Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 ... 5 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Yamaha XTZ750 Super Tenere  (Posjeta: 3662 )

83120033

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha XTZ750 Super Tenere
Yamaha XTZ750 Super Tenere
« : 04. Lipanj 2011, 20:03:18 »

Pre nekoliko dana kupio sam Yamahu XTZ750 Super Tenere, 1996 godište i juče sam malo čitao garancijski list. Kod rubrike koristni savjeti piše, da je pametno kontrolirati ulje na 250km. UFFF, NA SVAKIH 250 KILOMETARA! Pao mi je mrak na oči, jer mi se čini to potpuno preterivanje, ili se možda varam!? Zanima me kada vi kontrolirate ulje, odnosno na koliko kilometara to radite? Možda je bila greška u štampanju, pa fali jedna nula, tako da na 2500km, bilo bi realnije! Vaša iskustva i praksa!?

Sledeče pitanje je u vezi visine motora. Visok sam 179cm i kad okrečem motor na lošem terenu imam poteškoče. Pre nekoliko dana stao sam u jednu rupu ispred garaže i motor je pao! Na svu srečo nema ni praske! Počeo sam da razmišljam, da bih kupio onaj komplet za sniženje motora. Na engleskom Ebayu našao sam jeftinu stvar. Nazvao sam na Yamaha servis u Ljubljani i mehaničar mi je rekao, da to često ljudi rade i da nije loše!

http://cgi.ebay.co.u...d=p5197.c0.m619

Kao što se vidi, može na dva načina motor da se snizi! Za 25mm i 40mm! Pitao sam mehaničara šta preporučuje da uzmem i on mi kaže neka uzmem 40mm, jer 25mm se skoro da i ne poznaje!

Zanimaju me vaša iskustva i mišljenje o tom Lowering kitu? Sam sam ustvari početnik ili još bolje povratnik u motociklizmu, pa zato nemam ni pojma ni iskustva...

Pozdrav iz SLO
Evidentirano

dovla

• **
  • Vozi: Husaberg FS570
Odg: Yamaha XTZ750 Super Tenere
« Odgovori #1 : 04. Lipanj 2011, 20:14:08 »

Pre nekoliko dana kupio sam Yamahu XTZ750 Super Tenere, 1996 godište i juče sam malo čitao garancijski list. Kod rubrike koristni savjeti piše, da je pametno kontrolirati ulje na 250km. UFFF, NA SVAKIH 250 KILOMETARA! Pao mi je mrak na oči, jer mi se čini to potpuno preterivanje, ili se možda varam!? Zanima me kada vi kontrolirate ulje, odnosno na koliko kilometara to radite? Možda je bila greška u štampanju, pa fali jedna nula, tako da na 2500km, bilo bi realnije! Vaša iskustva i praksa!?

Sledeče pitanje je u vezi visine motora. Visok sam 179cm i kad okrečem motor na lošem terenu imam poteškoče. Pre nekoliko dana stao sam u jednu rupu ispred garaže i motor je pao! Na svu srečo nema ni praske! Počeo sam da razmišljam, da bih kupio onaj komplet za sniženje motora. Na engleskom Ebayu našao sam jeftinu stvar. Nazvao sam na Yamaha servis u Ljubljani i mehaničar mi je rekao, da to često ljudi rade i da nije loše!

http://cgi.ebay.co.u...d=p5197.c0.m619

Kao što se vidi, može na dva načina motor da se snizi! Za 25mm i 40mm! Pitao sam mehaničara šta preporučuje da uzmem i on mi kaže neka uzmem 40mm, jer 25mm se skoro da i ne poznaje!

Zanimaju me vaša iskustva i mišljenje o tom Lowering kitu? Sam sam ustvari početnik ili još bolje povratnik u motociklizmu, pa zato nemam ni pojma ni iskustva...

Pozdrav iz SLO

Pa u čemu je problem? :misli: Ne piše promijeniti već kontrolirati, to radim prije svake vožnje..
Evidentirano
www.folding.hr  - prijevoz i usluge, maloprodaja (online shop)

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #2 : 04. Lipanj 2011, 20:17:33 »

Pa u čemu je problem? :misli: Ne piše promijeniti već kontrolirati, to radim prije svake vožnje..

Na austrijskom smeću moraš i češće... :mrgreen:

dovla

• **
  • Vozi: Husaberg FS570
« Odgovori #3 : 04. Lipanj 2011, 20:25:32 »

Na austrijskom smeću moraš i češće... :mrgreen:

Pogledam nekad dok stojim na semaforu  :LOL:
Evidentirano
www.folding.hr  - prijevoz i usluge, maloprodaja (online shop)

83120033

• *
« Odgovori #4 : 04. Lipanj 2011, 20:30:38 »

Pa problem je u tome, što nema onog poglednog prozorčiča, nego moram da skinem stranicu, pa vaditi šipku itd...
Evidentirano

makazica

« Odgovori #5 : 04. Lipanj 2011, 20:33:48 »

Pa problem je u tome, što nema onog poglednog prozorčiča, nego moram da skinem stranicu, pa vaditi šipku itd...

Vozi se i provjeri ulje svakih 1000 km........ :palacgore:

83120033

• *
« Odgovori #6 : 04. Lipanj 2011, 20:38:16 »

I ja sam isto mislio, nekako mi je logično tako!
Evidentirano

ljacmi

• **
  • Vozi: RSVR, Ktm exc525, , TDM850
« Odgovori #7 : 05. Lipanj 2011, 17:43:35 »

Bil buš super zadovoljan yjeruj mi  :palacgore:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #8 : 05. Lipanj 2011, 17:48:55 »

Nadam se! Ipak imam puno pitanja šta i kako, jer ne bih volio da ostanem negdje u nekoj vukojebini, mada sam kod osiguranja doplatio i za asistencu!   :)
Evidentirano

Alera Dugi

• Vozi: KTM LC4 transformer
« Odgovori #9 : 05. Lipanj 2011, 17:49:13 »

Vozio sam taj motor i ne sjecam se skidanja stranice kod provjere ulja.  :misli:

...uprati ga malo na pocetku. Ako ne trosi ulje opusti se i vozi!  :palacgore:
Evidentirano
Nema Beda

83120033

• *
« Odgovori #10 : 05. Lipanj 2011, 17:53:13 »

Pa ljudi pišu, da taj motor troši ulje, pa sam se zato malo raspitao! Ako če moja ST, da abstinira, dobro za mene!  :palacgore:
Evidentirano

ljacmi

• **
« Odgovori #11 : 05. Lipanj 2011, 17:56:17 »

Vozio sam taj motor i ne sjecam se skidanja stranice kod provjere ulja.  :misli:

...uprati ga malo na pocetku. Ako ne trosi ulje opusti se i vozi!  :palacgore:

Treba treba ima rezervar ispod lijevog ili desnog bubrega :palacgore:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #12 : 05. Lipanj 2011, 18:46:56 »

Desnog!   :)
Evidentirano

Alera Dugi

« Odgovori #13 : 05. Lipanj 2011, 20:25:16 »

Desnog!   :)
Kratka mi memorija...  :misli:
Evidentirano
Nema Beda

toro

• *
  • Vozi: yamaha xtz 750 Super Tenere
« Odgovori #14 : 07. Lipanj 2011, 09:07:55 »

pozdrav, ja imam S10 vec 5 godina i napravio kilometara sa njom koliko je bilo na satu kada sam ju kupio a to je 43 000 i kontroliram ulje eventualno kada idem na dalji put, jer do sada nisam niti jedanput morao doliti ulje. neg jesi proucio kako mjeriti ulje na S10 zbog radi suhog kartera, ja sam u pocetku imao sa tim problema dok mi decki nisu objasnili. i inace motor je fantazija ja kad sam stavio K&N-ove i kompletni ispusni sistem na autocesti solo navučem skoro 215kmh a sa dvoje koferom tanktorbom i šatorom ravno 200kmh, a dok je sve bilo serijala jedva sam solo navukao 200kmh
Evidentirano
yamaha rules

lb

• Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #15 : 07. Lipanj 2011, 09:28:30 »

pozdrav, ja imam S10 vec 5 godina i napravio kilometara sa njom koliko je bilo na satu kada sam ju kupio a to je 43 000 i kontroliram ulje eventualno kada idem na dalji put, jer do sada nisam niti jedanput morao doliti ulje. neg jesi proucio kako mjeriti ulje na S10 zbog radi suhog kartera, ja sam u pocetku imao sa tim problema dok mi decki nisu objasnili. i inace motor je fantazija ja kad sam stavio K&N-ove i kompletni ispusni sistem na autocesti solo navučem skoro 215kmh a sa dvoje koferom tanktorbom i šatorom ravno 200kmh, a dok je sve bilo serijala jedva sam solo navukao 200kmh

popravi si brzinomjer
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.

83120033

• *
« Odgovori #16 : 07. Lipanj 2011, 19:19:56 »

Pa objasni kako da merim ulje. Malo mi je jebeno, kad sam sam i kad želim da stavim motor pravo i istovremeno da vadim šipku! Koji koristan savjet?
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #17 : 07. Lipanj 2011, 20:10:21 »

I još nešto. Kad sam kupio motor, prodavač mi je rekao, da je koristio ulje Motul, ali nije znao koji tip. Zanima me, da li je loše, ako je naprimer trenutno u motoru neko drugo ulje ( Yamalube, Elf, ili bilo šta ) a ja onda dolijem naprimer Motul 5100? Da se u motoru mješaju dva različita ulja?
Evidentirano

Alera Dugi

« Odgovori #18 : 09. Lipanj 2011, 07:29:45 »

I još nešto. Kad sam kupio motor, prodavač mi je rekao, da je koristio ulje Motul, ali nije znao koji tip. Zanima me, da li je loše, ako je naprimer trenutno u motoru neko drugo ulje ( Yamalube, Elf, ili bilo šta ) a ja onda dolijem naprimer Motul 5100? Da se u motoru mješaju dva različita ulja?
Zlatno pravilo kupovine rabljenog:
UVIJEK PROMJENI FILTERE I ULJE ODMAH NAKON KUPNJE!!!
...po mogucnosti i ostale tekucine...  :palacgore:

Evidentirano
Nema Beda

cosmic

• Vozi: XT1200Z&XT660R
« Odgovori #19 : 09. Lipanj 2011, 08:44:53 »

Na XTZ-u ti je pametnije uvjeriti se da pokazivac razine goriva radi... besprijekorno, da nebi digod osta i mora gurat sa tih 179cm.  :mrgreen:
Evidentirano
It's not speed that kills, it's the sudden stop!

83120033

• *
« Odgovori #20 : 09. Lipanj 2011, 10:16:35 »

Pa taj motor nema pokazivača razine goriva, tako da... :mrgreen: U svakom slučaju ču zamjenit ulje i filter, tako da se ne nerviram više sa tim!
Evidentirano

ljacmi

• **
« Odgovori #21 : 09. Lipanj 2011, 13:29:57 »

Na XTZ-u ti je pametnije uvjeriti se da pokazivac razine goriva radi... besprijekorno, da nebi digod osta i mora gurat sa tih 179cm.  :mrgreen:
Rezerva, rezerva.Moj ima pipicu pa je to plus.A ak ti je pun do čepa 350km bi trebao odraditi  :palacgore:
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #22 : 09. Lipanj 2011, 13:36:43 »

Rezerva, rezerva.Moj ima pipicu pa je to plus.A ak ti je pun do čepa 350km bi trebao odraditi  :palacgore:

Sa ili bez rezerve?
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

ljacmi

• **
« Odgovori #23 : 09. Lipanj 2011, 13:53:16 »

Sa ili bez rezerve?

Sa cijelim ful, al to tek od kad je Denis poštelal i servisiral frgiće inače je pil ko smuk :drunk: (al ajde i ide za takav motor).Inače prije 250 maximalno  :palacgore:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #24 : 09. Lipanj 2011, 14:05:26 »

Kod nas je neko na forumu napisao, da moraš paziti, da prebaciš u pravo vrijeme na rezervu, jer ako ti motor crkne, pumpa ima kasnije probleme da povuče benz! Ne znam jel to tačno!? Iskustva???
Evidentirano

Alera Dugi

« Odgovori #25 : 09. Lipanj 2011, 15:14:05 »

Ja sam imao problem s tim. Imao sam mali protocni filter goriva i bio je problem pumpi da povuce kada ostane bez goriva. Kada sam skinio filter i stavio obicno crijevo problema vise nisam imao.  :palacgore:
Evidentirano
Nema Beda

AnteK

« Odgovori #26 : 09. Lipanj 2011, 15:38:50 »

Sa cijelim ful, al to tek od kad je Denis poštelal i servisiral frgiće inače je pil ko smuk :drunk: (al ajde i ide za takav motor).Inače prije 250 maximalno  :palacgore:

E tako već da, daaavno prije sam se i ja malo vozio na XTZ 750 i pamtim ga prvenstveno po ogromnoj potrošnji. :mrgreen:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

ljacmi

• **
« Odgovori #27 : 09. Lipanj 2011, 16:57:41 »

Ma problem je u tome , kaj on ima vakuum pumpu pa ak ostaneš ful bez goriva treba mu jako puno da on to pocucla.Imao par puta to iskustvo.A onda ak imaš još i filter onda još i njega treba prvo nafilat.Sve u svemu bez filtera nikam :palacgore:
Evidentirano

ljacmi

• **
« Odgovori #28 : 09. Lipanj 2011, 16:58:52 »

E tako već da, daaavno prije sam se i ja malo vozio na XTZ 750 i pamtim ga prvenstveno po ogromnoj potrošnji. :mrgreen:

Ja se uvijerio da sad manje troši.Samo treba dobar majstor i malo aparature i to je to :palacgore:
Evidentirano

toro

• *
« Odgovori #29 : 12. Lipanj 2011, 20:57:47 »

inače brzinomjer mi radi valjda super mjerio mi stric sa R1 i izmjerio mi oko 210kmh tak da valjda tak i ide , i to poravnici sam nesmije vjetar puhat, neg ulje se mjeri tak da motor bude i ulje zagrijano na radnu temperaturu i kada dodes doma stavis ga u sto ravniji polozaj i pustis da odradi na mjestu u leru oko minutu i u takvom polozaju izmjeris ulje ne diras ga i ne mices nikud, i tak svaki put kada mjeris. tak su meni objasnili i tak funkcionira inace kada sam prije mjerio jedan dan je na maksimumu a jedan dan ispod minimuma. kpoliko ti trosi motor i ostali koji imaju ili su imali neka kazu koiko im je trosio motor, moj je negdje oko 7,5 do 8,5 max iznad toga neide nikako a ispod 7, rijetko 6,5 isto neide. 8)
Evidentirano
yamaha rules

83120033

• *
« Odgovori #30 : 12. Lipanj 2011, 21:15:00 »

Ma ja ču nabaviti onaj štender za zadnji točak pa ču lepo da ga podignem za nekoliko cm i izmerim ulje. Neču da se zajebavam, pa desnom rukom povučem motor prema sebi, pa levom rukom vadim šipku... Previše kompliciranja! Koliko mi troši motor još ne znam, jer nemam šanse da se konkretno provozam. Non stop ova jebena kiša! Juče sam napravio cca. 130km i to je sve. Planiram ovaj tjedan i sledeči vikend malo više da se vozim. Jutros vidim ispod motora mali flekič. Gledam u 3pm šta je sad to. Ispod bilo malo masno. Obrišem, stavim papir ispod motora, da vidim, jel možda nešto pušta!? Ništa! Sve suvo! Prije nekoliko dana sa spray-em našpricao sam lanac! Jel moguče da je to od spray-a? Motor je stajao nekoliko dana i sve OK, onda sam išao na vožnju i jutros mali flekič! WTF???
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #31 : 12. Lipanj 2011, 21:41:27 »

Ma ja ču nabaviti onaj štender za zadnji točak pa ču lepo da ga podignem za nekoliko cm i izmerim ulje. Neču da se zajebavam, pa desnom rukom povučem motor prema sebi, pa levom rukom vadim šipku... Previše kompliciranja!

Ma nije, samo nek ti šipkica hvata ulje i to je OK...
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #32 : 12. Lipanj 2011, 21:46:46 »

Ne razumjem baš, kako to misliš? Ako motor stoji na ručki nije ravan i ne možeš tako da mjeriš ulje! Zato mislim, da je najlakše sa onim štenderom za zadnji točak!
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #33 : 12. Lipanj 2011, 22:40:31 »

Ne razumjem baš, kako to misliš? Ako motor stoji na ručki nije ravan i ne možeš tako da mjeriš ulje! Zato mislim, da je najlakše sa onim štenderom za zadnji točak!

Ma to je mala razlika...
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #34 : 12. Lipanj 2011, 22:57:19 »

Ti uvjek mjeriš ulje kad motor stoji na ručki, onako naginjen na lijevo?
Evidentirano

Alera Dugi

« Odgovori #35 : 13. Lipanj 2011, 01:06:34 »

Ti uvjek mjeriš ulje kad motor stoji na ručki, onako naginjen na lijevo?
On nikada ne mjeri ulje, pusti ga.  :mrgreen:

Evidentirano
Nema Beda

AnteK

« Odgovori #36 : 13. Lipanj 2011, 08:05:12 »

On nikada ne mjeri ulje, pusti ga.  :mrgreen:

Pa kod mene to čini malu razliku u odnosu na vertikalu... A Yamaha ko Yamaha, ako ima ulja sve je
OK, min_ili_max, tak je svejedno, oilburner ! :mrgreen: 
Evidentirano

Alera Dugi

« Odgovori #37 : 13. Lipanj 2011, 18:00:28 »

Pa kod mene to čini malu razliku u odnosu na vertikalu... A Yamaha ko Yamaha, ako ima ulja sve je
OK, min_ili_max, tak je svejedno, oilburner ! :mrgreen:
Znam za tebe da i kada mijenjas ulje naspes DO MINIMUMA. Onih par deci do maksimuma samo smeta motoru.  :mrgreen:
Evidentirano
Nema Beda

AnteK

« Odgovori #38 : 13. Lipanj 2011, 18:22:41 »

Znam za tebe da i kada mijenjas ulje naspes DO MINIMUMA. Onih par deci do maksimuma samo smeta motoru.  :mrgreen:

Točno tako, do minimuma ide oko 2.7-2.8 litara, to mu je dosta. Bolje je da je na minimumu jer onda lakše
kompenzira grešku zbog mjerenja i dosipavanja do maksimuma, jer to mnogima nije jasno kako se mjeri. :mrgreen:
Evidentirano

toro

• *
« Odgovori #39 : 13. Lipanj 2011, 20:10:17 »

ovak kaj se tiče te flekice , čini se da če ona sa sve vise kilometara biti sve veca i ja sam imao te brige, ovak to ti moze biti 2 slucaja prvi je da ti je otisao semering na pogonskoj osovini, ili imas kad skines prednji lančanik jedan tanki limič i 6 šerafa kada ga skines operi i provezi se pa opet skini i pokazat ce ti di se cijedi ulje, a drugi slucaj ti je isto ispod tog limića ali skroz gore lijevo u kutu imas nesto kao čepić sa serafom zaserafis seraf u rupu i povuces ga van i na njemu imas isto gumicu koja se "podere" i inace na tom mjestu ti je jak pritisak pa kraj gumice curi ulje. neg daj NABACI KOJU SLIKU YAMAHE.
Evidentirano
yamaha rules

83120033

• *
« Odgovori #40 : 13. Lipanj 2011, 20:31:23 »

Evo moja Yamaha ST, 1996 godište i 53.000km:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #41 : 13. Lipanj 2011, 20:31:59 »

Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #42 : 13. Lipanj 2011, 20:32:44 »

Evidentirano

AnteK

« Odgovori #43 : 13. Lipanj 2011, 20:47:10 »

Evo moja Yamaha ST, 1996 godište i 53.000km:

Izgleda dobro očuvana!  :palacgore:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #44 : 13. Lipanj 2011, 20:58:29 »

Neču da se zajebavam sa tim flekama, jer nemam ni znanja, ni volje,a pogotovo ne živaca. Ako če to da se ponavlja, vozim motor kod mehaničara, pa neka on pogleda i popravi! Želim imati ispravan i pouzdan motor, pa makar bio star 15 godina. Što se tih jebenih fleka tiče, totalna sam picajzla i popizdim kad vidim neku fleku ili makar kap ulja. Uvjek sam govorio, da avto ili motor mora biti pouzdan toliko, pa da mi se u usred noči digne kuratz, i odlučim da se vozim do Španjolske, ima da ide bez problema. A ne da mi negdje rikne u nekoj vukojebini!

Nego, u bliskoj budučnosti planiram da napravim jednodnevni trip do Vojnića ( Petrova Gora ) gdje sam 88/89 služio JNA. Želim, da obidjem bivši vojni objekat ( radio relejni objekat na Petrovoj Gori ), spomenik na gori i gostionu, koja se zove Lovačka kuča Muljava. Gledao sam na netu i sve je novo, tako da ne mogu ni da prepoznam. Ako bi koga zanimalo, da se pridruži taj dan, da se upoznamo, popijemo piče zajedno itd... možemo, da se dogovorimo!?

Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #45 : 13. Lipanj 2011, 21:00:48 »

Evo još link te Lovačke kuče Muljava ili sada Lovačkog Doma Muljava:

http://www.muljava.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=2〈=hr
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #46 : 13. Lipanj 2011, 21:01:55 »

Nego, u bliskoj budučnosti planiram da napravim jednodnevni trip do Vojnića ( Petrova Gora ) gdje sam 88/89 služio JNA. Želim, da obidjem bivši vojni objekat ( radio relejni objekat na Petrovoj Gori ), spomenik na gori i gostionu, koja se zove Lovačka kuča Muljava. Gledao sam na netu i sve je novo, tako da ne mogu ni da prepoznam. Ako bi koga zanimalo, da se pridruži taj dan, da se upoznamo, popijemo piče zajedno itd... možemo, da se dogovorimo!?

Pa kad odlučiš koji dan ćeš ići, stavi u temu, već će netko naletit! :palacgore:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #47 : 13. Lipanj 2011, 21:07:30 »

Kad ču imati slobodan vikend i bude ljepo vrijeme, javiču par dana prije na forum!
Evidentirano

toro

• *
« Odgovori #48 : 16. Lipanj 2011, 20:11:02 »

odlično ak oces daj jebote dodi u petrinju ovaj vikend ti je moto susret bit ce preejebeno pa se mozemo druzit a  sto se tice ja sam ti za svaki vikend osim ak budem dezuran na policiji.
Evidentirano
yamaha rules

83120033

• *
« Odgovori #49 : 16. Lipanj 2011, 21:18:28 »

Ovaj vikend ne mogu, jer imam neke obaveze i još na TV kažu, da če biti kiše. Inače javim, kad ču doči u CRO. Pre nekoliko dana sam bio na benzinskoj i vidim, da mi troši 6,4l. Zadovoljan! Još uvjek se privikavam na motor, tako da možda če potrošnja biti kasnije i manja. Kad god dodjem s vožnje par kapi ulja ili šta več ispod motora. Danas sam slikao pa da vidite koji je to k...!
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #50 : 16. Lipanj 2011, 21:23:37 »

Mjerio sam i ulje i sve OK! Neko na SLO forumu kaže, da mu kapa več 20 godina, pa ništa. I ja mislim, da situacija nije kritična, pa da bih morao hitno kod mehaničara! Za sad sam mišljenja da se vozim i ako bude kao što je sad, kraj sezone idem kod mehaničara i sredim to! Ne razumijem se ja u motore, tako da ni ne znam šta je ono ispod, gdje je kap ulja!?
Evidentirano

ljacmi

• **
« Odgovori #51 : 17. Lipanj 2011, 08:56:53 »

Ista stvar i kod mene , kajne panik  :D
Evidentirano

makazica

« Odgovori #52 : 17. Lipanj 2011, 09:04:02 »

Kaj to slini na kučištu anlasera?

M.

83120033

• *
« Odgovori #53 : 17. Lipanj 2011, 09:19:31 »

Ne znam šta je to!? Zato i pitam...
Evidentirano

Alera Dugi

« Odgovori #54 : 18. Lipanj 2011, 09:51:48 »

Kaj to slini na kučištu anlasera?

M.
Vjerojatno, ali ne mora biti. Mozda se slijeva odozgo negdje.
Evidentirano
Nema Beda

toro

• *
« Odgovori #55 : 26. Lipanj 2011, 20:59:27 »

vec sam bio objasnio od kuda slini i kak se rjesava al ocito se NEzna citati  :cool:
Evidentirano
yamaha rules

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #56 : 26. Lipanj 2011, 21:33:27 »

cini se da je potrebno skinuti anlaser i promijeniti o ring na dijelu anlasera koji ulazi u blok motora.... 8)
Evidentirano
O&G Team

83120033

• *
« Odgovori #57 : 26. Lipanj 2011, 21:59:30 »

Isto je rekao meni neki tip, koji se malo za hobi bavi popravljanjem motora! Kaže da nema panike!
Evidentirano

ljacmi

• **
« Odgovori #58 : 27. Lipanj 2011, 12:30:04 »

Ma i meni malo slini, niš strašno.Vratio se sa puta po Bosni.Potošnja zadovoljavajučih 6-7lit :palacgore:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #59 : 29. Lipanj 2011, 17:26:46 »

Juče išao na benzinsku pumpu. Napravio 329km i u tank išlo 18,35l. Po mom izračunu 5,5l/100km! Vrlo zadovoljan! Zanima me koliko vi terate svoje makine, jer ja po avtoputu pičim 120km/h. Više od 140km/h mi je več totalno neugodno, jer je vjetar prejak a i imam osječaj da če da me odnese u 3PM... :mrgreen: Možda zbog zadnjeg GIVI-ja?
Evidentirano

ljacmi

• **
« Odgovori #60 : 30. Lipanj 2011, 07:59:12 »

Citat: 83120033 lik=topic=214517.msg3188366#msg3188366 date=1309361206
Juče išao na benzinsku pumpu. Napravio 329km i u tank išlo 18,35l. Po mom izračunu 5,5l/100km! Vrlo zadovoljan! Zanima me koliko vi terate svoje makine, jer ja po avtoputu pičim 120km/h. Više od 140km/h mi je več totalno neugodno, jer je vjetar prejak a i imam osječaj da če da me odnese u 3PM... :mrgreen: Možda zbog zadnjeg GIVI-ja?

Autoput 140-160 s koferom, a i magistralna isto  :D Pa motor ima super zaštitu do kakvih 170km/h. A po vuri ide 200km/h, znači realno negdje 180-190. :palacgore:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #61 : 30. Lipanj 2011, 09:15:22 »

Meni je 140km/h več previše. Možda kad bi se sagnuo...? A imaš ti normalni vizir, ili neki povišeni?
Evidentirano

ljacmi

• **
« Odgovori #62 : 30. Lipanj 2011, 14:59:11 »

Meni je 140km/h več previše. Možda kad bi se sagnuo...? A imaš ti normalni vizir, ili neki povišeni?

Malo sam ga ''modificirao'' :D Al sam i 170 i nekaj pa mi i to ponekad pomaže :D
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #63 : 14. Srpanj 2011, 10:26:38 »

Dali možda neko zna čovjeka, koji bi mi napravio nosače stranskih kofera za moju Super Tenere, g. 1996?
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #64 : 14. Srpanj 2011, 12:30:22 »

Dali možda neko zna čovjeka, koji bi mi napravio nosače stranskih kofera za moju Super Tenere, g. 1996?

Ma kupi polovno na ebayu, to je najjeftinije... :palacgore:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #65 : 14. Srpanj 2011, 12:41:10 »

Ma nema nigdje! Sve sam pregledao, a nigdje našao! Ako imaš ti koji kontakt, molim lijepo...
Evidentirano

Alera Dugi

« Odgovori #66 : 14. Srpanj 2011, 13:40:05 »

Ma nema nigdje! Sve sam pregledao, a nigdje našao! Ako imaš ti koji kontakt, molim lijepo...
Givi nosaci ne bi trebali biti jako skupi. Provjeri!
Evidentirano
Nema Beda

83120033

• *
« Odgovori #67 : 14. Srpanj 2011, 13:43:22 »

Ma zvao sam ja u GIVI Italija i za ST XTZ750 nemaju više! Imaju samo za top case, a za stranske NADA!!!
Evidentirano

ljacmi

• **
« Odgovori #68 : 16. Kolovoz 2011, 15:14:48 »

:D Malo o tadašnjim testiranjima
Evidentirano

toro

• *
« Odgovori #69 : 29. Kolovoz 2011, 18:55:43 »

pozdrav decki sam da se pohvalim S10 je bila na Dyno run-u na stelanju smjese i frajer mi je otkrio da mi motor trosi najvise od 2-4 tisuce okretaja kada razbacuje gorivo jer stavlja lambda sondu u auspuh pa vidi kako kada trosi, i uzrok je bio u izlizanim iglicama i diznama u karbu, pa smo malo modificirali i stavili od tdm-a 850 dizne i iglice sa šiberima nove i naravno pristelali i rezultat ovakav motor pokazuje 75,1 ks na radilici, 68ks na kotaču i 75,2 nm na radilici i nema niti jednu rupu u razvoju snage, a poslastica je ta sto karakteristike okretnog momenta ima kao i novi bandit 1250 da na 3 tis okretaja razvija preko 70nm što je skoro kao i na 6700 tis okretaja gdje razvija 75nm i vjerujte fakat se osjetiiiii, a inace takvom voznjom u dvoje tu i tamo par puta do 160 ko od sale i prosjecno 80-120 potrošnja 5-5,5 litara ja nisam vjerovao inace uvjek oko 7,5-8 kako god da ga vozis e da i kada ga stiščeš popne se potrošnja do 8 lit ali ak se vozi lagano malo trosi što je bilo NEMOGUĆE. vjerujte isplatilo se nema dima crnog vise a motor je u svim rezimima okretaja jači za 2-3ks i puuuunnooo linearniji.
Evidentirano
yamaha rules

83120033

• *
« Odgovori #70 : 29. Kolovoz 2011, 19:03:47 »

Gdje si to sredio i koliko € ?  :palacgore:
Evidentirano

ljacmi

• **
« Odgovori #71 : 29. Kolovoz 2011, 19:08:35 »

pozdrav decki sam da se pohvalim S10 je bila na Dyno run-u na stelanju smjese i frajer mi je otkrio da mi motor trosi najvise od 2-4 tisuce okretaja kada razbacuje gorivo jer stavlja lambda sondu u auspuh pa vidi kako kada trosi, i uzrok je bio u izlizanim iglicama i diznama u karbu, pa smo malo modificirali i stavili od tdm-a 850 dizne i iglice sa šiberima nove i naravno pristelali i rezultat ovakav motor pokazuje 75,1 ks na radilici, 68ks na kotaču i 75,2 nm na radilici i nema niti jednu rupu u razvoju snage, a poslastica je ta sto karakteristike okretnog momenta ima kao i novi bandit 1250 da na 3 tis okretaja razvija preko 70nm što je skoro kao i na 6700 tis okretaja gdje razvija 75nm i vjerujte fakat se osjetiiiii, a inace takvom voznjom u dvoje tu i tamo par puta do 160 ko od sale i prosjecno 80-120 potrošnja 5-5,5 litara ja nisam vjerovao inace uvjek oko 7,5-8 kako god da ga vozis e da i kada ga stiščeš popne se potrošnja do 8 lit ali ak se vozi lagano malo trosi što je bilo NEMOGUĆE. vjerujte isplatilo se nema dima crnog vise a motor je u svim rezimima okretaja jači za 2-3ks i puuuunnooo linearniji.

Ist stvar i potrošnja mi je pala drastično (do 2lit) :palacgore: A u subotu po autoputu navečer sa susreta u Oroslavju, s novim lamelama 200km/h, pa da laže i 30 km/h ja zadovoljan , al je 180bilo garant ,a bilo je još gasa ,a i kofer je iza :palacgore: Moram uzet novi lanac i lančanike pa ču uzet sa dva zuba manji iza jer bi volio da mi oko 130-140 radi na malo manje okretaja.Bumo vidli kak če se ponašat.
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #72 : 29. Kolovoz 2011, 20:20:27 »

Kad menjate ulje kod motora? Po završetku sezone ili na samom početku nove sezone? To mislim na one, koji prave manje od 10.000km godišnje! Neki kažu, da je bolje da se servis napravi pred početkom nove sezone, zbog usedlina ulja itd... A drugi opet pričaju, da staro ulje mora vani i da nije dobro da stoji u motoru preko zime! Meni su na Yamahi rekli da se mora menjati svake godine, nema veze koliko kilometara! Dobro, neka i ako to pričaju zbog biznisa, nema veze, ali zanima me KADA? Na početku ili na kraju sezone?
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #73 : 29. Kolovoz 2011, 20:23:45 »

Kad menjate ulje kod motora? Po završetku sezone ili na samom početku nove sezone? To mislim na one, koji prave manje od 10.000km godišnje! Neki kažu, da je bolje da se servis napravi pred početkom nove sezone, zbog usedlina ulja itd... A drugi opet pričaju, da staro ulje mora vani i da nije dobro da stoji u motoru preko zime! Meni su na Yamahi rekli da se mora menjati svake godine, nema veze koliko kilometara! Dobro, neka i ako to pričaju zbog biznisa, nema veze, ali zanima me KADA? Na početku ili na kraju sezone?

Ja mijenjam svakih 6000 km, bez obzira jel kraj ili početak sezone, nema to puno veze kod tih motora...
Evidentirano

Alera Dugi

« Odgovori #74 : 29. Kolovoz 2011, 21:34:46 »

Ja mijenjam svakih 6000 km, bez obzira jel kraj ili početak sezone, nema to puno veze kod tih motora...
...kao da kod tebe postoji sezona?!
Evidentirano
Nema Beda

83120033

• *
« Odgovori #75 : 30. Kolovoz 2011, 16:55:46 »

Još nešto! Koliko pumpate gume na ST?
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #76 : 19. Rujan 2011, 20:54:59 »

Kao što sam več pisao vozim Yamahu  XTZ750 Super Tenere 1996, koji trenutno ima 57,000 km na satu. Preko zime želim napraviti potpuni pregled i servis svega što je potrebno. Pošto sam ne znam što je važno pregledati, zamjeniti ili popraviti.kod motora sa tom kilometražom, pitam vas, da mi pomognete sa vašim iskustvom i praksom. Bolje učiti na tudjim greškama, nego na svojima Sledeće godine namjeravam ići na malo duža putovanja, tako da mi treba pouzdan motor! Gledam servisnu knjižicu i vidim da je prethodni vlasnik kod 46.500km u 2007  zamijenio lanac-set, svjećice, filteri i neka podešavanja ( možda ventila ). Što se preporučuje učiniti sada? Što je dobro provjeriti, zamijeniti ...?   :neznam: Želim, da mi bude Yamaha u najbolji kondiciji što može nbiti i da budem miran u sebi, da mi negdje ne rikne u nekoj vukojebini... Čitao sam na engleskom Super Tenere forumu, da je pamteno jednom kompletno motor da se obnovi i da si onda miran. Još pišu da obnova ST dodje jeftinije, nego 2 godišnja amortizacija kod novog BMW 1200GS... ::)
Evidentirano

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #77 : 19. Rujan 2011, 22:02:43 »

- sve nove tekućine (antifriz, ulje: vilice, kočnice, motor)
- novi semerinzi vilica
- nova sajla kvačila
- novi ležajevi kotača (prednji/stražnji)
- štelanje i čiščenje karba
- štelanje ventila
- pregled razvodnog lanca
- podmazivanje svih točaka za podmazivanje
- pregled potrošnog materijala (diskovi, d. pločice, lanac...)
- temeljit pregled motora (ele instalacije, gumena crijeva hladnjaka i sl)

i onda si siguran... iako je ovo nabrzinu iz glave, našlo bi se još toga :mrgreen:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #78 : 04. Listopad 2011, 23:26:06 »

Kao što sam več pisao o kapljanju ulja negdje oko startera, prošle subote otišao sam do Portoroža i primjetio sam, da mi ulje kaplje jače i češče. To mi je bilo dosta, da sam ga vozio odmah kod mehaničara. Zamjenio je " semering " na prvom zubčaniku i danas sam napravio preko 400km in motor je suv i sve bez problema!  :D
Evidentirano

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #79 : 11. Listopad 2011, 10:49:54 »

... Još pišu da obnova ST dodje jeftinije, nego 2 godišnja amortizacija kod novog BMW 1200GS...

Neznam na koliko godina oni to amortiziraju, ali ako je (npr.) na 10 godina za 2 godišnju amortizaciju kupiš ST  :misli:

(ne podcjenjujem, nego komentiram čudnu računicu)  :wink:
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

Zmayski

• *
  • Vozi: Yamaha XTZ 750 SuperTénéré
« Odgovori #80 : 13. Listopad 2011, 09:39:47 »

Pozdrav, Teneraši!
Pomislio sam da je bolje da ovdje nastavim nego da otvaram novi thread. Ganjam svoju staru S10 ko vrag grješnu dušu i nedavno mi je krepao lijevi cilindar; morao sam se vraćati s pola puta (a vozio sam Iron Butt do Den Haag-a) na jednom cilindru, polako. Fergazer je u pitanju; naručio sam hrpu dijelova za njega (za njih, zapravo; radim generalku na oba). Inače, sve radim sam na njoj (da, "ona" je i ime joj je Tena), no sad bih rado da mi neko tko zna što radi malo pregleda mašinu i poštela ventile. U Zagrebu sam. Imate sugestije kome da je povjerim, da mi se ne desi da je neki majstor pogleda pa se onda počne čuditi; "A, to je pet ventila po cilindru..."
http://zmayski.blog.hr/
Evidentirano
...on je bio ljuta zvijerka,  stog su njega zvali...

ER
KA     a.k.a.     Zmayski

Zmayski

• *
« Odgovori #81 : 13. Listopad 2011, 09:46:32 »

Naruči od Heavy Duties; http://www.heavyduties.ro/indexe.html
Ja sam od njih uzeo centralne nogare; vrlo čvrste i savršeno točne (tri točke spajanja na bajk)
Kvalitetna izrada, brza isporuka, niske cijene.

http://zmayski.blog.hr/2011/03/index.html#dan8
Evidentirano

ER

toro

• *
« Odgovori #82 : 13. Studeni 2011, 18:39:32 »

dečki imam jedno pitanje, danas sam se vozio sa S10 po prvi puta van ceste i zaljubio se u takvu vožnju, sam si ocu staviti žešće enduro gume al nebi sa njima se vozio u ljeto jer ce se prebrzo potrositi, pa sam odlučio kupiti aluminijum se felge naprijed i nazad od 17 cola, sa tim da je naprijed širina 110-120 a odozada 150-160 ne šire tipa felge sa tdm-a, pa bi molio nekoga dali zna dal pasu sa jos nekog motora takve felge, dal će pasati diskovi, distance, itd.
Evidentirano
yamaha rules

83120033

• *
« Odgovori #83 : 13. Studeni 2011, 19:27:38 »

Naruči od Heavy Duties; http://www.heavyduties.ro/indexe.html
Ja sam od njih uzeo centralne nogare; vrlo čvrste i savršeno točne (tri točke spajanja na bajk)
Kvalitetna izrada, brza isporuka, niske cijene.

http://zmayski.blog.hr/2011/03/index.html#dan8
[/quote

Zanima me, kako je stavljanje motora na te centralne nogare! Jer nisam video, da te nogare imajo još neku malu šipku sa strane za cipelu, da se motor lakše podigne!? Reci mi da li je lako staviti motor na te nogare ili je opasno da padne... nekako mi ne izgleda baš sigurno! Možda se varam...?
Evidentirano

Zmayski

• *
« Odgovori #84 : 17. Studeni 2011, 11:05:00 »

Zanima me, kako je stavljanje motora na te centralne nogare! Jer nisam video, da te nogare imajo još neku malu šipku sa strane za cipelu, da se motor lakše podigne!? Reci mi da li je lako staviti motor na te nogare ili je opasno da padne... nekako mi ne izgleda baš sigurno! Možda se varam...?

Uhh, sorry, nije me bilo ovdje neko vrijeme, nisam ti odgovorio; Centralne nogare koristim na mokroj, mekanoj ili makadamskoj podlozi, za dodatnu stabilnost motora. Dakle, na mjestima gdje se nogare malo zabodu u tlo, tamo ih je lako koristiti, i bajk je na njima vrlo stabilan i čvrst. Na asfaltu i betonu nemaju dovoljno "gripa" pa je teško podići težak motor poput S10 na njih. Uz malu pomoć nekog sa strane to ide lako, i onda je motor izuzetno čvrst i stabilan.
Evidentirano

ER

83120033

• *
« Odgovori #85 : 19. Studeni 2011, 15:59:08 »

Danas sam primjetio, da mi negdje curi benzin, jer je cilindar mastan i žute boje. Pošto je motor več u godinama, vjerovatno bi trebalo malo karburatore da se sredi ( brtve ). Zanima me, ako ste imali slične probleme, šta treba da se popravi i kolike troškove da očekujem?

Hvala i lijep pozdrav 
Evidentirano

jura kgb

• **
  • Vozi: xvs 1100 c
« Odgovori #86 : 20. Studeni 2011, 07:10:53 »

Pozdrav, Teneraši!
Pomislio sam da je bolje da ovdje nastavim nego da otvaram novi thread. Ganjam svoju staru S10 ko vrag grješnu dušu i nedavno mi je krepao lijevi cilindar; morao sam se vraćati s pola puta (a vozio sam Iron Butt do Den Haag-a) na jednom cilindru, polako. Fergazer je u pitanju; naručio sam hrpu dijelova za njega (za njih, zapravo; radim generalku na oba). Inače, sve radim sam na njoj (da, "ona" je i ime joj je Tena), no sad bih rado da mi neko tko zna što radi malo pregleda mašinu i poštela ventile. U Zagrebu sam. Imate sugestije kome da je povjerim, da mi se ne desi da je neki majstor pogleda pa se onda počne čuditi; "A, to je pet ventila po cilindru..."

za zagreb ti neznam reći ali,držim da bi trebao razmisliti o zoriću u karlovcu-čovjek je vrlo ozbiljan i zna svoj posao a samo štelanje ventila i nije neki problem niti za nas amatere ukoliko imaš set od parstotina komada pločica za štelanje-a nemaš  :D vjerojatno ću i ja vrlo uskoro voziti sinovu tenerku kod njega zbog istog problema
Evidentirano
volim u postelji imati škurju-za svaki slučaj
ne radite drugome zlo...vratit će vam se kad-tad
http://www.bestije.hr/

jura kgb

• **
  • Vozi: xvs 1100 c
« Odgovori #87 : 20. Studeni 2011, 07:13:16 »

Danas sam primjetio, da mi negdje curi benzin, jer je cilindar mastan i žute boje. Pošto je motor več u godinama, vjerovatno bi trebalo malo karburatore da se sredi ( brtve ). Zanima me, ako ste imali slične probleme, šta treba da se popravi i kolike troškove da očekujem?

Hvala i lijep pozdrav

masnoća i ovo žutilo me nekako podsjećaju na ulje koje bali sa brtve cilindra    :misli:
Evidentirano
volim u postelji imati škurju-za svaki slučaj
ne radite drugome zlo...vratit će vam se kad-tad
http://www.bestije.hr/

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #88 : 20. Studeni 2011, 09:17:29 »

Pozdrav, Teneraši!

javi se cloxu na PP da ti da broj od meštra :wink:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

AnteK

« Odgovori #89 : 20. Studeni 2011, 09:33:19 »

Pozdrav, Teneraši!

Denis Zorić, Samobor, 098/789-209.
« Zadnja izmjena: 20. Studeni 2011, 12:55:41 AnteK »
Evidentirano

ljacmi

• **
« Odgovori #90 : 20. Studeni 2011, 12:17:17 »

Denis Zorić, Samobor.

Samo tako, bil buš zadovoljan  :palacgore:
Evidentirano

83120033

• *
« Odgovori #91 : 20. Studeni 2011, 12:51:55 »

Koliko je servisna ura u Hrvatskoj? U Ljubljani na Yamaha servis Primec, za koga pričaju da je najbolji u SLO je 30€ i to je  :shock:...jbg
Evidentirano

clox

• Vozi: Tenere Picasso, DT domaći trobojni, TW
« Odgovori #92 : 21. Studeni 2011, 10:26:05 »

Samo tako, bil buš zadovoljan  :palacgore:

jap!
sorry, nisam prije vidio temu

Koliko je servisna ura u Hrvatskoj? U Ljubljani na Yamaha servis Primec, za koga pričaju da je najbolji u SLO je 30€ i to je  :shock:...jbg

Pa to mi za EU i ne zvuči tak puno.
Vjerujem da je kod nas manja, ali nazovi Denisa i pitaj.
Ili stavi ovdje točno šta trebaš (ili PP), pa ću ga ja pitati.

Elias

• Vozi: '02 K1200RS, '93 XTZ750 i '03 Scarabeo125
« Odgovori #93 : 22. Siječanj 2012, 01:36:46 »

ST stvarno ima potencijala, da se jako dobro personalizirati.

Sonauto replica.

Ova doli chesterfield je sa 900ccm motorom sa tdm-a, keihin flahšiberima i 320mm diskovima sprida, excel felgama, arrow komplet rora .......
Ka nova.

A ovdi imaju nalje, komu treba, kad ju šprica u novo ruho.

http://www.adesiviestampe.it/cms/cmsallegati/prodotti/499/SUPER%20TENERE%20DAKAR%20CHESTERFIELD.jpg

http://www.cosmoservice.org/89%20chesterfield.html

« Zadnja izmjena: 22. Siječanj 2012, 02:36:54 Elias »
Evidentirano
Vlast je NAJVEĆI neprijatelj naroda!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=rmfezDOSd2g

Elias

« Odgovori #94 : 22. Siječanj 2012, 02:08:27 »

Oriđiđi Peterhansel prodaju za ca 35T€

Technical specifications
1992 Yamaha YZE 850 T (OW D 8)
Water-cooled bi-cylinder 80 HP,
Capacity: 850 cc,
Mikuni twin carburettor 46 mm,
Single beam frame in reinforced steel,
Inversed hydraulic telescope forks Kayaba TT 45 mm tubes,
2 aluminium tanks of 35 l in total, plus a lateral one in the rear of 25 l,
Steel exhaust with stainless steel silencer
5 speed gearbox
Transmission by chain
Wire wheels, wires in z, magnesium wheel hub, TT D.I.D rims,
Polyurethane mud-guard
Front disc brakes 300 mm
Rear disc brakes 240 mm
12 V battery
200 kg
180 km/h (on sand)

Ovo doli je xtz 850 r, pobjednik dakara '96, pilot Eddi Orioli, cijena oko 45T€

Technical Specifications:

• Yamaha XTZ 850 R bi-cylinder four stroke, 80 HP
• Two Mikuni carburettors
• Rectangular single beam frame in reinforced steel
• Hydraulic telescopic front fork, inversed Kayaba TT tubes, diam. 55 mm
• Rear suspension type monocross Öhlins
• 3 aluminium tanks in the front of 38 l, additional 20 l
• Reverse side leather seat
• Steel exhaust 2 in 2 with aluminium silencers
• 5 speed gearbox
• Water cooled
• Transmission by chain
• Wire wheels, aluminium rims 21 inch in front, 18 rear
• Mudguards in plastic
• Front disc brakes diam. 300 mm
• Rear diske brakes
• 12 V battery
• Michelin tires (Bib-Mousse)
Evidentirano

Super Jura

« Odgovori #95 : 23. Siječanj 2012, 10:57:58 »

Interesantan mi je ovaj nezaštičeni hladnjak i odrezani blatobran  :misli:
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

AnteK

« Odgovori #96 : 23. Siječanj 2012, 13:41:01 »

E da se domoći tih motora, od Edija ili Stephana... Btw , Edi je pobijedio te 1996 kad je Peterhansel odustao jer je bio
svijestan da neće biti prvi. :mrgreen: Inače su mu tih godina svi gledali u leđa i to debelo. Što se te mašine tiče, to je
bio motor od TRX-a 850 ( ne TDM-a ) i krasio ga je izražen okretni moment u nižim i srednjim okretajima, praktički je
vukao od lera u svim brzinama.
Evidentirano

Elias

« Odgovori #97 : 24. Siječanj 2012, 01:07:46 »

E baš taj motor sa trx-a stavljaju njemci i englezi na xtz-a.

Ludilo bralee.

E da se domoći tih motora, od Edija ili Stephana...
Ništa lakše, napisa san i cijenu..... :jesus:
Evidentirano

Elias

Evidentirano

Elias

« Odgovori #99 : 29. Siječanj 2012, 23:00:11 »

XTZ 900

Supertenerè 900

Supertenerè 900
Evidentirano

Mocippaldi

« Odgovori #100 : 29. Siječanj 2012, 23:06:56 »

E da se domoći tih motora, od Edija ili Stephana... Btw , Edi je pobijedio te 1996 kad je Peterhansel odustao jer je bio
svijestan da neće biti prvi. :mrgreen: Inače su mu tih godina svi gledali u leđa i to debelo. Što se te mašine tiče, to je
bio motor od TRX-a 850 ( ne TDM-a ) i krasio ga je izražen okretni moment u nižim i srednjim okretajima, praktički je
vukao od lera u svim brzinama.

Jel odustao zbog dizela ili zbog svijesti  :?
Evidentirano
There are many here among us who feel that life is but a joke.

AnteK

« Odgovori #101 : 30. Siječanj 2012, 12:43:58 »

Jel odustao zbog dizela ili zbog svijesti  :?

Odustao je jer nije htio biti drugi.
Evidentirano

dvormak

• **
  • Vozi: Yamaha XJ900S- Diversion
« Odgovori #102 : 18. Veljača 2012, 19:58:17 »

Recite mi kako se XTZ750 ST pokazao u sporedbu sa KLR-om ili Africa Twin-om... jel netko ima usporedna iskustva?
Koja su mu + i - strane, na cemu treba obratiti pažnju prilikom kupovine i kakve probleme najcešce napadnu ovaj model?
e da, i jeli dovoljno "komotan" za putovanje udvoje?

P.S. pikiram konkretno ovog sa slike, dobro izgleda ali kako nemam iskustva s yamahinim endurom zato i pitam...
Evidentirano
Never ride faster then your guardian angel can fly
www.moto-touring.mk

Elias

Evidentirano

dvormak

• **
Evidentirano
www.moto-touring.mk

Super Jura

« Odgovori #105 : 20. Veljača 2012, 11:14:31 »

Recite mi kako se XTZ750 ST pokazao u sporedbu sa KLR-om ili Africa Twin-om... jel netko ima usporedna iskustva?
Koja su mu + i - strane, na cemu treba obratiti pažnju prilikom kupovine i kakve probleme najcešce napadnu ovaj model?
e da, i jeli dovoljno "komotan" za putovanje udvoje?

P.S. pikiram konkretno ovog sa slike, dobro izgleda ali kako nemam iskustva s yamahinim endurom zato i pitam...

KLR i ST uopće nisu u klasi.
Sa KL650 Tengai (KLR sa oklopom) sam prelazio na ST 750 i za cestovnu upotrebu je razlika nebo i zemlja.
ST daleko jači, udobniji i kvalitetnije napravljen.
Udobnost najviše ovisi o tome na koliko si se udobnom motoru vozio do sada, ali itekako se može putovati u dvoje.
Ali ako uspoređuješ sa modernijim motorima tipa mali Strom i Versys - nije im dorastao. Ni po udobnosti, ni po snazi iako "na papiru" ima više konja.
Evidentirano

tomi_zg

• *
  • Vozi: xtz 750 super tenere, vxr 200
« Odgovori #106 : 27. Veljača 2012, 11:57:15 »

Pitanje za teneraše, koje ulje sipate ....
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #107 : 27. Veljača 2012, 13:06:22 »

Pitanje za teneraše, koje ulje sipate ....

Pa najbolje nešto 15W-50, ja recimo trenutno Motul 5100, probao sam i Repsol te gradacije
prošle godine, ali nije to bash nešto za velike singlove poput moga...
Evidentirano

dvormak

• **
« Odgovori #108 : 27. Veljača 2012, 20:28:24 »

KLR i ST uopće nisu u klasi.
Sa KL650 Tengai (KLR sa oklopom) sam prelazio na ST 750 i za cestovnu upotrebu je razlika nebo i zemlja.
ST daleko jači, udobniji i kvalitetnije napravljen.
Udobnost najviše ovisi o tome na koliko si se udobnom motoru vozio do sada, ali itekako se može putovati u dvoje.
Ali ako uspoređuješ sa modernijim motorima tipa mali Strom i Versys - nije im dorastao. Ni po udobnosti, ni po snazi iako "na papiru" ima više konja.

ajmo reci da prelazim sa Tengai-a na ST, kratko vrijeme izmedju sam vozio diversion 900, i u nekoliko prilika v-stroma 650. ST-a još nisam nabavio, ali bice uskoro, zato i pitam jel tko zna kakva je razlika. Tengai mi je odlicno pašao, navikao sam se na njega, vozio cestom i off-road, pretežno udvoje... kako ce se ST pokazati, to cemo tek videti ;)

edit:
kako sam malo raskopao po netu i forumima u vezi ST-a, naišao sam na nekoliko njegove negativne strane:
1. slabi ram koji pod teretom suvozaca i prtljaga zna popustiti na lošim cestama

2. potrošnja goriva. za ovo preporucuju neki kit za karburator koji košta kojih 50-tak eura

3. slabi farovi, star 35watne kruške. za ovo rešenje su novi farovi sa H4 žaruljicama koji koštaju 10-tak eura po komadu

4. regler koji cesto zna otkazati a time odnijeti i akomulator. Moram priznati da mi se ovo desilo sa Tengai-em i to na jednom moto-susretu. Do tamo stigli bez ikakvih problema, ali kad sam trebao da upalim motor i da ga preparkiram, bio je "mrtav"... rešenje- najbolje prežaliti 50-tak eura i ugraditi novi regler, a ovaj stari cuvati kao rezervu i za kontrolu ubaciti u kontrolnoj tabli jedan mali stroj koji kontrolira konstantno stanje punjaca i akomulatora, a koji izradjuje jedan moj prijatelj (namenjen je za yugo ali se lako može ugraditi u bilo kom motoru)

Kako radi:
ispod 12v - led 1 blinka, što pokazuje da je napon u akomulatori pao ispod nivoa, ili u toku vožnje da regler ne puni i da vozite na akomulatoru, t.j da ce se akomulator brzo isprazniti i da cete ostati bez struje.
12v - led 1
12.5v - led 1 i 2 zajedno
13v - led 2
13.5v - led 2 i 3 zajedno
14v - led 3
14.5v - led 3 i 4 zajedno
15v - led 4
iznad 15v led 4 pocinje da blinka, što znaci da nešto oko struje i reglera nije u redu, t.j. punenje akomulatora je na opasnoj gornjoj granici i može brzo pregoreti.

5. potrošnja ulja. ali ovde su mišlenja podjelena, neki kažu da troši neki kažu da netroši... rešenje- (kao i uvijek) prije prvo palenje motora ujutro, proveriti stanje ulja :)
« Zadnja izmjena: 27. Veljača 2012, 21:05:15 dvormak »
Evidentirano
www.moto-touring.mk

Elias

« Odgovori #109 : 27. Veljača 2012, 22:58:18 »

OK, sad zans sve njene nedostatke, koji kako si rekao i nisu neka lova.
U svicarskoj su sve ST imale taj kit u karbu za manju potrosnju.
Da se lako nabaviti, tako se i zove CH Vergaser kit ili satz.
Evidentirano

buena vista

• *
  • Vozi: xjr1300sp
« Odgovori #110 : 01. Ožujak 2012, 19:27:00 »

Vozio sam supertenere 750 cca 40 000 km.Bio je 95 godište, i bilo je par sitnijih problema,ali inače sam bio jako zadovoljan. Istina je da malo više troši.Ja sam na ST prešao sa XT-a pa je u početku dojam još izražajniji. Razmišljao sam onda o tom kitu za karburator ne samo zbog potrošnje nego i zbog toga jer mi je pri naglom otvaranju gasa znao malo crno zadimiti i djelovalo je baš kao da mu se nakupi goriva. Nisam na kraju taj problem riješio,ako je to uopće bio problem,jer motor je išao super. Prodao sam ga poznaniku koji ga ima i dan danas,nikad nije ništa radio po tom pitanju i nikad problema.
Dosta sam se vozio u dvoje i sa ramom nisam imao problema.Vožnja po normalnim cestama, možda sam sve ukupno prošao 100-njak km makadama.
Od sitnijih problema znam da sam dva puta našao maticu od prednjeg lančanika malo odvidanu.Kasnije sam je svako malo provjeravao,čak sam si bio nabavio rezervnu za slučaj da ovu izgubim.
Što se farova tiče,koliko se ja sjećam svjetlili su dobro. Kao što rekoh na supertenere sam prešao sa xt 600 tenere, tako da ne samo da su mi farovi svjetlili dobro nego mi je sve izgledalo kao da se vozim u autu. 
Sa reglerom nisam imao problema.
Evidentirano

buena vista

• *
  • Vozi: xjr1300sp
« Odgovori #111 : 01. Ožujak 2012, 19:29:32 »

Evo našao sam i jednu slikicu...
Evidentirano

dvormak

• **
« Odgovori #112 : 01. Ožujak 2012, 20:01:44 »

fantasticno izgleda  :palacgore:
Evidentirano
www.moto-touring.mk

Super Jura

« Odgovori #113 : 02. Ožujak 2012, 21:39:17 »

auuu, lijepo...  :palacgore:
Evidentirano

Arso 032

• *
  • Vozi: neizlecivo navucen na rokenrol i Super Tenere
« Odgovori #114 : 12. Ožujak 2012, 18:31:26 »

Mislim da se od potrosnje goriva kod Super Tenere, ali i ostalih masina, prave mitovi i legende. Jos uvek nije napravljena, a kako stvari stoje i nece uskoro, masina koja ce ici 200 i vise kilometara na sat a trositi izmedju 4 i 5 litara goriva. ST ima problem sa emulzionim tubama, cevcicama kroz koje klizaju igle od karburatora koje se vremenom pohabaju i motor trosi znatno vise, pa ih je preporucljivo promeniti posle 50.000 km, a dok se to ne uradi valja spustiti iglu od karburatora na poslednji zarez i problem potrosnje ce privremeno biti resen. Neka optimalna drumska voznja, bar za uslove u Srbiji, je izmedju 4.500 i 5.000 obrtaja, sve ostalo je veci rizik nego igrati ruski rulet sa tri metka u burencetu. Za nas koji smo visoki 1.90 ST, Africa i R1200 GS su idealni motori i sto se tice pouzdanosti i udobnosti, naravno pouzdanost je u direktnoj zavisnosti sa odrzavanjem, tako da je sve relativno. Drugim recima nema losih motora ima samo nemarnih i aljkavih motordzija, uostalom i bicikl ako se ne odrzava rikne ocas posla. :wink:
Evidentirano
Postoje motocikli, a postoji i Super Tenere
 Str: 1 2 3 ... 5 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.41 sekundi uz 16 upita.