Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 4  Sve   Dolje

Autor Tema: Cudan problemcic sa Tuonom 2007,molim pomoc...  (Posjeta: 3176 )

TuonoKA

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Aprilia Tuono 1000
Cudan problemcic sa Tuonom 2007,molim pomoc...
« : 18. Kolovoz 2011, 18:26:22 »

Pozdrav! Situacija je ovakva decki.. .Imam tuona 1000 2007 sa 12.800km... kada sam ga kupio sa 6 tisuca km,odma sam napravio veliki servis i sve zamijenio makar je motor bio nov prakticki.. po mome bolje sprijeciti nego ljeciti.. i sada mi se nedavno pocelo dogadati da mi na abgasu iz druge u ler kada treba stat negdje,motor sam crkne od sebe.. isto tako primjetim u voznji da se nesto pocne cudno dogadati sa kocenjem motora.. znaci osjetno masina jace koci kada pustim gas npr u 3 brzini na 80-90 na sat i tako u svakoj.. kao da mu prekida gorivo ili struju nemam pojma.. a kada dam gas ide normalno.. neki puta kada ga bez trzaja gasa spustim u ler ili stajem.. radi samo sta ne crkne.. cudno je da mi se to dogada spontano,nikakve situacije.. normalne voznje nekuda malo dalje.. u gradu,bilo gdje,kako koji dan.. pa se pitam do cega je to da mu se to dogada.. sve je novo na motoru.. da se zabrinem ili da prihvatim da je to aprilia!  :D jel netko imao sta slicno ili,na sta da bacim oko.. nije bas ugodno kada ti fiat stane na semaforu,na skretanju itd...  :palacdolje: hvala na odg.. pozz
Evidentirano
Rotax do kraja....

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
Odg: Cudan problemcic sa Tuonom 2007,molim pomoc...
« Odgovori #1 : 18. Kolovoz 2011, 18:36:08 »

pojacaj ler gas.... ;)
Evidentirano
O&G Team

Žaba

• **
  • Vozi: Yamaha FZR 600, Honda Dominator 650
« Odgovori #2 : 18. Kolovoz 2011, 20:09:54 »

o imenjače pa i ti si nam se pridružio  :palacgore:   inače dobro ti kaže bmw, probaj malo ler gas pojačat to je mene jebalo na yamahi i kad  sam malo pojačal više ne  :D
Evidentirano
svako rješenje stvara nove probleme

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #3 : 18. Kolovoz 2011, 20:24:43 »

navijam za ler gas :mrgreen:

Zapru

• Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #4 : 18. Kolovoz 2011, 20:28:27 »

Pozdrav! Situacija je ovakva decki.. .Imam tuona 1000 2007 sa 12.800km... kada sam ga kupio sa 6 tisuca km,odma sam napravio veliki servis i sve zamijenio makar je motor bio nov prakticki.. po mome bolje sprijeciti nego ljeciti.. i sada mi se nedavno pocelo dogadati da mi na abgasu iz druge u ler kada treba stat negdje,motor sam crkne od sebe.. isto tako primjetim u voznji da se nesto pocne cudno dogadati sa kocenjem motora.. znaci osjetno masina jace koci kada pustim gas npr u 3 brzini na 80-90 na sat i tako u svakoj.. kao da mu prekida gorivo ili struju nemam pojma.. a kada dam gas ide normalno.. neki puta kada ga bez trzaja gasa spustim u ler ili stajem.. radi samo sta ne crkne.. cudno je da mi se to dogada spontano,nikakve situacije.. normalne voznje nekuda malo dalje.. u gradu,bilo gdje,kako koji dan.. pa se pitam do cega je to da mu se to dogada.. sve je novo na motoru.. da se zabrinem ili da prihvatim da je to aprilia!  :D jel netko imao sta slicno ili,na sta da bacim oko.. nije bas ugodno kada ti fiat stane na semaforu,na skretanju itd...  :palacdolje: hvala na odg.. pozz
nema veze sa ler gasom. isti problem sam imao i ja sa 0km  ;)

podesavanje co, ciscenje klapni (leptira).

sigurno ti se desava i da nemres njezno dodati gas a da ne cukne ;)

a u svakom slucaju, vidim da si iz KA, tamo ti je g. Zorić, Dr. za Apriliju ;)

rus

• Vozi: Capo di tutti capi-Caponord
« Odgovori #5 : 18. Kolovoz 2011, 20:37:46 »

Ma kakva izjava nesmiješ to izgovarati,ipak je to Aprilija ,hahah ,sam nek šarafaju ,za te pare mogel je vozit krstarice kaj ih rade kosooki ali neke nemreš krstiti da ga vrag jebe  :mrgreen:
koliko lumena se ovde javlja :mrgreen: :mrgreen: koje te krstarice  :misli: evo me posal doveja u Rijeku i prijatelj me dočeka sa vješču da mu je na Hondi getriba u kurcu nekad šalta normalno ,a nekad ni uz pomoč gospe Trsatske neće i več je kontaktira servisera u Italiji i šta sad jel i to proizvela Aprilija ,a moga bi ti takvih primjera navest koliko očeš ,a i sam takve primjere možeš nači na raznim forumima :LOL: :LOL:
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #6 : 18. Kolovoz 2011, 20:49:05 »

hm...ja bio svakako probao s najjednostavnijim rješenjem. Isto mi se dešavalo doduše na suzukiju, ali eto....ajnšpric je takav kakav je. Okretaji padnu ispod kritičnoh i dok računalo rekalkulira i posti gorivo, motor se ugasi. 50 okretaja veći ler gas riješio je problem.

Zapru

« Odgovori #7 : 18. Kolovoz 2011, 20:55:39 »

hm...ja bio svakako probao s najjednostavnijim rješenjem. Isto mi se dešavalo doduše na suzukiju, ali eto....ajnšpric je takav kakav je. Okretaji padnu ispod kritičnoh i dok računalo rekalkulira i posti gorivo, motor se ugasi. 50 okretaja veći ler gas riješio je problem.
meni se desavalo, vjerujem i njemu, da je br.okretaja dobar sve dok ne dode do radne temp. a onda padne na cca 1100 sto mu je malo. u tom slucaju i da se moze povecati ler, ne bi pomoglo jer bi mu onda bio pre velik a i nije rijesio izvorni problem

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #8 : 18. Kolovoz 2011, 21:20:42 »

sta se imaju klapne cistiti na 0 km....malo pretjerujes... :mrgreen:
on bi morao imati minimum 1300 - 1400 okr....ako je ispod toga nece ici...imam i ja v2 i imao sam isto sranje kad sam ga kupio...prijasnji vlasnik mu je spustio okretaje na 1000....nakon sto sam mu povecao ler gas na 1300 okr...nikad vise problema.. ;)
Evidentirano
O&G Team

Zapru

« Odgovori #9 : 18. Kolovoz 2011, 21:24:27 »

sta se imaju klapne cistiti na 0 km....malo pretjerujes... :mrgreen:
on bi morao imati minimum 1300 - 1400 okr....ako je ispod toga nece ici...imam i ja v2 i imao sam isto sranje kad sam ga kupio...prijasnji vlasnik mu je spustio okretaje na 1000....nakon sto sam mu povecao ler gas na 1300 okr...nikad vise problema.. ;)
nisam rekao da su I klapne moguca i co, samo sam nabrajao moguce (njegov nema 0km ako se ne varam ;) ) meni okretaji, kao sto sam rekao, nisu bili stalno isti, p sto bi ti onda meni napravio :jesus:

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #10 : 18. Kolovoz 2011, 21:27:22 »

nisam rekao da su I klapne moguca i co, samo sam nabrajao moguce (njegov nema 0km ako se ne varam ;) ) meni okretaji, kao sto sam rekao, nisu bili stalno isti, p sto bi ti onda meni napravio :jesus:
njego i tvoj problem ocito nisu isti....pa nije to skuter da se mora svakih 10.000 km cistiti usisna jedinica.... 8)
sta bin tebi napravio ?? nista...savjetovao bih te da kupis pravi (honda) motor... :jesus:
Evidentirano
O&G Team

Zapru

« Odgovori #11 : 18. Kolovoz 2011, 21:35:27 »

njego i tvoj problem ocito nisu isti....pa nije to skuter da se mora svakih 10.000 km cistiti usisna jedinica.... 8)
sta bin tebi napravio ?? nista...savjetovao bih te da kupis pravi (honda) motor... :jesus:
njegov i moj problem su identicni, ne citas,
-gasenje na abgasu
-izrazito jako kocenje masinom u saltanju u nizu (vjerojatno mu se dasava kao da ne radi anti-hopking spojka)

u meduvremenu covjek nije detaljnije opisao, ili mozda nije primjetio jos poneke stvari ali skoro a bi se okladio, nemiran ler gas i to tek kad se dobro zagrije, ...

nekazem da sam ja majstor za razliku od tebe (hocu samo covjeku pomoc), samo kazem sta se meni desavalo i sto je sve MMS radio nakon cega je radio dobro ;)

btw, koliko znam, ler gas nije diran 8)

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #12 : 18. Kolovoz 2011, 21:42:19 »

njegov i moj problem su identicni, ne citas,
-gasenje na abgasu
-izrazito jako kocenje masinom u saltanju u nizu (vjerojatno mu se dasava kao da ne radi anti-hopking spojka)

u meduvremenu covjek nije detaljnije opisao, ili mozda nije primjetio jos poneke stvari ali skoro a bi se okladio, nemiran ler gas i to tek kad se dobro zagrije, ...

nekazem da sam ja majstor za razliku od tebe (hocu samo covjeku pomoc), samo kazem sta se meni desavalo i sto je sve MMS radio nakon cega je radio dobro ;)

btw, koliko znam, ler gas nije diran 8)
i ja zelim pomoci covjeku...i to sa najjednostavnijim savjetom....a to moze i sam nastelati...ako ne bude bolje...onda neka potrazi strucnu pomoc..i daljnje kopanje po motoru(i novcaniku)... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

discovery

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #13 : 18. Kolovoz 2011, 21:43:27 »

meni se desavalo, vjerujem i njemu, da je br.okretaja dobar sve dok ne dode do radne temp. a onda padne na cca 1100 sto mu je malo. u tom slucaju i da se moze povecati ler, ne bi pomoglo jer bi mu onda bio pre velik a i nije rijesio izvorni problem

meni se dešava to na fazeru da nemrem dodati gas a da ne cukne pri nižim okretajima,nema tog lijepog dodavanja gasa,neću offtopičarit,al koji je uzrok tome  ?

ćim sam pročital ovo odmah sam se sjetil svog slučaja
Evidentirano
Life get's better @ 12000 RPM

live-for-ride

« Odgovori #14 : 18. Kolovoz 2011, 21:47:28 »

isti simptomi se javljaju kod problema s ler gasom. Uglavnom, svakako bi preporučio da podigne ler gas 50-100 okretaja, a ako onda neće biti riješeno, neka ide dalje.

Zapru

« Odgovori #15 : 18. Kolovoz 2011, 21:49:30 »

isti simptomi se javljaju kod problema s ler gasom. Uglavnom, svakako bi preporučio da podigne ler gas 50-100 okretaja, a ako onda neće biti riješeno, neka ide dalje.
neznam pa pitam, kakve veze ima ler gas sa cukanjem u voznji :misli:

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
  • Vozi: BusaBuster
« Odgovori #16 : 18. Kolovoz 2011, 21:50:20 »

sta bin tebi napravio ?? nista...savjetovao bih te da kupis pravi (suzuki) motor... :jesus:
rekao bi ler gas  :mrgreen:

DaRRth Vader

• Vozi: YAMAHA STRIKES BACK
« Odgovori #17 : 18. Kolovoz 2011, 21:50:32 »

neznam pa pitam, kakve veze ima ler gas sa cukanjem u voznji :misli:
velike...  ;)

meni se dešava to na fazeru da nemrem dodati gas a da ne cukne,neću offtopičarit,al koji je uzrok tome  :mrgreen:

ćim sam pročital ovo odmah sam se sjetil svog slučaja
ovo nije istina da se i na jamahi to događa , a ona ima 4 cilindra  :LOL: :LOL: :LOL:

no nazad na on topic...
TUONO MODELI OD 2006 NEMAJU MANUELNO PODEŠAVANJE LER GASA, SVE ODRAĐUJE STEPER MOTOR KOJIM UPRAVLJA RAČUNALO NA OSNOVU OČITANIH PARAMETARA...

skoro bih se okladio da je drugi auspuh gore a nije motor podešen po njemu....

AXON u kombinaciji sa analizatorom plinova možda može pomoći ako nije neki banalan kvarčić koji se vidi prostim okom  ;)   tipa napuknuto pokoje vakuum crijevce ili tako nešto..

Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

DaRRth Vader

« Odgovori #18 : 18. Kolovoz 2011, 21:52:11 »

i ja zelim pomoci covjeku...i to sa najjednostavnijim savjetom....a to moze i sam nastelati...ako ne bude bolje...onda neka potrazi strucnu pomoc..i daljnje kopanje po motoru(i novcaniku)... :palacgore:
kako rekoh, ne može TARGET IDLE SPEED je u memoriji motora, ali to ti je poznato sa Marelijevih centralina na skutovima... slično...
Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

Zapru

« Odgovori #19 : 18. Kolovoz 2011, 21:57:42 »

velike...  ;)
 ovo nije istina da se i na jamahi to događa , a ona ima 4 cilindra  :LOL: :LOL: :LOL:

no nazad na on topic...
TUONO MODELI OD 2006 NEMAJU MANUELNO PODEŠAVANJE LER GASA, SVE ODRAĐUJE STEPER MOTOR KOJIM UPRAVLJA RAČUNALO NA OSNOVU OČITANIH PARAMETARA...

skoro bih se okladio da je drugi auspuh gore a nije motor podešen po njemu....

AXON u kombinaciji sa analizatorom plinova možda može pomoći ako nije neki banalan kvarčić koji se vidi prostim okom  ;)   tipa napuknuto pokoje vakuum crijevce ili tako nešto..
1. mislis opcenito na svim motorima (autima) ili je to specificno za 2 cilindra  tj. V2

2. stelanje ler gasa na tuonu 2006 - nisam prije htio spominjat, cekal sam da majstori daju savjete a onda ti uletis i sve pokvaris  :LOL: :mrgreen:  nemas osjecaj za pravi tajming  :LOL:

stipeŠI

• **
  • Vozi: ljubica (vx125),pegaso 650
« Odgovori #20 : 18. Kolovoz 2011, 22:03:52 »

mislin da imamo isti problem ili bar slican. pogledaj temu "pegaso strada" i "kvar na putovanju" mozda pise nesto sta san ode piskocija pocitati :palacgore:
Evidentirano

DaRRth Vader

« Odgovori #21 : 18. Kolovoz 2011, 22:08:03 »

1. mislis opcenito na svim motorima (autima) ili je to specificno za 2 cilindra  tj. V2

2. stelanje ler gasa na tuonu 2006 - nisam prije htio spominjat, cekal sam da majstori daju savjete a onda ti uletis i sve pokvaris  :LOL: :mrgreen:  nemas osjecaj za pravi tajming  :LOL:
1. ne mislim, to se događa na svima samo je na V2 više izraženo poradi konfiguracije, ali čudih se kako se čovjek javi da ima problem na jamamhahaha motoru  :mrgreen:  ,

2. ma puko bi na laktu...  :mrgreen:  , nemam želudac za to...

a vezano za prljavštinu u lepritima to sam viđao i na manje od 10000 km kod onih koji ne znaju voziti V2, NAGLAŠAVAM ROTAX V 60, odnosno kod onih koji natankaju ulje preko maximuma i voze motor na malim okretajima pa kod ubrzanja vrte ručkicu gasa ko podivljali, pun gas a šaltaju u višu na 6 milja okretaja... jadničak ne zna kud bi sa uljem , prehranjenim punjenjem i sve to bljuje po zračnoj kutiji pa se onda i stvara prljavština okolo leptira...VIŠESTRUKO I VIŠEGODIŠNJE PROVJERENO.... ;)
Evidentirano

Zapru

« Odgovori #22 : 18. Kolovoz 2011, 22:09:01 »

ma vrhunski motor ccccccc, a meni nekaj upadaš prodikovat o vfr.u  :dobar: :dobar: :dobar: :dobar: :dobar: :dobar: :skriven: :skriven: :skriven: :skriven:
gle, nemrem ti pomoci jer ovdje ti ne mogu objasnit slikicama, ipak si pandur a kolege ti nema, zato cu probati slovkati

M O T O R    J E     T R E B A L O   S A M O  P O D E S I T I   A  N I J E   S E    N I S T A   T R E B A L O   P O P R A V L J A T I  :jesus:

DaRRth Vader

« Odgovori #23 : 18. Kolovoz 2011, 22:52:35 »

e sad vidjeh slike od predmetnog tuona  ;)  ... pa akrapi su gore  :shock:  .. ONI NISU PLUG AND PLAY na tom modelu... :palacgore:
Evidentirano

Zapru

« Odgovori #24 : 18. Kolovoz 2011, 22:54:13 »

e sad vidjeh slike od predmetnog tuona  ;)  ... pa akrapi su gore  :shock:  .. ONI NISU PLUG AND PLAY na tom modelu... :palacgore:
:shock:  di si nasao sliku :misli:
 Str: [1] 2 3 4  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.232 sekundi uz 16 upita.