Prvo da pozdravim Fejzeraše(ja sam za sada Banditaš) imam jedno pitanje, pa ako bi neko mogao malo podrobnije...čuo sam mnogo oprečnih mišljenja o vožnji Fejzera 1000, jedni kažu da se vozi kao bicikli, drugi pak tvrde da je izuzetno nepredvidljiv i divalj motorcikli)ja im na to kažem naravno da je divalj kada ima 150KS)ali po podacima o broju obrtaja i najvećeg obrtnog momenta ne bih rekao da mora biti stalno u "crvenom" da bi imao snage na zadnjem točku(ujedno me to najviše i zanima)koliko je elastičan i da li dopušta umerenu "lenjost" na menjaču prilikom dužih vožnji.
eto toliko.i hvala na odgovoru u napred.
Pozdrav!
Kupio sam velikog Fazera prije nešto manje od godinu dana. Prešao oko 8000 Km večinom sa suprugom (kao suvozačem naravno). Moja iskustva sa ovim motorom su više nego fantastična. Motor je jednostavno za sve. Za vožnje otvorenim zavojitim cestama ne treba stalno visiti na mjenjaču (zbog toga sam i pobjegao iz klase 600). Obrtaji između 4 i 6 i lijepa tourer vožnja, a i iz samog podruma izvlači odlično bez potrebe za šaltanjem u nižu.Odlično pada u zavoje, još bolje izlazi. Nakon 6 ili recimo 7 tisuća obrtaja "jede asfalt ispod sebe" i pretvara se u pravog fajtera.
Svakako bih preporučio višlji vjetrobran, jer onda vožnja zaista postaje uživancija bez obzira na način vožnje.
Prije mi je bio problem koji motor kupiti, a sada je jedini problem što jednog dana nakon njega da nebudem nezadovoljan. Valjda Yamaha neće pokvariti novi Fazer 1000.