Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: VELIKA PREVARA NA DEMERJU  (Posjeta: 4595 )

Far cry

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: GSA
VELIKA PREVARA NA DEMERJU
« : 07. Rujan 2011, 16:53:02 »

PAŽNJA SVIM BIKERIMA!
Imam već 2 godine ENC za motor a što je sjajna stvar. Ne moraš se daviti s papirićima, novcima, spremanjem stvari i sl. na naplatnim kučicama. Problem je što No cash naplata Demerje -kod Lučkog, već više godina sustavno naplaćuje kategoriju motocikli 1A kao kategoriju 1 tj. automobil, naravno, osjetno skuplje. Žalio sam se Hrvatskim cestama (koje izdaju ENC) i kažu, ne bi vjerovali, da oni tu ništa ne mogu napraviti da je Demerje zasebna tvrtka, a HC je prodao ENC za koji  bi kao  trebao odgovarati!  Na Demerju se prave blesavi, unatoč knjigama žalbe, i sl.  U dvije godine, unatoč upozorenjima u HC i u Demerje, nisu uspjeli ili htjeli popraviti software, pa jedino mogu zaključiti da se radi o namjernoj prevari!
Zato bikeri, OPREZ!!!

« Zadnja izmjena: 07. Rujan 2011, 17:17:13 Far cry »
Evidentirano

rider002

• *
  • Vozi: Gilera VXR 200 i Honda CR 125
Odg: VELIKA PREVARA NA DEMERJU
« Odgovori #1 : 07. Rujan 2011, 16:58:01 »

PAŽNJA SVIM BIKERIMA!
Imam već 2 godine ENC za motor a što je sjajna stvar. Ne moraš se daviti s papirićima, novcima, spremanjem stvari i sl. na naplatnim kučicama. Problem je što Nnaplata Demerje -, već više godine sustavno naplaćuje kategoriju motocikli 1A kao 1 tj. automobil. Žalio sam se Hrvatskim cestama (koje izdaju ENC) i kažu, ne bi vjerovali, da oni tu ništa ne mogu napraviti da je Demerje zasebna tvrtka. Na Demerju se prave blesavi, unatoč knjigama žalbe, i sl.  U dvije godine, unatoč upozorenjima u HC i u Demerje, nisu uspjeli ili htjeli popraviti software, pa jedino mogu zaključiti da se radi o namjernoj prevari!
Zato bikeri, OPREZ!!!
meni su rekli da tu ne mogu ništa učiniti,osim da idem s tužbom jer kao aparat ne može prepoznat jel motor ili auto, i također kad ideš s kombijem skinu cestarinu za kamion...već mi je to bilo nebrojeno puta i vraćali su mi novac ali nakon nebrojenih prijetnji...
Evidentirano

BIKERZZR1400

• Vozi: KAWASAKI ZZR 1400
« Odgovori #2 : 07. Rujan 2011, 17:02:11 »

Šta reći još jedna Hrvatska prijevara.
Evidentirano

rider002

• *
« Odgovori #3 : 07. Rujan 2011, 17:06:43 »

da se ovo desi u njemačkoj pola njih bi otkaze dobili
Evidentirano

Far cry

• *
« Odgovori #4 : 07. Rujan 2011, 17:10:03 »

Razgovarao sam u HC prije dvije godine i žalio se  i kažu da su upozorili Demerje ali situacija je o ovo ljeto ista. Mislim da se ne radi o kvantnoj fizici da se problem ne bi mogao riješiti. Radi se o set up-u Demerje sistema da prepozna ENC za motor. Sistem funkcionira na ostalim HC naplatama bez problema. Zanči, problem je u Demerju i njihovom sustavnom problematičnom i bezobraznom ponašanju te sustavnom  zakidanju bikera, koji ne primjete pogrešnu naplatu.
Evidentirano

skuco

• Vozi: yamaha
« Odgovori #5 : 07. Rujan 2011, 17:28:08 »

netko je kupio novi auto..  :mrgreen:
Evidentirano
Znam da alkohol škodi al u vodi utjehe nema!

moover

• Kuća stara
  • Vozi: Versys - Leteću djevicu
« Odgovori #6 : 07. Rujan 2011, 17:37:09 »

Meni u subotu uredno otkucao 1A kat... :palacgore: doduse, placao sam karticom, ne encom...
Evidentirano
Hebeš krizu, život nema reprizu.

Pudla

• Vozi: BMW F 800 GS, BMW R 12000 GS
« Odgovori #7 : 07. Rujan 2011, 17:46:32 »

Meni u subotu uredno otkucao 1A kat... :palacgore: doduse, placao sam karticom, ne encom...

Sa karticom nema problema.

Otočanin

• **
  • Vozi: BANDIT 650SA K8
« Odgovori #8 : 07. Rujan 2011, 17:46:56 »

Lopovi  :palacdolje:
Evidentirano
Iskoristi dok moreš, vrimena je malo...

skala

• Vozi: KTM EXC 450
« Odgovori #9 : 07. Rujan 2011, 17:50:16 »

meni kombi prolazi pod 2 kategoriju, jer je visok 191,5, (granica je 190 cm), ali kad vučem kap-prikolicu isto mi očitava 2 kategoriju, jer je kombi natovaren, pa je niži od 190 cm, pa uređaj misli da je auto + kampica :misli:
Evidentirano

rider002

• *
« Odgovori #10 : 07. Rujan 2011, 17:54:23 »

meni kombi prolazi pod 2 kategoriju, jer je visok 191,5, (granica je 190 cm), ali kad vučem kap-prikolicu isto mi očitava 2 kategoriju, jer je kombi natovaren, pa je niži od 190 cm, pa uređaj misli da je auto + kampica :misli:
o tom ti ja i govorim...lopovi i gotovo
Evidentirano

ivomoto

• **
  • Vozi: Versulju najgaravijeg
« Odgovori #11 : 07. Rujan 2011, 20:24:09 »

gdje držiš Enc na motoru?
Evidentirano
Ako sličite na svoju sliku iz putovnice, vjerovatno vam treba putovanje

chus

• zla vjestica na metli
  • **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: didi
« Odgovori #12 : 07. Rujan 2011, 20:56:30 »

Evo sam sam provjerila stanje i naplate online. Od kad smo prebacili ENC na 1A kategoriju samo jednom nam je Demerje naplatilo cijenu za A kategoriju, sve ostale su korektne.
Imas problem samo i iskljucivo na Demerju?
Evidentirano
bzz bzz
hmmm, a zasto se ne bi vratili odakle ste i dosli?

boRRis929

• PIC-PIC majstor
  • Vozi: SUZANU K5
« Odgovori #13 : 07. Rujan 2011, 21:11:50 »

ispusti gume kad ideš samim kombijem  :mrgreen:
Evidentirano
PIC PIC Servis ! ! !

SIP je moj idol !!!!

Far cry

• *
« Odgovori #14 : 08. Rujan 2011, 09:24:35 »

Bio sam više puta na Demerju i svaki put mi je bila naplata kriva. Pitao sam ih za kreditne kartice i rekli su da je to još veći problem jer kada staviš karticu u automat naplate, naravno da on ne zna da li je karticu stavio vlasnik auta ili motora.
Nije mi jasno kako je netkome naplatio točno kategoriju motora na kreditnu karticu, kada su mi radnici na Demerju priznali da sustav to ne može razlikovati tj. nema senzora koji bi razlikovao auto od motora.

Evidentirano

chus

• zla vjestica na metli
  • **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: didi
« Odgovori #15 : 08. Rujan 2011, 09:36:44 »

Bio sam više puta na Demerju i svaki put mi je bila naplata kriva. Pitao sam ih za kreditne kartice i rekli su da je to još veći problem jer kada staviš karticu u automat naplate, naravno da on ne zna da li je karticu stavio vlasnik auta ili motora.
Nije mi jasno kako je netkome naplatio točno kategoriju motora na kreditnu karticu, kada su mi radnici na Demerju priznali da sustav to ne može razlikovati tj. nema senzora koji bi razlikovao auto od motora.

Da li se to dogada SAMO na Demerju?
Da li si ti uzeo ENC kao ENC ili si uzeo ENC za motor (1A kategoriju) ili si prebaciovao sa A na 1A?

Uglavnom, jednom nam se desilo da nam je naplatio lik na kucici (ENC je bio u banani) za A kategoriju, on na kucici ne moze promjeniti iznos i kategoriju ali ti posaljes zahtjev za povrat preplacenog iznosa, moras priloziti kartu i napisati s kojim vozilom si bio, rega, sve sto pise na kartici, di si uso i di izaso i u kolko sati i blabalbal, i oni ti mogu izvrsiti povrat preplacenog iznosa na ENC ili kesh na ruke ako si uzeo karticu (iz nekog razloga) samo ne znam kako tocno vracaju ako placas kreditnom (brijem isto kesh ili na racun)
Evidentirano
bzz bzz
hmmm, a zasto se ne bi vratili odakle ste i dosli?

Far cry

• *
« Odgovori #16 : 08. Rujan 2011, 09:55:51 »

To mi se dogadja samo na Demerju. Imam ENC posebno za motor. Svi znaju u HC i Auto cesta Rijeka -Zagreb d.d. (vlasnik Demerja) za taj problem ali se prave blesavi.
Ukratko, podnio sam prijavu Državnom inspektoratu, pa da vidimo kako radi sistem...
http://www.inspektorat.hr/prijavi-povredu-propisa/
Predlažem, ako se takvo što i Vama desi ili nešto slično, isto napravite...osim prijave  ili  privatne tužbe se zapravo i ne da ništa drugo napraviti...Vidjeti ćemo kako reagira zemlja na pragu EU...

Evidentirano

dentist

• **
  • Vozi: Gilera GP 800
« Odgovori #17 : 08. Rujan 2011, 11:32:00 »

Kod plaćanja karticom očito je da si na ulazu dobio/uzeo kartu. Kako bi inače uređaj "znao" gdje si ušao na autoput i kako ti naplatiti. S ENCom je druga priča. I pod HC valjda misliš na HAC, koje zaista nemaju veze s ARZom niti NP Demerje...
Evidentirano
Dentists do it twice a day!

robspolj

• **
  • Vozi: R 6
« Odgovori #18 : 08. Rujan 2011, 11:40:38 »

Imam ENC na autu već više godina i primjetio sam da nikada ne pokažeistu cifru pri prolasku kroz naplatu. Dakle npr. pri ulasku na Lužanima malo sačekam i na displeju ispiše stanje računa i kad na Ivanjoj reci na izlazu ispiše stanje računa, to se ne podudara nikako s cijenom autoputa (znam da bi trebalo biti 10% popusta). Provezem se po obilaznici do Lučkog i tamo je opet sasvim druga cifra od one koja je bila prije cca. 10 minuta na Ivanjoj Reci  :shock: :misli: . ovo sam primjetio učestalo  :palacdolje:
Evidentirano

Bleki

• Vozi: GSX-R600
« Odgovori #19 : 08. Rujan 2011, 12:19:24 »

..., kovanice u ruke, i u akciju, pa da vidiš kako će brzo nabavit potrebnu i ispravnu opremu za prepoznavanje motocikla.  :mrgreen:
Evidentirano
Žive samo oni koji se bore!

moover

• Kuća stara
  • Vozi: Versys - Leteću djevicu
« Odgovori #20 : 08. Rujan 2011, 12:50:50 »

..., kovanice u ruke, i u akciju, pa da vidiš kako će brzo nabavit potrebnu i ispravnu opremu za prepoznavanje motocikla.  :mrgreen:
da, s kovanicama na NO CASH naplatne!  :mrgreen:
Evidentirano
Hebeš krizu, život nema reprizu.

Masni

• **
« Odgovori #21 : 08. Rujan 2011, 13:18:54 »

s obzirom da imaju kamere koje snimaju prednji dio  auta može se dobiti i slika jer ja sam je tražio kada su mi naplatili više nego što treba za auto + kamp prikolicu.malo je problem za vratit novce ali tražit glavnog, malo dernjave i problem rješen i to u lučkom

drugo rješenje izbjegavat autopute motorom
Evidentirano

rodorodo

• **
  • Vozi: ponekad
« Odgovori #22 : 08. Rujan 2011, 20:22:59 »

Hmmm...Ne kužim zašto plačate autoput ili most (Krk). Iz pricipa ili iz ljutine namjerno ne plačam kad sam na motor. Zato što su prevaranti.
Cijela Evropa ima normale kategorije vozila osim nas, kad se radi o naplati autoputa.
- kategorija do 3.500 kila je kategorija do 3.500 kila a ne neka izmišljena kategorija do 1.90cm.
Moj kedi je preko 190 cm, ukupne dozvoljene mase 1800 kila i 2 sjedala, naravno plačam veču kategoriju, a kolega ima terenca koi je prazan težak 2.200 kila (plača kategoriju za normalni auto)i ima Citroen Jumpia sa 9 sjedala, visine ispod 190 cm. i on isto plača manju kategoriju od mene. E pa sad vas ja pitam tko je tu lud ?????
N E D A M  I M  P A R E.
Dok me rampa ne poklopi nebudu vidijeli ni lipe od mene. Haa...Haa...
Na naplatnim, iza šlepera koi ide na ENC, otok Krk (rampa im je prekratka) samo gas.
Nemojte me krivo svatit, nisam škrtac i novci nisu problem ali problem je jedostano u njihovim glavama dok ne rješe kategorije vozila.
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #23 : 08. Rujan 2011, 20:36:10 »

Hmmm...Ne kužim zašto plačate autoput ili most (Krk). Iz pricipa ili iz ljutine namjerno ne plačam kad sam na motor. Zato što su prevaranti.
Cijela Evropa ima normale kategorije vozila osim nas, kad se radi o naplati autoputa.
- kategorija do 3.500 kila je kategorija do 3.500 kila a ne neka izmišljena kategorija do 1.90cm.
Moj kedi je preko 190 cm, ukupne dozvoljene mase 1800 kila i 2 sjedala, naravno plačam veču kategoriju, a kolega ima terenca koi je prazan težak 2.200 kila (plača kategoriju za normalni auto)i ima Citroen Jumpia sa 9 sjedala, visine ispod 190 cm. i on isto plača manju kategoriju od mene. E pa sad vas ja pitam tko je tu lud ?????
N E D A M  I M  P A R E.
Na naplatnim, iza šlepera koi ide na ENC, otok Krk (rampa im je prekratka) samo gas.
Nemojte me krivo svatit, nisam škrtac i novci nisu problem ali problem je jedostano u njihovim glavama dok ne rješe kategorije vozila.

A bome ni tvoja glava nije bez problema! :LOL:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

bregovljan

• **
  • Vozi: Honda CB 500
« Odgovori #24 : 08. Rujan 2011, 20:43:09 »

N E D A M  I M  P A R E.

Ove njihove kategorije jesu čudne, ali je ova tvoja besplatna još čudnija.
Evidentirano
MK Risen Riders
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.146 sekundi uz 16 upita.