Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: kupovina rabljenog, druga zupanija  (Posjeta: 1679 )

Outlaw

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: SV650N K5
kupovina rabljenog, druga zupanija
« : 06. Srpanj 2011, 18:47:04 »

Molim za pomoc.

Kupio bi motor koji je u Rijeci, registriran (RI table). Koja je procedura? Jel ga vlasnik tamo mora odjavit pa ja uzet probne i tu dalje rjesavat ili moze i bez da odjavi on tamo, da ja sve sam rjesavam u Zg?

I jel neki problem sto je motor registriran u Rijeci (jeftinije osiguranje), a ja bi ga stavljao na ZG? Jel se placa neka razlika u cijeni osiguranja ili to nema veze?

Svaka pomoc/savjet dobrodosli...

P.S. iako sam googlao i nasao dosta informacija, moze i jos jednom ukratko komplet procedura i sto mi sve treba za kupovinu/prijepis rabljenog  :mrgreen:
Evidentirano

Chimpa

• Kontra-Admiral
  • Vozi: Baby Strom i KHS Comp
Odg: kupovina rabljenog, druga zupanija
« Odgovori #1 : 06. Srpanj 2011, 19:18:03 »

dopeljaj se doma, vrati covjeku tablicu i knjizice da ga moze tamo odjavitii. Odjavljenje papire nek ti vrati i sa njima ides na regu u svom mjestu ... najjednostavnije

on ga odjavi u svom mjestu a ti ga ili na prikolicu/kombi pa za svoje mjesto .. ili probe pa rega u svom mjestu

http://www.mup.hr/main.aspx?id=45#PROMJENA_VLASNIKA

Outlaw

• **
« Odgovori #2 : 06. Srpanj 2011, 19:28:20 »

A jel to ikakav rizik starom vlasniku da se ja "vozim" tj. odem s motorom, a on ga nije odjavio?

Cuo sam neku neprovjerenu informaciju da bi ja mogao odjavu sam napravit na mupu u svom mjestu. Da "vise" ne treba kao prije u mjestu prodavatelja... Jel moze netko to potvrdit mozda?
Evidentirano

Chimpa

• Kontra-Admiral
« Odgovori #3 : 06. Srpanj 2011, 19:34:00 »

A jel to ikakav rizik starom vlasniku da se ja "vozim" tj. odem s motorom, a on ga nije odjavio?

Cuo sam neku neprovjerenu informaciju da bi ja mogao odjavu sam napravit na mupu u svom mjestu. Da "vise" ne treba kao prije u mjestu prodavatelja... Jel moze netko to potvrdit mozda?

ako vllasnik ima kupoprodajni, onda on nema rizika ... uvijek moze dokazati da ga je prodao ...
a moze se napraviti i punomoc za voznju od - do u odredenom vremenskom razdoblju

bananajoe

• *
  • Vozi: Bandit 650n
« Odgovori #4 : 06. Srpanj 2011, 19:43:40 »

Nedavno sam kupovao motor...
napravili i ovjerili kupoprodajni ugovor, ja dosao doma iz Zg, platio porez,
na policiju odnio potvdu  da je placen porez, kupoprodajni ugovor i stare papire i plocice,
onda na tehnicki i opet na policiju, da ti ovjere novu prometnu i to je to

ne treba stari vlasnik odjavljivat i mozes se dopeljat na motoru doma bez problema
napokon su to pojednostavili  :palacgore:
Evidentirano

mg749ie

• Vozi: Bellagio, bombon od motora,
« Odgovori #5 : 06. Srpanj 2011, 20:13:39 »

Molim za pomoc.

Kupio bi motor koji je u Rijeci, registriran (RI table). Koja je procedura? Jel ga vlasnik tamo mora odjavit pa ja uzet probne i tu dalje rjesavat ili moze i bez da odjavi on tamo, da ja sve sam rjesavam u Zg?

I jel neki problem sto je motor registriran u Rijeci (jeftinije osiguranje), a ja bi ga stavljao na ZG? Jel se placa neka razlika u cijeni osiguranja ili to nema veze?

Svaka pomoc/savjet dobrodosli...

P.S. iako sam googlao i nasao dosta informacija, moze i jos jednom ukratko komplet procedura i sto mi sve treba za kupovinu/prijepis rabljenog  :mrgreen:
Registrirati ga možeš samo u županiji/gradu u kojoj imaš prebivalište, a odjavu možeš obaviti i ti u svojoj PU, uz pravovaljani kupoprodajni ugovor i plaćeni porez.
Sretno 8)
Evidentirano
Ljubav grije, al jakna je jakna

Chimpa

• Kontra-Admiral
« Odgovori #6 : 06. Srpanj 2011, 20:15:27 »

Nedavno sam kupovao motor...
napravili i ovjerili kupoprodajni ugovor, ja dosao doma iz Zg, platio porez,
na policiju odnio potvdu  da je placen porez, kupoprodajni ugovor i stare papire i plocice,
onda na tehnicki i opet na policiju, da ti ovjere novu prometnu i to je to

ne treba stari vlasnik odjavljivat i mozes se dopeljat na motoru doma bez problema
napokon su to pojednostavili
  :palacgore:

novost za mene ... super da su i oni nesto olaksali i pojednostavnili  :palacgore:

Outlaw

• **
« Odgovori #7 : 06. Srpanj 2011, 20:19:10 »

Znaci ja s njim samo kupoprodajni napravim i ne moram nis vise? Uzimam prometnu, knj vozila, ugovor, policu osiguranja i to je sve sto mi treba da sve obavim u Zg dalje? Sam sto zaboravio?

Osiguranje znaci vrijedi dalje njegovo samo se prenose tablice s RI na ZG, nema tu dodatnih troskova?

Ostatak u Zg dakle rjesavam porezna i MUP
Evidentirano

Kingman

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #8 : 06. Srpanj 2011, 20:23:16 »

Znaci ja s njim samo kupoprodajni napravim i ne moram nis vise? Uzimam prometnu, knj vozila, ugovor, policu osiguranja i to je sve sto mi treba da sve obavim u Zg dalje? Sam sto zaboravio?

Osiguranje znaci vrijedi dalje njegovo samo se prenose tablice s RI na ZG, nema tu dodatnih troskova?

Ostatak u Zg dakle rjesavam porezna i MUP
Dovezeš se s njegovim tablicama do Zg-a i tu ga odjaviš i prijaviš na sebe, vratiš RI tablice i dobiš ZG
Evidentirano
"Alcohol may be man's worst enemy, but the bible says love your enemy."

Outlaw

• **
« Odgovori #9 : 06. Srpanj 2011, 20:46:20 »

Hvala svima  :palacgore:
Evidentirano

Savle

• **
  • Vozi: ..Kawasaki ER-5..
« Odgovori #10 : 06. Srpanj 2011, 23:02:04 »

..kod mene je bilo ovako..kupio motor..naravno ovjerio kupoprodajni ugovor..sa vlasnikom otišao da se odjave tablice..pokazao ugovor..uzeo probne 30kn traju 5 dana i dovezao se doma..vozio se dok nisu istekle i regao ga..
Evidentirano
..ljubav je kao kad se ukakaš u gaće..nitko to ne primjeti ali ti to osjetiš..

Maybe

• *
  • Vozi: aprilia shiver
« Odgovori #11 : 07. Srpanj 2011, 07:29:45 »

evo ja sam prije 10-ak dana kupio motor sa ši tablicama i prebacio ga na ng tablice.
postupak je ovakav, prilikom kupnje neka u ugovoru navede da tablice ostaju kupcu. lijepo odeš za zg, prvo platiš porez, zatim odeš u hak, tamo napraviš promjenu vlasništva u knjižicama i zatražiš zg tablicu, zatim odeš u policiju, tamo će ti odjavit ri tablicu, potvrdit knjižice i onda se vraćaš u hak preuzeti novu tablicu.
naravno bitno je da ti navede u ugovoru da tablica ostaje kupcu, da ti da onu potvrdu s tehničkog o plaćenoj cestarini i inim glupostima da ju nemoraš sam ponovno plaćat i sve možeš riješit u svojem mijestu.
dakle nema više slanja poštom tablica, sve se može riješit odmah u vašoj županiji ako prodavač navede da tablicu ostavlja kupcu, za sve drugo odjava se mora radit u PU gdje je prodavatelj, tako mi rekla "teta" u policiji. eto malo olakšanja i s tim dijelom posla da nemoramo strahovat hoće li se papiri "zagubit" u pošti kao meni jednom prilikom
Evidentirano

zsinkovic

• *
  • Vozi: CBF600N
« Odgovori #12 : 07. Srpanj 2011, 07:44:54 »

evo ja sam prije 10-ak dana kupio motor sa ši tablicama i prebacio ga na ng tablice.
postupak je ovakav, prilikom kupnje neka u ugovoru navede da tablice ostaju kupcu. lijepo odeš za zg, prvo platiš porez, zatim odeš u hak, tamo napraviš promjenu vlasništva u knjižicama i zatražiš zg tablicu, zatim odeš u policiju, tamo će ti odjavit ri tablicu, potvrdit knjižice i onda se vraćaš u hak preuzeti novu tablicu.
naravno bitno je da ti navede u ugovoru da tablica ostaje kupcu, da ti da onu potvrdu s tehničkog o plaćenoj cestarini i inim glupostima da ju nemoraš sam ponovno plaćat i sve možeš riješit u svojem mijestu.
dakle nema više slanja poštom tablica, sve se može riješit odmah u vašoj županiji ako prodavač navede da tablicu ostavlja kupcu, za sve drugo odjava se mora radit u PU gdje je prodavatelj, tako mi rekla "teta" u policiji. eto malo olakšanja i s tim dijelom posla da nemoramo strahovat hoće li se papiri "zagubit" u pošti kao meni jednom prilikom

isti slučaj, kupio u crikvenici, sve papire rješavao u kr, samo je bitno da u ugovoru bude naznačeno da registracijske tablice se ne vračaju prodavaču  :palacgore:
Evidentirano

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #13 : 07. Srpanj 2011, 09:50:03 »

Taj problem sam rješavao tako da napravim kupoprodajni i na originanim tablicama se dovezem doma, tablicu, prometnu i knjižicu vozila pošaljem poštom prošlom vlasniku da odjavi i on mi vrati poštom odjavljene.

Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

kmamic

• **
  • Vozi: Hornet
« Odgovori #14 : 07. Srpanj 2011, 09:58:59 »

Taj problem sam rješavao tako da napravim kupoprodajni i na originanim tablicama se dovezem doma, tablicu, prometnu i knjižicu vozila pošaljem poštom prošlom vlasniku da odjavi i on mi vrati poštom odjavljene.

Tako smo svi radili, ali sad (čini mi se od ove godine) postoji mogućnost da u svojoj lokalnoj PP/PU odjaviš vozilo za drugu županiju. Prednost je ta što ne moraš čekati da ti prodavatelj
kod sebe odjavi vozilo i pošalje papire nazad, nego to riješiš odmah nakon odjave. Znači da se isti dan možeš vozit sa svojim tablicama  :palacgore:
Evidentirano
Radim na crno, trošim na bijelo

zsinkovic

• *
  • Vozi: CBF600N
« Odgovori #15 : 07. Srpanj 2011, 10:29:27 »

Tako smo svi radili, ali sad (čini mi se od ove godine) postoji mogućnost da u svojoj lokalnoj PP/PU odjaviš vozilo za drugu županiju. Prednost je ta što ne moraš čekati da ti prodavatelj
kod sebe odjavi vozilo i pošalje papire nazad, nego to riješiš odmah nakon odjave. Znači da se isti dan možeš vozit sa svojim tablicama  :palacgore:

točno, ali mora se u ugovoru napisati da registracijske tablice ostaju kupcu, odnosno da se ne vračaju prodavatelju inače sve pada u vodu, ja sam odjevio u kr tablice iz du na taj način. :palacgore:
Evidentirano

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #16 : 07. Srpanj 2011, 10:36:25 »

Super, to puno pojednostavljuje stvari  :palacgore:
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

Outlaw

• **
« Odgovori #17 : 07. Srpanj 2011, 19:49:54 »

Ja se ipak dogovorio s covjekom da cemo tamo napravit odjavu... Valjda je stara garda :)

Evidentirano

Chimpa

• Kontra-Admiral
« Odgovori #18 : 07. Srpanj 2011, 19:51:48 »

Ja se ipak dogovorio s covjekom da cemo tamo napravit odjavu... Valjda je stara garda :)

covjek samo oce biti siguran da nece imati nikakavih prometnih prekrsaja ili slicnih problema ...
i ja bi isto tako napravio  :wink:

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!
« Odgovori #19 : 07. Srpanj 2011, 22:14:55 »

Dobro da nisi naveo da umjesto u HAK-a treba ići u Vijeće sigurnosti UN-a :mrgreen:
Nije HAK, nego bilo koja stanica za tehički pregled vozila. :wink:
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

Savle

• **
  • Vozi: ..Kawasaki ER-5..
« Odgovori #20 : 07. Srpanj 2011, 22:44:55 »

..stara garda ili ne..čisto logički..ne zna te pa nema potrebe za rizikom..ovako svi sretni i zadovoljni..ionako ti probna nije skupa..nekih 30-35kn.. :palacgore:
Evidentirano
..ljubav je kao kad se ukakaš u gaće..nitko to ne primjeti ali ti to osjetiš..

hondimir

• **
  • Vozi: honda cb 250 rs '84, honda cbr 600 f 96'
« Odgovori #21 : 08. Srpanj 2011, 04:39:19 »

..kod mene je bilo ovako..kupio motor..naravno ovjerio kupoprodajni ugovor..sa vlasnikom otišao da se odjave tablice..pokazao ugovor..uzeo probne 30kn traju 5 dana i dovezao se doma..vozio se dok nisu istekle i regao ga..

Tako i ja,isto sam išao po motor u Rijeci i dovezao ga u Dubrovnik.
Evidentirano

Maybe

• *
  • Vozi: aprilia shiver
« Odgovori #22 : 08. Srpanj 2011, 09:05:42 »

Dobro da nisi naveo da umjesto u HAK-a treba ići u Vijeće sigurnosti UN-a :mrgreen:
Nije HAK, nego bilo koja stanica za tehički pregled vozila. :wink:

dobro pa me još nisi i streljao, nije bitan HAK, to je jedina stanica za tehnički u NG pa sam zato tako na brzinu i napisao. potpuno nebitna stvar.
Evidentirano

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!
« Odgovori #23 : 08. Srpanj 2011, 11:21:19 »

dobro pa me još nisi i streljao,
Da si na puškometu, bih!
nije bitan HAK, to je jedina stanica za tehnički u NG pa sam zato tako na brzinu i napisao. potpuno nebitna stvar.
Nije bitan detalj za upućene, neupućenu nejač može zbuniti.  :mrgreen:
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

sljivan

• **
  • Vozi: Suzuki GS 500 E
« Odgovori #24 : 21. Srpanj 2011, 08:39:39 »

kud to nije bilo prije nego sam ja naletio na onog mamlaza iz marofa sunce mu zarko... taj me doveo do ludila!
Evidentirano
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.158 sekundi uz 16 upita.