Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3]  Sve   Dolje

Autor Tema: Mjerenje brzine ....  (Posjeta: 2358 )

westin

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: CBF 600 s...
Odg: Mjerenje brzine ....
« Odgovori #50 : 29. Kolovoz 2011, 11:46:24 »

sigurno si bil prebrz, pa dok je automatika skužila da ide prebrzo dotle je čovek već naredil tih 500m i bil na semaforu,
kaj sam štel reči, stvar je u brzini  :021:

Jednoliko pravocrtno gibanje ili jednoliko gibanje po pravcu je gibanje tijela bez akcelracije. Tijelo se giba uvijek istom brzinom i tijekom čitavog puta prevaljuje uvijek jednake puteve.
Formula za brzinu tijela tijekom jednolikog pravocrtnog gibanja je:

v={ s\over t}
  Pomnožimo li jednadžbu s nazivnikom dobijemo da je:
  s=v × t  Uz to formula za vrijeme glasi:

t={ s\over v}
  Formula za s se može zaključiti i iz prikaza v-t grafa jednolikog gibanja, gdje dobijemo lik pravokutnika ili kvadrata nakon prikazivanja dobivenih vrijednosti v u odnosu na t. Budući da se površina tih geometrijskih likova prikazuje umnoškom njihovih suprotnih stranica, tako i ovdje za traženi s možemo pomnožiti stranice v i t.
Formula za v dobije se iz s-t grafa, gdje se dobije lik trokuta, pa se tako i ta formula zaključi.

• Pravac u s-t dijagramu je je ravan što prikazuje da tijelo prevaljuje jednake puteve. Što je pravac nagnutiji na ordinatnu (y) os, brzina tijela je veća jer tijelo brže prevaljuje veće puteve.
  • Pravac u v-t dijagramu je zapravo ravna crta što pokazuje da je brzina uvijek jednaka.
Kad to sve izračuna automatika, ONDA SE SEMAFOR ZGASI tj UPALI CRVENO !!!  :shock:  a ti si HOP naredil 500 m  :police:

dali se dobije isti rezultaz sa kurtaćem i bez njega... :021:
Evidentirano
81

aTom

• *
  • Vozi: CBR
« Odgovori #51 : 09. Rujan 2011, 01:03:27 »

Jedna zanimljiva situacija s radarom u BH, isao sam bar tri puta preko ogranicenja kad iza krivine policija s radarom...kocim i razmisljam imam li sitnih maraka za  :police: kad ono...uopce me ne zaustave  :) lagani smjesak i gas dalje...nije mi jasno  :misli: al se ne bunim  :palacgore:
Evidentirano

3alfa3

• Vozi: Z750 '10
« Odgovori #52 : 09. Rujan 2011, 01:13:05 »

Jedna zanimljiva situacija s radarom u BH, isao sam bar tri puta preko ogranicenja kad iza krivine policija s radarom...kocim i razmisljam imam li sitnih maraka za  :police: kad ono...uopce me ne zaustave  :) lagani smjesak i gas dalje...nije mi jasno  :misli: al se ne bunim  :palacgore:

pa koristili su onaj s kojim te ne mogu "naciljat". Kad sam nedavno placao kaznu za prebrzu voznju (autom), pitao sam jel mogu s tim cudom skinut i motor i reko covjek da ne moze (ali da imaju uredjaje kojima i to mogu). Ovaj je bio na stativu, valjda laser kojim gadja tablicu od koje mu se lijepo signal vrati nazad, a motor nema takvu povrsinu sprijeda
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

Skripter

• **
  • Vozi: Kawasaki ZX-9R
« Odgovori #53 : 09. Rujan 2011, 09:58:28 »

pa koristili su onaj s kojim te ne mogu "naciljat". Kad sam nedavno placao kaznu za prebrzu voznju (autom), pitao sam jel mogu s tim cudom skinut i motor i reko covjek da ne moze (ali da imaju uredjaje kojima i to mogu). Ovaj je bio na stativu, valjda laser kojim gadja tablicu od koje mu se lijepo signal vrati nazad, a motor nema takvu povrsinu sprijeda
Može biti da je kvaka u kamerama jer sam i ja naletel na "zasjedu" debelo preko ograničenja a jedva da su me i pogledali. Već kad sam prošel sam videl u retrovizoru da je jedan  :police:  izašel dva koraka na cestu i gledal za menom.
Evidentirano
Bez komentara

3alfa3

• Vozi: Z750 '10
« Odgovori #54 : 09. Rujan 2011, 10:06:58 »

Može biti da je kvaka u kamerama jer sam i ja naletel na "zasjedu" debelo preko ograničenja a jedva da su me i pogledali. Već kad sam prošel sam videl u retrovizoru da je jedan  :police:  izašel dva koraka na cestu i gledal za menom.

Multanova (radar s kamerom) nas na motorima skida ko od sale, ali najcesce slika s prijeda pa opet nista od toga. Ali moze slikat i vozilo u odlasku, samo nisam jos cuo da je negdje bila tako podesena.
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

lili

• Uragan iz Louisiane
  • Spol: Ženski
  • Vozi: monster 750
« Odgovori #55 : 09. Rujan 2011, 10:17:28 »

Multanova (radar s kamerom) nas na motorima skida ko od sale, ali najcesce slika s prijeda pa opet nista od toga. Ali moze slikat i vozilo u odlasku, samo nisam jos cuo da je negdje bila tako podesena.
ne brini, sjetit će se pajkani i toga  :mrgreen:
Evidentirano
"Everybody can feel the pain, but not everyone can be the legend"- Jorge Lorenzo

aTom

• *
  • Vozi: CBR
« Odgovori #56 : 09. Rujan 2011, 14:55:21 »

Ma ne, bio onaj obicni na tronoscu sto izgleda ko zvucnik od kucnog kina
Evidentirano
 Str: 1 2 [3]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.083 sekundi uz 15 upita.