Nekad davno, kad sam počeo vozit motor, ljutio sam se na takve spodobe koje izlijeću na glavnu cestu bez da je pogledao. Kad sam skužio da je takvih vremenom sve više, shvatio sam je to puno teži problem od obične nekulture. Jadan, retardiran, dezorjentiran, sa reakcijama ko u tropskog ljenjivca, sa krntijom kupljenom na kredit i još mora s tim sudjelovat u prometu
Tak da je bijes zamjenilo žaljenje. Kad ispadne pred mene jednostavno ga obiđem. Samo ga pogledam kod obilaženja da vidim stupanj retardacije.
Ali primjetio sam da polako stasa jedna nova kategorija prometnih kreatura, puno opasnija od ovih vulgaris koje sam upravo opisao i to je ono što me plaši. Karakterizira ih prividno poštivanje nekih pravila kretanja ali na momente reagiraju potpuno nepredvidivo i zato su puno opasniji.
Evo primjer da dočaram o čemu se radi. Žena ( ili bolje zombi za volanom) dolazi na raskrižje sa glavnom cestom i staje. Ja vozim glavnom cestom i mislim da me je uočila jer stoji, ali sam kao i uvijek spreman na sve. U najnepovoljnijem momentu ona ipak izlijeće pred mene
E sad, ovo je za mene sasvim jedna nova kategorija. Ona kao staje i gleda, ali ne vidi, ili samo staje i ne gleda....ili je to sasvim jedna nova nedokučiva razina humanoidnih stvorenja za volanom. Ako več ne vidi pa bolje da je samo produžila, barem bi to bilo predvidljivo, ovak to izgleda kao pokušaj ubojstva. Nisam vozio prebrzo jer da jesam ne bi stigo odreagirat. Kad sam je pogledao, bilo mi je žao...jadan uplašen pogled
A što se tiče stanja cesta, više ne kukam jer sam nabavio adekvatan motor. Cestari...