbor, a najčešće svi imaju servisne iz ovlaštenih servisa..

tomo3

• *
  • Vozi: Moto Guzzi Falcone, BMW R 1150 GS, R 1200 RT
« Odgovori #101 : 25. Listopad 2011, 00:30:40 »

U Krškom sam našao RT 1150 pa ću otići vidjeti na što liči i kolika je izvozna cijena. U TF automobilima u Dubravi uvažaju BMW-e iz Italije. Da li je netko od vas kod njih kupio motor ili ima nekoga za preporučiti? Na što treba paziti kod RT-a?
Evidentirano

Mali_r

• **
  • Vozi: R1150RT / R1200RT
« Odgovori #102 : 26. Listopad 2011, 14:34:46 »

Nađeš motor vani i na to dodaš 60%, toliko te cca ispadne kad ga uvezeš sa svim davanjima i troškovima (ako si fizička osoba i uzimaš ga isto od fizičke osobe). Ako ga kupuješ kod dilera, koji ga je i prenio na sebe, onda možeš dobiti natrag njihov povrat poreza; ak ako si još k tome i ti firma, onda si vraćaš i naš porez. Ne znam gdje si ti u svemu tome :)
Carinu ne plaćaš jer je proizveden u EU + jer je iznad 1200ccm, samo trebaš izvaditi Eur1 potvrdu kao dokaz. Mislim da se isplati čisto zbog toga što imaš puno veći izbor, a najčešće svi imaju servisne iz ovlaštenih servisa..

Stvar je u tome da se možeš potrudit i naći najjeftiniji na svijetu, al ti carina računa cijenu za koju samo oni znaju kako su do nje došli. To je pogotovo nezgodno za policijske modele koji su jeftiniji od civilnih, al to naša Carina ne uzima u obzir. Ja sam čak imao i račun od firme od koje sam kupio, al opet nije uvaženo. Tak da za kalkulaciju davanja komotno uzmite najskuplji u oglasniku, a ne onaj koji ćete zbilja kupit.
U mom slučaju to je bilo dodatnih 120% na cijenu motora. Prije par godina kupio u Londonu RT-a iz 2002. za 4000 funti. U to je vrijeme funta bila jednaka euru pa sam ciljano tražio motor u UK. Kod nas me do registracije izašlo oko 9500 eura. Nakon kupnje sam imao zafrkanciju s nabavkom dijelova i farbanjem pa se nisam nikad usudio izračunat stvarnu konačnu cijenu. Moj je isto bio policijski model pa je trbalo nabavit zadnji sic i nosač. Srećom nije bio u policijskoj službi nego sam ga kupio od firme koja iznajmljuje rekvizite za snimanja. Ak je netko gledao, koristili su ga u seriji Spooks, između ostalog. Tak da je imao smiješno malo kilometara i veći problem je bio što nije vožen nego da su ga redovno vozili u policiji.
Napravio sam oko 40 tkm i sve 5. Osim redovnog održavanja mijenjao sam jedino ležaj u zadnjem točku i to dva puta. Prvi puta sam mijenjao na putu pa valjda nisu dobro složili. Mislim da su i policijski modeli za preporučit ako je cijena niža od civilnog. Dijelova ima koliko hoćete i ne treba puno strpljenja da se preko eBaya kompletira sve šta treba. Do sad nisam vozio zahvalniji i jednostavniji motor. I udobniji :)
Evidentirano
hey ho let's go!

lajbek

• **
  • Vozi: Suzuki
« Odgovori #103 : 04. Siječanj 2012, 19:22:41 »

Očekuje se pojava 1200 u oglasniku, tip je kupil od MUP-a 5 komada s 5 - 12 000 km.
Živo me zanima koju cijenu bude stavil (s obzirom da znam kolko je platil) , i jel budu opet svi srebrni.
Evidentirano
Delam mušku decu za 400 kn, ak' ispadne žensko - vraćam novce!

tomo3

• *
« Odgovori #104 : 05. Siječanj 2012, 23:02:41 »

Mislim da su 900 RT. Očito su bili dobro razvaljeni ako su prodani sa par tisuća km.
Evidentirano

merlin68

« Odgovori #105 : 06. Siječanj 2012, 20:20:29 »

Topla preporuka oko tih kupnji ,da mi i poklone te motore i aute od MUP-a nebi sjeo u njih ni za živu glavu  :wink: ,slučajno nekaj znam o tim stvarima  :mrgreen:
Evidentirano
UBER

Phobocaster

• Vozi: Samo Hondu
« Odgovori #106 : 06. Siječanj 2012, 20:22:01 »

Topla preporuka oko tih kupnji ,da mi i poklone te motore i aute od MUP-a nebi sjeo u njih ni za živu glavu  :wink: ,slučajno nekaj znam o tim stvarima  :mrgreen:
dobro, u neku ruku mogu razumit za motore, al šta bi autima falilo ?
Evidentirano
I kill people for money... but you are my friend, I'll kill you for nothing! - extra discount for EU citizens!
18:24:45
http://www.youtube.com/watch?v=cXXJfURtQns&context=C3532269ADOEgsToPDskL9evJv0nu7y2Yc5oI8Fvg_

merlin68

« Odgovori #107 : 06. Siječanj 2012, 20:23:51 »

dobro, u neku ruku mogu razumit za motore, al šta bi autima falilo ?
Vozim takve pa nekaj i znam o njima ovih 20 tak godina i malo više drndanja u njima , :mrgreen: al ne brini nikad to nejde u crveno  :mrgreen:  :LOL:
Evidentirano
UBER

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #108 : 06. Siječanj 2012, 22:00:08 »

Joj one octavie su bile koma...
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

biso1

• **
  • Vozi: gsx750f
« Odgovori #109 : 06. Siječanj 2012, 22:07:30 »

A kolko tek odrade u mjestu po zimi :mrgreen:
Evidentirano
biso

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #110 : 07. Siječanj 2012, 10:03:54 »

Vozim takve pa nekaj i znam o njima ovih 20 tak godina i malo više drndanja u njima , :mrgreen: al ne brini nikad to nejde u crveno  :mrgreen:  :LOL:

ovisi gdje su odsluzili svoj radni vijek
Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

merlin68

« Odgovori #111 : 07. Siječanj 2012, 10:23:43 »

Joj one octavie su bile koma...
Ma super su ,  :mrgreen: sam kupi i ne brini ,nismo mi to rasturali ,nikad u crveno i polako u prvoj  :LOL:
Evidentirano
UBER

merlin68

« Odgovori #112 : 07. Siječanj 2012, 10:24:42 »

A kolko tek odrade u mjestu po zimi :mrgreen:
Ma ne brini se ,bar lagano na leru rade  :mrgreen:
Evidentirano
UBER

biso1

• **
« Odgovori #113 : 07. Siječanj 2012, 11:22:14 »

Tako je, na 800-900 okretaja i tak cijelu noc, a ak treba moze i dulje :LOL:
Evidentirano
biso

merlin68

« Odgovori #114 : 07. Siječanj 2012, 16:41:40 »

Tako je, na 800-900 okretaja i tak cijelu noc, a ak treba moze i dulje :LOL:
A PRED jutro po gasu da se stigne do pekare po krafne  :mrgreen:
Evidentirano
UBER

biso1

• **
« Odgovori #115 : 07. Siječanj 2012, 19:19:52 »

I nabit kilometrazu da se vidi da se ipak nekaj delalo!
Evidentirano
biso

merlin68

« Odgovori #116 : 07. Siječanj 2012, 19:25:01 »

I nabit kilometrazu da se vidi da se ipak nekaj delalo!
Ha ha tak nekak ,al idu te Škode   :LOL:
Evidentirano
UBER

mfpkwaka

• *
  • Vozi: polako
« Odgovori #117 : 24. Siječanj 2012, 19:22:19 »

Mislim da su 900 RT. Očito su bili dobro razvaljeni ako su prodani sa par tisuća km.
nisu, prodani su jer su bili na leasingu, a mup nije imao po zakonu pravo prvo otkupa, bar ovaj iz sd županije 1200 je bio prva liga oko 14tkm vozio ga jedan policajac i pazio ga
Evidentirano
jednom green ever green

biso1

• **
« Odgovori #118 : 24. Siječanj 2012, 20:08:33 »

Sva novija mup-ova vozila su na leasing i nakon isteka leasinga se vracaju leasing kuci i idu u prodaju. Sad kak koji auto ili motor to doceka, to je vec drugo. Skode su uglavnom zavrsile kod taxi cameo :mrgreen:
Evidentirano
biso

malistipa

• *
  • Vozi: R 1100 RS
« Odgovori #119 : 25. Siječanj 2012, 22:47:27 »

Prije cca 3 godine sam otišao u TRCZ koji prodaje vozila od firmi pa i MUP-a. Bilo je Yamaha 125, jedan KLE s kojim je poginuo policajac i tri BMW 850, što me i zanimalo. Motori razbijeni temeljito, nakon toga očerupani bitni i skupi dijelovi, početna cijena 2-3000 kn. Kako sam mislio da mi prijatelj doveze takvog iz njemačke, uzme tablice i odjavi ga tamo, a ja šarafam i kemijam ovdje, odem na licitaciju, uplatim 200 kn jamčevine, jedanput podignem i odustanem. Prodani za 14-20000 kn, uglavnom jednom liku. Ovo pričam zbog stanja motorra koje sam vidio, uglavnom niti jebi niti kući vozi, ako nemaš drugog za dijelove.
Pored toga, svi koji se vozimo viđamo policijske K 100 , 1000 ili 1100 iz devedesetih. Zašto bi Mup ostavljao stare rage a prodavao novija godišta s malom kilometražom. Po meni ,jer se nije isplatio popravak.
Inače, pričao sam s više policajaca koji voze službene motore, ovi s kojima sam ja pričao voze motore na servis kod Tomića. Vjerujem da se servisi odrađuju profesionalno, ako je riknulo npr. kvačilo, injektor ili motronic moraš ga zamjeniti, nema toga na Jakuševcu pa da mehaničari kemijaju s polovnim dijelovima, ili riskira stalan posao kako bi ostavio stari uljni ili zračni filter, a novi uzeo sebi. Ne isplati se.
Jedan policajac mi je rekao da "njegov" R 900 "uzme" i 10-11 l/100, što me iznenadilo jer je moj (bez navodnika) 1100 rs daleko ispod toga. Objasnio mi je da npr u turističkoj sezoni puno voze kratke relacije kad su gužve i nezgode (po zaustavnom traku tamo -ovamo) uz česta kočenja i ubrzavanja, pa tako 200 i više km/dan , a kad ide na servis u ZG ,200 km/h autoputem, pa tako sat, sat i pol.
Svi smo mi različiti vozači, pa tako i policajci, neki ga hebu i uši zavrću, drugi voze kao da imaju još 6 godina kredita za njega, ali vjerujem da svi paze da je tehnički ispravan, zbog sebe ako ništa drugo.
Ja osobno ne bih uzeo policijski, poštarski, city ex-ov ili sličan motor (osim sheme s bratom blizancem iz njemačke), jer su to:
1. istrošeni, prodaju se jer nije rentabilno ulagati, ili
[/b]2. razbijeni , pa tko zna kako "sređeni" isključivo za daljnju prodaju
Da ne bude sve crno s MUP-ovim vozilima, zadnjih godina uzimaju ih na leasing (automobile, za motore neznam), kad istekne prodaju se , pa tako imate Oktaviju sa stvarnih 10000 km, nikad oštećenu. Vozio npr. načelnik koji ne stanuje daleko.
I ja kao i većina vas plaćam kazne, nisam u policiji, ali mislim da nije fer popljuvati, na kraju krajeva kolege bajkere, jer tko zna koliko dugo je motor radio na mjestu, prije nego je izjurio na cestu u Lučkom. Boxeru je dovoljno par minuta, taman dok završim cigaretu, obučem jaknu , stavim rukavice, kacigu i lupim nogom u obje gume.
Ovo je samo moje mišljenje, pozdrav svima.
Evidentirano

blackbird24

• **
  • Vozi: uvijek nešto
« Odgovori #120 : 06. Veljača 2012, 15:42:26 »

danas otvorim Njušklo pa naiđem na ovaj oglas
talijanski motori očito od talijanske policije
http://www.njuskalo.hr/cestovni-motori/bmw-850-cm3-oglas-4402538
Evidentirano
live for ride,ride for life

tomo3

• *
« Odgovori #121 : 20. Veljača 2012, 23:21:53 »

Eto policijskih RT-a na prodaju u TRCZ-u. Cijena još nije formirana.
Evidentirano

merlin68

« Odgovori #122 : 21. Veljača 2012, 12:49:33 »

Eto policijskih RT-a na prodaju u TRCZ-u. Cijena još nije formirana.
Ma samo navali narode ,  :palacgore:
Evidentirano
UBER

tomo3

• *
« Odgovori #123 : 23. Veljača 2012, 22:57:36 »

Danas otišao pogledati, prodali su sve osim jednoga. Narod je očito navalio.
Evidentirano

merlin68

« Odgovori #124 : 23. Veljača 2012, 23:00:09 »

Sretno im bilo ,da se jedanput provezu samnom kad se žurim a uvjek se mora žurit mislim da bi se zapitali
Evidentirano
UBER
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6   Gore

Stranica je generirana za 0.134 sekundi uz 15 upita.