Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: JAWA 350 Twin sport iz 1986 godine.  (Posjeta: 1269 )

Kalmageddon

• *
JAWA 350 Twin sport iz 1986 godine.
« : 10. Kolovoz 2011, 18:11:42 »

Pozz ljudi, novi sam u ovome svijetu motocikala pa vas molim za malo razumjevanja. Hvala unaprijed.
Naime, planiram si kupiti JAWU 350 Twin sport iz 1986. godine,(iako ga ne mogu voziti jos 2 godine dok ne polozim za A kategoriju,vozit ce ga stari xD) pa me zanima da li je isplativo dati 150 eura za taj motor. Inace, na njemu treba zamjeniti platine(iako ne znam sta je to  :misli: ), treba novi akumulator i malo urediti struju. Inace je okej ocuvan. Zanima me da li mi mozete reci kolika bi trebalo uloziti jos novca da se ranije navedeni problemi rijese i da li ima djelova za nabaviti sastrane za taj model. Hvala puno. Pozzz
Evidentirano

KING RR

• Spol: Muški
  • Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
Odg: JAWA 350 Twin sport iz 1986 godine.
« Odgovori #1 : 10. Kolovoz 2011, 20:32:49 »

Presuper dvotočkaš ko se baš nevoli vozit   :palacgore:  i gledaj obavezno neka lik tebi da 150 eura što se uopće zanimaš, a sebi nek ostavi jawu   :mrgreen:   
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

Shitoje

• *
  • Vozi: Majesty 400
« Odgovori #2 : 10. Kolovoz 2011, 20:46:42 »

Kod jave je twin samo potrošnja
Evidentirano
Vozin po svome guštu, uglavnom sam i dobro mi je.

Kalmageddon

• *
« Odgovori #3 : 10. Kolovoz 2011, 21:14:51 »

Okej,hvala vam puno na odgovorima. Inace, sta vi predlazete za pocetak "bajkerske karijere". Neki skuter od 50ccm ili...?
Evidentirano

Žaba

• **
  • Vozi: Yamaha FZR 600, Honda Dominator 650
« Odgovori #4 : 10. Kolovoz 2011, 21:36:49 »

bjezi od jawe pogotovo ak se nimalo ne razumijes u mehaniku, struju... neces se puno navozit s njom  :mrgreen:

ja bi ti za početak preporučio neki 125 4T motor,za koji i možeš dobit vozačku odnosno A1 kategoriju, koji ima brzine ne skuter osim ak te baš zanmaju skuteri... naučit ćeš se na mjenjač i steć nekakvo isukstvo na pravom motoru, ti motori nisu prebrzi i prezivahni a opet mozes sigurno potegnut i preko 100km/h i  i neke dulje relacije odvozit bez problema...mala im je potrošnja, jeftino održavanje a ujedno se i puno rijeđe kvare od  2T ... npr. Hondu CBR 125 ak te zanima sportak ili tak nes proguglaj si malo, i sretno u odabiru i vožnji  :palacgore:
Evidentirano
svako rješenje stvara nove probleme

Shitoje

• *
« Odgovori #5 : 10. Kolovoz 2011, 22:05:38 »

Kymco Zing 125, malo ima ružan zvuk, ali ko ga je god vozio kaže da je nepoderiv. Naprave i po 50k km.
Evidentirano

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #6 : 11. Kolovoz 2011, 08:17:26 »

Okej,hvala vam puno na odgovorima. Inace, sta vi predlazete za pocetak "bajkerske karijere". Neki skuter od 50ccm ili...?

Ako je 150 eura sve sa čim raspolažeš onda NIKE-ice dobre    :palacgore:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

svakak

• Vozi: Yamaha Tenere 1VJ
« Odgovori #7 : 11. Kolovoz 2011, 13:32:30 »

p.s. imo sam sve i jednog MZ-a, da.. čak i stari "televizor 175",od toga 125 i 251 novi ispod čekića, čak ni tad dok je bio nov 125 nije trošio ispod 7, a 251 10 ko u cRRkvu   ;)  250 je smeće, a najbolji, tj. najizdržljiviji je bio  TS 250 iz 80.-e, onaj sa niklovanim bočnim stranicama tanka, ubijo ga stalno i jedino šta sam uspio sjebat je treća brzina   8)  ovi drugi nisu vrijedni spomena, sezona najmanje jedna generalka, al znali smo radit po dve čak i tri  ;)   

Ovo o generalkama više govori o tebi i kolegama, nego o MZ-ima. Vjerujem da moja tenerka može trošiti 10L ako ju neki klinci budu šarafali i onda vadili dušu po gradu. Govorimo o vožnji motora, a ne klanju pred birtijom. S ETZ250 sam napravio 36000km u dvije godine, i mogu reći da je odličan motor za sve kojima nije teško povremeno malo pošarafati po motoru. Naravno ne govorim o generalkama svakih pola godine, nego ako imaš platine one zahtjevaju održavanje, struja isto tako, pogotovo jer je teško naći ETZ kojeg selski mehaničari nisu uništili. Ja sam sa svojim strojem išao u Njemačku i nije me iznevjerio - http://togs.biz/josip/djirevi/emmenrausch2007/ nisam jedini koji je uredno održavao MZ-a i pravio puno kilometara.
Poznata je stvar da ETZ125 troši više od ETZ250 kad se vozi preko 70km/h. Da je TS najbolji, to sam na puno mjesta čuo, iako se neki kunu u televizore.
Evidentirano
Sve su gljive jestive, neke samo jednom.
http://togs.biz/josip

jopander

• *
« Odgovori #8 : 11. Kolovoz 2011, 14:09:15 »

Bila je dobra prije 25- 30 godina jer nije bilo izbora ali danas :palacdolje:
Evidentirano
Sve je lako kad si mlad ....

Shitoje

• *
« Odgovori #9 : 11. Kolovoz 2011, 16:03:10 »

Kao ponosni bivši vlasnik ETZ 250 od prije jedno 20 godina potpisujem većinu gore rečenog.
Potrošnja od 4 do 8 litara, prosječno od 5,5 do 6,5 uglavnom gradske vožnje i iživljavanja.
Ko ga oće dizat za zadnji onda neka bude spreman minjat  lance, štitnike lanca i nosače motora (trokutaste), ...
Malo nepažnje prema ulju (dvotaktnom) i kočenje motorom neminovno troši radilicu, ja sam u godinu dana tri zgazio.
Doduše možda je moj ETZ bio faličan, ali slijedeći vlasnik nije u dvi tri godine zgazio ni jednu radilicu, a gornji ležaj u klipnjači
nije bio igličasti dvoredni nego je umisto njega bila tokarena piksna od fosforne bronce kao na tomosovim mopedima.
Doduše piksna pravilno izbušena i na dva mjesta malo i zapilana da se bolje podmazuje.
Siromašna smjesa vodi u pregrijavanje, s te strane bolje da više troši, bolje će trajat.
Evidentirano

ZAGOREC

• **
  • Vozi: JAWA 350 TS,APRILIA PEGASO
« Odgovori #10 : 11. Kolovoz 2011, 16:25:06 »

Nazalost moram vam rec da stvarno serete u vezi jawe i mz,ili ih nikad niste vozili ili ste culi neke price od prilicno neupucenih ljudi.nikad,ali nikad nebi dal jawu i mz za kineza ili tak nekej slicno.pitaj te Svakaka i starije kolege ovde pa ce vam rec zakaj sam to napisal.fala na razumjevanju.
Evidentirano
Ljen,ljenji,najljenjiji

Shitoje

• *
« Odgovori #11 : 11. Kolovoz 2011, 18:35:17 »

Pa dobro sad kineza, ipak su i MZ i Jawa stari 20 godina po pouzdanosti ispred većine kineza. Meni je jedini kvar na MZ-u bio da je provrtio konus od kuplunga pa je vrtio u mjestu. Doduše za sve kvarove sam uglavnom bio kriv sam jer sam ga maltretirao i iživljavao se, ipak je to bilo sa 20 g.
U godinu dana 17000 Km divljanja, koji će to kinez izdržat.  A bio je parkiran vani stalno, nigdi ni trun ruzine.
Evidentirano

l.o.r.d.

• *
  • Vozi: gsxr 750 srad
« Odgovori #12 : 12. Kolovoz 2011, 08:12:55 »

Nazalost moram vam rec da stvarno serete u vezi jawe i mz,ili ih nikad niste vozili ili ste culi neke price od prilicno neupucenih ljudi.nikad,ali nikad nebi dal jawu i mz za kineza ili tak nekej slicno.pitaj te Svakaka i starije kolege ovde pa ce vam rec zakaj sam to napisal.fala na razumjevanju.

potpisujem  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

wand

• **
  • Vozi: Z750 '10
« Odgovori #13 : 12. Kolovoz 2011, 08:23:10 »

Pa dobro sad kineza, ipak su i MZ i Jawa stari 20 godina po pouzdanosti ispred većine kineza. Meni je jedini kvar na MZ-u bio da je provrtio konus od kuplunga pa je vrtio u mjestu. Doduše za sve kvarove sam uglavnom bio kriv sam jer sam ga maltretirao i iživljavao se, ipak je to bilo sa 20 g.
U godinu dana 17000 Km divljanja, koji će to kinez izdržat.  A bio je parkiran vani stalno, nigdi ni trun ruzine.

:mrgreen: dajte malo razuma, mozda su bili pouzdani kad su bili novi, ali ovo što je danas na tržištu i što sam ja imao priliku voziti i/ili servisirati nagledao sam se svačega, slažem se da je za većinu kriv "majstor" koji npr. čekićem izbija ležajeve iz dekla itd. ali preporučiti ovom momku jawu 350 koja ima "mali" problem sa strujom i još nekim "sitnicama" je ludost!
Evidentirano
Nisam ja lijen, samo da hoću :)

wand

• **
  • Vozi: Z750 '10
« Odgovori #14 : 12. Kolovoz 2011, 08:27:56 »

Ja sam mu preporučio ybr 125 to je yamaha a ne kinez  :)
Ta yamahica ce sahranit punu garažu "savršeno održavanih, sa malim problemima oko struje" mz-jaca i jawa bez problema.
Imao sam etz250, jawu 350 i trenutno imam etz150 tako da znam kakvi su to motori. Ultra jednostavna izvedba i neopterećene mašine, ali nažalost nema više kvalitetnih i orginalnih dijelova za njih, ovaj šrot iz madjarske što nabavljamo nije vrijedan spomena...
Evidentirano
Nisam ja lijen, samo da hoću :)

ZAGOREC

• **
  • Vozi: JAWA 350 TS,APRILIA PEGASO
« Odgovori #15 : 12. Kolovoz 2011, 09:11:22 »

to stoji,jawu ili mz za 150 eura bi trebalo izbjegavati,jedino ak si sam neznas popravljat.ja sam sa svojom u zadnjih 5-6 godina presel prek 40000 km i nikad me nije nigdi ostavila,samo kumplung sajla jedna,ali jawa ima mjenjac da ti sajla ne treba.a ybr 125,je to je dobar motorcek,ali i cijena je dobra u usporedbi sa jawom i mz.
Evidentirano
Ljen,ljenji,najljenjiji

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Moderator
  • Vozi: honda cbx 550 F1
« Odgovori #16 : 13. Kolovoz 2011, 01:37:51 »

Samo stranicu iza i imaš/imate o čemu čitati da ne idemo u krajnost  ;)

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,135459.0.html
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Moderator
  • Vozi: honda cbx 550 F1
« Odgovori #17 : 13. Kolovoz 2011, 01:46:02 »

Bila je dobra prije 25- 30 godina jer nije bilo izbora ali danas :palacdolje:

ako si je imao i šrafio onda je ovaj post najbolje sročen ali i danas ima onih koji su pokupili od očeva ili po pričama da je to ipak vrijedilo - tada je jer si imao osjećaj kao klinjo sa 19 na najnovijem RR-u  ;)
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

jota

• Vozi: Machine Agricole
« Odgovori #18 : 13. Kolovoz 2011, 09:08:17 »

S CZ 350 sam se navozio u mladim danima , ruke stalno crne do lakta , zato danas nebi kupio Ducati previše me podsjeća na Jawu/CZ .
Evidentirano

Author

• **
  • Vozi: Dječja kolica
« Odgovori #19 : 13. Kolovoz 2011, 09:30:41 »

sa 150 eura nećeš se navozit ni u lunaparku, moj savjet ti je da štediš do proljeća, sezona 2012 i skupiš si koju kintu više pa u šoping nešto novije od tih fosila, ruku na srce to su prvi motori na kojima su većina probali nešto voziti ali to je samo dobra uspomena, ništa više
Evidentirano
Remember the past, plan for the future, but live for today, because yesterday is gone and tomorrow may never come.

Kalmageddon

• *
« Odgovori #20 : 13. Kolovoz 2011, 22:53:18 »

Znaci najbolje da gledam nekakvu yamahu ybr 125.Sta kazete na sr 125?
Evidentirano

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #21 : 13. Kolovoz 2011, 23:29:02 »

kupi,
sarafi,
uci se,

poslije ce ti biti lakse jer
a) znat ces nesto i mehanike i struje
b) znat ces postivat dobru mehaniku
Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

Shitoje

• *
« Odgovori #22 : 14. Kolovoz 2011, 11:02:46 »

Pa ima istine u tome da dok sve radi čovik neće ništa ni naućit o mehanici i o struji.
Ja san na ETZ 250 ima neki svoj štelung platina doslovno po uvu, a ne po špijunima ili za debljinu kartuline ka šta se nekad štelalo.
Kad bi se uštima tvornički ili nije ima force ili bi se gasija na leru, onda se opet moralo štelat smjesu, ali to su mi u ta vrimena bili
neki slatki gušti. Uostalome sa 20 godina mi nije smetalo bit crn do lakta, imalo je to neku draž.
Neko se nevoli šporkavat oko motora, a ja ga volin nekad raskopat i kad sve radi.
Evidentirano

malaga

« Odgovori #23 : 14. Kolovoz 2011, 11:36:31 »

za 150e se isplati uzet tu jawu,naucit ces se radit oko motora,vozit ces se i pomalo stedi za bolji motor
Evidentirano

Author

• **
  • Vozi: Dječja kolica
« Odgovori #24 : 14. Kolovoz 2011, 13:27:56 »

budimo realni, naučit će kurac ko što i zna, neka kupi nešto što može voziti a ne da mu stoji u garaži, podrumu, pod stepenicama ili gdje već  :palacgore: makar i skuter samo budi na cesti a ne uz alat i mašinu o kojoj niš ne znaš... pusti majstorima taj posao, ti se vozaj

tako možeš uzeti i pokidani tv, mobitel, laptop pa čuj, nauči se popravljati ih i jednog dana ćeš možda i ići na internet ili nazvati nekoga  :LOL:

same gas, jebo šarafanje ako već ne moraš
Evidentirano
Remember the past, plan for the future, but live for today, because yesterday is gone and tomorrow may never come.
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.14 sekundi uz 16 upita.