Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: Kampiranje ili motel  (Posjeta: 1763 )

hacklordsniper

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Suzuki Bandit 650
Kampiranje ili motel
« : 05. Lipanj 2011, 20:06:59 »

S obzirom da me sve ozbiljnija uhvatila volja za vožnju po vani razmišljam odustati od kampiranja. Naime moram nositi hrpu stvari (šator, vreću, madrac, jastuk), moram stati po danu i slagati šator dok bi u slučaju motela mogao voziti do kraja dana. Također moram to sve pakirati pa otpakiravati nekoliko puta, smeta na jakom vjetru jer  zanosi zadnji kraj,  motor je manje stabilan jer se težina prebacuje na zadnji kraj, sve se smoči po kiši, svaki dolazak doma traži detaljno pranje sve te opreme, svi mogući kukci nađu put u šator... I kao mana na kraju je sigurnost stvari ( u motelu zaključaš vrata) dok šator svatko razreže u sekundi i uvijek postoji mogućnost da neka pijana budala skrene u krivu parcelu u noći dok spavaš...

S obzirom da mi je kampiranje određeni gušt ali sam gotovo jeftinije spavao u centru Bratislave u motelu nego što sam platio kampiranje u selu u Madžarskoj i borio se s kišom i vjetrom cijelu noć...

Dakle intersira me što kolege motoristi preferiraju na putovanjima van granica lijepe naše? 
Evidentirano

cb900bd

• **
  • Vozi: 919
Odg: Kampiranje ili motel
« Odgovori #1 : 05. Lipanj 2011, 20:40:29 »

u kampovima zna bit problem tuš (ali sve manje). bija sam u kampovima koji su skuplji i od apartmana kraj mora(dubrovnik).
šator sam večinom slaga po noči i to pijan. još uvik za mene je kamp , u večini slučajeva "majka",uvik ima mista,a i to mi nekako paše,a i motor vidim dok spavam,ako oču mogu ga vezat za palac
Evidentirano

ZoltanBB

• **
  • Vozi: KTM 990S
« Odgovori #2 : 05. Lipanj 2011, 21:30:48 »

S obzirom da mi je kampiranje određeni gušt ali sam gotovo jeftinije spavao u centru Bratislave u motelu nego što sam platio kampiranje u selu u Madžarskoj i borio se s kišom i vjetrom cijelu noć...

Dakle intersira me što kolege motoristi preferiraju na putovanjima van granica lijepe naše?

Pa već si si sam dao odgovor, zaboravio si samo spomenuti užitak postavljanja/slapanja šatora dok pada kiša.  :mrgreen:

Jbg, i ja volim kampirati i probuditi se u prirodi no sve skupa u kampovima gubi neki svoj smisao. S druge strane, kad usporediš cijenu motela i kampiranja, dođe ti da se priupitaš tko je tu lud.  :)
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

Zapru

• Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #3 : 05. Lipanj 2011, 21:48:22 »

S obzirom da me sve ozbiljnija uhvatila volja za vožnju po vani razmišljam odustati od kampiranja. Naime moram nositi hrpu stvari (šator, vreću, madrac, jastuk), moram stati po danu i slagati šator dok bi u slučaju motela mogao voziti do kraja dana. Također moram to sve pakirati pa otpakiravati nekoliko puta, smeta na jakom vjetru jer  zanosi zadnji kraj,  motor je manje stabilan jer se težina prebacuje na zadnji kraj, sve se smoči po kiši, svaki dolazak doma traži detaljno pranje sve te opreme, svi mogući kukci nađu put u šator... I kao mana na kraju je sigurnost stvari ( u motelu zaključaš vrata) dok šator svatko razreže u sekundi i uvijek postoji mogućnost da neka pijana budala skrene u krivu parcelu u noći dok spavaš...

http://www.hostelworld.com/

cb900bd

• **
« Odgovori #4 : 05. Lipanj 2011, 21:51:00 »

:palacgore: korisno!!!
Evidentirano

Chimpa

• Kontra-Admiral
  • Vozi: Baby Strom i KHS Comp
« Odgovori #5 : 05. Lipanj 2011, 21:54:50 »

na putu gdje moram svaki dan postavljati i skidati sator, nema sanse neovisno o vremenu ...

Zapru

• Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #6 : 05. Lipanj 2011, 22:01:01 »

:palacgore: korisno!!!
imas jos jednu dobru, sam sam zaboravio kak se zove, odmah imas i rezervacije  :palacgore:

cb900bd

• **
« Odgovori #7 : 05. Lipanj 2011, 22:03:22 »

a je!!! ajde vidi tj. siti se,puno je ljudi šta bi to iskoristili
Evidentirano

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #8 : 05. Lipanj 2011, 22:08:44 »

:mrgreen:    :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

cb900bd

• **
« Odgovori #9 : 05. Lipanj 2011, 22:21:28 »

njnjnjnjnj
Evidentirano

DADO+

« Odgovori #10 : 05. Lipanj 2011, 22:28:24 »

- kampiranje ima svojih prednosti i nedostataka, ali provesti par dana
   u dobrom kampu mi je puno ljepše nego u hotelu  :palacgore:

iako što sam stariji, više preferiram samo karticu, (što manje prtljage) i hotel  :mrgreen:
Evidentirano

vlais ng

• **
  • Vozi: GP 800
« Odgovori #11 : 06. Lipanj 2011, 14:37:33 »

ja obožavam satore ali ne mogu s silnim stvarima na dulje putovanje.
ovo je zakon, jučer rezervirao 3 dana Venecije,2 dana možeš prije otkazati,bez naplate,imaš opcije za koliko para,u blizini i sl......
ono što se pokazalo, da je uvijek u centu grada duplo skuple neko 4,5,10 km od grada.
nama motoristima nije problem doći do centra kao i parkiranje.....

www.booking.com
Evidentirano
Hrvatski narod ima dvije mane.
Brzo zaboravlja i lako oprasta.......

darkovsky

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #12 : 06. Lipanj 2011, 16:44:15 »

Ja uglavnom nosim šator, dobrim dijelom iz gušta ali i zbog financija.. Još nisam naišao na kamp koji je, kak velite, skup kao soba. U principu najčešće se kamp kreće oko 20eur (šator, motor i 2 osobe) gdje god sam spavao a dosta sam putovao- dok su sobe bile 50-100eur. Kad je kiša onda je naravno soba zakon, ali inače dok je suho- kupit par piva, stavit kuhat nešto na kuhalo i složit šator- čisti rock'n'roll  :D

Kingman

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #13 : 06. Lipanj 2011, 17:52:32 »

Ak misliš po vani kampirati, jeftinije ćeš proći u kampu nego u sobama, sigurno. I ziher ti neće nitko u 5 ujutro turirati zato jer je lokalni "baja".....a nećeš morati ni slušati pijano zavijanje raspjevane ekipe iz neke vukojebine.
E sad kiša i vjetar.....neće te ni to zamarati ak imaš dobar šator. Ovisi i gdje misliš putovati "po vani"? Jer cijene su "šarene" po pitanju smještaja...
Evidentirano
"Alcohol may be man's worst enemy, but the bible says love your enemy."

SM Blade

• Vozi: komatsu 4x4 tdi
« Odgovori #14 : 06. Lipanj 2011, 21:06:31 »

redovito putujemo žena i ja i za sad smo uglavnom birali sobe...
nije jeftinije nego kamp, ali znaš da spavaš na suhom (u slučaju da kiša pada problem je i postavit šator da bude suh)... također i manje je prtljage (šator i dve vreće uzmu nešto mjesta), a obzirom da nemam kofere nego bisage- već i oko njih ima nešto posla dok se prikače. šator i to bi bila dodatna muka...

za sad smo imali sreće (i volje tražit) da smo sobe uglavnom dobivali 22- 32 eura po osobi (B&B, ili čak polupansion)...
sad se spremamo za F, i već smo upikirali F1 i Etap hotele... :mrgreen:
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

vojo

• **
  • Vozi: BMW R850R - ex K-100RT; ex R-45; ex R-51/3
« Odgovori #15 : 07. Lipanj 2011, 07:22:55 »

Evo da i ja rečem neku o toj temi ....

- imam iskustva sa spavanjima po kampovima ali i po pansionima-hostelima-hotelima, isključivo po zapadnoj Evropi i Sakndinaviji (ukupno 44 noći u šatoru, 5 u čvrstim objektima u posljednjih 5-6 godina). Prosječna cijena spavanja po kampovima je 17,11 €/noć, u pansionima itd. 49 €/noć. Najskuplji kamp u kojem sam ikada spavao je koštao 27 €/noć (za 2 osobe i motor). Tako jeftino nisam nikad uspio spavati ispod čvrtog krova. To sve govorim za 2 osobe, 1 šator i 1 motor.  :D

- kampiranje mi daje veliku dozu slobode - možeš kampirati gdje i kada hoćeš. Rijetko koji kamp traži rezervaciju unaprijed (iako i toga ima) dok ako želiš spavati po pansionima/hostelima i sl., posebno ako se radi o nekoj rivjeri ili 'rivjeri', nema šanse da nešto ubodeš bez rezervacije. U zapadnoj Evropi se još uvijek gaji kultura kampiranja (za razliku od istočne ili bivše istočne Evrope gdje se to jako zanemaruje) i kampovi su sve bolji i bolji, ponegdje sa gotovo nezamislivim luksuzom. Ja volim imati okvirni plan puta, ali ako negdje želim stati i 'izgubiti' neko vrijeme te poremetiti dnevni plan, kampiranje mi to dopušta, dok rezervacija ne.  :?

- iako sam kao stari ljubitelj kampiranja (kao klinac-izviđač) pomalo skeptično počeo ponovno kampirati prije 10-tak godina, nakon što sam kupio jako dobru opremu za kampiranje (šator, vreće, samonapuhavajuće termo-ležaljke) shvatio sam da novcem koji uštediš kampiranjem možeš kupiti najskuplju moguću opremu za kampiranje - i još uvijek ti se (novčano) isplati.

- mane kampiranja (podizanje i spremanje šatora po kiši) jednostavno 'preskačem' spavanjem u čvrstom objektu, ako je moguće. Dakle, kad negdje stignem a mokro je ili sam mokar, stisnem zube, otvorim novčanik i potražim pansion te, ako imam sreće, spavam ispod suhog krova. A ako ne, kažem 'j**i ga' i guslam dalje, mokar .... no i to je čar motociklizma za koju sam se opredjelio, ne?  :palacdolje:

- argumenti o težini opreme ti ne stoje - ako kupiš pravu opremu, težina je nebitna. Meni šator za 2 osobe, vreće za spavanje (ljetne) i termo ležaljke teže manje od 5 kg, što, ako dobro rasporediš po kuferima, top-caseu i/ili tank-bagu, ne utječe bitno na težište motora. Ne bitnije od klope, vode ili ostale obleke. A da zauzima mjesta, to je točno, taj argumenat uvažavam.  :?

Vojo
Evidentirano
Vrag zel i fugu ....

SM Blade

• Vozi: komatsu 4x4 tdi
« Odgovori #16 : 07. Lipanj 2011, 07:31:36 »

krivo sam se izrazio, težina nije bitna (5kg gore-dolje), bitnije bi je prostor koji ta oprema zauzima, pogotovo kad je treba prikačit....
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #17 : 09. Lipanj 2011, 21:53:37 »

Odustao sam od šatora, osim što zauzima mjesta nakon 500-900 km u danu ne pada mi na pamet razvlačiti šator, a ni sklapati svako jutro jer smo vrlo rijetko 2 noći za redom na istom mjestu.
U EU (konkretnije u Španjolskoj) još drma kriza i nije problem naći last minute ponude hotela za sobu sa doručkom za dvije osobe po 35 eura. "Problem" je jedino što (neke od ponuda) treba rezervirati preko interneta, a nije kasno niti dan prije dolaska  ;)
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

Kal

• **
  • Vozi: XJ6
« Odgovori #18 : 12. Lipanj 2011, 15:24:57 »

Samo cvrsti objekti....hoteli, moteli, hosteli ili privatni smjestaj, blizu nekog dobrog  :klopa: :piva: , a ujutro kavica i  :paper: ...valjda to ima veze i s godinama  :neznam:
Evidentirano

DrBasta

• **
  • Vozi: CBR 600RR 07
« Odgovori #19 : 12. Lipanj 2011, 23:27:48 »

Proputovali dobar dio istocne Europe i uvijek u hotelima/hostelima/motelima.
Sator mi nikad nije ni pao na pamet, previse gnjavaze oko postavljanja i sastavljanja...

A i kad putujes sa RR motorom, ne treba ti jos sator na repu jerbo ni nema mjesta za njega  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano
- 1337 -
-------------------------------------
http://www.youtube.com/user/DrBasta - Disco inferno! - Motardz on ze road!

Mika

• **
  • Vozi: polako
« Odgovori #20 : 17. Srpanj 2011, 23:56:11 »

Tko hoce cist i donekle kulturan hotel za malo novaca, a pogotovo u sezoni, opako ce se namuciti u potrazi. Bez obzira sto drma kojekakva kriza, cijene spavanja u hotelima su u pravilu duplo vece nego u kampovima.

Prije desetak dana sam spavao na Azurnoj obali u super uredjenom kampu, sa enormno cistim sanitarijama za 16 eura ( motor, sator i 2 osobe ). Nema sanse naci ikakav smjestaj za te novce.

Razvlacenje satora nije nikakav problem ukoliko je oprema kvalitetna. O tome treba razmisljati prilikom kupnje. Cijela procedura je gotova za desetak minuta, sa napuhavanjem madraca. Toliko vremena mi treba da odem i u hotelsku sobu i smjestim se.

Cijene kampova variraju do 22 eura, ali za te novce u pravilu dobijes super komfor i savrseno ciste sanitarije. Takva situacija je u svim ACSI kampovima, nije ih tesko pronaci duz juzne obale Francuske i Spanjolske.

Iznimka, cijenom i cistocom je Italija, no tu nema nista cudno. digici su oduvijek bili zmazanci koji precjenjuju sve sto imaju, pa tako za smrdljive i usrane zahode traze i preko 25 eura + posebno naplacuju tus sa toplom vodom. Posto se u Italiji ionako nema sto pametno vidjeti, i nije neki problem.
Od Genove, Savone, Imperie prema Francuskoj granici stvari se drasticno mijenjaju na bolje.

Inace mi se bas i ne svidja spavanje u hotelskim krevetima u kojima je prije mene prdilo, prcalo, povracalo i tko zna sta radilo , stotine kojekakvih neopranih tjelesa, tudjih cucaka, macak i ne znam cega sve ne  :palacdolje:

Tezina opreme na motoru mi ne predstavlja nikakav problem. Dvije JNA vojne vrece, sator, dvije dekice i madrac stanu uredno u bocne kofere.

Evidentirano
http://tinyurl.com/btj25vp , http://free-sk.t-com.hr/web/

Želim umrijeti mirno, u snu, kao moj djed. A ne vrišteći od užasa kao putnici u njegovom autobusu.

vojo

• **
  • Vozi: BMW R850R - ex K-100RT; ex R-45; ex R-51/3
« Odgovori #21 : 18. Srpanj 2011, 12:50:59 »

Cijene kampova variraju do 22 eura, ali za te novce u pravilu dobijes super komfor i savrseno ciste sanitarije. ....
....
Tezina opreme na motoru mi ne predstavlja nikakav problem. Dvije JNA vojne vrece, sator, dvije dekice i madrac stanu uredno u bocne kofere.

Da, te cijene vrijede i na sjeveru Evrope (Njemačka, Luksemburg, Danska), ali ne i za Švedsku iz koje sam se upravo vratio. Tamo sam bio neugodno iznenađen cijenama (ne samo kampova, nego općenito, posebno hranom). Kampove sam plaćao od 23 do 39 eura (istinaibog ova najviša cijena je bila na dan 'Midsummera' kada sve cijene skaču u nebo). Cijena nažolost (kao i svugdje) ne odražava kvalitetu, tako da kampovi sa 4 zvijezdice (sa sanitarnim čvorovima, i svim ostalim, kao iz snova) koštaju oko 30 eura ....

Što se težine opreme tiče, pretpostavljam da kada čovjek stvarno želi kampirati onda kupuje i pravu opremu - tako da je o tome bespredmetno govoriti. Kao da kažeš da imaš motor a jakna ili kaciga ti je teška ili prokišnjava ....  :misli:

Vojo
Evidentirano
Vrag zel i fugu ....

Mika

• **
  • Vozi: polako
« Odgovori #22 : 18. Srpanj 2011, 13:19:12 »

Da, te cijene vrijede i na sjeveru Evrope (Njemačka, Luksemburg, Danska), ali ne i za Švedsku iz koje sam se upravo vratio. Tamo sam bio neugodno iznenađen cijenama (ne samo kampova, nego općenito, posebno hranom). Kampove sam plaćao od 23 do 39 eura (istinaibog ova najviša cijena je bila na dan 'Midsummera' kada sve cijene skaču u nebo). Cijena nažolost (kao i svugdje) ne odražava kvalitetu, tako da kampovi sa 4 zvijezdice (sa sanitarnim čvorovima, i svim ostalim, kao iz snova) koštaju oko 30 eura ....

Netko je jednom spomenuo da je u Norveskoj ( ili tu negdje ) kampiranje dozvoljeno na javnim povrsinama. Zapravo mi je normalno da je sjever skuplji obzirom na zivotni standard.

Citat:
Što se težine opreme tiče, pretpostavljam da kada čovjek stvarno želi kampirati onda kupuje i pravu opremu - tako da je o tome bespredmetno govoriti. Kao da kažeš da imaš motor a jakna ili kaciga ti je teška ili prokišnjava ....  :misli:

Vojo

Ovo se ondnosilo na neciji odgovor u kojem stoji da mu zauzima previse mjesta na motoru, te da je pretesko, baca motor i slicno, te da je prezahtjevno slagati sator.
Iz toga sam razloga naveo da solidna oprema ne donosi takve probleme. Sator se slozi vrlo brzo bez neke teske fizikalije, a u kofere na motor stane zaista hrpa stvari. Nisam jos imao problema sa lelujanjem motora sa 3 kofera, tank torbom i louisovom nepromocivom torbom na sjedalu iza sebe, cak i do 160 km/h.
Evidentirano
http://tinyurl.com/btj25vp , http://free-sk.t-com.hr/web/

Želim umrijeti mirno, u snu, kao moj djed. A ne vrišteći od užasa kao putnici u njegovom autobusu.

drabotic

• **
  • Vozi: Z 750 S
« Odgovori #23 : 18. Srpanj 2011, 13:56:28 »

Evidentirano
Mess with the best, die like the rest...

leko z

• *
« Odgovori #24 : 18. Srpanj 2011, 14:41:08 »

Kako je sa kampovima u Austriji oko Villacha i Linza, kakve su cijene. Što se tiće soba da li se mora unaprijed rezervirati ili ne.
Evidentirano
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.148 sekundi uz 17 upita.