Ajmo mi dalje...
Dočepali smo se smještaja, malo raskomotili, pa smo se javili prijateljima s kojima smo otišli na piće, dva, tri, četiri ...

a onda smo zaspali prije nego su nam glave dotakle jastuke...
No, ujutro je novi dan i vrijeme za nove pohode ... motor parkiramo na rivi u Fažani i čekamo barkicu pa krećemo u obilazak Brijuna.

Brijuni se sastoje od 14 otoka od kojih je najveći Veliki Brijun, a zatim slijede Mali Brijun, Sveti Marko, Gaz, Okrugljak, Šupin, Šupinić, Galija, Grunj, Vanga, Madona, Vrsar, Kozada, Sveti Jerolim, ukupne površine 33,9 km
2 u što je uključen i akvatorij, tj. površina mora koja pripada Brijunima
Na otoku Galija se nalazi se između ostalog i Vila čiji najam stoji 5000€ dnevno, ali naravno da nismo išli tamo jer je to za nas obične smrtnike samo scena koju možemo gledati sa pristojne udaljenosti ..

No međutim, na Velikom Brijunu se nalaze dva hotela Neptun i Karmen u kojem se možete smjestiti za znatno "pristojniju" cijenu koja ček i ne odskače pretjerano u odnosu na cijene hotela na obali ...

No, kako smo mi imali svoj smještaj na kopnu, kao uostalom i svaka druga normalna kopnena životinja, nije nas previše zanimao taj luksuz, pa smo se otišli družiti sa sebi ravnima...
Ja sam ovaj s maramom, da ne bude zabune...

Na Sv. Jerolimu, gdje smo se i mi iskrcali, od stanovnika su tu tri magarca, mama, tata i dijete, te tri pauna.... i naravno veliki broj galebova koji su si čak prisvojili jedan dio otoka i tu se razmnožavaju ....

Imate malu birtiju sa raznolikom ponudom pića i sladoleda, a cijene su sasvim prihvatljive, čak i u usporedbi sa onima na kopnu. Na otoku smo se zadržali cijelo popodne, te smo ga obišli uzduž i poprijeko ... Rekao bih da je na ovom otoku nekad prije bio nekakav vojni stacionar jer objekti koji se tamo nalaze upućuju na to, jedino je velika šteta što je sve to poprilično zapušteno i pušteno da propada ... Priroda i okoliš su zaista prelijepi, ali onda u kadar upadaju devastirani objekti o kojima nitko ne vodi računa, zaista šteta....

No, kao i svaki drugi, i ovaj dan se bližio kraju, pa je valjalo poći put kopna i opet se naći sa ekipom ...