Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: Honda Dominator 650 cudan zvuk  (Posjeta: 799 )

Žaba

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha FZR 600, Honda Dominator 650
Honda Dominator 650 cudan zvuk
« : 29. Lipanj 2011, 16:21:35 »

Znaci ovako rijec je o Hondi dominator 650 91.g, a problem je sljedeci... u leru i na niskim okretajima se cuje nekakvo tuckanje, cini mi se u glavi motora ( nisu ventili, provjereno ) , a cim prode jedno 2500, 3000 o/min taj zvuk potpuno  nestane (zvuk je kao nepravilan, znaci nije 100% konstanatan ). Da li netko zna u cemu bi mogao biti problem ?
« Zadnja izmjena: 29. Lipanj 2011, 16:30:23 Žaba »
Evidentirano
svako rješenje stvara nove probleme

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
Odg: Honda Dominator 650 cudan zvuk
« Odgovori #1 : 29. Lipanj 2011, 17:00:52 »

lanac ...  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

gogo_insane

• *
  • Vozi: GSX 11 quad, VTR Quad, 125 Yamaha Belgrada
« Odgovori #2 : 30. Lipanj 2011, 10:31:37 »

Lanac razvoda se rastegnuo i potrebna je zamjena 99% sam siguran.

Najlakše to provjeriš je da skineš poklopac ventila i odvijačem provjeriš dali je lanac zategnut ili labav - ako je labav, mjenjaj. To na njoj nije skupo i relativno je jednostavno za zamjenu - samo po starom lancu potegneš preko radilice novi i spojiš ga sa novom spojnicom, naštelaš bregastu i gass.....
Evidentirano

Žaba

• **
« Odgovori #3 : 30. Lipanj 2011, 13:14:54 »

bum pogledal  :palacgore:
Evidentirano

Branko-ST

• Vozi: Honda NX650 Dominator
« Odgovori #4 : 30. Lipanj 2011, 13:46:02 »

Najlakše to provjeriš je da skineš poklopac ventila i odvijačem provjeriš dali je lanac zategnut ili labav - ako je labav, mjenjaj. To na njoj nije skupo i relativno je jednostavno za zamjenu - samo po starom lancu potegneš preko radilice novi i spojiš ga sa novom spojnicom, naštelaš bregastu i gass.....

jesi li probao ili teoretski pricas?
Evidentirano
▒▓█▀H▄A▀J▄D▀U▄▀K▄▀▄S▀▄P▀▄L▀▄I▀▄T▀█▓▒

oracle

• PROROČICA
  • Spol: Ženski
  • Vozi: intergalaktičku SP 1
« Odgovori #5 : 30. Lipanj 2011, 13:52:49 »

:LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

aaaaaaaa....kako volim ovakva objašnjenja....za poluditi...
kao prvu za tvoj info....promjeniti lanac distribucije i zatezač na koji si zaboravio btw. je jedan od težih zadataka od bilo kojih motora za koje znam....
slučajno u godinu dana pomagala promjeniti na dva takva motora :wink:

Znaci ovako rijec je o Hondi dominator 650 91.g, a problem je sljedeci... u leru i na niskim okretajima se cuje nekakvo tuckanje, cini mi se u glavi motora ( nisu ventili, provjereno ) , a cim prode jedno 2500, 3000 o/min taj zvuk potpuno  nestane (zvuk je kao nepravilan, znaci nije 100% konstanatan ). Da li netko zna u cemu bi mogao biti problem ?
lako moguće da se radi o lancu distribucije :wink:
Evidentirano
O&G Team
..." Ali ipak uz mene se može, mada je neobično.
 Sa mnom je opasno ići, ja se nikad ne umaram... "

strasilo

• šafran
« Odgovori #6 : 30. Lipanj 2011, 13:54:25 »

:LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

aaaaaaaa....kako volim ovakva objašnjenja....za poluditi...
kao prvu za tvoj info....promjeniti lanac distribucije i zatezač na koji si zaboravio btw. je jedan od težih zadataka od bilo kojih motora za koje znam....
slučajno u godinu dana pomagala promjeniti na dva takva motora :wink:

pretekla si me ...  :palacgore: :palacgore:  ...

ili bemwejac piše sa tvog acc ... ali nebitno ...  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

oracle

• PROROČICA
« Odgovori #7 : 30. Lipanj 2011, 13:57:08 »

pretekla si me ...  :palacgore: :palacgore:  ...

ili bemwejac piše sa tvog acc ... ali nebitno ...  :mrgreen: :mrgreen:
jebo te bemvejac više....no kad smo kod njega...
pomagala mu kod dva takva...a jesmo se izmučili sa zatezačem pas mater...ponekad mu se divim koliko strpljenja ima :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

strasilo

• šafran
« Odgovori #8 : 30. Lipanj 2011, 13:58:24 »

ja sam samo s jednim .... dabogda mi više nedošao ...  :LOL: :LOL:

iako mislim da bih s drugim puno lakše ... MISLIM da sam kasnije uhvatio caku ...  :LOL: :LOL:  naglasak na mislim ...  :LOL: :LOL:
Evidentirano

oracle

• PROROČICA
« Odgovori #9 : 30. Lipanj 2011, 14:00:23 »

ja sam samo s jednim .... dabogda mi više nedošao ...  :LOL: :LOL:

iako mislim da bih s drugim puno lakše ... MISLIM da sam kasnije uhvatio caku ...  :LOL: :LOL:  naglasak na mislim ...  :LOL: :LOL:
on ih je promjenio malo više....i zna caku...no da je zajebano je zajebano :palacdolje:
navodno postoji neki spečalni alat za to...ali jbg...tko će to sve pokupovati :?
Evidentirano
O&G Team

Branko-ST

« Odgovori #10 : 30. Lipanj 2011, 14:00:27 »

a jeste i vi neki :x

ja sam postavija pitanje da mi covik objasni a ne vi,mozda on ima neku caku koju vi neznate :mrgreen:
Evidentirano

oracle

• PROROČICA
« Odgovori #11 : 30. Lipanj 2011, 14:01:44 »

a jeste i vi neki :x

ja sam postavija pitanje da mi covik objasni a ne vi,mozda on ima neku caku koju vi neznate :mrgreen:
pa ovako kao objasnio jasno mi je da nikad nije to radio...niti čuo nekoga tko jest :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
O&G Team

Branko-ST

« Odgovori #12 : 30. Lipanj 2011, 14:12:14 »

cekat cemo da se javi,mozda oda svoju caku :mrgreen:
Evidentirano

oracle

• PROROČICA
« Odgovori #13 : 30. Lipanj 2011, 14:13:54 »

cekat cemo da se javi,mozda oda svoju caku :mrgreen:
eto čekamo....iako već vidim da se zatezača nije ni sjetio :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

strasilo

• šafran
« Odgovori #14 : 30. Lipanj 2011, 15:49:00 »

on ih je promjenio malo više....i zna caku...no da je zajebano je zajebano :palacdolje:
navodno postoji neki spečalni alat za to...ali jbg...tko će to sve pokupovati :?

ja sam pravio nešto ... neki "kao" osigurač ...  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #15 : 30. Lipanj 2011, 16:49:16 »

vjerovatno je stvar u samom zatezacu....koji u sebi ima jednosmjerni iglicasti lezaj...taj lezaj dopusta da se sam zatezac krece u samo jednom smjeru...pdnosno da zateze lanac....nazad nebi smio setati...a to se upravo desava kad crkne taj lezaj...zatezac pomce setati...i lanac vise nije uvijek zategnut....Uglavnom...preporuka moja je da uzmes slijedece stvari: zatezac (oko 400 kuna)...osovina zatezaca (oko 100 kuna)....opruga zatezaca i oring osovine (oko 100 kuna)....te lanac distribucije koji kosta oko 400 kuna....lanac ne mora biti original hondin...jer je zatvorenog tipa...i kosta oko 700 kuna...a tebi treba otvoren lanac da ga mozes provuci...i zatim odgovarajucom spojnicom(dobijes je sa lancem)....zakujes...Jedini problem je uglaviti zatezac sa oprugom u leziste glave...jer po manualu postoji alat kojim se najprije nategne zatezac i u toj se poziciji blokira da se moze staviti lancanik bregaste..i sve skupa ufaziti....posto ja taj alat nemam....ja sam najprije sve to stavio u fazu....i zatim nekako na jedvite jade nategnuo oprugu te uspio zajedno sa zatezacem ubaciti u leziste u glavi....i zatim sve to ucvrstiti vanjskim stiftom....ako postoji laksi sistem...ja ga neznam...jbg... :mrgreen:
obrati samo paznju na sistem fiksacije vanjskog svornjaka.....stariji modeli su imali unutar glave samo stift koji se izvuce...a noviji modeli su imali imbus vijak....takodjer pamti gdje je bio koj saraf poklopca glave...nisu svi iste duzine...kao  spoznaju da ces morati masinu skoro skinuti sa karoserije...jer poklopac glave ide van knap....ali bas...knap....i to sa masinom prakticki na podu....jbg....ima posla....
Evidentirano
O&G Team

strasilo

• šafran
« Odgovori #16 : 30. Lipanj 2011, 17:04:22 »

ako mu je čovjek rekao da je to piškin dim, kako ti sad možeš reći da on laže..  :shock: :shock:
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #17 : 30. Lipanj 2011, 17:17:34 »

ja sam samo svoja iskustva obrazlozio...e sad...ako covjek mijenja lanac i zatezac svojim pogledom.....to je onda skroz rišpekt.... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

Žaba

• **
« Odgovori #18 : 30. Lipanj 2011, 17:57:27 »

hvala, probat cu se pozabavit s tim, odnosno morat cu.skinut cu sutra masinu dolje jer ovako i onako je u planu ''restauracija'' kompletnog motora, pa cu vidit sta se dogada odnosno sta zeza, a ako necu moc ovako lanac uglavit ic ce mašina širom i gotovo...hvala na savjetima, javm kad slozim  :palacgore:
Evidentirano

oracle

• PROROČICA
« Odgovori #19 : 30. Lipanj 2011, 18:01:04 »

gledaj....i da ti ide masina sirom...to ne mijenje nista...sto se tice zajebancije oko zatezaca...nazalost..ali velika je prednostr kad je masina na stolu...barem ces poklopac glave skinuti bez problema... 8)
Evidentirano
O&G Team

gogo_insane

• *
« Odgovori #20 : 01. Srpanj 2011, 06:48:31 »

Uz toliko pozitivnih kritika na moje objašnjenje, bit ću dobar pa kazati kako onome koji je promjenio par razvodnih lanaca od 1 do 4 i više cilindričnih mašina, to jest pi***n dim (kako se netko izrazio - neda mi se ni gledati tko točno...).
Druga moja namjera je bila objasniti čovjeku kako da pregleda lanac, bez da skida natezač, već samo da vidi u čemu je točno problem.

Za samo zatezač lanca postoji caka (ovisno o modelu) kako se vrati nazad na mašinu bez ikakvog problema:

- feder tip - prije skidanja zatezača, odšarafiti šaraf na njegovom vrhu te tek onda skinuti dva imbusa s kojim se drži na bloku mašine. Kad je skinut uzme se mali odvijač (može ispitivač za struju - bitno je da paše u rupu) i sa njim se zavrne do točke gdje je najviše ulazi u tjelo zatezača. Držeći ga tako zategnutog vrati se na blok - naravno kad je stavljen novi lanac distribucije - zategne se zatezač sa imbusima i otpusti odvijač kako bi se lanac zategnuo, pa se vrati krajnji šaraf.

- klik tip zatezača - koga zanima neka potraži na yubitu kako se on vrača na početnu poziciju/reparira doma/ vraća na mašinu.

Meni nije bila namjera popljuvati čovjeka i dati mu feeling kako je to posao koji nikada neće biti u stanju napraviti, te mu treba pomoć cijele familije da ga napravi od početka do kraja. Da je prvi puta teško, JE, ali nakon toga bude dosta lakše i brže.......
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #21 : 01. Srpanj 2011, 07:37:11 »

vidim da ti piše da voziš gsxr-a ... na njemu je zaista piškin dim promijeniti španer i lanac i prednji klizač ....  :palacgore:

ali ovdje je riječ o Hondi Dominator .. ;) Koliko si njih promijenio ?

ali da bi na gsxr-u (starom) promijenio promijenio i zadnji klizač, mašina mora na "pola" ... ;)

nećeš vjerovati, ali na ovom forumu postoje ljudi koji bar ponekad znaju šta pričaju ...  :mrgreen: :mrgreen:

a bemwejac je svakako jedan od njih ...  :palacgore:
Evidentirano

Branko-ST

« Odgovori #22 : 01. Srpanj 2011, 08:53:38 »

covik je Youtube mestar :palacgore:

samo pazi jedan mulac iz moje ulice je isa radit dimnu gledajuci youtube pa je zapalija sebe i kuzinu
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #23 : 01. Srpanj 2011, 08:55:34 »

i ja sam pravio dimnu ...  8)   :LOL:
Evidentirano

gogo_insane

• *
« Odgovori #24 : 01. Srpanj 2011, 09:53:51 »

Pa neke stvari sam POGLEDAO na yubitu da vidim kako funkcioniraju prije rastavljanja, pa sam nakon toga NAUČIO prilikom rastavljanja/sastavljanja mašine....

Isto tako sam ponešto naučio iz postova od uvaženih članova strasilo i bmw m 5, pa se ovim putem na istima zahvaljujem.

Inače GSXR-a vozim nepunih godinu dana, te na svojem ne trebam još mjenjati lanac distribucije, ali imam par frendova koji također voze motore (ne suzuki), a na njihovim je trebalo mjenjati......

Uostalom, ako znaš kako se točno mjenja lanac distribucije na dominatoru , možeš slobodno napisati manual, pa pomoći čovjeku (i drugima) sa svojim iskustvom u mehanici....
Tako barem ja radim, bez obzira dali nekom ispadnem neuk i neiskusan, dok opet drugima kojima sam radio na njihovim motorima ispadam iskusan......Što ćeš, ima ljudi kojima je sve bauk, dok se drugi potrude i nauče nešto novo......
Evidentirano
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.132 sekundi uz 16 upita.