Pozdrav Freshmanu i Daneku iz Beograda. Zander stigao ziv i zdrav sa puta. S obzirom da je Freshman opisao sve do CG(a bice MN), ja sam bio slobodan da nastavim pricu na dalje.
Krenuli smo do trajekta, presli na drugu stranu Boke i relativno brzo stigli do Bara gde nas je cekao domacin Gasho. Tu smo se okrepili(citaj odvalili od klope), i nastavili sa Gashom do Albanske granice.Uz nesto malo problema na albanskom delu greanice(osiguranje motora), vize (10)E.Izlazna taksa 2 E.nastavili smo sasvim dobrim putem i na sveopste iznenadjenje, preko drvenog mosta presli na drugu stranu reke.Drim je ime reka valjda.
Isto tako dobrim putem smo vozili jedno 40-tak km, da bi uzurbano stali da se obucemo zbog oluje koja nam se priblizaval a put je vodio pravo kroz nju. Pola neba crno pola sija sunce.
Kao sto znate kisa je bila zastitni znak ove ture genelno gledajuci.
Voznja je bila i dalje uspesna, a greskom smo usli u Tiranu?!?!?!A tamo...Ludilo od raskopanih ulica, rupa po 20cm dubine, a sledeca ulica kao Menhetn. I tako na smenu da bi se lutajuci,obreli na trgu Skenderbeg. Robert Englez, skocio sa motara i krenuo da slika. Svi za njim.
Kada se ta slikanja zavrsise puno ljudi Albanaca je posmatralo nas kao Marsovce a mi njih kao venerijance.A u stvari sve je to bilo miroljubivo i radoznalost je bila obostrana.
Na nastavku se desio kiks, pa se grupa razturila na 6 i 4 motora. Ja u manjoj i Robert je vodio zbog GPS a, Put prema gradu Elbasan je krividav, losijeg kvaliteta, ali vuce na sigurno 1000m u brda. Predeli su pusti, ali kao Alpi. Vrhovi planinase nadovezuju jedni na druge pa to sve u vise nivoa i redova.
Elbasan pod kisom tj,pluskom kakav nisam doziveo na ovom putu. Stali u restoran, nikakav, ali odusevljen sam bio sto Albanac govori engleski i to odlicno. Ostatak grupe stigao sa 45 min kasnjenja, ali veselo. Produzavamo prema granici sa Mak, jos 90km, odlicnim putem, izmedju brda a u kanjonu neke reke. Kisa pere standardno dobro i hladno je. Penjanje na neku planinu, i granica.Izlazna taksa 2 E.
Mrak oko 9.30 . i neki ljudi bata vane i Dejan, Makedonci nas sprovode do hotela na ohridu.