ma malaga necu se prepirati, ali bajkeri nisu mehanicari, ako hoce vozit nek kupi nesto novije, a ako hoce šarafat neka upise za automehanicara, neke osnove svi znamo ako nam krepa na putu, ali ako hocete od decka napravit mehanicara onda ga krivo vodite, bajker je onaj koji je vozio 100 000 km na motoru a ne koji je popravio mašinu a nije vidio druge županije...
Ne slažem se, govoriš o totalnim krajnostima. Slažem se da dobar dio vlasnika motora ne radi ništa sam po motoru i sve prepušta servisu. Ali ima nas dosta koji se ozbiljno vozimo i sve na motorima sami radimo, a nikad nismo išli u automehaničarsku školu. Ja sam svoj sadašnji motor kupio prošle godine, staru Hondu CB400N, na brzinu sam ga sredio da ga mogu registrirati i voziti, te prošle godine napravio poprilično kilometara uz ogromnu potrošnju ulja. Tijekom zime, izvan sezone sam rasturio mašinu, napravio genralku, sve probleme riješio i opet se ove sezone puno vozim, još puno više nego lani, bez ikakvih problema. Ovo je bio prvi put da sam otvarao neku mašinu i složio sam ju bez greške. Hvala bogu danas na internetu, skineš servisne priručnike za svaki motor, ima foruma ko pljeve da pitaš neko pitanje ako ti nije jasno, u svakom selu postoji neki automehaničar od kojeg ćeš posudit moment ključ ili radapciger za nešto složiti. Mislim da su oni koji sami slažu i održavaju svoje motore, a zatim velikodušno pomažu u tome svojim znanjem i iskustvom drugima, veći bikeri od onih koji se samo voze a neznaju ni provjeriti razinu ulja u mašini ni ikako pomoći kolegi u nevolji.
To što sam šarafim i raskapam svoj motor do zadnjeg šarafića ne znaći da se manje vozim ili da sam stalno mastan i u kvaru, to su poslovi za koje je zima, da se stroj pripremi za sezonu. Već sad imam plan što ću preko zime raditi na motoru i pomalo tražim i nabavljam dijelove za to, pa kad zahladi onda će se šarafiti da me iduće godine stroj još bolje služi.