1. ne mislim, to se događa na svima samo je na V2 više izraženo poradi konfiguracije, ali čudih se kako se čovjek javi da ima problem na jamamhahaha motoru
,
2. ma puko bi na laktu...
, nemam želudac za to...
a vezano za prljavštinu u lepritima to sam viđao i na manje od 10000 km kod onih koji ne znaju voziti V2, NAGLAŠAVAM ROTAX V 60, odnosno kod onih koji natankaju ulje preko maximuma i voze motor na malim okretajima pa kod ubrzanja vrte ručkicu gasa ko podivljali, pun gas a šaltaju u višu na 6 milja okretaja... jadničak ne zna kud bi sa uljem , prehranjenim punjenjem i sve to bljuje po zračnoj kutiji pa se onda i stvara prljavština okolo leptira...VIŠESTRUKO I VIŠEGODIŠNJE PROVJERENO....
E care,jeba ga led.. ovo sta pise ima nekoga smisla da.. gle u vezi ulja,da...

malo sam bio retardiran i nisam nikoga upitao kako se vrsi provjera ulja na tuonu.. tako da sam jednoga lijepoga dana prije kojih mjesec i pol nalijao 2 deci ulja a da sam mislio da ga nema,naravno kasnije sam skuzio da se ulje provjerava kada motor postigne radnu temperaturu,dok radi i stoji ravno... jao....

tada je ulja bilo po propsu nalijano,a ja sam ga dernuo znaci 2 deci preko ibera.. mozda mi je bas i zabacalo oko leptira sta.... sta kazes vader?? i da gonim ga jako.. svakako...
velike...
ovo nije istina da se i na jamahi to događa , a ona ima 4 cilindra
no nazad na on topic...
TUONO MODELI OD 2006 NEMAJU MANUELNO PODEŠAVANJE LER GASA, SVE ODRAĐUJE STEPER MOTOR KOJIM UPRAVLJA RAČUNALO NA OSNOVU OČITANIH PARAMETARA...
skoro bih se okladio da je drugi auspuh gore a nije motor podešen po njemu....
AXON u kombinaciji sa analizatorom plinova možda može pomoći ako nije neki banalan kvarčić koji se vidi prostim okom
tipa napuknuto pokoje vakuum crijevce ili tako nešto..
Majstore pozz.. Jesu akrapi su bili gore i podeseno je na servisu kod g.zorica sve sa axonom i prebacena je mapa 2 za otvorene topove.. i sve je super bilo.. do nedavno.... covjece da stvarno nije kakva cjevcica napukla da... bas sam prodao akrape prije 2 dana i kaze mi decko kojemu sam prodao u đakovo da se njemu isto tako motor gasio i da su mu negdje na servisu zamijenili neko crijevo necega,ne sijeca se tocno cega..
o imenjače pa i ti si nam se pridružio
inače dobro ti kaže bmw, probaj malo ler gas pojačat to je mene jebalo na yamahi i kad sam malo pojačal više ne
Zivio kolega!!! Tu sam da.. Malo medu ljude.. Probat cu sa tim lerom prvo da.. Pa cemo vidjeti... pozz
nema veze sa ler gasom. isti problem sam imao i ja sa 0km
podesavanje co, ciscenje klapni (leptira).
sigurno ti se desava i da nemres njezno dodati gas a da ne cukne
a u svakom slucaju, vidim da si iz KA, tamo ti je g. Zorić, Dr. za Apriliju
Frende bio je kod Zorica na velikom servisu! Sve je to napravljeno...

Sve preko zorica i radim..
ok ljudi... da akrapi su prodani,ali oglas je samo iz sale bio da vidim jel uopce tko zove za tuona.. hh.. naravno samo se guraju auti pod racun,volvo,bmw itd... trebale su mi kune pa sam ih prodao jednom decku za njegovog tuona.. tako da je sada opet na serijali sa mapom 2. jel to steti motoru????

hvala becari na odgovorima!!! samo tako dalje!!!