KLR i ST uopće nisu u klasi.
Sa KL650 Tengai (KLR sa oklopom) sam prelazio na ST 750 i za cestovnu upotrebu je razlika nebo i zemlja.
ST daleko jači, udobniji i kvalitetnije napravljen.
Udobnost najviše ovisi o tome na koliko si se udobnom motoru vozio do sada, ali itekako se može putovati u dvoje.
Ali ako uspoređuješ sa modernijim motorima tipa mali Strom i Versys - nije im dorastao. Ni po udobnosti, ni po snazi iako "na papiru" ima više konja.
ajmo reci da prelazim sa Tengai-a na ST, kratko vrijeme izmedju sam vozio diversion 900, i u nekoliko prilika v-stroma 650. ST-a još nisam nabavio, ali bice uskoro, zato i pitam jel tko zna kakva je razlika. Tengai mi je odlicno pašao, navikao sam se na njega, vozio cestom i off-road, pretežno udvoje... kako ce se ST pokazati, to cemo tek videti

edit:
kako sam malo raskopao po netu i forumima u vezi ST-a, naišao sam na nekoliko njegove negativne strane:
1. slabi ram koji pod teretom suvozaca i prtljaga zna popustiti na lošim cestama
2. potrošnja goriva. za ovo preporucuju neki kit za karburator koji košta kojih 50-tak eura
3. slabi farovi, star 35watne kruške. za ovo rešenje su novi farovi sa H4 žaruljicama koji koštaju 10-tak eura po komadu
4. regler koji cesto zna otkazati a time odnijeti i akomulator. Moram priznati da mi se ovo desilo sa Tengai-em i to na jednom moto-susretu. Do tamo stigli bez ikakvih problema, ali kad sam trebao da upalim motor i da ga preparkiram, bio je "mrtav"... rešenje- najbolje prežaliti 50-tak eura i ugraditi novi regler, a ovaj stari cuvati kao rezervu i za kontrolu ubaciti u kontrolnoj tabli jedan mali stroj koji kontrolira konstantno stanje punjaca i akomulatora, a koji izradjuje jedan moj prijatelj (namenjen je za yugo ali se lako može ugraditi u bilo kom motoru)

Kako radi:
ispod 12v - led 1 blinka, što pokazuje da je napon u akomulatori pao ispod nivoa, ili u toku vožnje da regler ne puni i da vozite na akomulatoru, t.j da ce se akomulator brzo isprazniti i da cete ostati bez struje.
12v - led 1
12.5v - led 1 i 2 zajedno
13v - led 2
13.5v - led 2 i 3 zajedno
14v - led 3
14.5v - led 3 i 4 zajedno
15v - led 4
iznad 15v led 4 pocinje da blinka, što znaci da nešto oko struje i reglera nije u redu, t.j. punenje akomulatora je na opasnoj gornjoj granici i može brzo pregoreti.
5. potrošnja ulja. ali ovde su mišlenja podjelena, neki kažu da troši neki kažu da netroši... rešenje- (kao i uvijek) prije prvo palenje motora ujutro, proveriti stanje ulja