Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: Do Amsterdama i nazad  (Posjeta: 2104 )

vaad

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: CBR1000RR/KTM990ADV
Do Amsterdama i nazad
« : 15. Kolovoz 2011, 20:50:30 »

Više ni u što nisam bio siguran. Hoćemo li uopće krenuti na taj put? Ako i krenemo, krećemo bez plana. Ne znamo gotovo ništa osim da želimo presjeći  europu poprijeko i stići u ...AMSTERDAM.
Krećemo. Nedjelja, rano ujutro, 6 sati. Cijelu noć je padala kiša i cesta je mokra. Magla. Bolje da nisam nigdje išao. 
Večer prije pripremili smo motore i stvari, ostaje samo navući odijelo i čizme...e da i termo-podstavu u odijelo jer je hladno. Kao da je listopad. Po ničemu se ne bi moglo zaključiti da na put krećemo sredinom ljeta.
Oko zagreba pojavljuje se sunce a magle gotovo i nema više...pa izgleda da imamo sreće.
Slovenija, Austrija, uobičajeno,kupuju se vinjete a u austriji prvi put točimo gorivo. Kako smo prošli Graz tako se i vrijeme preobrazilo...duboka jesen, kiša, rosulja, vjetar, hladno...pizdarija...valjda kad prođemo te hebene kotline nebu puhalo...je baš.
Njemačka, konačno. Nema vjetra al je hladno. Još sam u Austriji ispod jakne obukao jaknu od flisa bilo je taman al sad nije...hebate...pa tu je 12 stupnjeva...bolje bi mi bilo doma.
Nurnberg, evo nas...a di je sad hotel !? Di skrećemo ...Nurnberg-sud...ili  Nurnberg-nord...ili Nurnberg-osten. Niš, idem u „sud“. Naravno, niš poznato, očekivano. Pali GPS.  Piše 800m do hotela...hehehe čovječe

Hotel Ramada; Nurnberg  (prema preporuci sa foruma;noćenje sa doručkom: 68 eura)

Već je prošlo 16 sati. Želimo li u gradu išta vidjeti  moramo krenuti  odmah. Tuširanje, presvlačenje..ma kakvi. Konzultacije na recepciji...kako do grada...autobus pa podzemna. Motorom nam ne preporučaju. Ma super pa ionak smo se danas navozili.

Imovina je dooobro osigurana. Jest da je Njemačka al jest da tu ne stanuju samo švabe....

Autobusom do podzemne

...di uopće idemo i koji bu nas podzemni vlak dopelal tam kam bi mi....

...sad znamo kamo i tko i još samo karte....

...i da dođe vlak

Evo ga. Cetralna postaja u Nurnbergu

Nurnberg, Bavarska, grad koji zaslužuje definitivno više od par popodnevnih sati koje smo mogli odvojiti za obilazak užeg centra. Mene posjeća na Varaždin u dane održavanja špancirfest-a sa svim onim uličnim sviračima i performerima gotovo na svakom uglu

...performans...neki

Iznenađujuće puno ljudi...za njemačke pojmove

Njemačka praktičnost

I da, oni imaju parking na kojem možete napuniti vaš elektroautić strujom

Večera...
...tradicionalne kobasice i pivo u porculanskim kriglima (neokrhnutim, neoštećenim)...i salata od krumpira, najbolje u njemačkoj, uvijek je naprave savršeno sa onim svojim dressing-om.Nakon večere povratak u hotel, tuširanje, spavanje. Rano ujutro se kreće za Amsterdam.

...legenda :palacgore:

Vožnja njemačkim autocestama uobičajeno dosadna sa povremenim gužvama.Nismo primjetili da se baš nešto posebno brzo vozi  120-130 km/h ,ponegdje i 80 km/h .  Mi smo se pridržavali istog ugledavši se na domaćine. Dan je bio topliji i sunčaniji nego jučer a to nam je davalo vjetar u leđa i lijepe misli u glavi ... na Amsterdam .
Čvor. Na ispisu sa mapsa piše sa A3 skrenuti na A12 pa na A2 a stvarna situacija je da se uopće ne skreće na A12 pa na A2 već se odmah sa A3 može na A2. Taj čvor je jedino mjesto gdje smo trebali skrenuti misli sa Amsterdama

Nakon pređenih 400 km vrijeme je ručku.

Nažalost ovo je mjesto na kojem nismo smjeli biti. Tad još nismo znali da smo došli na krivo mjesto i u krivo vrijeme . Još je samo 250-300 km do Amsterdama.
Evidentirano

poco loco

• **
  • Vozi: Aprilia Pegaso Trail
Odg: Do Amsterdama i nazad
« Odgovori #1 : 15. Kolovoz 2011, 21:05:24 »

68 ojra za noćenje s doručkom  :shock: ...ja u 6om mjesecu za isto u Regensburgu, koji nije daleko ni van rute platio isto 20  :misli:

nebitno.....nego piši šta je bilo.....da vas nisu rasturili coll-polizei  :police:
Evidentirano

mali_bandit

• **
  • Vozi: mali_bandit, FJR 1300
« Odgovori #2 : 15. Kolovoz 2011, 23:25:10 »

završio sa krasnom predzadnjom rečenicom heheheheeh sad još odugovlači sa drugim postom  :mrgreen:

ak pišeš bar si živ ostal  :misli:
Evidentirano
putovati...

naked_xjr

• **
  • Vozi: yamaha xjr 1200 SP
« Odgovori #3 : 16. Kolovoz 2011, 01:58:42 »

Hotel Ramada; Nurnberg  (prema preporuci sa foruma;noćenje sa doručkom: 68 eura)

:misli:
  Nije ti baš neka preporuka!

Bili smo nas 8 krajem 6. mjeseca u Zeewolde, Nizozemska (posjetili Amsterdam na skoro cijeli dan) i na putu u oba pravca spavali u Frankfurtu. Krevet u dvokrevetnoj sobi 24 ojra. Doručak uključen.

Vaad, možda si to s cijenom nespretno napisal...jel' to cijena za jadan krevet...jednu osobu...tih 68 ojra s doručkom?

Evidentirano
Od žute štampe opasniji je jedino žuti mačak...

vaad

• **
« Odgovori #4 : 16. Kolovoz 2011, 10:58:32 »

Troškovi noćenja su za twin room. Odabrani su hoteli koji su u tom času bili na raspolaganju a i nismo mogli puno birati.
Cijene hotela, ma gdje bili, rastu tijekom ljeta kao i kod nas.
Evidentirano

vaad

• **
« Odgovori #5 : 16. Kolovoz 2011, 11:40:35 »

Nema smisla više odgađati polazak. Ionako imamo još najviše 3 sata do Amsterdama. Pažljivo pratim putokaze, sad bi negdje trebalo skrenuti za Nizozemsku. Dortmund...a njega se baš ne sjećam...sve pet, samo po gasu. Hannover...hmmm...Berlin samo ravno..ma čekaj jel taj Berlin u našem pravcu...a i Norvežana baš nema. Skrećem na benzinsku pumpu radi kratkih konzultacija sa svojim Splićom (suputnik je Splićanin)

Pali GPS..još ima toliko baterije

Hebate...po GPS-u još cca 10 km naprijed, okret od 180 stupnjeva pa stotinjak kilometara nazad !!!????
Heh...potkrala mi se greškica. Od 200 km. Više nema šanse da vozim bez GPS-a. Nije  Zumo, nije za motor, za auto je. Nema više struje u baterijama pa nam treba Balkanska improvizacija. Žice su direktno sa akumulatora prikopčane na punjač. Sve povezano i osigurano duct-tape-om.

Honda mi izgleda kao pakleni stroj. Putujem Europom kao vozač samoubojica i nosim 5 kg eksploziva u tank torbi. Još će netko pucat po meni.

Kod onog čvora gdje se sa A3 skreće na A2 preko A 12 mi smo odmah sa A3 išli na A2. E taj A2 je Njemački A2 a preko A12 se dolazi na Nizozemski A2. Sitna činjenica koju smo previdjeli. Na putokazu stoji "Emmerich/Arnhem", nema oznaka države. Sad bih ja trebao znat da je Arnhem grad u Nizozemskoj ???

I to je to. Amsterdam. Umjesto planiranih 1500 km mi smo napravili 1800
Evidentirano

Doc Luka

• **
  • Vozi: Honda CBF - n 600
« Odgovori #6 : 16. Kolovoz 2011, 12:55:18 »

Dobro čekamo onaj dio   nazad   :palacgore:
Evidentirano
Dr. Luka
www.docriders.hr
Prodajem hondu CBF 600 N  2007 g 32 000 kn

shokac

• *
  • Vozi: xEvo
« Odgovori #7 : 16. Kolovoz 2011, 13:53:49 »

Pali GPS..još ima toliko baterije
Hebate...po GPS-u još cca 10 km naprijed, okret od 180 stupnjeva pa stotinjak kilometara nazad !!!????
Heh...potkrala mi se greškica. Od 200 km. Više nema šanse da vozim bez GPS-a. Nije  Zumo, nije za motor, za auto je. Nema više struje u baterijama pa nam treba Balkanska improvizacija. Žice su direktno sa akumulatora prikopčane na punjač. Sve povezano i osigurano duct-tape-om.
I to je to. Amsterdam. Umjesto planiranih 1500 km mi smo napravili 1800

svezi glede GPS-a složeno na kartici za mob i može se isporučiti :palacgore:

..... i tako stigli do Amsterdama, i sada dolazi ono retoričko pitanje:
Jesi li bio u Parizu i vidio Eifelov toranj :misli: ?
Čekamo nastavak, nadam se, biti će i slikica  :wink: .
Mogao bi se i 'supatnik' Splićo prijaviti kojom rječcu.
Evidentirano

prijevoz.hr

• *
  • Vozi: Malaguti Spider Max 500 GT
« Odgovori #8 : 16. Kolovoz 2011, 14:39:05 »

vaad..
1. a zakaj ona ženska malo lijevo od tebe na fotki ima dignutu nogu? da nije bježala iz fotke prije okinuća?  :jesus:
2. jeste pregledali izloge u ulici crvenih fenjera?  ;)
Evidentirano

Tmax

• **
  • Vozi: Hondu CBF
« Odgovori #9 : 16. Kolovoz 2011, 14:44:52 »

vaad..
1. a zakaj ona ženska malo lijevo od tebe na fotki ima dignutu nogu? da nije bježala iz fotke prije okinuća?  :jesus:
............................

I ja sam htio pitat kaj radi ta djevojka :mrgreen:
kad če nastavak  :misli: , ovako svake par sati gledam dal je več nastavak a sad ti meni reci ko ima vrijeme da cijeli dan sedi za PC i proverava kad češ napisat nastavak  :LOL:
Inače dobro vam je to sa kilometrima išlo.
Evidentirano

@w@

• *
« Odgovori #10 : 16. Kolovoz 2011, 15:26:45 »

Sad bih ja trebao znat da je Arnhem grad u Nizozemskoj ???
:palacgore:
pa se ti nemoj kladit na nizozemski nogomet  :grin:
Evidentirano
Nisi pazio! winkler

BaDly

• Vozi: SW600
« Odgovori #11 : 16. Kolovoz 2011, 15:29:51 »

http://rokerij.net/coffieshop/leidsestraat/index.html --> Nadam se da ste ga posjetili....meni osobno najbolji coffeshop  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BIKERZZR1400

• Vozi: KAWASAKI ZZR 1400
« Odgovori #12 : 16. Kolovoz 2011, 15:32:54 »

Jako lijepo sretno nazad. :palacgore:
Evidentirano

vaad

• **
« Odgovori #13 : 16. Kolovoz 2011, 16:20:06 »

prijevoz.hr:
pod 1. : i ja prvi put vidim tu djevojku  :shock:
pod 2. : slično me pitao i Shokac pa sam mu odgovorio "To je kao da sam bio u Parizu a ti me pitaš jesam li vidio Eiffelov toranj "

Tmax:
nemam živaca toliko sjediti pred kompom i tipkati, umetati slike i sl pizdarije, odjednom

@w@:
ja nemam blage veze o nogometu  :(

BaDly:
Coffee shop !? Što je to? 8)

Evidentirano

vaad

• **
« Odgovori #14 : 16. Kolovoz 2011, 16:48:11 »

U Amsterdam smo, naravno stigli kasnije od planiranog. Odsjeli smo u Heim Hotel a dva noćenja (bez doručka) smo platili 135 eura. U službenoj varijanti smo i parking trebali platiti 12,50 eura dan/motor no razumjevanjem namještenika dozvoljeno nam je parkiranje pred samim ulazom u hotel-besplatno.
Što napisati o Nizozemskoj i Amsterdamu ?
Mene je nizozemska impresionirala arhitekturom, recimo, i trudom koji ti Nizozemci ulažu da sve to slože na pjeskovitoj zemlji koja je po meni jedino dobra za fino žbukanje. Na takvom pjeskovitom tlu slože autoput sa 7 traka i bez ijednog kolotraga ili nedaj bože kod nas popularnog "frezanja" asfalta. Mi to nismo u stanju napraviti niti u živom kamenu dalmacije.
Amsterdam...neću opisivati jer je neopisiv, onaj tko je bio, shvatiti će onaj tko nije neće shvatiti pa sve da potrošim i dane na opisivanje.
Ukratko, Amsterdam je grad drugačiji od svih.
Popodne smo iskoristili za "izviđanje" a za prijevoz smo koristili (opet) javni prijevoz, tramvaj, 2,60 eura u jednom smjeru po osobi.

Tipični Amsterdam

Slikano sa "vodene" strane

Žive i u "vodenim" kućicama

Amsterdam, pogled sa Sjevernog mora

Dakle, priuštili smo si čisti turistički doživljaj Amsterdama uživajući u šetnji i vožnji tim njihovm brodovima po kanalima. Slijedeća noć provedena u Amsterdamu je noć kad smo ga udahnuli punim plućima  8) . Što se točno zbivalo već sam i zaboravio. Sjećanje je...izbledjelo

Nakon dva dana (i dvije noći) provedene u Amsterdamu pokupili smo prnje i uputili se u Rotterdam. Lučki grad manje od 100 km udaljen od Amsterdama
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #15 : 16. Kolovoz 2011, 23:29:06 »

Samo šibaj dalje fotke i opise! Super su! Ste duvali puno, koliko to košta? Jel to još dopušteno strancima?
Evidentirano
I. posjeta Grobnika - 1989. godine

BaDly

• Vozi: SW600
« Odgovori #16 : 17. Kolovoz 2011, 08:06:33 »

BaDly:
Coffee shop !? Što je to? 8)

Dakle, priuštili smo si čisti turistički doživljaj Amsterdama uživajući u šetnji i vožnji tim njihovm brodovima po kanalima. Slijedeća noć provedena u Amsterdamu je noć kad smo ga udahnuli punim plućima  8)  . Što se točno zbivalo već sam i zaboravio. Sjećanje je...izbledjelo

No comment !
:mrgreen: :misli: :LOL: :jesus: :jesus: :jesus: :jesus:

vaad

• **
« Odgovori #17 : 17. Kolovoz 2011, 09:09:33 »

Rotterdam je dosadan grad ili mi u njemu nismo uspjeli pronaći zabavu. Gotovo bez ljudi, tu i tamo nešto besposlenih crnaca tumara uokolo i oni uredno pozdravljaju pa sam se ozbiljno zapitao ličim li i ja na besposličara, mornara, lučkog radnika..ili na kakvog rabijatnog tipa. Odlučio sam se obrijati i to je bio najuzbudljiviji događaj u Rotterdamu.

Hotel Port. Noćenje sa doručkom 63 eura

E ovo je tipični Rotterdam. Nigdje nikog

Evo jednog čovijeka

Rotterdamska gužva u centru

Njihov lunch paket,najbliže što smo mogli naći našem pojmu ručka

Zapravo sa druge strane i nije to bilo tako loše. otišli smo rano spavati. Ionako nas je Amsterdam poprilično potrošio.Splićo se čak cijelo popodne ubijao u krevetu a ja sam u međuvremenu "tulumario" Rotterdamskim kvartovima pozdravljajući se sa lokalnom ekipom.
Ujutro svježi napuštamo Rotterdam i pravac Belgija pa Luxembourg

Evidentirano

cRuNk

• Vozi: `08 CBR 600 RR
« Odgovori #18 : 17. Kolovoz 2011, 09:23:57 »

Uranio si prijatelju

Cannabis Cup je tek za 3 mjeseca  :0648: :0648:

vidimo se gore  :afro:
Evidentirano
Jos malo pa i ja bRRz

vaad

• **
« Odgovori #19 : 17. Kolovoz 2011, 21:37:12 »

Sunčani dan učinio je putovanje kroz Belgiju ugodnim. Dotakli smo se Antwerpena i taj mi se grad učinio zanimljivim...i Brugge isto a to bi mogle biti odrednice nekog budućeg putovanja

Još se osjećaju posljedice obilaska Amsterdama

...voda

Doručak negdje u Belgiji. Ne možeš odolijeti Belgijskim slasticama, muffine is sl. pizdarije

Naravno da smo se ubijali skupim Belgijskim čokoladama

Luxembourg, bezrazložna gužva na pumpi i čudan sistem naplate goriva

U Luxembourgu smo se bahatili u Hiltonu. Sa bazenom. Sramim se reći koliko je stajalo noćenje :?

Luxembourg me se za razliku od Rotterdama izuzetno dojmio. Svjetska vešmašina i porezna oaza djeluje vrlo ljupko i zabavno. Full francuski štih.
Preporuka za one koji nisu bili. Grad definitivno zasluzuje boravak više od jednog dana koliko smo mi imali na raspolaganju.

Francuski šarm i kultura na svakom koraku

Otmjena živost društvene kreme

A sad dosta gluposti da vidimo kaj bumo jeli ....

Prvo ovo...

...i ovo, Carppacio de boeuf . Ja kažem sirovo a Splićo kaže da nije jer je mariniriano

Glavno jelo, ovo, Steak d espadon snacke, ratatouille "maison" et sauce vierge

i odličan, hladni desert, Souffle glace au Grand-Marnier

Htjeli smo objedovati nešto tipično Francusko pa smo si to naručili. Ne oduševljava me ta kuhinja no jestivo je. Desert je izuzetan. Cijena svega...izuzetna. Još kratka šetnja Luxembourgom i natrag u hotel. Ovo je jedini grad u kojem nismo koristili gradski prijevoz već se u obilazak uputili motorima. Rano je bilo za spavati i mogli smo birati, bazen ili piva. Prevagnula je piva. Sutradan je trebalo rano ustati i krenuti na najdužu dionicu u na ovom putu od Luxembourgha do Bologne. Negdje oko 950 km vožnje uz tradicionalnu gužvu koja nas očekuje oko Gotthard-a pa onda i oko Milan-a ne obećava ugodan sutrašnji dan.
Evidentirano

BIKERZZR1400

« Odgovori #20 : 18. Kolovoz 2011, 10:13:35 »

Jako lijepo. :palacgore:
Evidentirano

Tmax

• **
  • Vozi: Hondu CBF
« Odgovori #21 : 18. Kolovoz 2011, 18:00:14 »

Dobro urađeno  :palacgore: , ali nekako mi se čini da to još nije kraj  :mrgreen:
Evidentirano

vaad

• **
« Odgovori #22 : 19. Kolovoz 2011, 12:36:05 »

Nastavak putovanja na relaciji Luxembourg-Bologna ujedno je i najduža dionica i dionica na kojoj je brat-bratu sigurno desetak puta počinjala i prestajala padati kiša a ja desetak puta razmišljao hoću li ili ne obući kišnjak. Naravno da ga nisam obukao sve do Švicarske. Kožno odijelo je već bilo vlažno.

Polazak ispred hotela u hladno, mračno i kišovito jutro

Tek u Švicarskoj, neposredno prije tunela Gotthard odlučujem obući kišnak preko već vlažnog kožnog odijela...

...ali ne prije nego li kušam čokoladu. Ovaj put Švicarsku.

Dva-tri kilometra prije tunela Gotthard očekivana kolona i zastoj. Meni nije problem prolaziti između automobila ali Splićo se poprilično muči zahvaljujući svojim bočnim kuferima a prednosti kojih je hvalio svakodnevno. Čak sam na tren pomislio kako sam mogao biti tako glup a da ih nisam nabavio. No u gužvama kakva nas je ovdje zadesila bočni koferi su ono što vam najmanje treba, osim ako nemate suputnicu.
Usprkos svemu uspjevamo se probiti do tunela, uglavnom brže nego da smo bili autom. Ja u kišnjaku a ispod u vlažnom kožnom odijelu, ulazim u tunel, treći po dužini u svijetu i ne mogu vjerovati očima. Svega nakon 500 metara motor mi očitava temperaturu u tunelu od 32 stupnja. Još svega 16 km ugodne vožnje na 32 stupnja i to pod kišnjakom a bez mogućnosti zaustavljanja. Brzina gmizanja 60-70 km/h. Uglavnom na švicarskoj strani tunela sam imao 115 kg a kad smo izasli na talijansku vjerujem da sam težio 105 kg. Neprocjenjivo iskustvo.
Prelaskom Švicarsko-Talijanske granice prvi put taj dan pojvljuje se sunce. Jebeni kišnjak skidam negdje u okolici Milana. Male konzultacije; svraćamo li u Milano ili ne? Odlučeno je ne i krećemo prema Bologni ali ne prije nego nešto pojedemo i popijemo. Solidna vožnja autostradom možda i najbrža tijekom cijelog puta, 120-150 km/h toliko, koliko se voze i domaćini. To pravilo smo imali tijekom cijelog putovanja. U Bolognu stižemo oko 21 sat.

Bologna, hotel Fiera ( noćenje sa doručkom fantastičnih 38 eura)

Od Bologne nismo vidjeli gotovo ništa iscrpljeni od puta i gladni odmah smo se otuširali i potražili mjesto za večeru.
U Italiji smo htjeli pizzu, autohtonu, Talijansku, i koja obično nikad ne bude dobra. Ovaj put smo nabasali na odličnu pizzu u najvećoj pizzeriji koju sam ja u zivotu vidio. Brat-bratu sigurno 200 stolova. Nemam pojma kako se pizzerija zove no nedaleko je hotela u kojem smo spavali.
Ujutro ustajanje u 4:30 i pokret u 5:00. Do Ancone je cca 250km, trajekt na koji bismo željeli stići ide u 10:30 a pretpostavio sam da bismo tamo morali doći najkasnije do 9:00 kako bismo nabavili karte i napravili check-in. Obzirom da je to bila i prva subota talijanskog ferraagosto očekivali smo i gužvu. Svemirsku. Bili smo u pravu. Ogromni čepovi, kolone, zastoji. No dinamika vožnje impresionira, kad se vozi, vozi se, 120-130 km/h, zabiti jedan iza drugog. Ne koriste se kočnice jer bi vas mogle stajati glave. Samo po gasu. Vožnja motora u cik-cak i seljenje sa trake na traku ondje nikog ne uzbuđuje i nitko ne trubi. Čak bih rekao da se to od motorista i očekuje. Tako brutalno ignoriranje ograničenja brzine nisam nigdje vidio. Ograničenje 70 a svi voze 130-150 km/h uključujući i karabinjere. Uglavnom zanimljiva i adrenalinska vožnja, u svakom slučaju nije dosadno. Splićo, naravno, opet zapinje sa svojim bočnim koferima, obzirom da ja vozim naprijed odlučujem se na jedan balkanski potez jer nam vrijeme lagano curi. Vozimo se zaustavnom trakom. Ko ga hebe. Čak niti to nije nikog uzbudilo niti nam je tko zaprečavao put. Talijani, svaka čast.
Dolazimo u Anconu u 8:30, kupujemo karte, 196 eura za dva motora i dva vozača. Smještaj na deck-u. Carinske formalnosti obavljamo gurajući se preko reda. Talijani se opet ne uzbuđuju, tolerantni. Karabinjeri i carina ne drame kaj upadamo sa strane. Ne gnjave nas, štambilj i arrivederci.

Skoro kraj našeg putovanja. Ancona

Sat i po čekamo na ukrcaj u trajekt. Bolje tako, veli neki član posade, prije izlazite van kad dodjemo u ST i prije obavljate carinu. Ima pravo.

Ukrcaj na trajekt za Split.

Još 8 i po sati vožnje trajektom no ovdje se može naše putovanje smatrati dovršenim.
Nakon pređenih 9 država europe i 3542 kilometra u 7 dana, začudo ne osjećam se umornim. Vjerujem da svako putovanje pa i ono najmanje mijenja čovjeka. Na bolje. Ako on to dozvoli. Na kraju svega vidite da su ljudi uvijek i svuda opet i svejedno samo ljudi kao tamo u Nizozemskoj, na šanku gdje su se zajedno smijali Turčin, Norvežanka, Novogvinejčanin i Hrvat.

« Zadnja izmjena: 19. Kolovoz 2011, 14:49:13 vaad »
Evidentirano

BIKERZZR1400

« Odgovori #23 : 19. Kolovoz 2011, 14:13:06 »

Vrlo iscrpan opis puta svaka čast.
Evidentirano

Belly_SMB

• **
  • Vozi: Nexus 250ie
« Odgovori #24 : 19. Kolovoz 2011, 14:31:16 »

Odličan putopis, lijepo i temeljito dočarano i opisano s dobrim fotkama.  :palacgore:
Evidentirano
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.267 sekundi uz 17 upita.