Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Čudan 'novi' zvuk u mašini  (Posjeta: 1525 )

supertom

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Honda CBR 1000RR :)
Čudan 'novi' zvuk u mašini
« : 12. Lipanj 2011, 16:17:12 »

Imam CBRku 1000 '06 i stvarno ju  pokusavam drzat u top stanju. Servis sam radio nedavno, prije par dana promjenio lanac i lancanike, i odjednom mi se jucer pojavio neki cudan zvuk koji je tesko sad opisat. Prvo sam mislio da je od vibracije vjetrobrana ali mi se sad cini da dolazi iz masine. Nesto kao kad se ventili cuju (nisam mehanicar al pretpostavljam da se tako cuju ventili), neki 'piskutav' zvuk visoke frekvencije u rutmu sa taktom motora. Mozda umisljam ali mi se cini da takav zvuk nisam prije cuo. Da li se ikom desilo da mu motor promijeni zvuk ili se pojavi neki novi tako odjednom. Moram da naglasim da osim tog novog zvuka nema nikakvih drugih nedostataka. Otisao bi do servisera al je nedjelja, a i vec pretpostavljam odgovor...dok ne stane nije pokvaren. Dal tko zna stao bi mogao biti moguci uzrok?
Hvala...     
Evidentirano
i tako dalje...

supertom

• *
Odg: Čudan 'novi' zvuk u mašini
« Odgovori #1 : 12. Lipanj 2011, 18:59:29 »

Nisam ni sumnjao ko ce prvi da se javi  :palacgore:
mozda umisljam al mi se cini kao da nesto melje nekim visokim tonom kao kad plastika vibrira al nije to...nije to sad da se cuje jako... al me zivcira  :lipsrsealed:
Sta mislis mozda osluskujem previse :shock:  al opet..znam da se nesto cuje a ne mogu odredit izvor zvuka i to me jos vise zivcira :shocked:

Evidentirano
i tako dalje...

supertom

• *
« Odgovori #2 : 12. Lipanj 2011, 23:02:11 »

:ohne:

Ode sutra prije puta i do jage i do zdene pa cu pitat njih  :?  mozda stvarno umisljam  :mrgreen:  znam nisam vrtio do blokade nikako...jesam spalio gumu i volim se igrat al ne steti to toliko, ne bi mogao sjebat ventile  :misli:  promjenio sam udarnu gumu eto to sam vald ja sjebo priznam  8)
Evidentirano
i tako dalje...

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #3 : 12. Lipanj 2011, 23:16:29 »

Ode sutra prije puta i do jage i do zdene pa cu pitat njih  :?  mozda stvarno umisljam  :mrgreen:  znam nisam vrtio do blokade nikako...jesam spalio gumu i volim se igrat al ne steti to toliko, ne bi mogao sjebat ventile  :misli:  promjenio sam udarnu gumu eto to sam vald ja sjebo priznam  8)

Onako na neviđeno reko bi da je kvačilo u pitanju    ;)   al svakako odi do Zdene nek baci oko   :palacgore:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

supertom

• *
« Odgovori #4 : 12. Lipanj 2011, 23:26:37 »

Onako na neviđeno reko bi da je kvačilo u pitanju    ;)   al svakako odi do Zdene nek baci oko   :palacgore:

:shock:  nemoj me plasit...oticu do Zdene odmah ujutro
Evidentirano
i tako dalje...

goodie

• **
  • Vozi: GSX-R 600 SRAD
« Odgovori #5 : 13. Lipanj 2011, 22:50:17 »

Koliko km ima motor? Čuje li se možda fazni lanac?
Evidentirano

discovery

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #6 : 14. Lipanj 2011, 14:41:10 »

kolko dugo voziš taj motor?
Evidentirano
Life get's better @ 12000 RPM

supertom

• *
« Odgovori #7 : 14. Lipanj 2011, 15:23:08 »

Koliko km ima motor? Čuje li se možda fazni lanac?

Nepunih 30t.. pa iskreno ne znam kako se cuje fazni lanac :misli:  primjeti li se kako drugacije kad ode fazni lanac?? po cemu inace to mozes znat da je poceo otkazivat?
Evidentirano
i tako dalje...

supertom

• *
« Odgovori #8 : 14. Lipanj 2011, 15:23:32 »

kolko dugo voziš taj motor?
2 sezona
Evidentirano
i tako dalje...

Max2007

• **
  • Vozi: Honda XX
« Odgovori #9 : 14. Lipanj 2011, 16:12:36 »

Pozdrav! Ako je makinja odrzavana tesko da moze bit neki znacajniji problem! Ja sam na xx-u minja fazlanac natezac na 30tkm i to ti se cuje ka neka rezonantna vibracija(šuškanje) na 4000t/min.Ako cujes tako nesto nije nikakav problem, kupis novi natezac i vozi bez briga. Ako ti suska u leru stisnes kvacilo i nesuska vise vozi i uzivaj!
Evidentirano
Good luck!

Kremenko

• *
  • Vozi: Honda CBR 600
« Odgovori #10 : 14. Lipanj 2011, 18:37:11 »

i meni je prvo na pamet prvo pao fazni lanac...
Evidentirano

supertom

• *
« Odgovori #11 : 14. Lipanj 2011, 18:46:38 »

Pozdrav! Ako je makinja odrzavana tesko da moze bit neki znacajniji problem! Ja sam na xx-u minja fazlanac natezac na 30tkm i to ti se cuje ka neka rezonantna vibracija(šuškanje) na 4000t/min.Ako cujes tako nesto nije nikakav problem, kupis novi natezac i vozi bez briga. Ako ti suska u leru stisnes kvacilo i nesuska vise vozi i uzivaj!

Daaaa...je bas to cujem i upravo negdje na 4000 o/min  :palacgore: hvala ti hvala hvala stalno sam razmisljao sta bi moglo bit.. dobro je i nisam lud... zena me furila da umisljam  :D  I sta kazes da mjenjam natezac ako se onako slabasno cuje, oce sjebat sta ako ne zamjenim odmah ...koliko je tebe izasla zamjena?  Stvarno odrzavam motor i onda kad tako malo nesto promjeni zvuk ja to odmah registriram  :shock:
Evidentirano
i tako dalje...

supertom

• *
« Odgovori #12 : 14. Lipanj 2011, 20:11:18 »

Daaaa...je bas to cujem i upravo negdje na 4000 o/min  :palacgore: hvala ti hvala hvala stalno sam razmisljao sta bi moglo bit.. dobro je i nisam lud... zena me furila da umisljam  :D  I sta kazes da mjenjam natezac ako se onako slabasno cuje, oce sjebat sta ako ne zamjenim odmah ...koliko je tebe izasla zamjena?  Stvarno odrzavam motor i onda kad tako malo nesto promjeni zvuk ja to odmah registriram  :shock:
mali ispravak...cujem to nekakvo suskanje/zujanje i na nizim obrtajima ne samo na 4000... poslje mi je tesko reci jer se auspuh cuje glasno
Evidentirano
i tako dalje...

KING RR

« Odgovori #13 : 14. Lipanj 2011, 20:17:30 »

:LOL:

Aj sutra snama na bRRdo pa da vidimo koji qrac te sexa    ;)
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

Over G

• *
  • Vozi: cbr600f, pežojčić sf2
« Odgovori #14 : 14. Lipanj 2011, 20:59:14 »

mali ispravak...cujem to nekakvo suskanje/zujanje i na nizim obrtajima ne samo na 4000... poslje mi je tesko reci jer se auspuh cuje glasno

kod mene se taj zvuk pojavljuje na 3000 okretaja i zvuči kao da komadić pleha vibrira sa desne strane u mašini. mehaničar koji mi održava motor je rekao da se radi o tom "famoznom" hebenom natezaču.
Evidentirano

goodie

• **
« Odgovori #15 : 14. Lipanj 2011, 21:42:36 »

A u biti ako ne siliš motor i ne španaš se divlje s naglim promjenama brzina uz "cukanje" može to još držati ali će te rezonancije/metalni šum kao mlinac za kavu biti sve glasnije.
No, najbolje bi bilo da promijeniš ako se radi o faznom lancu/natezaču da se ne desi havarija  :palacgore:
Evidentirano

supertom

• *
« Odgovori #16 : 14. Lipanj 2011, 22:54:34 »

:LOL:

Aj sutra snama na bRRdo pa da vidimo koji qrac te sexa    ;)

Kad idete tamo jer moram promijenit i prednju gumu jer opet sam klizo  :shock:   aa di je tocno to brdo :misli:

Evidentirano
i tako dalje...

KING RR

« Odgovori #17 : 14. Lipanj 2011, 22:56:26 »

Kad idete tamo jer moram promijenit i prednju gumu jer opet sam klizo  :shock:   aa di je tocno to brdo :misli:

Ništa za sutra, prekosutra   :palacgore:   i ja moram gume promjenit, a samo ću se zaletit sutra do Zdenka da vidim jesu mi pločice stigne, ako jesu presutra moniram njih i gume pa možemo gore peglat   ;)   
Evidentirano

supertom

• *
« Odgovori #18 : 14. Lipanj 2011, 23:35:24 »

Koliko bi to moglo kostat da se izmijeni?? i to cu pretpostavljam morat cekat da se naruci.. pa dok stigne?? Par dana prije nego je pocelo zujat su promijenjeni lanac i lancanike, pa jel moguce da nesto nije stegnuto dobro..ne znam imaju li lanac i lancanici uopce veze s tim??
Evidentirano
i tako dalje...

derba

• **
  • Vozi: Honda CBR 600F
« Odgovori #19 : 15. Lipanj 2011, 00:13:40 »

Za CBR-a 600F u Top motu 700 kn natezac, a izmjena zanemariva 10-20 min posla bar kod mene.Imaju ih na lageru dođu za jedan dan.
Evidentirano

supertom

• *
« Odgovori #20 : 15. Lipanj 2011, 18:18:52 »

Za 1000RR je 760kn bas sam pitao danas..isto jedan dan se ceka. Al sto je zanimljivije jedan mi mehanicar kaze da ne cuje nista neobicno a drugi kaze da se cuje natezac. Ja ne znam sad dal' da otvaram i mijenjam ili da vozim ovako  :misli:  Ja cujem to neko metalno mljevenje i u leru sad sta ja zna...oticu i kod treceg majstora, bas me zanima sta cu cut  :shock: 
« Zadnja izmjena: 15. Lipanj 2011, 18:30:15 supertom »
Evidentirano
i tako dalje...

KING RR

« Odgovori #21 : 15. Lipanj 2011, 18:21:14 »

Za 1000RR je 760kn bas sam pitao danas..isto jedan dan se ceka. Al sto je zanimljivije jedan mi mehanicar kaze da ne cuje nista neobicno a drugi kaze da se cuje natezac. Ja ne znam sad dal' da otvaram i mijenjam ili da vozim ovako  :misli:  Ja cujem to neko metalno mljevenje, mislio sam da se ventili malo cuju..moguce mozda da i njih treba prestelat, a negdje izmedju  3t i 4t obrtaja neki rezonantni zvuk se cuje ko da nesto vibrira...al nije to sad nesto jako da se cuje...postez'o sam sve oklope mislio sam da se tu nesto cuje, eto kako, naj bolji primjer rekao bih.

Pa provozaj se do mene da čujem šta te to tolko sexa      ;)
Evidentirano

supertom

• *
« Odgovori #22 : 15. Lipanj 2011, 18:31:08 »

Zena mi je kod punice...gdje si?? ;)
Evidentirano
i tako dalje...

supertom

• *
« Odgovori #23 : 15. Lipanj 2011, 18:32:17 »

Mozemo i na pivu negdje  :palacgore:
Evidentirano
i tako dalje...

supertom

• *
« Odgovori #24 : 15. Lipanj 2011, 18:41:13 »

A mislis osim tog sto bi trebao do punice  :LOL:
Evidentirano
i tako dalje...

KING RR

« Odgovori #25 : 15. Lipanj 2011, 18:41:31 »

A mogli bi al jednu bRRzinsku    :misli:    di inače piješ  ili daj broj na pp   :palacgore:
Evidentirano

goodie

• **
« Odgovori #26 : 15. Lipanj 2011, 21:04:50 »

Znaš da moraš postupati sukladno naređenju policijskog službenika jer će na kraju glasnogovornica PU govorit kak si sam pao niz stepenice i da su podljevi zapravo od udaranja vlastitom glavom u ormar pa su te morali vezati radi tvoje sigurnosti   8) :LOL:

Sorry na ofanju  :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 15. Lipanj 2011, 21:23:07 goodie »
Evidentirano

vujinn

• *
  • Vozi: honda cbr 600f
« Odgovori #27 : 26. Lipanj 2011, 23:04:38 »

ja imam cbr 600 f nije ta kubikaza ali meni se cuje samo pri odredjenim okretajima tacnije5500 kao da nesto zavibrira ili ti zabruji i ustanovili smo da je natezac lanc u masini.

Evidentirano
caos u umagu radim haos.

alen600

• **
  • Vozi: HONDA CBR600RR MOVISTAR
« Odgovori #28 : 30. Lipanj 2011, 11:07:35 »

I meni se pojavljuje taj čudan zvuk na 5000 o/min sa desne strane motora  :?  ( HONDA CBR 600 RR 2006, 40000 km). Isto sam prvo mislil da je kvačilo,al je očito taj napinjač faznog lanca.
Evidentirano

thekingnoa

• *
  • Vozi: u mislima ZX14 :)
« Odgovori #29 : 31. Srpanj 2011, 16:07:30 »

Ne bi trebalo previše čekati sa zamjenom španera faznog lanca,jer dolazi do ubrzanog habanja samog lanca,klizača i "zupčanika" bregastih.Inače,jedan fazni lanac "nadživi" dva španera otprilike...Nego,supertom,nisi napisao kako je sve to završilo?Problem riješen zamjenom španera?... :misli: I,još me zanima ako netko zna,DA LI SU NOVI HONDINI MODIFICIRANI NATEZAČI IMALI DVIJE TOČKE NA SEBI ILI JEDNU KAO DO SADA ?? Hvala ... 8)
Evidentirano
"He was famous that no man should ever be"

supertom

• *
« Odgovori #30 : 31. Srpanj 2011, 22:19:42 »

Nisam mjenjao jos, do sad sam vozio tak, sad bi trebao na servis pa cu pitat da provjere natezac
Evidentirano
i tako dalje...

supertom

• *
« Odgovori #31 : 04. Kolovoz 2011, 15:13:51 »

Ne bi trebalo previše čekati sa zamjenom španera faznog lanca,jer dolazi do ubrzanog habanja samog lanca,klizača i "zupčanika" bregastih.Inače,jedan fazni lanac "nadživi" dva španera otprilike...Nego,supertom,nisi napisao kako je sve to završilo?Problem riješen zamjenom španera?... :misli: 

Servis je napravljen, spaner nije potrebno mijenjati jos...malo se cuo kaze Pero ali je savjet da ce ne treba mijenjat jos i da bi mjenjanje sad bilo bacanje novaca.. kad to serviser kaze znam da na pravom mjestu servisiram...inace u drugom servisu (necu sad spominjat kojem) su mi htjeli mijenjat i fazni i spaner samo po zvuku bez da su provjerili da li je doista potrebno mijenjat sve. sto je naj bolje sad nakon servisa radi odlicno i nema nekih zvukova kao prije servisa. Moram pohvalit Peru i Big Bike, i samo tamo servisiram.
Evidentirano
i tako dalje...
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.15 sekundi uz 15 upita.