Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Cudan problemcic sa Tuonom 2007,molim pomoc...  (Posjeta: 3176 )

TuonoKA

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Aprilia Tuono 1000
Cudan problemcic sa Tuonom 2007,molim pomoc...
« : 18. Kolovoz 2011, 18:26:22 »

Pozdrav! Situacija je ovakva decki.. .Imam tuona 1000 2007 sa 12.800km... kada sam ga kupio sa 6 tisuca km,odma sam napravio veliki servis i sve zamijenio makar je motor bio nov prakticki.. po mome bolje sprijeciti nego ljeciti.. i sada mi se nedavno pocelo dogadati da mi na abgasu iz druge u ler kada treba stat negdje,motor sam crkne od sebe.. isto tako primjetim u voznji da se nesto pocne cudno dogadati sa kocenjem motora.. znaci osjetno masina jace koci kada pustim gas npr u 3 brzini na 80-90 na sat i tako u svakoj.. kao da mu prekida gorivo ili struju nemam pojma.. a kada dam gas ide normalno.. neki puta kada ga bez trzaja gasa spustim u ler ili stajem.. radi samo sta ne crkne.. cudno je da mi se to dogada spontano,nikakve situacije.. normalne voznje nekuda malo dalje.. u gradu,bilo gdje,kako koji dan.. pa se pitam do cega je to da mu se to dogada.. sve je novo na motoru.. da se zabrinem ili da prihvatim da je to aprilia!  :D jel netko imao sta slicno ili,na sta da bacim oko.. nije bas ugodno kada ti fiat stane na semaforu,na skretanju itd...  :palacdolje: hvala na odg.. pozz
Evidentirano
Rotax do kraja....

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
Odg: Cudan problemcic sa Tuonom 2007,molim pomoc...
« Odgovori #1 : 18. Kolovoz 2011, 18:36:08 »

pojacaj ler gas.... ;)
Evidentirano
O&G Team

Žaba

• **
  • Vozi: Yamaha FZR 600, Honda Dominator 650
« Odgovori #2 : 18. Kolovoz 2011, 20:09:54 »

o imenjače pa i ti si nam se pridružio  :palacgore:   inače dobro ti kaže bmw, probaj malo ler gas pojačat to je mene jebalo na yamahi i kad  sam malo pojačal više ne  :D
Evidentirano
svako rješenje stvara nove probleme

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #3 : 18. Kolovoz 2011, 20:24:43 »

navijam za ler gas :mrgreen:

Zapru

• Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #4 : 18. Kolovoz 2011, 20:28:27 »

Pozdrav! Situacija je ovakva decki.. .Imam tuona 1000 2007 sa 12.800km... kada sam ga kupio sa 6 tisuca km,odma sam napravio veliki servis i sve zamijenio makar je motor bio nov prakticki.. po mome bolje sprijeciti nego ljeciti.. i sada mi se nedavno pocelo dogadati da mi na abgasu iz druge u ler kada treba stat negdje,motor sam crkne od sebe.. isto tako primjetim u voznji da se nesto pocne cudno dogadati sa kocenjem motora.. znaci osjetno masina jace koci kada pustim gas npr u 3 brzini na 80-90 na sat i tako u svakoj.. kao da mu prekida gorivo ili struju nemam pojma.. a kada dam gas ide normalno.. neki puta kada ga bez trzaja gasa spustim u ler ili stajem.. radi samo sta ne crkne.. cudno je da mi se to dogada spontano,nikakve situacije.. normalne voznje nekuda malo dalje.. u gradu,bilo gdje,kako koji dan.. pa se pitam do cega je to da mu se to dogada.. sve je novo na motoru.. da se zabrinem ili da prihvatim da je to aprilia!  :D jel netko imao sta slicno ili,na sta da bacim oko.. nije bas ugodno kada ti fiat stane na semaforu,na skretanju itd...  :palacdolje: hvala na odg.. pozz
nema veze sa ler gasom. isti problem sam imao i ja sa 0km  ;)

podesavanje co, ciscenje klapni (leptira).

sigurno ti se desava i da nemres njezno dodati gas a da ne cukne ;)

a u svakom slucaju, vidim da si iz KA, tamo ti je g. Zorić, Dr. za Apriliju ;)

rus

• Vozi: Capo di tutti capi-Caponord
« Odgovori #5 : 18. Kolovoz 2011, 20:37:46 »

Ma kakva izjava nesmiješ to izgovarati,ipak je to Aprilija ,hahah ,sam nek šarafaju ,za te pare mogel je vozit krstarice kaj ih rade kosooki ali neke nemreš krstiti da ga vrag jebe  :mrgreen:
koliko lumena se ovde javlja :mrgreen: :mrgreen: koje te krstarice  :misli: evo me posal doveja u Rijeku i prijatelj me dočeka sa vješču da mu je na Hondi getriba u kurcu nekad šalta normalno ,a nekad ni uz pomoč gospe Trsatske neće i več je kontaktira servisera u Italiji i šta sad jel i to proizvela Aprilija ,a moga bi ti takvih primjera navest koliko očeš ,a i sam takve primjere možeš nači na raznim forumima :LOL: :LOL:
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #6 : 18. Kolovoz 2011, 20:49:05 »

hm...ja bio svakako probao s najjednostavnijim rješenjem. Isto mi se dešavalo doduše na suzukiju, ali eto....ajnšpric je takav kakav je. Okretaji padnu ispod kritičnoh i dok računalo rekalkulira i posti gorivo, motor se ugasi. 50 okretaja veći ler gas riješio je problem.

Zapru

« Odgovori #7 : 18. Kolovoz 2011, 20:55:39 »

hm...ja bio svakako probao s najjednostavnijim rješenjem. Isto mi se dešavalo doduše na suzukiju, ali eto....ajnšpric je takav kakav je. Okretaji padnu ispod kritičnoh i dok računalo rekalkulira i posti gorivo, motor se ugasi. 50 okretaja veći ler gas riješio je problem.
meni se desavalo, vjerujem i njemu, da je br.okretaja dobar sve dok ne dode do radne temp. a onda padne na cca 1100 sto mu je malo. u tom slucaju i da se moze povecati ler, ne bi pomoglo jer bi mu onda bio pre velik a i nije rijesio izvorni problem

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #8 : 18. Kolovoz 2011, 21:20:42 »

sta se imaju klapne cistiti na 0 km....malo pretjerujes... :mrgreen:
on bi morao imati minimum 1300 - 1400 okr....ako je ispod toga nece ici...imam i ja v2 i imao sam isto sranje kad sam ga kupio...prijasnji vlasnik mu je spustio okretaje na 1000....nakon sto sam mu povecao ler gas na 1300 okr...nikad vise problema.. ;)
Evidentirano
O&G Team

Zapru

« Odgovori #9 : 18. Kolovoz 2011, 21:24:27 »

sta se imaju klapne cistiti na 0 km....malo pretjerujes... :mrgreen:
on bi morao imati minimum 1300 - 1400 okr....ako je ispod toga nece ici...imam i ja v2 i imao sam isto sranje kad sam ga kupio...prijasnji vlasnik mu je spustio okretaje na 1000....nakon sto sam mu povecao ler gas na 1300 okr...nikad vise problema.. ;)
nisam rekao da su I klapne moguca i co, samo sam nabrajao moguce (njegov nema 0km ako se ne varam ;) ) meni okretaji, kao sto sam rekao, nisu bili stalno isti, p sto bi ti onda meni napravio :jesus:

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #10 : 18. Kolovoz 2011, 21:27:22 »

nisam rekao da su I klapne moguca i co, samo sam nabrajao moguce (njegov nema 0km ako se ne varam ;) ) meni okretaji, kao sto sam rekao, nisu bili stalno isti, p sto bi ti onda meni napravio :jesus:
njego i tvoj problem ocito nisu isti....pa nije to skuter da se mora svakih 10.000 km cistiti usisna jedinica.... 8)
sta bin tebi napravio ?? nista...savjetovao bih te da kupis pravi (honda) motor... :jesus:
Evidentirano
O&G Team

Zapru

« Odgovori #11 : 18. Kolovoz 2011, 21:35:27 »

njego i tvoj problem ocito nisu isti....pa nije to skuter da se mora svakih 10.000 km cistiti usisna jedinica.... 8)
sta bin tebi napravio ?? nista...savjetovao bih te da kupis pravi (honda) motor... :jesus:
njegov i moj problem su identicni, ne citas,
-gasenje na abgasu
-izrazito jako kocenje masinom u saltanju u nizu (vjerojatno mu se dasava kao da ne radi anti-hopking spojka)

u meduvremenu covjek nije detaljnije opisao, ili mozda nije primjetio jos poneke stvari ali skoro a bi se okladio, nemiran ler gas i to tek kad se dobro zagrije, ...

nekazem da sam ja majstor za razliku od tebe (hocu samo covjeku pomoc), samo kazem sta se meni desavalo i sto je sve MMS radio nakon cega je radio dobro ;)

btw, koliko znam, ler gas nije diran 8)

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #12 : 18. Kolovoz 2011, 21:42:19 »

njegov i moj problem su identicni, ne citas,
-gasenje na abgasu
-izrazito jako kocenje masinom u saltanju u nizu (vjerojatno mu se dasava kao da ne radi anti-hopking spojka)

u meduvremenu covjek nije detaljnije opisao, ili mozda nije primjetio jos poneke stvari ali skoro a bi se okladio, nemiran ler gas i to tek kad se dobro zagrije, ...

nekazem da sam ja majstor za razliku od tebe (hocu samo covjeku pomoc), samo kazem sta se meni desavalo i sto je sve MMS radio nakon cega je radio dobro ;)

btw, koliko znam, ler gas nije diran 8)
i ja zelim pomoci covjeku...i to sa najjednostavnijim savjetom....a to moze i sam nastelati...ako ne bude bolje...onda neka potrazi strucnu pomoc..i daljnje kopanje po motoru(i novcaniku)... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

discovery

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #13 : 18. Kolovoz 2011, 21:43:27 »

meni se desavalo, vjerujem i njemu, da je br.okretaja dobar sve dok ne dode do radne temp. a onda padne na cca 1100 sto mu je malo. u tom slucaju i da se moze povecati ler, ne bi pomoglo jer bi mu onda bio pre velik a i nije rijesio izvorni problem

meni se dešava to na fazeru da nemrem dodati gas a da ne cukne pri nižim okretajima,nema tog lijepog dodavanja gasa,neću offtopičarit,al koji je uzrok tome  ?

ćim sam pročital ovo odmah sam se sjetil svog slučaja
Evidentirano
Life get's better @ 12000 RPM

live-for-ride

« Odgovori #14 : 18. Kolovoz 2011, 21:47:28 »

isti simptomi se javljaju kod problema s ler gasom. Uglavnom, svakako bi preporučio da podigne ler gas 50-100 okretaja, a ako onda neće biti riješeno, neka ide dalje.

Zapru

« Odgovori #15 : 18. Kolovoz 2011, 21:49:30 »

isti simptomi se javljaju kod problema s ler gasom. Uglavnom, svakako bi preporučio da podigne ler gas 50-100 okretaja, a ako onda neće biti riješeno, neka ide dalje.
neznam pa pitam, kakve veze ima ler gas sa cukanjem u voznji :misli:

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
  • Vozi: BusaBuster
« Odgovori #16 : 18. Kolovoz 2011, 21:50:20 »

sta bin tebi napravio ?? nista...savjetovao bih te da kupis pravi (suzuki) motor... :jesus:
rekao bi ler gas  :mrgreen:

DaRRth Vader

• Vozi: YAMAHA STRIKES BACK
« Odgovori #17 : 18. Kolovoz 2011, 21:50:32 »

neznam pa pitam, kakve veze ima ler gas sa cukanjem u voznji :misli:
velike...  ;)

meni se dešava to na fazeru da nemrem dodati gas a da ne cukne,neću offtopičarit,al koji je uzrok tome  :mrgreen:

ćim sam pročital ovo odmah sam se sjetil svog slučaja
ovo nije istina da se i na jamahi to događa , a ona ima 4 cilindra  :LOL: :LOL: :LOL:

no nazad na on topic...
TUONO MODELI OD 2006 NEMAJU MANUELNO PODEŠAVANJE LER GASA, SVE ODRAĐUJE STEPER MOTOR KOJIM UPRAVLJA RAČUNALO NA OSNOVU OČITANIH PARAMETARA...

skoro bih se okladio da je drugi auspuh gore a nije motor podešen po njemu....

AXON u kombinaciji sa analizatorom plinova možda može pomoći ako nije neki banalan kvarčić koji se vidi prostim okom  ;)   tipa napuknuto pokoje vakuum crijevce ili tako nešto..

Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

DaRRth Vader

« Odgovori #18 : 18. Kolovoz 2011, 21:52:11 »

i ja zelim pomoci covjeku...i to sa najjednostavnijim savjetom....a to moze i sam nastelati...ako ne bude bolje...onda neka potrazi strucnu pomoc..i daljnje kopanje po motoru(i novcaniku)... :palacgore:
kako rekoh, ne može TARGET IDLE SPEED je u memoriji motora, ali to ti je poznato sa Marelijevih centralina na skutovima... slično...
Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

Zapru

« Odgovori #19 : 18. Kolovoz 2011, 21:57:42 »

velike...  ;)
 ovo nije istina da se i na jamahi to događa , a ona ima 4 cilindra  :LOL: :LOL: :LOL:

no nazad na on topic...
TUONO MODELI OD 2006 NEMAJU MANUELNO PODEŠAVANJE LER GASA, SVE ODRAĐUJE STEPER MOTOR KOJIM UPRAVLJA RAČUNALO NA OSNOVU OČITANIH PARAMETARA...

AXON u kombinaciji sa analizatorom plinova možda može pomoći ako nije neki banalan kvarčić koji se vidi prostim okom  ;)   tipa napuknuto pokoje vakuum crijevce ili tako nešto..
1. mislis opcenito na svim motorima (autima) ili je to specificno za 2 cilindra  tj. V2

2. stelanje ler gasa na tuonu 2006 - nisam prije htio spominjat, cekal sam da majstori daju savjete a onda ti uletis i sve pokvaris  :LOL: :mrgreen:  nemas osjecaj za pravi tajming  :LOL:

stipeŠI

• **
  • Vozi: ljubica (vx125),pegaso 650
« Odgovori #20 : 18. Kolovoz 2011, 22:03:52 »

mislin da imamo isti problem ili bar slican. pogledaj temu "pegaso strada" i "kvar na putovanju" mozda pise nesto sta san ode piskocija pocitati :palacgore:
Evidentirano

DaRRth Vader

« Odgovori #21 : 18. Kolovoz 2011, 22:08:03 »

1. mislis opcenito na svim motorima (autima) ili je to specificno za 2 cilindra  tj. V2

2. stelanje ler gasa na tuonu 2006 - nisam prije htio spominjat, cekal sam da majstori daju savjete a onda ti uletis i sve pokvaris  :LOL: :mrgreen:  nemas osjecaj za pravi tajming  :LOL:
1. ne mislim, to se događa na svima samo je na V2 više izraženo poradi konfiguracije, ali čudih se kako se čovjek javi da ima problem na jamamhahaha motoru  :mrgreen:  ,

2. ma puko bi na laktu...  :mrgreen:  , nemam želudac za to...

a vezano za prljavštinu u lepritima to sam viđao i na manje od 10000 km kod onih koji ne znaju voziti V2, NAGLAŠAVAM ROTAX V 60, odnosno kod onih koji natankaju ulje preko maximuma i voze motor na malim okretajima pa kod ubrzanja vrte ručkicu gasa ko podivljali, pun gas a šaltaju u višu na 6 milja okretaja... jadničak ne zna kud bi sa uljem , prehranjenim punjenjem i sve to bljuje po zračnoj kutiji pa se onda i stvara prljavština okolo leptira...VIŠESTRUKO I VIŠEGODIŠNJE PROVJERENO.... ;)
Evidentirano

Zapru

« Odgovori #22 : 18. Kolovoz 2011, 22:09:01 »

ma vrhunski motor ccccccc, a meni nekaj upadaš prodikovat o vfr.u  :dobar: :dobar: :dobar: :dobar: :dobar: :dobar: :skriven: :skriven: :skriven: :skriven:
gle, nemrem ti pomoci jer ovdje ti ne mogu objasnit slikicama, ipak si pandur a kolege ti nema, zato cu probati slovkati

M O T O R    J E     T R E B A L O   S A M O  P O D E S I T I   A  N I J E   S E    N I S T A   T R E B A L O   P O P R A V L J A T I  :jesus:

DaRRth Vader

« Odgovori #23 : 18. Kolovoz 2011, 22:52:35 »

e sad vidjeh slike od predmetnog tuona  ;)  ... pa akrapi su gore  :shock:  .. ONI NISU PLUG AND PLAY na tom modelu... :palacgore:
Evidentirano

Zapru

« Odgovori #24 : 18. Kolovoz 2011, 22:54:13 »

e sad vidjeh slike od predmetnog tuona  ;)  ... pa akrapi su gore  :shock:  .. ONI NISU PLUG AND PLAY na tom modelu... :palacgore:
:shock:  di si nasao sliku :misli:

barraba

• **
  • Vozi: zečića
« Odgovori #25 : 18. Kolovoz 2011, 22:55:55 »

oglasnik, njuškalo i tuono topic. ;)

Evidentirano

DaRRth Vader

« Odgovori #26 : 18. Kolovoz 2011, 23:03:24 »

:shock:  di si nasao sliku :misli:

pa u predstavljanju korisnika....  :LOL: :police: :police: :police:
jednom cajac uvijek cajac
greška

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,44097.msg3229906.html#msg3229906
Evidentirano

TuonoKA

• *
« Odgovori #27 : 18. Kolovoz 2011, 23:12:59 »

1. ne mislim, to se događa na svima samo je na V2 više izraženo poradi konfiguracije, ali čudih se kako se čovjek javi da ima problem na jamamhahaha motoru  :mrgreen:  ,

2. ma puko bi na laktu...  :mrgreen:  , nemam želudac za to...

a vezano za prljavštinu u lepritima to sam viđao i na manje od 10000 km kod onih koji ne znaju voziti V2, NAGLAŠAVAM ROTAX V 60, odnosno kod onih koji natankaju ulje preko maximuma i voze motor na malim okretajima pa kod ubrzanja vrte ručkicu gasa ko podivljali, pun gas a šaltaju u višu na 6 milja okretaja... jadničak ne zna kud bi sa uljem , prehranjenim punjenjem i sve to bljuje po zračnoj kutiji pa se onda i stvara prljavština okolo leptira...VIŠESTRUKO I VIŠEGODIŠNJE PROVJERENO.... ;)
E care,jeba ga led.. ovo sta pise ima nekoga smisla da.. gle u vezi ulja,da... :) malo sam bio retardiran i nisam nikoga upitao kako se vrsi provjera ulja na tuonu.. tako da sam jednoga lijepoga dana prije kojih mjesec i pol nalijao 2 deci ulja a da sam mislio da ga nema,naravno kasnije sam skuzio da se ulje provjerava kada motor postigne radnu temperaturu,dok radi i stoji ravno... jao.... :tongue: tada je ulja bilo po propsu nalijano,a ja sam ga dernuo znaci 2 deci preko ibera.. mozda mi je bas i zabacalo oko leptira sta.... sta kazes vader?? i da gonim ga jako.. svakako...  :D
velike...  ;)

no nazad na on topic...

Majstore pozz.. Jesu akrapi su bili gore i podeseno je na servisu kod g.zorica sve sa axonom i prebacena je mapa 2 za otvorene topove.. i sve je super bilo.. do nedavno.... covjece da stvarno nije kakva cjevcica napukla da... bas sam prodao akrape prije 2 dana i kaze mi decko kojemu sam prodao u đakovo da se njemu isto tako motor gasio i da su mu negdje na servisu zamijenili neko crijevo necega,ne sijeca se tocno cega..  :misli:

o imenjače pa i ti si nam se pridružio  :palacgore:   inače dobro ti kaže bmw, probaj malo ler gas pojačat to je mene jebalo na yamahi i kad  sam malo pojačal više ne  :D

Zivio kolega!!! Tu sam da.. Malo medu ljude.. Probat cu sa tim lerom prvo da.. Pa cemo vidjeti... pozz

Frende bio je kod Zorica na velikom servisu! Sve je to napravljeno...  :huh: Sve preko zorica i radim..

ok ljudi... da akrapi su prodani,ali oglas je samo iz sale bio da vidim jel uopce tko zove za tuona.. hh.. naravno samo se guraju auti pod racun,volvo,bmw itd...  trebale su mi kune pa sam ih prodao jednom decku za njegovog tuona.. tako da je sada opet na serijali sa mapom 2. jel to steti motoru????  :misli: hvala becari na odgovorima!!! samo tako dalje!!!

Evidentirano
Rotax do kraja....

Zapru

« Odgovori #28 : 18. Kolovoz 2011, 23:15:10 »

E care,jeba ga led.. ovo sta pise ima nekoga smisla da.. gle u vezi ulja,da... :) malo sam bio retardiran i nisam nikoga upitao kako se vrsi provjera ulja na tuonu.. tako da sam jednoga lijepoga dana prije kojih mjesec i pol nalijao 2 deci ulja a da sam mislio da ga nema,naravno kasnije sam skuzio da se ulje provjerava kada motor postigne radnu temperaturu,dok radi i stoji ravno... jao.... :tongue: tada je ulja bilo po propsu nalijano,a ja sam ga dernuo znaci 2 deci preko ibera.. mozda mi je bas i zabacalo oko leptira sta.... sta kazes vader?? i da gonim ga jako.. svakako...  :D Majstore pozz.. Jesu akrapi su bili gore i podeseno je na servisu kod g.zorica sve sa axonom i prebacena je mapa 2 za otvorene topove.. i sve je super bilo.. do nedavno.... covjece da stvarno nije kakva cjevcica napukla da... bas sam prodao akrape prije 2 dana i kaze mi decko kojemu sam prodao u đakovo da se njemu isto tako motor gasio i da su mu negdje na servisu zamijenili neko crijevo necega,ne sijeca se tocno cega..  :misli:
 Zivio kolega!!! Tu sam da.. Malo medu ljude.. Probat cu sa tim lerom prvo da.. Pa cemo vidjeti... pozz
  Frende bio je kod Zorica na velikom servisu! Sve je to napravljeno...  :huh: Sve preko zorica i radim..

ok ljudi... da akrapi su prodani,ali oglas je samo iz sale bio da vidim jel uopce tko zove za tuona.. hh.. naravno samo se guraju auti pod racun,volvo,bmw itd...  trebale su mi kune pa sam ih prodao jednom decku za njegovog tuona.. tako da je sada opet na serijali sa mapom 2. jel to steti motoru????  :misli: hvala becari na odgovorima!!! samo tako dalje!!!
mapa 2 - iskljucivo za otvoreni spuh ;)

TuonoKA

• *
« Odgovori #29 : 18. Kolovoz 2011, 23:21:02 »

ista stvar je bila sa akrapima i sada sa serijalom... ide mi najnormalnije sa mapom 2.. jedino ako su dogorocne posljedice problem... jedna stvar je bila zanimljiva da je full serijala bila nepodesena ili je netko prije mene prckao po axonu i shebao neku mapu.. prije je zatrzavao.. ono ima rupu kada mu okrenes gasa pa naglo cukne i pucketao je na usporavanju iz serijale... sada nema nikakvoga pucketanja jer je ok podesen... trazim auspuhe malo jeftinije za njega,a da se jace cuje!!!  :palacgore: ISKLJUCIVO TRAZIM AKO BI MOGAO KAKO NACI LEO VINCE HIGH MOUNT.. tO MI JE MMMMM....  :D decki jel ima tko da prodaje.. ako treba otvoriti novu temu za to samo recite.. u vezi topova..
Evidentirano
Rotax do kraja....

DaRRth Vader

« Odgovori #30 : 18. Kolovoz 2011, 23:21:32 »

.. tako da je sada opet na serijali sa mapom 2. jel to steti motoru????  :misli: hvala becari na odgovorima!!! samo tako dalje!!!
nemoj se ljutiti, ali ovo ti je najblaže rečeno glupo..... :shock:   one budale u tvornici razvijau mapu za ovo , pa mapu za ono, a korisnici samo trpaju gore dolje i ko ga šiša, pa kad nešto krepa onda opet kriv motor, usrana aprilija, eto zašto je na lošem glasu...
Idi kod Zorića što prije,
a mislim da su ti auspusi u Osijeku a ne Đakovu, i on je mislio staviti na TUNJU  po sistemu PLUG AND PLAY...
pa hebote miš, KTM ima za svaki motor po 4-5 mapa ovisno o konfiguraciji updatea... i onda neko nakelji nekog zdelanca koji lijepo ozgleda i dobro zvuči pa se čudi šta mu je motoru...  :palacdolje:

Evidentirano

DaRRth Vader

« Odgovori #31 : 18. Kolovoz 2011, 23:25:01 »

ista stvar je bila sa akrapima i sada sa serijalom... ide mi najnormalnije sa mapom 2.. jedino ako su dogorocne posljedice problem... jedna stvar je bila zanimljiva da je full serijala bila nepodesena ili je netko prije mene prckao po axonu i shebao neku mapu.. prije je zatrzavao.. ono ima rupu kada mu okrenes gasa pa naglo cukne i pucketao je na usporavanju iz serijale... sada nema nikakvoga pucketanja jer je ok podesen... trazim auspuhe malo jeftinije za njega,a da se jace cuje!!!  :palacgore: ISKLJUCIVO TRAZIM AKO BI MOGAO KAKO NACI LEO VINCE HIGH MOUNT.. tO MI JE MMMMM....  :D decki jel ima tko da prodaje.. ako treba otvoriti novu temu za to samo recite.. u vezi topova..
ispravno podešen motor MORA MALO pućkati na abgasu, MALO ne kao iz topova, ali MORA, inače je prebogata smjesa... laički lako za utvrditi... Variant 2 daje previše benge i previše pomiče kut paljenja te motor opet ne može progutatii sve što mu serviraš... ;)
Evidentirano

TuonoKA

• *
« Odgovori #32 : 18. Kolovoz 2011, 23:27:59 »

ma lega samo pitam,nemoj krivo shvatiti.. normalno da je sa akrapima kada sam ih kupio isla mapa 2 kod zorica.. sada je takva situacija bila da sam ih prodao i stavio serijalu da se mogu voziti,ali namjervam kupiti odma neke druge topove.. jel tko zna jel ima kakve polovne leote?
Evidentirano
Rotax do kraja....

TuonoKA

• *
« Odgovori #33 : 18. Kolovoz 2011, 23:31:05 »

ispravno podešen motor MORA MALO pućkati na abgasu, MALO ne kao iz topova, ali MORA, inače je prebogata smjesa... laički lako za utvrditi... Variant 2 daje previše benge i previše pomiče kut paljenja te motor opet ne može progutatii sve što mu serviraš... ;)
ma pucketao je on malo i vise i bio je katastrofa kada sam ga kupio.. koma.. sa akrapima,mapom i prednjjm 15z lancanikom je super.. ako ne nabavim topove u roku par dana,odma idem na promjenu mape na staru,ionako moram na servis sada...
Evidentirano
Rotax do kraja....

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #34 : 19. Kolovoz 2011, 08:42:13 »

kako rekoh, ne može TARGET IDLE SPEED je u memoriji motora, ali to ti je poznato sa Marelijevih centralina na skutovima... slično...
kako god da bilo cinjenica je da mu je minimum nizak...tuono bi morao imati oko 1250-1350 okr na minimumu....na skuterima i marelli MIU jedinicama postoji mali imbus vijak koji se ne dira inace...ali u nekim slucajevima se sa njim moze povecati minimum...ako ciscenje kanala stepper motora ne da rezultate i ako netko ne zeli dati kune za novi dio.... ;)
Evidentirano
O&G Team

Zapru

« Odgovori #35 : 19. Kolovoz 2011, 08:55:26 »

kako god da bilo cinjenica je da mu je minimum nizak...tuono bi morao imati oko 1250-1350 okr na minimumu....na skuterima i marelli MIU jedinicama postoji mali imbus vijak koji se ne dira inace...ali u nekim slucajevima se sa njim moze povecati minimum...ako ciscenje kanala stepper motora ne da rezultate i ako netko ne zeli dati kune za novi dio.... ;)
kaj nije predmet teme tuono a ne skuteri ;)

dakle, jel to mozes ili ne i na tuonu?

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #36 : 19. Kolovoz 2011, 10:34:30 »

kaj nije predmet teme tuono a ne skuteri ;)

dakle, jel to mozes ili ne i na tuonu?
naravno da se moze...ali ne manualno nego putem axona....to je jedini zajeb jer nisam obratio paznju na godiste...a ti se odmah uhvatio mene ko pijan plota.... ;)

ajde skini fokus sa mene vise jednom...na kraju krajeva darth je postavio pitanje i odgovorio sam njemu...a ne tebi...(vec kad je on spomenuo marelli centralnu jedinicu kod skutera).. :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

Zapru

« Odgovori #37 : 19. Kolovoz 2011, 10:39:38 »

naravno da se moze...ali ne manualno nego putem axona....to je jedini zajeb jer nisam obratio paznju na godiste...a ti se odmah uhvatio mene ko pijan plota.... ;)

ajde skini fokus sa mene vise jednom...na kraju krajeva darth je postavio pitanje i odgovorio sam njemu...a ne tebi...(vec kad je on spomenuo marelli centralnu jedinicu kod skutera).. :palacgore:
2bmw - nedao bog da se tebe lovim, samo te pitam s obzirom da si se za mene zalijepio od prvog mog posta  ;)

2 darth - jel moze s axonom mijenjati se br. okretaja ili podatak o tome daje komp bez mogucnosti promjene :misli:

tuono 2006 -

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #38 : 19. Kolovoz 2011, 11:31:40 »

e zapru...procitaj pd pocetka temu....da to razjasnimo...ja sam napisao "pojacaj ler gas"...ti si u svom prvom postu odgovorio da to nema veze sa ler gasom....a ima itekako veze...jer mu je minimum definitivno prenizak... To je bit svega...ja sam zajebo sto sam rekao da to moze napraviti sam jer nisam obratio paznju na godiste tuona...a to sto neki od vas samo cekaju da ja nesto kiksam..pa da bi se mogli nasladjivati...eto vam prilike...ZAJEBO SAM SE....jel ti je sad bolje.... 8) ??

i dosta vise o tome.. :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

Zapru

« Odgovori #39 : 19. Kolovoz 2011, 11:37:12 »

e zapru...procitaj pd pocetka temu....da to razjasnimo...ja sam napisao "pojacaj ler gas"...ti si u svom prvom postu odgovorio da to nema veze sa ler gasom....a ima itekako veze...jer mu je minimum definitivno prenizak... To je bit svega...ja sam zajebo sto sam rekao da to moze napraviti sam jer nisam obratio paznju na godiste tuona...a to sto neki od vas samo cekaju da ja nesto kiksam..pa da bi se mogli nasladjivati...eto vam prilike...ZAJEBO SAM SE....jel ti je sad bolje.... 8) ??

iskreno, zal mi je kaj tak mislis sto se mene tice, s nekim si me ocito pobrkao ...

mate

• Administrator
« Odgovori #40 : 19. Kolovoz 2011, 16:04:31 »

Ne može dosta o tome :jesus: , meni si obrisao post gdje sam svima vama koji se lovite za ler gas napisao da ste potpune neznalice. Kakve veze ima ler gas odnosno kako lergasom možeš riješti problem koji se događa u jednoj brzini? I meni su srali kad se Dorsoduro gasio da pojačam ler gas i da se očiste leptiri pa sam vas stero u kurac jer to jednostavno nije moguće nego sam pisao da je problem u centralini. I gle čuda, uzmem isti motor ove godine ponovno, ne gasi se niti jednom i onda u MotoPulsu pročitam da je instaliran novi softver, možda i hardver. Sa rihtanjem CO su me jebali svi talijanski Ducati servisi, i da je greška u Šakalima. Sve sam isprobao ali problem je ostajao i dalje, vratio Termije, isti kurac. Kad je auspuh previše otvoren to se manifestira na drugačiji način. Vjerojatno je to i ovdje slučaj ali ako je točno opisano onda nije samo to. Papci. :mrgreen:
Evidentirano

Zapru

« Odgovori #41 : 19. Kolovoz 2011, 16:14:52 »

Ne može dosta o tome :jesus: , meni si obrisao post gdje sam svima vama koji se lovite za ler gas napisao da ste potpune neznalice. Kakve veze ima ler gas odnosno kako lergasom možeš riješti problem koji se događa u jednoj brzini? I meni su srali kad se Dorsoduro gasio da pojačam ler gas i da se očiste leptiri pa sam vas stero u kurac jer to jednostavno nije moguće nego sam pisao da je problem u centralini. I gle čuda, uzmem isti motor ove godine ponovno, ne gasi se niti jednom i onda u MotoPulsu pročitam da je instaliran novi softver, možda i hardver. Sa rihtanjem CO su me jebali svi talijanski Ducati servisi, i da je greška u Šakalima. Sve sam isprobao ali problem je ostajao i dalje, vratio Termije, isti kurac. Kad je auspuh previše otvoren to se manifestira na drugačiji način. Vjerojatno je to i ovdje slučaj ali ako je točno opisano onda nije samo to. Papci. :mrgreen:
problem mozda i rijese, ali ne i uzrok :mrgreen:

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #42 : 19. Kolovoz 2011, 16:23:48 »

dobro...mozemo mi i dalje o tome....mene bi samo zanimalo koliko okretaja ima taj tuono kad je zagrijan..jer zna se koliko mora imati....ako je ler gas po propisu onda cu priznati da sam pogrijesio...a do tada... ;)
Evidentirano
O&G Team

TuonoKA

• *
« Odgovori #43 : 19. Kolovoz 2011, 16:54:15 »

Da oko 1300-1400 su mi normalni okretaji 1500kada ga upalim hladnoga.. Jel moguce to do goriva,znao sam natociti na ini upitne kvalitete gorivo.. Mozda je bas kako kaze darth vader da od prekomjernog nadolijanog ulja razbaca svuda i sve zamaze oko leptira.. Sutra ide na servis pa cemo vidjeti sta ce rec nakon toga.. Rekao mi je decko koji radi u aprilia servisu u zg,da su aprilie jako osjetljive na voltazu,da ako mu padne napon negdje u voznji da se gasne,akumulator je prvi,znavi star 4 god.. U mirovanju mi pokazuje voltazu,13.5 varira do 14.1,a ugasen je oko 12.2,pa pada prema 11.8.. Nemma pojam heba ga ja!!
Evidentirano
Rotax do kraja....

DaRRth Vader

« Odgovori #44 : 19. Kolovoz 2011, 18:33:41 »

ne može se promijeniti TARGET IDLE SPEED... ;)
možeš jedino pomaći graničnik krajnjeg položaja leptira i tako malo zahebati steper motorić, ali to nikako nije poželjno... ;)

kod nekih racing mapa za pojedine racing motore postoje različite mape sa većim i nižim lerom... ;)
Evidentirano

Sinna

• Vozi: Zica 1982. i maximuss brutalliss TUONO 1000R
« Odgovori #45 : 19. Kolovoz 2011, 18:37:01 »

Da oko 1300-1400 su mi normalni okretaji 1500kada ga upalim hladnoga.. Jel moguce to do goriva,znao sam natociti na ini upitne kvalitete gorivo.. Mozda je bas kako kaze darth vader da od prekomjernog nadolijanog ulja razbaca svuda i sve zamaze oko leptira.. Sutra ide na servis pa cemo vidjeti sta ce rec nakon toga.. Rekao mi je decko koji radi u aprilia servisu u zg,da su aprilie jako osjetljive na voltazu,da ako mu padne napon negdje u voznji da se gasne,akumulator je prvi,znavi star 4 god.. U mirovanju mi pokazuje voltazu,13.5 varira do 14.1,a ugasen je oko 12.2,pa pada prema 11.8.. Nemma pojam heba ga ja!!
Za ovo šta si napisa, mislim da ti je akumulator malo umoran, jer nesmije past ispod 12 kad je ugašen, a u leru mora bit poviše 14. ;) 8) :palacgore: Ispitaj akumulator, a po potrebi i zamijeni. Kad je loš povuče još nekih stvari. 8)
Evidentirano

DaRRth Vader

« Odgovori #46 : 19. Kolovoz 2011, 18:42:07 »

ime ili nadimak bi imali neku težinu... ;)
Evidentirano

DaRRth Vader

« Odgovori #47 : 19. Kolovoz 2011, 18:43:34 »

Za ovo šta si napisa, mislim da ti je akumulator malo umoran, jer nesmije past ispod 12 kad je ugašen, a u leru mora bit poviše 14. ;) 8) :palacgore: Ispitaj akumulator, a po potrebi i zamijeni. Kad je loš povuče još nekih stvari. 8)
ili vrlo često NEDOTEGNUTIH KLEMA  :shock:
Evidentirano

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #48 : 19. Kolovoz 2011, 20:18:12 »

pa kaj se nebi onda taj "umor" akumulatora trebao osjetiti na startanju motora ... vjerujem da bi to primjetio i spomenuo već ...
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

Sinna

• Vozi: Zica 1982. i maximuss brutalliss TUONO 1000R
« Odgovori #49 : 20. Kolovoz 2011, 11:55:48 »

pa kaj se nebi onda taj "umor" akumulatora trebao osjetiti na startanju motora ... vjerujem da bi to primjetio i spomenuo već ...
Onaj tko nema iskustva s V2 ne može osjetit tzv. umor akumulatora, to je specifično. ;) Nije ti to da verglaš 10 sek. pa neće da upali. Ali s umornim akum. može neke stvari načeti da ga popravak dođe ohohoooo. ;) :D Postoje više razina umora. :LOL: :palacgore:
Evidentirano

zvonko situm

• bRz,bRRži,Mamojebac
« Odgovori #50 : 20. Kolovoz 2011, 13:05:24 »

kolega mate... i meni je m5 obrisao post u kojem sam samo kratko rekao čovjeku da se ne uzbuđuje previše zbog talijanskog poluproizvoda...
momak je očito brz na gumici...
Evidentirano
ŠILE- VINKOVCI ....brži sam i od sebe !!!

Zapru

« Odgovori #51 : 20. Kolovoz 2011, 13:45:14 »

dobro...mozemo mi i dalje o tome....mene bi samo zanimalo koliko okretaja ima taj tuono kad je zagrijan..jer zna se koliko mora imati....ako je ler gas po propisu onda cu priznati da sam pogrijesio...a do tada... ;)
kad ti velim da ne citas nego "lupis" na prvu onda se naduris  :mrgreen:

hladan, 1350-1400 i tako sve do pune radne. nakon sto se zagrije (i par puta odradi ventilator) pocne nemiran rad u leru, okretaji variraju 1050 - 1250 a tad i pocnu problemi sa cukanjem, gasenjem, ...

zna se to najcesce desavat nakon dosta km po gradu, nekad se to ublazi nakon sto ga muski ispuses po obilaznici  ;)

Zorro

• Vozi: KLV-1000
« Odgovori #52 : 20. Kolovoz 2011, 14:17:12 »

kad ti velim da ne citas nego "lupis" na prvu onda se naduris  :mrgreen:

hladan, 1350-1400 i tako sve do pune radne. nakon sto se zagrije (i par puta odradi ventilator) pocne nemiran rad u leru, okretaji variraju 1050 - 1250 a tad i pocnu problemi sa cukanjem, gasenjem, ...

zna se to najcesce desavat nakon dosta km po gradu, nekad se to ublazi nakon sto ga muski ispuses po obilaznici  ;)
Kod mene bili jako jako slični simptomi..i MMS se dobrano zaebavao s tim..ništa..sve dok nije promjenjen TPS senzor..nakon toga ama baš nikakvih problema  :palacgore:
Evidentirano
Samo je jedan boško buha
..oteto=prokleto..pa se ti "uzdiži" otetim :finger

TuonoKA

• *
« Odgovori #53 : 21. Kolovoz 2011, 16:58:31 »

Kod mene bili jako jako slični simptomi..i MMS se dobrano zaebavao s tim..ništa..sve dok nije promjenjen TPS senzor..nakon toga ama baš nikakvih problema  :palacgore:
lega koliko je to suske taj tps senzor? Jel da se radem sjednem pa pitam ili?  :azn: vidjet cu sta ce reci moj mehanik! Pozz
Evidentirano
Rotax do kraja....

Zorro

• Vozi: KLV-1000
« Odgovori #54 : 22. Kolovoz 2011, 09:50:56 »

lega koliko je to suske taj tps senzor? Jel da se radem sjednem pa pitam ili?  :azn: vidjet cu sta ce reci moj mehanik! Pozz
..ne znam za apriliu..napisao sam konkretno za mog KLV-a(koji je btw. isto kao i tvoj V-agregat)..a cijena je nekakvih 350 kn. rad je bio besplatan, a ima dosta zajebancija kad se stavi novi da se sve dobro uštela..tak da vjerujem da ni sam posao nebi bio ispod 200-300 kn.
..sve u svemu ništa strašno nakon mjeseci i mjeseci zajebancije dok se konačno nije detektirao kvar  :palacgore:
Evidentirano
Samo je jedan boško buha
..oteto=prokleto..pa se ti "uzdiži" otetim :finger

TuonoKA

• *
« Odgovori #55 : 31. Kolovoz 2011, 13:14:26 »

citao sam na af1 forumu malo postove i decki konkretno nabrajaju par stvari zbog kojega se to dogada.. koliko se sjecam pisu: napuklo vakum crijevo ispod rezervara,kriva mapa i danas me jedan decko nazove sa kojim sam nesto trgovao i kaze mi da mi je definitivno prosao stator!??? :( i tako citam o tome i deckima izgara samo tako,pisu kako su ih promijenili vec 3 komada na 30.000km... itd... pa ih namataju sa debljom zicom,manje namotaja itd... krasno... :shocked:
Evidentirano
Rotax do kraja....

Pegas_

• **
  • Vozi: Tuono 07
« Odgovori #56 : 01. Rujan 2011, 06:52:25 »

citao sam na af1 forumu malo postove i decki konkretno nabrajaju par stvari zbog kojega se to dogada.. koliko se sjecam pisu: napuklo vakum crijevo ispod rezervara,kriva mapa i danas me jedan decko nazove sa kojim sam nesto trgovao i kaze mi da mi je definitivno prosao stator!??? :( i tako citam o tome i deckima izgara samo tako,pisu kako su ih promijenili vec 3 komada na 30.000km... itd... pa ih namataju sa debljom zicom,manje namotaja itd... krasno... :shocked:

Sve to sam ti ja nabrojao kad smo se culi ali ipak bi posjetio nekog strucnijeg da ne vitlas stator bezveze(ako je nepotrebno). I ako prematas napravi to sa zicom za marinizirane elektromotore jer ima dupli sloj laka na sebi tj bolju izolaciju.
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #57 : 01. Rujan 2011, 07:23:12 »

da je statoru u pitanju...motor nebi punio....a to znaci da se nebi dugo vozio.... ;)
Evidentirano
O&G Team

DaRRth Vader

« Odgovori #58 : 01. Rujan 2011, 07:28:00 »

to onda nije problem statora ako su tako mijenjali.. to ti je kao da stalno mijenjaš osigurač na vodu koji probija na masu  ;)
osobno znam za nekoliko statora na somarama u HR ali nikako se ne u tolikom brojkama, kladim se da na drugim motorima ( odnosno znam jer to mi je struka statori isto odlaze pa ne možeš nigdje pronaći da to piše po forumima, negdjeprije mijenjah također na jednom motoru za koje se ne zna da odlaze, a i sam gazda se začudio koliko mu je ljudi priznalo da ga je promijenilo ) Što se tiče TPS throttle position sensora, mijenjah ih nekoliko ali na PEGASIMA gdje su isti kao i na Yamahahahama XT 660 i otud problem, na tisućicama nikad  ;)
Samo gasa...
Evidentirano

TuonoKA

• *
« Odgovori #59 : 01. Rujan 2011, 07:30:10 »

da je statoru u pitanju...motor nebi punio....a to znaci da se nebi dugo vozio.... ;)
I to sta kazes,da.. A jos nemam problema sa akumulatorom,paljenjem itd.. Sve radi normalno.. Koji blesavi problem,ne vjerujem.. Nekada radi danima ok,nekada nakon 15 min voznje pocne krepavati,cudno nesto.. Danas ga idem spojit na axone kod frenda da ubacimo neku drugu mapu,mozda mu izbaci kakvu gresku na diagnozi,tko zna.. Javim vam sutra ili prekosutra jel se sta promijenilo na bolje.. Pozz i hvala na odgovorima,zivjeli!
Evidentirano
Rotax do kraja....

Pegas_

• **
« Odgovori #60 : 01. Rujan 2011, 09:33:25 »

Pitaj Zaprua jel bi vozio ili nebi.

Ja znam za jednog tuona 2006g koji je normalno palio ali se ponekad znao ugasit. Nakon premotavanja statora sve normalno radi. Nakon skidanja starog kaze da je bio crn kao ugljen.

Nemoze se motor popravit preko foruma dok se ne raskopa. Ovo su samo smjernice kojim putem krenut.
Evidentirano

Zapru

« Odgovori #61 : 01. Rujan 2011, 09:40:40 »

Pitaj Zaprua jel bi vozio ili nebi.

Ja znam za jednog tuona 2006g koji je normalno palio ali se ponekad znao ugasit. Nakon premotavanja statora sve normalno radi. Nakon skidanja starog kaze da je bio crn kao ugljen.

Nemoze se motor popravit preko foruma dok se ne raskopa. Ovo su samo smjernice kojim putem krenut.
nema to veze s statorom ;)  veli ti i bemvejac :palacgore:  ako uredno puni kak treba nesto drugo ga muci a i to smo vec napisali na pocetku

TuonoKA

• *
« Odgovori #62 : 19. Rujan 2011, 01:55:41 »

Evo jos par stvari od kada smo se posljednji put culi.. Nosio akumulator na provjeru u ducan da ga ispitaju sa onim uredajem sta ga optereti i pokaze njegovo stanje.. Znaci napravio nekih 25 km taj dan,dosao doma sa posla,skinuo odmah akum. i gas u grad na provjeru.. Prije toga par dana u nazad je bio na punjacu preko noci da se zna.. Dodem do tipa,on ga spoji i pokaze mu 100% kapaciteta i vijek trajanja.. Kaze on meni da je akum. nemoguce dobar,da on ima skroz nove akum. koji ne pokazuju toliko.. Pa mi je to sada malo cudno da on nije nesto malo poblesavio pa da to gasanje i usporavanje u voznji nije do njega? Spojen je na volt metar.. Bez kontakta 12.7v,a u radu od 14.1 do 14.2v tako da je sa strujom sve ok... Crijeva vakuma,pumpe goriva sve pregledano i nema napuknuca.. Sada sam potrosio puni tank sa aditivom za ciscenje injektora i mogu reci da je bolje,da mi se rjede sada to dogada.. Moram priznati da sam u zadnje vrijeme ostao 4 puta full bez goriva u tanku i da sam neki put tocio gorivo sumnjive kvalitete pa da nije do toga mozda? Ionako je poznato da nam gorivo bas i nije za pohvaliti,mozda jedino omv carera 100 se osjeti.. Ide sutra OPET mehanicaru da mi ocisti pumpu,zamijeni filter goriva u tanku,ocisti dizne itd. Jos provjeri koje crijevo i tako.. Onda ga otpeljam Zoricu da mi ga spoji na navigator da probam staviti mapu 533 za akrpovica slip on i da ga sinkronizira pa cemo vidjeti sta ce biti onda.. Javim vam.. U meduvremenu sam stavio leo vince sbk high mount titanium topove i nije mi se ni jednom jos gasnuo od tada,ali bilo bi prejednostavno da je do toga.. :) LP
Evidentirano
Rotax do kraja....

norcali

• *
« Odgovori #63 : 20. Prosinac 2011, 23:57:17 »

bas me zanima sta ce biti kad sve to odradis ,jer sam imao slican problem sa 2007 caponordom ,ali nakon promjene akumulatora sve je u normali :021:
Evidentirano

TuonoKA

• *
« Odgovori #64 : 22. Prosinac 2011, 16:53:48 »

bas me zanima sta ce biti kad sve to odradis ,jer sam imao slican problem sa 2007 caponordom ,ali nakon promjene akumulatora sve je u normali :021:
pozdrav.. zanima i mene jako.. samo sto mi se sada ovo hladno vrijeme isprijecilo pa ne mogu nastaviti sa otklanjanjem kvara na motoru... dok je jos bilo vrijeme ok,cak sam i mijenjao kompletnu pumpu goriva jer sam sumnjao na nju posto sam par puta u kratko vrijeme ostao full bez goriva pa sam mislio da je ona dobila po pixi,ali ne... pumpa komplet gore od rsva 06 i nista.. opet isto.. sta se tice akumulatora,na moju veliku zalost nije ni on jer je to najmanji problem od svega.. ruku na srce nije u nekom najboljem stanju i definitivno bi ga trebalo promijeniti za sezonu,ali posudio sam od kolege,cak od dva frenda akumulatore jedan malo slabiji drugi je bio malo jaci iopet mi se dogadala ista iritantna stvar.. mom starom se na caponordu znao isto ugasiti i to bas kada sam ga ja vozio,ali je bio u pitanju regler.. to je mijenjao.. isto tako relej alnasera je promijenio sa yamahinim i sve super radi.. nema zatrzavanja kod paljenja . ali kod mene to sve normalno radi.. sada cekam kao ludak proljece da nastavim dalje sa popravkom.. izludio me taj kvar... i da.... tatu sada muce svijecice milslim,radi kao na 1 i pol cilindar hh... kako da kazem.. ne radi dobro u leru i prima cudno gas,ne onako zdravo.. i ona mora na servis jao... :) (caponord '02)
Evidentirano
Rotax do kraja....

norcali

• *
« Odgovori #65 : 23. Prosinac 2011, 19:54:10 »

pozdrav.. zanima i mene jako.. samo sto mi se sada ovo hladno vrijeme isprijecilo pa ne mogu nastaviti sa otklanjanjem kvara na motoru... dok je jos bilo vrijeme ok,cak sam i mijenjao kompletnu pumpu goriva jer sam sumnjao na nju posto sam par puta u kratko vrijeme ostao full bez goriva pa sam mislio da je ona dobila po pixi,ali ne... pumpa komplet gore od rsva 06 i nista.. opet isto.. sta se tice akumulatora,na moju veliku zalost nije ni on jer je to najmanji problem od svega.. ruku na srce nije u nekom najboljem stanju i definitivno bi ga trebalo promijeniti za sezonu,ali posudio sam od kolege,cak od dva frenda akumulatore jedan malo slabiji drugi je bio malo jaci iopet mi se dogadala ista iritantna stvar.. mom starom se na caponordu znao isto ugasiti i to bas kada sam ga ja vozio,ali je bio u pitanju regler.. to je mijenjao.. isto tako relej alnasera je promijenio sa yamahinim i sve super radi.. nema zatrzavanja kod paljenja . ali kod mene to sve normalno radi.. sada cekam kao ludak proljece da nastavim dalje sa popravkom.. izludio me taj kvar... i da.... tatu sada muce svijecice milslim,radi kao na 1 i pol cilindar hh... kako da kazem.. ne radi dobro u leru i prima cudno gas,ne onako zdravo.. i ona mora na servis jao... :) (caponord '02)
ajojjjjjjjjjjjjjj,,,,,,,,,,,,
cuj oticu ja malo na americke forume jer sam tamo clan na nekima ,pa cu probati da vidim sta oni imaju da kazu na tvoj problem prije nego ista dalje probas da kopas po motoru,samo cemo sacekati poslije blagdana,,,
a sto se CAPO tice ,moja 2007 pa su novije godiste malo popravili sto se tice onih bolnih tacki na caponordu,a to sto mu trokira je moguce da je lulica svjecice ,jer i to im kriticno na starijim modelima,neka provjeri
Evidentirano

norcali

• *
« Odgovori #66 : 01. Siječanj 2012, 21:09:57 »

MALO SAM PREGLEDAO I NA USA FORUM I NASAO SLICAN ,SKORO ISTI PROBLEM,KAO SA TVOJIM TUONOM
IMA NEKOLIKO MOGUCIH KOMBINACIJA ,SKUPIH I JEFTINIH
1-CRIJEVA ZA ZRAK OD LEPTIRICA DO ZRACNE KUTIJE(VAKUM CRIJEVA ,IMA JEDNO NAVODNO ISPOD ZRACNE KUTIJE ,MOZDA JE SAMO PRIKLJESTENO)
2-BENZISKA PUMPA ,,,( U REZERVOARU GDJE CRPI GORIVO ZNA SE ZACEPITI OD TALOGA )RASTAVITI I OCISTITI,NEKI SU MORALI  I  PROMIJENITI
3-CEP REZERVOARA ,NE DRZI PRITISAK
4-astompheric pressure sensor,
5-NEKI SU SPOMINJALI I ECU(KOMPJUTOR)MADA JA NEBI ISAO TAKO DALEKO ,ALI CU SAMO SPOMENUTI
6-FILTER OD GORIVA JE ISTO UKLJUCEN
NADAM SE DA JE SAMO NESTO SITNO OD OVIH VAKUM CRIJEVA ,MADA MISLIM KOLIKO SAM VEC CITAO TVOJ POST DA SI TO SVE PROVJERIO ALI VRIJEDI OPET POKUSATI
Evidentirano

sehrz

• *
« Odgovori #67 : 02. Siječanj 2012, 10:08:15 »

ocito je momak iz star wareza ,cool za aprilije i ona dipala pa zasto mu ne odvezes groma da ti napravi sve na motoru ovako ga vozas i ispipkavas sve zivo a na kraju ce ga covjek slozit za 2-3 dana i imas NORMALAN motor...
Evidentirano
jos sam mlad ne potpisujem se :)

tutankamon

« Odgovori #68 : 02. Siječanj 2012, 10:48:09 »

ocito je momak iz star wareza ,cool za aprilije i ona dipala pa zasto mu ne odvezes groma da ti napravi sve na motoru ovako ga vozas i ispipkavas sve zivo a na kraju ce ga covjek slozit za 2-3 dana i imas NORMALAN motor...

možda bi tom momku trebalo nešto i platiti :wink:
Evidentirano
Nalazite se na moderatorskoj listi praćenja. :LOL:

sehrz

• *
« Odgovori #69 : 02. Siječanj 2012, 11:18:41 »

možda bi tom momku trebalo nešto i platiti :wink:

da ne ispadne chat :) ali mislim da je ovo ispipkavanje i zejebavanje i gledanje oko motora kosta, koliko bi ga kostalo i odredivanje kvara  kod momka iz poznatog nam filma :p !
Evidentirano

Zapru

« Odgovori #70 : 02. Siječanj 2012, 11:33:50 »

da ne ispadne chat :) ali mislim da je ovo ispipkavanje i zejebavanje i gledanje oko motora kosta, koliko bi ga kostalo i odredivanje kvara  kod momka iz poznatog nam filma :p !
jel moze na hrv  :misli:

sehrz

• *
« Odgovori #71 : 02. Siječanj 2012, 11:44:25 »

jel moze na hrv  :misli:

sorry mislio sam da srpski ceo svet razume :p

uglavnom da je motor odmah pri zapazanju kvara odvezao u zagreb kod gospodina borisa cmelara(momak iz poznatog filma) ili u ami trade(kao neki ovlasteni servis) jer ocito ljudi sa njima imaju pozitivna iskustva ,a time bi si usparao i vrijeme i na neki nacin novac...
Evidentirano

TuonoKA

• *
« Odgovori #72 : 11. Siječanj 2012, 01:49:40 »

Istina da gospon Boris C. zna to sve rijesiti i da je doktorirao na tom talijanu,ali mi je to malo skuplja varijanta koju nisam trenutno u mogucnosti isfinancirati,bas nikako! Tako da cu ga mozda tokom dana danas otpeljati u Moto Trade g.Zoricu da mi pogleda taj stator i sta on kaze na to sve jer je kod njega zadnje bio motor na kompletnom servisu i od njega je izasao super,ali se putem negdje nesto malo poremetilo u radu motora.. Usput moram kupiti novi akum.jer je ova yuasa 'kihnula' dugo je i drzala s obzirom da je motor stajao vise nego se vozio! Jel mi tko moze sta reci za varta akum.za tuona? Imam dobru ponudu za vartu ytx12-bs ako se dobro sjecam to su oznake na yuasi,za 280-300kn? Dal da uzmem to? Hvala! Ako je stator ima ga frend za oko soma kuna.. Pozz
Evidentirano
Rotax do kraja....

Pegas_

• **
« Odgovori #73 : 11. Siječanj 2012, 06:28:35 »

Istina da gospon Boris C. zna to sve rijesiti i da je doktorirao na tom talijanu,ali mi je to malo skuplja varijanta koju nisam trenutno u mogucnosti isfinancirati,bas nikako! Tako da cu ga mozda tokom dana danas otpeljati u Moto Trade g.Zoricu da mi pogleda taj stator i sta on kaze na to sve jer je kod njega zadnje bio motor na kompletnom servisu i od njega je izasao super,ali se putem negdje nesto malo poremetilo u radu motora.. Usput moram kupiti novi akum.jer je ova yuasa 'kihnula' dugo je i drzala s obzirom da je motor stajao vise nego se vozio! Jel mi tko moze sta reci za varta akum.za tuona? Imam dobru ponudu za vartu ytx12-bs ako se dobro sjecam to su oznake na yuasi,za 280-300kn? Dal da uzmem to? Hvala! Ako je stator ima ga frend za oko soma kuna.. Pozz

http://www.hr.varta-automotive.com/?id=515&artikelNr=510012009A514&L=8

Ako je rijec o ovoj varti mislim da joj je startna struja premala svega 90A

Moja preporuka je
VARTA YT12 B4 / YT12B-BS 190 A

U slicinim dimenzijama je
11Ah - YTZ 14 S-4 / YTZ 14S-BS 230 A

Sto se tice statora. Novo je novo

http://www.af1racing.com/store/Scripts/prodView.asp?idproduct=8090
Evidentirano

DaRRth Vader

« Odgovori #74 : 11. Siječanj 2012, 07:27:09 »

:misli: :misli: :misli:
uopće ne kužim kako si do ovoga došao kad nikada nisi pitao koliko šta košta, no možda si i u pravu, ali samo poradi transportnih troškova ako motor nije u voznom stanju... :wink:

nadalje, od akumulatora samo i jedino yuasa, preporučam originalno pakovanje za nekih 600 kn redovne cijene...
što se tiče statora, možeš u Piaggio mreži kupiti original ali cijeli set sa rotorom po povlaštenoj cijeni ako priložiš kupone od redovnih servisa... :wink:
Evidentirano

TuonoKA

• *
« Odgovori #75 : 11. Siječanj 2012, 08:17:23 »

Znam da je yuasa prava stvar samo tako i kosta! :) to je jos i relativno ok cijena.. U novemi novoj kazu da je yuasa bas 'japanska' malo vise od soma kn.. To je jaaako puno! :( imam kolegu koji ima neki popust na djelove pa mi moze nabaviti vartu za prohvatljivu cijenu.. Imam doma optimate punjac pa ce i to malo pomoci.. A nije servisiran od pocetka u ovlastenom servisu jao!! Pusiona.. Nema knjige nikakve! Izgleda da cu jos pricekat par tjedana pa cemo zajedno ja i stari otpeljati motore na servis pa neka se igraju sa apriliama.. Do tada cu se jos malo raspitati oko akumulatora i cijena.. Isto tako zvao me prijatelj i kaze mi da ima neki rider za 220kn za tuona,nikad cuo.. To mi je malo sumnjivo,sigurno je neko smece..
Evidentirano
Rotax do kraja....

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #76 : 11. Siječanj 2012, 10:31:23 »

:misli: :misli: :misli:
uopće ne kužim kako si do ovoga došao kad nikada nisi pitao koliko šta košta, no možda si i u pravu, ali samo poradi transportnih troškova ako motor nije u voznom stanju... :wink:

nadalje, od akumulatora samo i jedino yuasa, preporučam originalno pakovanje za nekih 600 kn redovne cijene...
što se tiče statora, možeš u Piaggio mreži kupiti original ali cijeli set sa rotorom po povlaštenoj cijeni ako priložiš kupone od redovnih servisa... :wink:
ako sam dobro procitao ti imas yuase ytz12s bs po toj cijeni... :misli: ?

pod originalnim pakovanjem podrazumijevam da na akumulatoru logo yuasa i model istoga pisu zlatnim slovima ?

i ako je to to....salji odmah jedno pakovanje... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

DaRRth Vader

« Odgovori #77 : 11. Siječanj 2012, 19:36:46 »

ako sam dobro procitao ti imas yuase ytz12s bs po toj cijeni... :misli: ?

pod originalnim pakovanjem podrazumijevam da na akumulatoru logo yuasa i model istoga pisu zlatnim slovima ?

i ako je to to....salji odmah jedno pakovanje... :palacgore:
možda sam se zbunio ali pričamo o tuonu na kojeg se ugrađuje baterija YUASA
YTX 12 BS iliti AP8124748
ako trebaš daj adresu...  :LOL:
Evidentirano
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.564 sekundi uz 15 upita.