Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 4 5 [6]   Dolje

Autor Tema: PUTEVIMA WEHRMACHTA II - POČIVAJTE U MIRU ZABORAVLJENI HEROJI  (Posjeta: 3295 )

Kaskader

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Rommelov Tenk
Odg: PUTEVIMA WEHRMACHTA II - POČIVAJTE U MIRU ZABORAVLJENI HEROJI
« Odgovori #125 : 02. Kolovoz 2011, 22:45:44 »

Odličan putopis, kao da je za mene pisan :) Veselim se sljedečem putopisu!

Obišao sam cijelu bojišnicu El Alamenia... pa eto par slika a i ne sumnjam da i ti nečeš jednog dana...

Najviše me ipresionirala priča o Hans Joachim Marseiu
više se može pročitati na:
http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/hanstate.html

« Zadnja izmjena: 02. Kolovoz 2011, 23:01:08 Kaskader »
Evidentirano
Sivi Ptich = krotitelj deva
MADE IN CHINA

rodorodo

• **
  • Vozi: ponekad
« Odgovori #126 : 05. Kolovoz 2011, 18:45:01 »

JOSEF !!  Nenznam šta reći nego SUPER GUT. Svaka ti dala, ali mislim da se cure budu predomislile kad vide junaka u gaćicama (slika u kampu).
Prošli putopis ti je za 5 a ovaj zbilja premašuje sve. Vrlo zanimljivo i poučno pogotovo za neke od nas tutleka što se nismo nikad zanimali takvom temom.
E skoro zam zaboravio, kad si na konju skini taj narančasti lajbek jer budu vozači mislili da si bauštelac i da su radovi na cesti. Haa...Haa..
Nebumo valjda opet čekali godinu dana da pročitamo nešto pametno????
S U P E R.
Pozdrav.
Evidentirano

PacicLittle

• **
  • Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #127 : 06. Kolovoz 2011, 02:26:54 »

Velike pohvale za temu i putopis!
Osobno bi i sam otputovao sa tobom na jedno ovakvo tematsko putovanje, jer me također zanimaju mjesta velikih bitaka iz WWII.

Pročitao sam tvoj putopis i prošle godine i ovaj je puno bolji. Bolji je zato jer si se odmah na početku ogradio od nacističke politike i idologije. Jednostavno Hitler je bio totalni impotentni idiot sa nikakvim vojnim znanjem koji je došao na vlast najviše zahvaljujući psihopatu i patuljku Goebbels-u. Nažalost psihopati kao Goebbels su često i strahovito inteligentni, na granici genijalnosti, što je na kraju krajeva preko njegove propagande uzrokovalo pogiblju (što direktno tijekom bitke, što kasnije od ranjavanja, što u zarobljeništvu) oko 3.5 mil. njemačkih vojnika.

Toliko o nacizmu.

Generali? Ne znam zašto si opčinjen njima. O njihovim uspjesima se pjeva, a neuspjehe zataškavaju. Za njih ljudi ne postoje, oni su samo strelice na karti i sredstvo za ostvarenje njihovih ambicija. Pojedinačne sudbine i stradavanja generale ne zanima. Gubici ih također ne zanimaju ako je ostvaren cilj.

Rommel - u početku vođa Hitlerovog štaba i kao njegov uliz dobiva diviziju za napad na Francusku. Tu se pokazuje kao izvrstan taktičar i postiže velike uspjehe. Naravno protiv razbijene, demoralizirane i slabije Francuske vojske koju vode apsolutno nesposobni generali, tj. starci od 70 godina koji nemaju pojma o životu, a kamoli modernom ratovanju.
Nakon toga dobiva 2 divizije za Afriku, kasnije nazvane Afrički korpus. Niže uspjehe protiv 8. Armije, ali se oglušuje o zapovijedi, napada Egipat gdje mu kasnije nestaje snage i ratnog materijala što na kraju dovodi do poraza.
Na kraju ipak se uspio oprati kada je sudjelovao u uroti protiv idiota Hitlera, pa se otrovao da ne bude uhapšen.

Ako je već netko "faca" od njemačkih generala onda je to Guderian koji je 42. glasno u kabinetu vikao na Hitlera radi njegovih gluposti pa je "umirovljen" jer je bio prepoznat da ga streljaju. Ili možda slabo poznat Gotthard Heinrici koji je vodio povlačenje iz Moskve spašavajući stotine tisuća ljudi i zapovjedao obranom Berlina te nije izvršio zapovijed nacističkih idiota da Berlin sravni sa zemljom prije nego padne u ruke Rusa.

Bravo za otkriće tko su heroji - vojnici. Oni se ne bore za njemačku, ameriku ili rusiju. Oni se bore za svoj život i život svojih prijatelja i suboraca. Heroji su svi oni vojnici ispred Monte Cassina koji su čekali u kamenim rovovima napad saveznika pod strašnom artiljerijskom vatrom. Nema se kuda, iza brdo i zidine a ispred vojnici koji su u još goroj situaciji jer moraju u juriš na iskusne i elitne njemačke padobrance.

I na kraju veliko BRAVO jer si iznio također malo poznat podatak - da su samostan na kraju osvojili Poljaci.
Bravo Poljski heroji!!!

Htio sam napisati dvije tri rečenice, ali teško o ovakvoj temi - nesuglasice u stavovima i razmišljanjima možemo rješiti uz pivu  :palacgore:

Tvoje znanje o povijesti je impresivno   :palacgore:
Evidentirano
Tits or gtfo.
 Str: 1 ... 4 5 [6]   Gore

Stranica je generirana za 0.083 sekundi uz 15 upita.