Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Olujni đir po Istri  (Posjeta: 1791 )

svakak

• Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha Tenere 1VJ
Olujni đir po Istri
« : 07. Kolovoz 2011, 22:47:50 »

Dan 1

Produženi vikend je tu, a Istru smo trebali obići još prije godinu dana, dok mi je Parenzana zanimljiva od kad sam pročitao Lurkerov izvještaj http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,108459.0.html koji je išao prije točno 3 godine trasom desetljećima nefunkcionalne pruge Parenzane. Više o povijesti Parenzane možete pronaći u njegovom izvještaju, kao i na http://www.parenzana.net/

Znači odluka je pala - posao stavljam u drugi plan, mjenjam ulje u motoru, tovarim šator i u petak ujutro krećem starom cestom prema Karlovcu. Valjda sam bio zamišljen kada sam u Karlovcu fulao skretanje za Rijeku i krenuo prema Splitu. Negdje kod Slunja mi je postalo jasno da ovako više ne može i da ako želim doći u Rijeku, moram ići cestom prema Rijeci. U Slunju, nakon dobrog obžderavanja pizzom, skrećem na cestu prema Josipdolu. Sama cesta je prelijepa, ali preuska za dvosmjerni promet pun turista. Valjda ih GPS usmjeri na ovu cestu tercijarne važnosti. Iz Josipdola idem prema Ogulinu i Vrbovskom.

Negdje uz put vidim da neki Švabe stoje i gledaju prema dolini - dive se ovom izletištu. Imaju se čemu i diviti, dođe mi žao što je predamnom još dosta ceste, jer rado bih se spustio dolje, raširio šator i dočekao sutra.

U Rijeku stižem nakon 6 sati truckanja, što je debelo previše, čak i za penzića kao što sam ja. Mislim, nisam penzioner, ali mi mnogi kažu da vozim kao dida koji je jednom nogom u grobu, a drugom drži papučicu gasa.

Na Učku krećem starom cestom, a iza sela Veprinec se odvajam na makadamsku cestu koja prelazi preko cijele Učke. Lijep makadam, vidim da se čak i turisti vozikaju, vjerojatno GPS i shortest trip opcija :)

Pogled na Rijeku

Pogled na Lanišće

Zaboravio sam kupti vode, obično ne skrećem na makadamske ceste bez da imam makar jednu flašu s vodom. Ostao sam par puta žedan u šumi, pa sam se naučio pameti (odnosno nisam). Ožednio sam, a vode ni za ljek, sunce prži, a meni se učini da vidim uređeni izvor uz cesto. Odlično! E pa ne, jer to nije izvor, nego svetište.

Dalje makadamska cesta vozi do sela Račja Vas, odnosno Bosne u Malom, kako je selo opisala gospođa kojoj je bilo zanimljivo gledati kako ja zatežem lanac u centru sela. Svijet je malen, gospođa je nakada živjela u Slavoniji, pa smo brzo našli zajednički jezik. Napajam se vodom, i tražim nekoga tko zna postoji li cesta preko brda do Prapoća, a onda i do Roča. Kaže jedan čovjek da ima cesta i da često motori tu idu, ali da je to samo za ekstreme. Pa kud ekstremi, tu i ja!

Nakon par kilometara dosta grde kozje staze i nekoliko skretanja u šumi gdje sam uglavnom birao stranu puta koja ide prema dole, izlazim na cestu.

Nisam siguran gdje sam, ali to me ne smeta. Vrijeme je odlično, ceste su fenomenalne, uske, zavojite, bez prometa. Uspjevam doći do vrata Europe, pa se okrećem i idem prema Buzetu.

Pogled na Buzet

U Buzetu se održavaju susreti oldtimera, koji baš daju lijep štih Starom Gradu. Znao sam da će Istra biti lijepa, ali nisam ni očekivao da ću biti ovoliko oduševljen. U starom dijelu grada se stvarno živi, znači to nije onako samo za šminku, nego u svakoj kući netko živi, a tako je i u svim ostalim gradovima, a svaki grad i gradić ima tu staru jezgru. O selima da i ne pričam, sela su često 3 ili 4 kuće, a ima ih makar 5 puta više nego je na karti ucrtano. Ceste koje su na karti, nosio sam kartu Hrvatske u mjerilu 1:500 000, te jednu samo Istre u mjerilu 1:200 000 i svejedno nema pola cestica ucrtano.

Pogled sa starog grada

Sljedeća postaja je najmanji grad na svijetu - Hum. O ovom gradiću sam nešto čuo još u osnovnoj školi, ali od tada nisam ni bio u Istri, što je šteta. Istra je tako blizu, a ja 17 godina nisam kročio na istarsko tlo.

Alejom Gladoljaša sam do Huma sam stigao oko 19 sati i mislio sam podići šator negdje u blizini Huma, ali sam zaboravio da je Hum najmanji grad na svijetu, te da se na razgledanje Huma ne može potrošiti 2 sata. Čak i uz najbolju volju, puževim korakom cijeli grad se može preći u 2 minute. Pravim još jedan krug oko grada, ali to je još 2 minute. Ah, ništa idem onda dalje, šator ću podići negdje drugdje.

Ako me se nečim može namamiti, to je onda tabla koja pokazuje na makadamsku cestu. Pa i da ispod table piše kako cestu čuva troglavi zmaj (rodi se Muji sin s 3 glave i pitaju ga u birtiji: "Kako sin?". "K'o zmaj", kaže Mujo) ja bih skrenuo.

Nakon par skretanja na makadamu i još par na asvaltu završavam u nečijem dvorištu

Polako, ali sigurno nabadam cestice prema Pazinu u koji sam se dokoturao taman na Gastro večer. Hrane, ića, pića u izobilju, tako da punog želudca mogu krenuti u noć tražiti mjesto za sklapanje šatora.

Izbor pada na cestu prema Kršikli, gdje skrećem s ceste u polje i pakriram šator kraj lovačke čeke. Negdje oko 23 sata me bude svjetra oko šatora. Koji qrtz! Lovci došli na čeku i sad mi spominju najbližu rodbinu jer im smetam. Jedan me hoće potjerati, a meni se baš i ne sklapa šator, pa drž' nedaj kao pustit će oni mene na miru. Nakon ovog događaja sam loše do nikako spavao.

Dan 2

Jutru je trebala cijela vječnost da svane, a kad je sunce konačno razbilo oblake razvlačim šator na čeku da se osuši, pa se pakiram i krećem prema Kršikli

Iz Kršikle se sputam u selo Kišići i sve mi se čini da se može nekako preko Butoniga jezera do Kašćerge. Pitam jednog dida jel se može kako do Kašćerge popreko. Ma može sinko, samo idi ovom cestom:

Čekaj, dida, jesi siguran. Baš tom cestom, koja izgleda kao da njom nitko nije prošao od kad su se rimljani povukli. Da, samo tom cestom, nemaš problem. Ajd dobro, krenem ja cestom koja je dijelom blatna kaljuža, pa onda kamena cesta, pa opet malo trave i tako koji kilometar. Naravno, svako malo je neko grananje na cesti, ali sve mi se čini da je svejedno koji put odabrao, jer ionako svi vode do jezera.

Butoniga jezero je najveće jezero u Istri (ja bih rekao i jedino), a iz njega se gotovo cijela Istra napaja vodom. Potpuno je zabranjeno kupanje, ribarenje, a i prilazak jezeru. Jedino što su table s upozorenjima stavljene na prilaznu cestu, dok sam se ja spustio iz šume.

Iz Kašćerge idem za Zamask, odakle se može vidjeti Motovun

Kad ću ja naučiti lekciju o parkiranju motor na mokroj livadi?

Guštam se kao djete kad dobije sladoled. Ceste su jedna bolja od druge, svako malo stajem nešto slikati, a iako stalne gledam u kartu lutam kao da sam bez karte. Istra nije kao Ukrajina gdje ako se krivo skrene sljedećih 200km nema skretanja. Ovdje svakih par kilometara ima križanje i gdje god da skrenete negdje ćete doći, a od tamo se opet može negdje doći. Nema onog osjećaja - upos, pa ja sam na krivom putu. U Istri nema krivog puta.

Nakon razgledavanja Motovuna idem na razgledavanje Parenzane, koja kreće iz Vižinade i prva dionica je Vižinada - Motovun. Moram reći da je Parenzana isključivo prešačko/biciklistična staza, znači zabranjeno za motore/aute/traktore. Znači, ja sam išao Parenzanom pješice.

Vižinada

Start

Od svih tunela najzanimljiviji mi je bio tunel Motovun - neosvjetljen je. Toliki mi je gušt bio ići kroz neosvjetljen tunel da sam išao par puta. A tek tišina i mrak kad sam ugasio motor. Jeza!

OStali tuneli su ili dovoljno kratki da ne trebaju rasvjetu, ili su osvjetljeni.

Ovo nisam skužio, nije most, jer iznad ne ide nikakva cesta, nije ni tunel...

Trasom Parenzane stižem do Savudrije i sama Parenzana završava na HR-SLO granici. Ne mogu se požaliti na Parenzanu, lijep je osjećaj provesti se tom cestom. Jedino bi bolje bilo provesti se tim vlakom, jer pogled sa velikog dijela trase puca na dolinu ispod. Mogu zamisliti starog ćiru kako pufće penjući se uz strmu prugu, dok s lijeve strane pogled puca na sela ispod.

Vraćam se do Umaga i idem se malo okupati u moru. Zadnji puta sam se brćkao u moru prije 10 godina i ne mogu reći da mi nedostaje slana voda. Ipak, idem se malo osvježiti. I šta bude kad Slavonac uđe u oštrim kamenom popločano more? Pa razbije noge :) Super, dosta mi je mora za sljedećih 10 godina, pa idem skoknuti do Italije. Skupljam limenke Coca-Cole i do sada sam skupio limenke iz 18 različitih zemalja, pa kad sam već blizu Trsta da skoknem po Colu. Slovenci, kakvi već jesu, su napravili 10km nekakve brze ceste prema Italiji i sad tamo naplaćuju vinjete. Ja im za vinjetu lovu nedam, makar ne od kad su mi uzeli 15€ za vinjetu kad sam išao do Graza i onda skužio da su isto tako napravili par km autoputa i veselo naštancali vinjete, pa neka raja kupuje. Dobro je netko prokomentirao - sekira ih to što im putnici državu koriste kao WC dok idu prema pravom odredištu. Trst je ogroman industrijski grad i jedva se snalazim kad sam pokušao naći put prema nazad. Nekako nabadam GP Kozina i u RH ulazim blizu Buzeta po debelom mraku. Smještaj sam pronašao blizu sela Sovinjak, na livadi koja nije bezrazlošno posijana djetelinom kao ostatak zemlje okolo. Naravno, na ovoj livadi umjesto djeteline raste ogromno kamenje koje će ravnati moju kičmu i bubrege tokom sljedećih nekoliko sati. Cijelu noć je nedaleko od šatora svirao neki radio, odnosno stalno su se mješale stanice. Doslovno, cijelu noć je iz kukuruza dopirala mještavina šuštanja, večernjih vijesti i glazbe. Mislio sam da je netko parkirao auto u mrak, pa obavlja određene radnje, ali zašto slušati 'Vijesti u ponoć' prilikom snubivanja mlade fureštkinje!? Neka, razbjat ću glavu sutra, sad je na redu spavanac.
Evidentirano
Sve su gljive jestive, neke samo jednom.
http://togs.biz/josip

svakak

Odg: Olujni đir po Istri
« Odgovori #1 : 07. Kolovoz 2011, 22:49:19 »

Dan 3

Za razliku od jučer, danas je jutro svanulo oko 6 sati, kako i priliči, pa sam u 7 ujutro spreman za pokret.

Ali prije kretanja moram razriješiti misteriju cjelonoćne glazbene podloge. Kao da netko svako malo promijeni stanicu, tako da sam ujutro malo slušao Seku Aleksić i bezvremenski hit Aspirin, pa je išlo Hladno pivo, a kao vrhunac je bio Eric Sardinas. Odličan blues majstor, ali nije baš lik kojeg radio postaje puštaju na nedeljno rano jutro. Nebudi ljen, odem do izvora milozvuka.

Netko se dosjetio jadu i spojio radio na akumulator i ostavio u kukurizima, valjda da tjera ptice i straši ove što kampiraju na livadi pokraj. Ona ptica koju ovo potjera zaslužuje biti gladna.

Za danas i nemam neki plan, jedino trebam doći do nekog grada i kupiti flastere (nisam ponio prvu pomoć, big mistake!), kako se čini ignoriranje ne pomaže prilikom zalječivanja poderane noge. Idem prema Poreču...

Nakon doručka u Poreču krećem prema kući, skoro je podne i mene zov ljubavi prema hladnom tušu tjera da krenem prema ZG, no to ne znači da treba odmah skočiti na glavnu cestu i samo gas, nego biram ne-glavne ceste i to redom kroz: Poreč - Vrsar - Sv. Lovreč - Kringa - Sv. Petar u Šumi - Žminj - Laginji - Zajci - Gologorica - Paz - Vranja

Sad ostaje još popeti se na Učku i zapičiti kući bez zadnje kočnice koja je odlučila prdnuti u rosu. Makazice *ičko, kad se vraćaš s godišnjeg da šarafimo malo po Yamahi?

Zaključak nakon 3 dana i 1000 km je - u Istru se sigurno vraćam.
« Zadnja izmjena: 08. Kolovoz 2011, 10:20:57 svakak »
Evidentirano

Kingman

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #2 : 07. Kolovoz 2011, 23:00:23 »

Nemre s tobom bit dosadno.....di god da kreneš  :mrgreen:
 :palacgore:
Evidentirano
"Alcohol may be man's worst enemy, but the bible says love your enemy."

Zog

• Vozi: od davnina
« Odgovori #3 : 07. Kolovoz 2011, 23:18:48 »

Lipo, lipo, nego reportaža ti je duga ka Biblija. :palacgore:
Evidentirano

miromax

• **
  • Vozi: 950 super enduro
« Odgovori #4 : 08. Kolovoz 2011, 11:02:03 »

Pa sam je rekao da se sporo vozi...  :LOL:
Evidentirano
Smrt fašizmu, sloboda narodu

lili

• Uragan iz Louisiane
  • Spol: Ženski
  • Vozi: monster 750
« Odgovori #5 : 08. Kolovoz 2011, 14:51:15 »

:LOL: :LOL: :LOL:
suze mi idu od onog radija na akumulatoru  :mrgreen:

odličan đir, istra je zaista krasno mjesto za izgubit se  ;)
imala sam tu priliku...
Evidentirano
"Everybody can feel the pain, but not everyone can be the legend"- Jorge Lorenzo

Lovro Vz

• Vozi: bez motora, trenutno, tražim nešt pametnog
« Odgovori #6 : 08. Kolovoz 2011, 15:19:02 »

radio je za divljač, dobro da se nije opekel na "pastira"
Istra je prekrasna, makar štrijani ne gledaju prenaklono na enduraše, neznam kak je sa zabranama ali oni su nešt počeli...doduše, ti si vozil cestama
Evidentirano
Umjereno uzivanje u vinu ne moze skoditi ni u najvecim kolicinama
za svako rješenje žene imaju problem
Ak' si hoću popiti gemišt to je moja privatna stvar

warriorCRO

• **
« Odgovori #7 : 08. Kolovoz 2011, 17:36:37 »

lijep đir nema šta. ja sam slavonac koji od prije 10mj. živi u istri. i na poslu u croatia osiguranju sam prošao cijelu istru,od Pule do Buzeta i Savudrije,najzabačenija sela poput zamaska,koji  je prelijep,pogled koji puca je predivan.
kada ubodem jači motorin zaputim se za parenzanu.
a ona slika sa akumulatorom i radiom   :LOL:

Evidentirano

2wheels4life

• **
« Odgovori #8 : 08. Kolovoz 2011, 17:38:06 »

:palacgore: :palacgore: :palacgore: :afro:
Evidentirano
nokaz ej orudne

Sine BMW

• **
« Odgovori #9 : 08. Kolovoz 2011, 22:10:31 »

Hvala na putopisu! Fotke odlične, tekst originalan. :palacgore:
Evidentirano

picoda

• Vozi: Tenere
« Odgovori #10 : 09. Kolovoz 2011, 01:01:49 »

Jako lipo  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

biker4life

• Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #11 : 09. Kolovoz 2011, 01:43:24 »

Odlično! :palacgore:

A što se radija tiče... :LOL:

kz 900

• **
  • Vozi: z900, Xmax 250, GSX 1400
« Odgovori #12 : 09. Kolovoz 2011, 09:14:29 »

Bravo  :palacgore:
Evidentirano

ropee

• **
  • Vozi: 寶田岩
« Odgovori #13 : 09. Kolovoz 2011, 09:19:53 »

:palacgore:  svaka čast na putopisu .
Evidentirano
SPOR I

sorac

• **
  • Vozi: Pegaso 650
« Odgovori #14 : 09. Kolovoz 2011, 09:32:40 »

odličan putopis..  :palacgore:
Evidentirano

boomer1309

• **
  • Vozi: versys
« Odgovori #15 : 09. Kolovoz 2011, 12:19:24 »

Istra je zakon!!
A i tvoji putopisi  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
aa?

mr.mee

• Vozi: kawasaki z650 i z750
« Odgovori #16 : 09. Kolovoz 2011, 12:34:05 »

svaka čast,,vidi se da ti nije dosadno  :D :palacgore: :palacgore:

Sinna

• Vozi: Zica 1982. i maximuss brutalliss TUONO 1000R
« Odgovori #17 : 09. Kolovoz 2011, 17:52:40 »

Bravo meštre! :palacgore: Sve je odlično napisano i slikano. :naklon: Nisam bio u Istri s motorom, a volia bi proći sve vinske putove i provat šta više njihove domaće spize. :biker: :klopa: :piva: :drunk: Najlipša mi je tvoja rečenica da u Istri nema krivog puta. :palacgore: :palacgore: :palacgore: :naklon: :zelje: :hello:
Evidentirano

MARINS

• **
  • Vozi: CB 600 F Hornet 2008
« Odgovori #18 : 09. Kolovoz 2011, 21:36:39 »

Odličan putopis. :palacgore:
Evidentirano

vojo

• **
  • Vozi: BMW R850R - ex K-100RT; ex R-45; ex R-51/3
« Odgovori #19 : 10. Kolovoz 2011, 10:00:58 »

Svakak,

Svaka čast na putopisu  :palacgore: - meni je Istra ovdje 'u dvorištu' i điram po njoj stalno, ali čitajući tvoj putopis kao da nisam nikad tamo bio! Svaka čast - vrlo svježe, originalno, ma super .... bravo!

Vojo
Evidentirano
Vrag zel i fugu ....

djulo

• *
  • Vozi: er-5
« Odgovori #20 : 10. Kolovoz 2011, 10:30:36 »

Alejom Gladoljaša sam do Huma sam stigao oko 19 sati i mislio sam podići šator negdje u blizini Huma, ali sam zaboravio da je Hum najmanji grad na svijetu, te da se na razgledanje Huma ne može potrošiti 2 sata. Čak i uz najbolju volju, puževim korakom cijeli grad se može preći u 2 minute. Pravim još jedan krug oko grada, ali to je još 2 minute. Ah, ništa idem onda dalje, šator ću podići negdje drugdje.
Kad si već bio u Humu mogao si obići i Kotle. Ne bi baš potrošio 2 sata, ali... A ako je stvarno bilo olujno, možda bi i bilo vode.
Inače, super đir.
« Zadnja izmjena: 10. Kolovoz 2011, 10:48:25 djulo »
Evidentirano
Pozdrav,
Djulo

vlais ng

• **
  • Vozi: GP 800
« Odgovori #21 : 10. Kolovoz 2011, 17:03:48 »

Bez veze:-) bolje ti je bilo u  Ukrajini :mrgreen:
Evidentirano
Hrvatski narod ima dvije mane.
Brzo zaboravlja i lako oprasta.......

boyze

• **
  • Vozi: xt600
« Odgovori #22 : 10. Kolovoz 2011, 22:07:35 »

pa čovječe uvijek u sridu :palacgore:
Evidentirano

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #23 : 10. Kolovoz 2011, 22:14:01 »

Nigde oluje  :misli:   ostalo super  :palacgore:
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

svakak

« Odgovori #24 : 11. Kolovoz 2011, 07:14:34 »

Nigde oluje  :misli:   ostalo super  :palacgore:

Krenuo sam na dan kada slavimo obljetnicu vojne akcije Oluja :)
Evidentirano

Lovro Vz

• Vozi: bez motora, trenutno, tražim nešt pametnog
« Odgovori #25 : 11. Kolovoz 2011, 15:19:26 »

al fakat, trebal si u Kotle otići, potrošil bi barem 1h, ja bi više sigurno
Evidentirano
Umjereno uzivanje u vinu ne moze skoditi ni u najvecim kolicinama
za svako rješenje žene imaju problem
Ak' si hoću popiti gemišt to je moja privatna stvar

svakak

« Odgovori #26 : 11. Kolovoz 2011, 15:25:04 »

al fakat, trebal si u Kotle otići, potrošil bi barem 1h, ja bi više sigurno

Da sam znao za Kotle, sigurno bih svratio...
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #27 : 11. Kolovoz 2011, 16:00:12 »

Lijepo!  :palacgore: :palacgore: :palacgore:

Jedino ti fali fotograf!  :angel:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

ZoltanBB

• **
  • Vozi: KTM 990S
« Odgovori #28 : 11. Kolovoz 2011, 16:04:01 »

Super ti je putopis i super si prenio nekakav "osjecaj" s puta.  :palacgore:
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

davor_77

• **
« Odgovori #29 : 16. Kolovoz 2011, 20:47:55 »

:mrgreen:  A ja sve čekam kada će te kiša oprat. :LOL:

:palacgore:
Evidentirano

adams

• *
  • Vozi: Yamaha XT660Z Tenere
« Odgovori #30 : 22. Kolovoz 2011, 20:53:03 »

Super mi je pročitati putopis o Istri!
Čini mi se kao da ne živim tu već 40 godina  :LOL: :LOL: :LOL:

Svakako lijepo!   :palacgore: :palacgore:

P.S. Sljedeći put kad naumiš u Istru javi se, imam nekoliko dobrih puteva i mjesta za pokazati.
A i možeš prespavati da te lovci ne gonjaju po njivama  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano
To ride alone is good for the soul
To ride with company is good for the heart

Stranger

• **
  • Vozi: Hondu Red Devil
« Odgovori #31 : 25. Kolovoz 2011, 17:23:57 »

Super putopis,
makar sam očekivao pljusak ako ne oluju :mrgreen:
definitivo se isplati otići, naravno ja ne bi išao makadamom  :mrgreen:

btw...na prvoj slici je vrelo Mrežnice...ja sam ga tražio prije 2 godine, naravno nigdje table i u 7-om mjesecu sve zatvoreno
nemaš ni gdje ni kavu popiti  :palacdolje: ...ali smo sve nadoknadili u Slunju  :D
Evidentirano

lb

• Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #32 : 25. Kolovoz 2011, 20:08:43 »

btw...na prvoj slici je vrelo Mrežnice...ja sam ga tražio prije 2 godine, naravno nigdje table i u 7-om mjesecu sve zatvoreno

Ako se dobro sjecam, Mreznica izvire juznije, na podrucju poligona Eugen Kvaternik.
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.

Stranger

• **
  • Vozi: Hondu Red Devil
« Odgovori #33 : 25. Kolovoz 2011, 22:51:20 »

Ako se dobro sjecam, Mreznica izvire juznije, na podrucju poligona Eugen Kvaternik.

dobro se sjecas...ja sam na ovo mislio http://www.vikendi.com/hr/d/izletista-kanjon-park-vrela-mreznice/455/  :palacgore: 
Evidentirano

gduric

• **
  • Vozi: Z-750
« Odgovori #34 : 26. Kolovoz 2011, 07:49:49 »

Čista petica! :palacgore:
Evidentirano
"Inati se Slavonijo!!!"
FREE RIDERS, Sl. Brod

gduric

• **
« Odgovori #35 : 26. Kolovoz 2011, 07:50:28 »

Jel pripremaš još neki putopis?
Evidentirano
"Inati se Slavonijo!!!"
FREE RIDERS, Sl. Brod

gduric

• **
« Odgovori #36 : 26. Kolovoz 2011, 07:51:23 »

Poštujem ljude koji vole prirodu!
Evidentirano
"Inati se Slavonijo!!!"
FREE RIDERS, Sl. Brod
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.131 sekundi uz 16 upita.