Nakon surfanja od par sati potvrdio sam svoje tvrdnje: U rezonantnim auspusima NE nalaze se nikakve pregrade u rezonantnoj komori. To sto ti zveci je mrezica koja sluzi da razbija zvuk tj. da smanjuje glasnocu.
http://www.skuteri.org/forum/index.php?/topic/3766-rezonantni-auspuh-homemade/page__st__20 pa procitaj post lika pod nickom Mario.
I malo prosurfaj pa ces vidjeti da sam u pravu. Mozes ti imati iskustva, ali nisi najpametniji, Google je pametniji zasigurno.
A ja sam ponosan na to sto sam zdravom logikom zakljucio da taj auspuh u rezonantnoj komori ne smije imati nkakve pregrade. To je jednako kao kad bi svirali Stradivarijevu violinu, cudili se otkuda joj tako jak i prodoran zvuk, a istovremeno tvrdili da u svojoj rezonantnoj kutiji ima pregrade. Nema logike, prijatelju...
uzalud si surfao par sati i uzalud si ponosan na sebe tj. svojim zakljuckom
gledaj ovako,naravno da ja nisam najpametniji,naravno da i ja grijesim kao i svi drugi i naravno da ni ja ni nitko nemozemo znati sta je u svakom auspuh,nije bas da ih ima malo

nije svaki takav auspuh ful otvoren,neki imaju pregrade ili neku vrstu pregrada ili nekakvo suzenje ili sta vec,clan igor je vec spomenuo pregrade u leovince rs(lako moguce da je i jedna serija zx imala neku vrstu pregrade ili neceg drugog osim te mrezice,jer moj zx je jako star,mozda medu prvim zx-ima i u mom se cuje nesto stvarno jako,mozda i je samo mrezica,nije ni bitno,negdje u garazi mi je taj auspuh,potrazit cu ga.....evo imam jos jedan leovince koji nema pregrade ali ima znatno suzenje......a ti ako mislis da mozes tocno kopirati zx i jos snjim dobit na performansama,onda samo naprijed,jer kao sta sam rekao 2t je jako osjetljiv,stavljanje prigusivaca sa jedng na drugi auspuh vec se moze izgubiti na performansama,toliko od mene u ovoj temi,pozzzzz
EDIT: ni zx nije skroz prazan,ima u sebi bar neki tuljak i unutra mrezica i sve je zavareno u unutrasnjosti auspuha

a evo slikice ovog leovince auspuha sa tim suzenjem....