Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 3 4 [5]  Sve   Dolje

Autor Tema: Yamaha XTZ750 Super Tenere  (Posjeta: 3662 )

Mocippaldi

Odg: Yamaha XTZ750 Super Tenere
« Odgovori #100 : 29. Siječanj 2012, 23:06:56 »

E da se domoći tih motora, od Edija ili Stephana... Btw , Edi je pobijedio te 1996 kad je Peterhansel odustao jer je bio
svijestan da neće biti prvi. :mrgreen: Inače su mu tih godina svi gledali u leđa i to debelo. Što se te mašine tiče, to je
bio motor od TRX-a 850 ( ne TDM-a ) i krasio ga je izražen okretni moment u nižim i srednjim okretajima, praktički je
vukao od lera u svim brzinama.

Jel odustao zbog dizela ili zbog svijesti  :?
Evidentirano
There are many here among us who feel that life is but a joke.

AnteK

• Spol: Muški
  • Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #101 : 30. Siječanj 2012, 12:43:58 »

Jel odustao zbog dizela ili zbog svijesti  :?

Odustao je jer nije htio biti drugi.
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

dvormak

• **
  • Vozi: Yamaha XJ900S- Diversion
« Odgovori #102 : 18. Veljača 2012, 19:58:17 »

Recite mi kako se XTZ750 ST pokazao u sporedbu sa KLR-om ili Africa Twin-om... jel netko ima usporedna iskustva?
Koja su mu + i - strane, na cemu treba obratiti pažnju prilikom kupovine i kakve probleme najcešce napadnu ovaj model?
e da, i jeli dovoljno "komotan" za putovanje udvoje?

P.S. pikiram konkretno ovog sa slike, dobro izgleda ali kako nemam iskustva s yamahinim endurom zato i pitam...
Evidentirano
Never ride faster then your guardian angel can fly
www.moto-touring.mk

Elias

• Vozi: '02 K1200RS, '93 XTZ750 i '03 Scarabeo125
Evidentirano
Vlast je NAJVEĆI neprijatelj naroda!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=rmfezDOSd2g

dvormak

• **
Evidentirano
www.moto-touring.mk

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #105 : 20. Veljača 2012, 11:14:31 »

Recite mi kako se XTZ750 ST pokazao u sporedbu sa KLR-om ili Africa Twin-om... jel netko ima usporedna iskustva?
Koja su mu + i - strane, na cemu treba obratiti pažnju prilikom kupovine i kakve probleme najcešce napadnu ovaj model?
e da, i jeli dovoljno "komotan" za putovanje udvoje?

P.S. pikiram konkretno ovog sa slike, dobro izgleda ali kako nemam iskustva s yamahinim endurom zato i pitam...

KLR i ST uopće nisu u klasi.
Sa KL650 Tengai (KLR sa oklopom) sam prelazio na ST 750 i za cestovnu upotrebu je razlika nebo i zemlja.
ST daleko jači, udobniji i kvalitetnije napravljen.
Udobnost najviše ovisi o tome na koliko si se udobnom motoru vozio do sada, ali itekako se može putovati u dvoje.
Ali ako uspoređuješ sa modernijim motorima tipa mali Strom i Versys - nije im dorastao. Ni po udobnosti, ni po snazi iako "na papiru" ima više konja.
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

tomi_zg

• *
  • Vozi: xtz 750 super tenere, vxr 200
« Odgovori #106 : 27. Veljača 2012, 11:57:15 »

Pitanje za teneraše, koje ulje sipate ....
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #107 : 27. Veljača 2012, 13:06:22 »

Pitanje za teneraše, koje ulje sipate ....

Pa najbolje nešto 15W-50, ja recimo trenutno Motul 5100, probao sam i Repsol te gradacije
prošle godine, ali nije to bash nešto za velike singlove poput moga...
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

dvormak

• **
« Odgovori #108 : 27. Veljača 2012, 20:28:24 »

KLR i ST uopće nisu u klasi.
Sa KL650 Tengai (KLR sa oklopom) sam prelazio na ST 750 i za cestovnu upotrebu je razlika nebo i zemlja.
ST daleko jači, udobniji i kvalitetnije napravljen.
Udobnost najviše ovisi o tome na koliko si se udobnom motoru vozio do sada, ali itekako se može putovati u dvoje.
Ali ako uspoređuješ sa modernijim motorima tipa mali Strom i Versys - nije im dorastao. Ni po udobnosti, ni po snazi iako "na papiru" ima više konja.

ajmo reci da prelazim sa Tengai-a na ST, kratko vrijeme izmedju sam vozio diversion 900, i u nekoliko prilika v-stroma 650. ST-a još nisam nabavio, ali bice uskoro, zato i pitam jel tko zna kakva je razlika. Tengai mi je odlicno pašao, navikao sam se na njega, vozio cestom i off-road, pretežno udvoje... kako ce se ST pokazati, to cemo tek videti ;)

edit:
kako sam malo raskopao po netu i forumima u vezi ST-a, naišao sam na nekoliko njegove negativne strane:
1. slabi ram koji pod teretom suvozaca i prtljaga zna popustiti na lošim cestama

2. potrošnja goriva. za ovo preporucuju neki kit za karburator koji košta kojih 50-tak eura

3. slabi farovi, star 35watne kruške. za ovo rešenje su novi farovi sa H4 žaruljicama koji koštaju 10-tak eura po komadu

4. regler koji cesto zna otkazati a time odnijeti i akomulator. Moram priznati da mi se ovo desilo sa Tengai-em i to na jednom moto-susretu. Do tamo stigli bez ikakvih problema, ali kad sam trebao da upalim motor i da ga preparkiram, bio je "mrtav"... rešenje- najbolje prežaliti 50-tak eura i ugraditi novi regler, a ovaj stari cuvati kao rezervu i za kontrolu ubaciti u kontrolnoj tabli jedan mali stroj koji kontrolira konstantno stanje punjaca i akomulatora, a koji izradjuje jedan moj prijatelj (namenjen je za yugo ali se lako može ugraditi u bilo kom motoru)

Kako radi:
ispod 12v - led 1 blinka, što pokazuje da je napon u akomulatori pao ispod nivoa, ili u toku vožnje da regler ne puni i da vozite na akomulatoru, t.j da ce se akomulator brzo isprazniti i da cete ostati bez struje.
12v - led 1
12.5v - led 1 i 2 zajedno
13v - led 2
13.5v - led 2 i 3 zajedno
14v - led 3
14.5v - led 3 i 4 zajedno
15v - led 4
iznad 15v led 4 pocinje da blinka, što znaci da nešto oko struje i reglera nije u redu, t.j. punenje akomulatora je na opasnoj gornjoj granici i može brzo pregoreti.

5. potrošnja ulja. ali ovde su mišlenja podjelena, neki kažu da troši neki kažu da netroši... rešenje- (kao i uvijek) prije prvo palenje motora ujutro, proveriti stanje ulja :)
« Zadnja izmjena: 27. Veljača 2012, 21:05:15 dvormak »
Evidentirano
www.moto-touring.mk

Elias

• Vozi: '02 K1200RS, '93 XTZ750 i '03 Scarabeo125
« Odgovori #109 : 27. Veljača 2012, 22:58:18 »

OK, sad zans sve njene nedostatke, koji kako si rekao i nisu neka lova.
U svicarskoj su sve ST imale taj kit u karbu za manju potrosnju.
Da se lako nabaviti, tako se i zove CH Vergaser kit ili satz.
Evidentirano
Vlast je NAJVEĆI neprijatelj naroda!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=rmfezDOSd2g

buena vista

• *
  • Vozi: xjr1300sp
« Odgovori #110 : 01. Ožujak 2012, 19:27:00 »

Vozio sam supertenere 750 cca 40 000 km.Bio je 95 godište, i bilo je par sitnijih problema,ali inače sam bio jako zadovoljan. Istina je da malo više troši.Ja sam na ST prešao sa XT-a pa je u početku dojam još izražajniji. Razmišljao sam onda o tom kitu za karburator ne samo zbog potrošnje nego i zbog toga jer mi je pri naglom otvaranju gasa znao malo crno zadimiti i djelovalo je baš kao da mu se nakupi goriva. Nisam na kraju taj problem riješio,ako je to uopće bio problem,jer motor je išao super. Prodao sam ga poznaniku koji ga ima i dan danas,nikad nije ništa radio po tom pitanju i nikad problema.
Dosta sam se vozio u dvoje i sa ramom nisam imao problema.Vožnja po normalnim cestama, možda sam sve ukupno prošao 100-njak km makadama.
Od sitnijih problema znam da sam dva puta našao maticu od prednjeg lančanika malo odvidanu.Kasnije sam je svako malo provjeravao,čak sam si bio nabavio rezervnu za slučaj da ovu izgubim.
Što se farova tiče,koliko se ja sjećam svjetlili su dobro. Kao što rekoh na supertenere sam prešao sa xt 600 tenere, tako da ne samo da su mi farovi svjetlili dobro nego mi je sve izgledalo kao da se vozim u autu. 
Sa reglerom nisam imao problema.
Evidentirano

buena vista

• *
  • Vozi: xjr1300sp
« Odgovori #111 : 01. Ožujak 2012, 19:29:32 »

Evo našao sam i jednu slikicu...
Evidentirano

dvormak

• **
« Odgovori #112 : 01. Ožujak 2012, 20:01:44 »

fantasticno izgleda  :palacgore:
Evidentirano
www.moto-touring.mk

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #113 : 02. Ožujak 2012, 21:39:17 »

auuu, lijepo...  :palacgore:
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

Arso 032

• *
  • Vozi: neizlecivo navucen na rokenrol i Super Tenere
« Odgovori #114 : 12. Ožujak 2012, 18:31:26 »

Mislim da se od potrosnje goriva kod Super Tenere, ali i ostalih masina, prave mitovi i legende. Jos uvek nije napravljena, a kako stvari stoje i nece uskoro, masina koja ce ici 200 i vise kilometara na sat a trositi izmedju 4 i 5 litara goriva. ST ima problem sa emulzionim tubama, cevcicama kroz koje klizaju igle od karburatora koje se vremenom pohabaju i motor trosi znatno vise, pa ih je preporucljivo promeniti posle 50.000 km, a dok se to ne uradi valja spustiti iglu od karburatora na poslednji zarez i problem potrosnje ce privremeno biti resen. Neka optimalna drumska voznja, bar za uslove u Srbiji, je izmedju 4.500 i 5.000 obrtaja, sve ostalo je veci rizik nego igrati ruski rulet sa tri metka u burencetu. Za nas koji smo visoki 1.90 ST, Africa i R1200 GS su idealni motori i sto se tice pouzdanosti i udobnosti, naravno pouzdanost je u direktnoj zavisnosti sa odrzavanjem, tako da je sve relativno. Drugim recima nema losih motora ima samo nemarnih i aljkavih motordzija, uostalom i bicikl ako se ne odrzava rikne ocas posla. :wink:
Evidentirano
Postoje motocikli, a postoji i Super Tenere
 Str: 1 ... 3 4 [5]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.099 sekundi uz 15 upita.