Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 5  Sve   Dolje

Autor Tema: Leća za ugraditi na preradu  (Posjeta: 2577 )

OldBoy

• Spol: Muški
  • Vozi: yamaha FZR1000
Leća za ugraditi na preradu
« : 14. Rujan 2011, 10:59:36 »

...ovo je leća od Ducatia (tako mi je rečeno kada su mi je poklonili  :mrgreen: )

...radio bi preradu sa dvije leće u maski. Da li je ova na slici za dugo, ili za kratko svjetlo (sijalica je H1)

...polugicom se pomiče zasjenjenje. Čemu to služi? Kako se na Ducatiu tom polugicom upravlja?

...trebao bi još jednu takvu (od Ducatia), ili po dimenzijama sličnu leću. Od čega?

Nemojte nagađati, nego recite ako znate  :mrgreen: ...

Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
Odg: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #1 : 14. Rujan 2011, 11:23:58 »

Ja sam na onu hodnu stavio takve slične leće od nekog skutera sad se više nesjećam točno od kojeg   :misli:   
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

Vupy

• **
  • Vozi: Yamaha Fazer Fz6 S2 GT '08
« Odgovori #2 : 14. Rujan 2011, 13:54:04 »

leća (projektor) ti je za dugo i kratko svijetlo (ima pomičnu preklopku)
e sad ono što ti fali je motorić(aktuator) koji pomiće tu preklopku da bi imao u funkciji dugo/kratko
ono što možeš napraviti je staviti tu leću za dugo(makneš taj preklopni lim), a drugu leću za kratko svijetlo.

drugu ćeš izvaditi iz fara on punta,ona je mala i najbliža dimenzijama te koju imaš.
gdje ćeš je nabaviti?
odeš do autokomerca i zaviriš u onaj njihov kontenjer sa razbijenim dijelovima, ako nema sada pričekaš
lošije vrijeme (kišu,led,snijeg) i biti će ih na bacanje jer većina puntića je u ženskim rukama :mrgreen:

ps.
u kratko možeš staviti i xenon :palacgore:

Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #3 : 14. Rujan 2011, 14:17:07 »

Leće od skutera i slične zamjenske mogu dobro izgledat ali ne svjetle nikako. Ovo od Punta je dobra, jefitna i dostupna ideja, već smo jednom davno raspravljali o tome. Moj savjet, ako već ideš na dvije leće, stavi dva duga svjetla i spoji direktno.
Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #4 : 14. Rujan 2011, 14:28:20 »

Leće od skutera i slične zamjenske mogu dobro izgledat ali ne svjetle nikako. Ovo od Punta je dobra, jefitna i dostupna ideja, već smo jednom davno raspravljali o tome. Moj savjet, ako već ideš na dvije leće, stavi dva duga svjetla i spoji direktno.

Mudar savjet iako ne vjerujem ko ga je dao.... :mrgreen:

Te leće su u principu kifla od rasvjete tako da bi i ja išao na ovu varijantu od matota.

:mrgreen:

:palacgore: :palacgore:

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #5 : 14. Rujan 2011, 14:36:41 »

Upravo tako, dobro izgledaju al jako loše svijetle   :palacgore:

Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

OldBoy

« Odgovori #6 : 14. Rujan 2011, 14:46:29 »

...ako stavim dvije leće, onda mogu jednu ostaviti u položaju za dugo svjetlo, a drugu za kratko. Da se ne jebem sa aktuatorima za preklapanje. Jeste da je ljepše (i bolje) sa duplim svetlima u oba položaja, ali je ovako puno jedostavnije.
       Sutra ću do nekog autootpada (il do autokomerca  :mrgreen: ). Leće od skutera ne dolaze u obzir...
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #7 : 14. Rujan 2011, 18:05:20 »

motorć (aktuator) riješiš sa motorićem centralnog zaključavanja sa bilo kojeg auta sa električnim centralnim zaključavanjem .. na otpadu dobiješ za DŽ ...  :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

malaga

« Odgovori #8 : 15. Rujan 2011, 18:17:22 »

kao sto su rekli,lece od skutera izgledaju dobro i lako ih je nabavit,ali ne svijetle nikako,imam ih ja nekoliko doma :mrgreen:
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #9 : 16. Rujan 2011, 14:35:18 »

leca neka bude kratko...a dugo neka bude klasika...h1 ili h7 i sl.....nitko ne koristi lece za dugo i kratko....jedino bi xenon...ali to je vec drugi par cipela....jedino ako se ne vozis puno po mraku onda mogu i oba biti lece....onako za foru... 8)
Evidentirano
O&G Team

OldBoy

« Odgovori #10 : 16. Rujan 2011, 14:52:03 »

leca neka bude kratko...a dugo neka bude klasika...h1 ili h7 i sl.....nitko ne koristi lece za dugo i kratko....jedino bi xenon...ali to je vec drugi par cipela....jedino ako se ne vozis puno po mraku onda mogu i oba biti lece....onako za foru... 8)

...to sam shvatio kada sam malo bolje pogledao far od Punta: na leći ima dugo i kratko svjetlo (kao i ovaj far od Ducatia koji sam poslikao), a preklapanje ima isto tako polugicom koju pokreće kotva u elektromagnetu. I to dugo na leći je pomoćno dugo, jer na paralelno uz leću ima i klasično dugo svjetlo (H1). Dakle puntać u položaju dugih svjetala ima četiri upaljene sijalice...
« Zadnja izmjena: 16. Rujan 2011, 15:02:39 OldBoy »
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #11 : 16. Rujan 2011, 15:14:25 »

ja bih rekao da punto II ima maglenku u faru ... ;)
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Vupy

• **
« Odgovori #12 : 16. Rujan 2011, 15:21:52 »

...to sam shvatio kada sam malo bolje pogledao far od Punta: na leći ima dugo i kratko svjetlo (kao i ovaj far od Ducatia koji sam poslikao), a preklapanje ima isto tako polugicom koju pokreće kotva u elektromagnetu. I to dugo na leći je pomoćno dugo, jer na paralelno uz leću ima i klasično dugo svjetlo (H1). Dakle puntać u položaju dugih svjetala ima četiri upaljene sijalice...

leće od punta su samo za kratka svjetla(nemaju nikakve pomične preklopke/akutuatora)
za dugo koristi klasično sjenilo(sad dal se gasi kratko prilikom paljenja dugih to ne znam).
imao sam više farova od punta iz koji sam vadio projektore i sve leće su bile klasične (nisu bile kratko/dugo)
koliko sam upoznat halogeni projektori za aute ili su za dugo ili za kratko nemaju BI funkciju.

evo jedan moj mali projektić sa punto lećom (ugrađen xenon 4300k), dugo sam ostavio sjenilo

edit:
punto projektor made by Valeo.
« Zadnja izmjena: 16. Rujan 2011, 15:30:57 Vupy »
Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #13 : 16. Rujan 2011, 15:26:27 »

ja bih rekao da punto II ima maglenku u faru ... ;)

da, ima je i ona izgleda ovako sa socijalnim paketom opreme :mrgreen:
Evidentirano

malaga

« Odgovori #14 : 16. Rujan 2011, 15:30:36 »

Vupy,da te nesto pitam,vidim kako se ugraduju te lece u runnerom far,nisi ti jedini,mene zanima cemu to :misli: runnerova svjetla su medu najboljim/najjacim svjetlima na skuterima(imao sam nekoliko runnera,pa znam),a ako je i to slabo,onda se xenon(imao sam i xenon),jace od toga ne ide....tako da mi nije jasno ugradivanje ovih leca,poslje se far nemozes vratit na staro,nit lijepo izgleda,bar mene :misli: nikako mi ta leca ne stoji u tom faru :?
Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #15 : 16. Rujan 2011, 15:40:54 »

Vupy,da te nesto pitam,vidim kako se ugraduju te lece u runnerom far,nisi ti jedini,mene zanima cemu to :misli: runnerova svjetla su medu najboljim/najjacim svjetlima na skuterima(imao sam nekoliko runnera,pa znam),a ako je i to slabo,onda se xenon(imao sam i xenon),jace od toga ne ide....tako da mi nije jasno ugradivanje ovih leca,poslje se far nemozes vratit na staro,nit lijepo izgleda,bar mene :misli: nikako mi ta leca ne stoji u tom faru :?

točno, runner ima jedan od boljih farova što se tiče jačine svjetla i ne nije slabo dok ne vidiš čisto bijelo svjetlo xenona.
far je ispao ovako jer jednostavno far od runnera je premali za bilo kakvu modifikaciju tj. ugradnju projektora.
dugo je ostalo klasično i kad ga upalim uopče se ne vidi na cesti pokraj xenona iz projektora.
far sam kupio drugi tako da je orginalni ostao ne taknut, inače je to sve bila vježba za fazer-a u kojeg mislim ugradit dva bi-xenon projektora  :palacgore:
Evidentirano

irsel

• **
  • Vozi: kako mu se da
« Odgovori #16 : 16. Rujan 2011, 15:42:27 »

...tako je,ubaciš xenon...i tebi svijetli odlično,jer svijetli svugdje.. :P ..i svi ti blicaju.. :P ..leća se stavlja jer svijetli po liniji,i iznad nje,ne smeta,a sve obasjava....

..inače,radio sam to do sad na 2 stara runner fara,na 2 nova runnera,na autima,tigra,novi scirocco...na svemu,osim na sciroccu sam koristio te leće od Punta,jer su i više nego dovoljne...a za Scirocca sam kupio nove leće u chipoteci,sa bixenonom,koji radi na tom principu sklopke..

..a što se tiče ove leće,dali pomaknuo taj limić,ili ne,razlika je minimalna...jer to nije kratko/dugo kombinacija..kao što su ti rekli,drugu leću nabavi,i ili makni lim skroz,ili ga skrati na pola,da ne svijetli nepotrebno u nebo...i ako te zanima još što,pitaj slobodno..imam puno iskustva sa time... :P

http://imageshack.us/photo/my-images/600/171020101538.jpg/    ...evo moj prvi put kad sam to radio na svom skuteru pred 2 godine...
http://imageshack.us/photo/my-images/412/171020101542.jpg/
Evidentirano
..i am never so alive like when i am so close to death..

OldBoy

« Odgovori #17 : 16. Rujan 2011, 17:41:15 »

...leće od punta su samo za kratka svjetla(nemaju nikakve pomične preklopke/akutuatora)

imaju preklopku/aktuator  ;)

Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #18 : 16. Rujan 2011, 18:08:24 »

imaju preklopku/aktuator  ;)

uh, moj bad.

a sad reci di si ih iskopao , trebam dva skupa sa tim kromom kao na slici :palacgore:

btw.
koji prihvat žarulje ima leća?

Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #19 : 16. Rujan 2011, 18:14:25 »

uh, moj bad.

a sad reci di si ih iskopao , trebam dva skupa sa tim kromom kao na slici :palacgore:

btw.
koji prihvat žarulje ima leća?

...autootpad, platio ništa jer nema prihvata žarulje na leći (vele mi da stavim prihvat koji hoću). Gazda mi je prijatelj, a ja mu objasnio da u ovoj fazi trebam stari far samo za vanjske izmjere...
Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #20 : 16. Rujan 2011, 18:38:15 »

...autootpad, platio ništa jer nema prihvata žarulje na leći (vele mi da stavim prihvat koji hoću). Gazda mi je prijatelj, a ja mu objasnio da u ovoj fazi trebam stari far samo za vanjske izmjere...

skini si prihvat sa onog pokraj leće (izgleda kao H1) i imaš bi-xenon ako staviš xenon žarulju normalno.

koja godina je taj punto ,da znam tražit :D
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #21 : 16. Rujan 2011, 18:53:29 »

skini si prihvat sa onog pokraj leće (izgleda kao H1) i imaš bi-xenon ako staviš xenon žarulju normalno.

koja godina je taj punto ,da znam tražit :D

...evo i moj bed! Sad sam nazvao i pitam ga od kojeg punta je far, a on veli da je od Renaulta Espacea 2004. Doneo mi ga jutros u birtiju, a ja mu dan ranije rekao da trebam od punta. Nemreš danas nikom vjerovat. Sorry...
Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #22 : 16. Rujan 2011, 19:05:03 »

...evo i moj bed! Sad sam nazvao i pitam ga od kojeg punta je far, a on veli da je od Renaulta Espacea 2004. Doneo mi ga jutros u birtiju, a ja mu dan ranije rekao da trebam od punta. Nemreš danas nikom vjerovat. Sorry...

:laugh:
ja reko taj punto otišao klasu više sa svjetlima :mrgreen:

tako da vjerojatno orginalni prihvat na toj leći je D2S ili nešt slično, ondosno orginalni prihvat za xenon žarulje

ak ti nepaše mjenjam za puno leću :palacgore:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #23 : 16. Rujan 2011, 19:24:46 »

ak ti nepaše mjenjam za puno leću :palacgore:

...javim ti se na PP dok istražim. Nisam još odlučio ništa...
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #24 : 17. Rujan 2011, 08:30:08 »

...javim ti se na PP dok istražim. Nisam još odlučio ništa...
pogledao sam onaj tvoj far.....taj aktuator ima samo funkciju regulacije nivoa svijetlosnog snopa..zavisno o broju osoba ili tereta u autu....funkcija klasicne regulacije visine fara koju imaju vecina autiju...koja se vrsi putem prekidaca u kabini...i ima 3 pozicije....kod ovog fara to se vrsi automatski...ima jos jedan aktuator koji je polugom povezan sa ovjesom auta...i zavisno o opterecenju....mijenja visinu fara.. :palacgore:
Evidentirano
O&G Team
 Str: [1] 2 3 ... 5  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.15 sekundi uz 15 upita.