Možemo mi do sutra lamentirati kome se više, a kome manje sviđa pojedini model.
Da imamo svi isti ukus, vozili bi svi iste skutere, da ne spominjem da bi bili iste boje.
U svakom modelu ime nešto što se nekome sviđa, neko tehničko riješenje, neki dizajn itd.
Meni se na X Maxu svidio prostor ispod sica koji je zbilja ogroman. Dvije kacige stanu i još prostora za rukavice i bubrežnjak. Dakle, kofer ne treba, makar se sada dobiva uz motor. Kada se kupuju neki drugi ovdije spominjani modeli, kofer im treba obavezno ako se ne želi nositi sa sobom po gradu kaciga ili recimo jakna. Još ako ideš u grad ili kino sa ljepšom polovicom, pa kao svemirci sa planete Kanca Manca.
Ako je otraga kofer, onda postane problem suvozaču (suvozačici) zasjesti iza vozača. To po ljeti, ako nema hlače, zna biti problem.
Neki modeli izgledaju super dok ih ovako gledaš, ali duže noge (koljena) smetaju volanu. Dakle, provjeiti ergonimiju prije kupnje. Može se motor meni sviđati najviše na svijetu, ali ako se ne osiječam dobro dok sjedim (vozim), sve pada u vodu.
Što se tiče mehanike, pouzdanosti, mislim da su svi tu negdije. Jedan ima malo češće servis (ili pregled) ali koristi jeftinije ulje, drugi ima duži interval, ali koristi full sintetiku.
U Zagrebu su popularniji Piaggio grupacija od Yamahe, u Dalmaciji obrnuto. Neznam da li radi Jokea ili nešto drugo.
Na kraju, mislim da je nama svima najveći problem skupiti novce za model koji si toliko žarko želimo.
Što god si kupiš, koji god model odabereš, puno sretnih kilometara ti želim.