Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 ... 5 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Leća za ugraditi na preradu  (Posjeta: 2577 )

OldBoy

• Spol: Muški
  • Vozi: yamaha FZR1000
Leća za ugraditi na preradu
« : 14. Rujan 2011, 10:59:36 »

...ovo je leća od Ducatia (tako mi je rečeno kada su mi je poklonili  :mrgreen: )

...radio bi preradu sa dvije leće u maski. Da li je ova na slici za dugo, ili za kratko svjetlo (sijalica je H1)

...polugicom se pomiče zasjenjenje. Čemu to služi? Kako se na Ducatiu tom polugicom upravlja?

...trebao bi još jednu takvu (od Ducatia), ili po dimenzijama sličnu leću. Od čega?

Nemojte nagađati, nego recite ako znate  :mrgreen: ...

Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
Odg: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #1 : 14. Rujan 2011, 11:23:58 »

Ja sam na onu hodnu stavio takve slične leće od nekog skutera sad se više nesjećam točno od kojeg   :misli:   
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

Vupy

• **
  • Vozi: Yamaha Fazer Fz6 S2 GT '08
« Odgovori #2 : 14. Rujan 2011, 13:54:04 »

leća (projektor) ti je za dugo i kratko svijetlo (ima pomičnu preklopku)
e sad ono što ti fali je motorić(aktuator) koji pomiće tu preklopku da bi imao u funkciji dugo/kratko
ono što možeš napraviti je staviti tu leću za dugo(makneš taj preklopni lim), a drugu leću za kratko svijetlo.

drugu ćeš izvaditi iz fara on punta,ona je mala i najbliža dimenzijama te koju imaš.
gdje ćeš je nabaviti?
odeš do autokomerca i zaviriš u onaj njihov kontenjer sa razbijenim dijelovima, ako nema sada pričekaš
lošije vrijeme (kišu,led,snijeg) i biti će ih na bacanje jer većina puntića je u ženskim rukama :mrgreen:

ps.
u kratko možeš staviti i xenon :palacgore:

Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #3 : 14. Rujan 2011, 14:17:07 »

Leće od skutera i slične zamjenske mogu dobro izgledat ali ne svjetle nikako. Ovo od Punta je dobra, jefitna i dostupna ideja, već smo jednom davno raspravljali o tome. Moj savjet, ako već ideš na dvije leće, stavi dva duga svjetla i spoji direktno.
Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #4 : 14. Rujan 2011, 14:28:20 »

Leće od skutera i slične zamjenske mogu dobro izgledat ali ne svjetle nikako. Ovo od Punta je dobra, jefitna i dostupna ideja, već smo jednom davno raspravljali o tome. Moj savjet, ako već ideš na dvije leće, stavi dva duga svjetla i spoji direktno.

Mudar savjet iako ne vjerujem ko ga je dao.... :mrgreen:

Te leće su u principu kifla od rasvjete tako da bi i ja išao na ovu varijantu od matota.

:mrgreen:

:palacgore: :palacgore:

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #5 : 14. Rujan 2011, 14:36:41 »

Upravo tako, dobro izgledaju al jako loše svijetle   :palacgore:

Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

OldBoy

« Odgovori #6 : 14. Rujan 2011, 14:46:29 »

...ako stavim dvije leće, onda mogu jednu ostaviti u položaju za dugo svjetlo, a drugu za kratko. Da se ne jebem sa aktuatorima za preklapanje. Jeste da je ljepše (i bolje) sa duplim svetlima u oba položaja, ali je ovako puno jedostavnije.
       Sutra ću do nekog autootpada (il do autokomerca  :mrgreen: ). Leće od skutera ne dolaze u obzir...
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #7 : 14. Rujan 2011, 18:05:20 »

motorć (aktuator) riješiš sa motorićem centralnog zaključavanja sa bilo kojeg auta sa električnim centralnim zaključavanjem .. na otpadu dobiješ za DŽ ...  :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

malaga

« Odgovori #8 : 15. Rujan 2011, 18:17:22 »

kao sto su rekli,lece od skutera izgledaju dobro i lako ih je nabavit,ali ne svijetle nikako,imam ih ja nekoliko doma :mrgreen:
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #9 : 16. Rujan 2011, 14:35:18 »

leca neka bude kratko...a dugo neka bude klasika...h1 ili h7 i sl.....nitko ne koristi lece za dugo i kratko....jedino bi xenon...ali to je vec drugi par cipela....jedino ako se ne vozis puno po mraku onda mogu i oba biti lece....onako za foru... 8)
Evidentirano
O&G Team

OldBoy

« Odgovori #10 : 16. Rujan 2011, 14:52:03 »

leca neka bude kratko...a dugo neka bude klasika...h1 ili h7 i sl.....nitko ne koristi lece za dugo i kratko....jedino bi xenon...ali to je vec drugi par cipela....jedino ako se ne vozis puno po mraku onda mogu i oba biti lece....onako za foru... 8)

...to sam shvatio kada sam malo bolje pogledao far od Punta: na leći ima dugo i kratko svjetlo (kao i ovaj far od Ducatia koji sam poslikao), a preklapanje ima isto tako polugicom koju pokreće kotva u elektromagnetu. I to dugo na leći je pomoćno dugo, jer na paralelno uz leću ima i klasično dugo svjetlo (H1). Dakle puntać u položaju dugih svjetala ima četiri upaljene sijalice...
« Zadnja izmjena: 16. Rujan 2011, 15:02:39 OldBoy »
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #11 : 16. Rujan 2011, 15:14:25 »

ja bih rekao da punto II ima maglenku u faru ... ;)
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Vupy

• **
« Odgovori #12 : 16. Rujan 2011, 15:21:52 »

...to sam shvatio kada sam malo bolje pogledao far od Punta: na leći ima dugo i kratko svjetlo (kao i ovaj far od Ducatia koji sam poslikao), a preklapanje ima isto tako polugicom koju pokreće kotva u elektromagnetu. I to dugo na leći je pomoćno dugo, jer na paralelno uz leću ima i klasično dugo svjetlo (H1). Dakle puntać u položaju dugih svjetala ima četiri upaljene sijalice...

leće od punta su samo za kratka svjetla(nemaju nikakve pomične preklopke/akutuatora)
za dugo koristi klasično sjenilo(sad dal se gasi kratko prilikom paljenja dugih to ne znam).
imao sam više farova od punta iz koji sam vadio projektore i sve leće su bile klasične (nisu bile kratko/dugo)
koliko sam upoznat halogeni projektori za aute ili su za dugo ili za kratko nemaju BI funkciju.

evo jedan moj mali projektić sa punto lećom (ugrađen xenon 4300k), dugo sam ostavio sjenilo

edit:
punto projektor made by Valeo.
« Zadnja izmjena: 16. Rujan 2011, 15:30:57 Vupy »
Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #13 : 16. Rujan 2011, 15:26:27 »

ja bih rekao da punto II ima maglenku u faru ... ;)

da, ima je i ona izgleda ovako sa socijalnim paketom opreme :mrgreen:
Evidentirano

malaga

« Odgovori #14 : 16. Rujan 2011, 15:30:36 »

Vupy,da te nesto pitam,vidim kako se ugraduju te lece u runnerom far,nisi ti jedini,mene zanima cemu to :misli: runnerova svjetla su medu najboljim/najjacim svjetlima na skuterima(imao sam nekoliko runnera,pa znam),a ako je i to slabo,onda se xenon(imao sam i xenon),jace od toga ne ide....tako da mi nije jasno ugradivanje ovih leca,poslje se far nemozes vratit na staro,nit lijepo izgleda,bar mene :misli: nikako mi ta leca ne stoji u tom faru :?
Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #15 : 16. Rujan 2011, 15:40:54 »

Vupy,da te nesto pitam,vidim kako se ugraduju te lece u runnerom far,nisi ti jedini,mene zanima cemu to :misli: runnerova svjetla su medu najboljim/najjacim svjetlima na skuterima(imao sam nekoliko runnera,pa znam),a ako je i to slabo,onda se xenon(imao sam i xenon),jace od toga ne ide....tako da mi nije jasno ugradivanje ovih leca,poslje se far nemozes vratit na staro,nit lijepo izgleda,bar mene :misli: nikako mi ta leca ne stoji u tom faru :?

točno, runner ima jedan od boljih farova što se tiče jačine svjetla i ne nije slabo dok ne vidiš čisto bijelo svjetlo xenona.
far je ispao ovako jer jednostavno far od runnera je premali za bilo kakvu modifikaciju tj. ugradnju projektora.
dugo je ostalo klasično i kad ga upalim uopče se ne vidi na cesti pokraj xenona iz projektora.
far sam kupio drugi tako da je orginalni ostao ne taknut, inače je to sve bila vježba za fazer-a u kojeg mislim ugradit dva bi-xenon projektora  :palacgore:
Evidentirano

irsel

• **
  • Vozi: kako mu se da
« Odgovori #16 : 16. Rujan 2011, 15:42:27 »

...tako je,ubaciš xenon...i tebi svijetli odlično,jer svijetli svugdje.. :P ..i svi ti blicaju.. :P ..leća se stavlja jer svijetli po liniji,i iznad nje,ne smeta,a sve obasjava....

..inače,radio sam to do sad na 2 stara runner fara,na 2 nova runnera,na autima,tigra,novi scirocco...na svemu,osim na sciroccu sam koristio te leće od Punta,jer su i više nego dovoljne...a za Scirocca sam kupio nove leće u chipoteci,sa bixenonom,koji radi na tom principu sklopke..

..a što se tiče ove leće,dali pomaknuo taj limić,ili ne,razlika je minimalna...jer to nije kratko/dugo kombinacija..kao što su ti rekli,drugu leću nabavi,i ili makni lim skroz,ili ga skrati na pola,da ne svijetli nepotrebno u nebo...i ako te zanima još što,pitaj slobodno..imam puno iskustva sa time... :P

http://imageshack.us/photo/my-images/600/171020101538.jpg/    ...evo moj prvi put kad sam to radio na svom skuteru pred 2 godine...
http://imageshack.us/photo/my-images/412/171020101542.jpg/
Evidentirano
..i am never so alive like when i am so close to death..

OldBoy

« Odgovori #17 : 16. Rujan 2011, 17:41:15 »

...leće od punta su samo za kratka svjetla(nemaju nikakve pomične preklopke/akutuatora)

imaju preklopku/aktuator  ;)

Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #18 : 16. Rujan 2011, 18:08:24 »

imaju preklopku/aktuator  ;)

uh, moj bad.

a sad reci di si ih iskopao , trebam dva skupa sa tim kromom kao na slici :palacgore:

btw.
koji prihvat žarulje ima leća?

Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #19 : 16. Rujan 2011, 18:14:25 »

uh, moj bad.

a sad reci di si ih iskopao , trebam dva skupa sa tim kromom kao na slici :palacgore:

btw.
koji prihvat žarulje ima leća?

...autootpad, platio ništa jer nema prihvata žarulje na leći (vele mi da stavim prihvat koji hoću). Gazda mi je prijatelj, a ja mu objasnio da u ovoj fazi trebam stari far samo za vanjske izmjere...
Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #20 : 16. Rujan 2011, 18:38:15 »

...autootpad, platio ništa jer nema prihvata žarulje na leći (vele mi da stavim prihvat koji hoću). Gazda mi je prijatelj, a ja mu objasnio da u ovoj fazi trebam stari far samo za vanjske izmjere...

skini si prihvat sa onog pokraj leće (izgleda kao H1) i imaš bi-xenon ako staviš xenon žarulju normalno.

koja godina je taj punto ,da znam tražit :D
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #21 : 16. Rujan 2011, 18:53:29 »

skini si prihvat sa onog pokraj leće (izgleda kao H1) i imaš bi-xenon ako staviš xenon žarulju normalno.

koja godina je taj punto ,da znam tražit :D

...evo i moj bed! Sad sam nazvao i pitam ga od kojeg punta je far, a on veli da je od Renaulta Espacea 2004. Doneo mi ga jutros u birtiju, a ja mu dan ranije rekao da trebam od punta. Nemreš danas nikom vjerovat. Sorry...
Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #22 : 16. Rujan 2011, 19:05:03 »

...evo i moj bed! Sad sam nazvao i pitam ga od kojeg punta je far, a on veli da je od Renaulta Espacea 2004. Doneo mi ga jutros u birtiju, a ja mu dan ranije rekao da trebam od punta. Nemreš danas nikom vjerovat. Sorry...

:laugh:
ja reko taj punto otišao klasu više sa svjetlima :mrgreen:

tako da vjerojatno orginalni prihvat na toj leći je D2S ili nešt slično, ondosno orginalni prihvat za xenon žarulje

ak ti nepaše mjenjam za puno leću :palacgore:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #23 : 16. Rujan 2011, 19:24:46 »

ak ti nepaše mjenjam za puno leću :palacgore:

...javim ti se na PP dok istražim. Nisam još odlučio ništa...
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #24 : 17. Rujan 2011, 08:30:08 »

...javim ti se na PP dok istražim. Nisam još odlučio ništa...
pogledao sam onaj tvoj far.....taj aktuator ima samo funkciju regulacije nivoa svijetlosnog snopa..zavisno o broju osoba ili tereta u autu....funkcija klasicne regulacije visine fara koju imaju vecina autiju...koja se vrsi putem prekidaca u kabini...i ima 3 pozicije....kod ovog fara to se vrsi automatski...ima jos jedan aktuator koji je polugom povezan sa ovjesom auta...i zavisno o opterecenju....mijenja visinu fara.. :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

OldBoy

« Odgovori #25 : 17. Rujan 2011, 09:16:56 »

pogledao sam onaj tvoj far.....taj aktuator ima samo funkciju regulacije nivoa svijetlosnog snopa..zavisno o broju osoba ili tereta u autu....funkcija klasicne regulacije visine fara koju imaju vecina autiju...koja se vrsi putem prekidaca u kabini...i ima 3 pozicije....kod ovog fara to se vrsi automatski...ima jos jedan aktuator koji je polugom povezan sa ovjesom auta...i zavisno o opterecenju....mijenja visinu fara.. :palacgore:

...ja sam kod otvaranja teme naveo da ne kužim čemu služi ona polugica kojom se pomiče zaslon na Ducatievom faru. Ovdje sam dobio objašnjenje da je ona za prebacivanje dugo/kratko svjetlo. Ti kažeš da je taj zaslon na lećama ustvari samo regulacija visine fara. Bit će da si u pravu, al daj mi onda reci čemu ona polugica služi na Ducatiu? Nikad nisam čuo da se na motorima isto tako to korigira u ovisnosti o opterećenju. Sorry što gnjavim, ali htio bi znati...
« Zadnja izmjena: 17. Rujan 2011, 09:28:02 OldBoy »
Evidentirano

Iceberg

• Gost
« Odgovori #26 : 17. Rujan 2011, 12:26:04 »

Ja sam nedavno nešto razmišljao o preradi, zapravo ta opcija je još u planu kao moguća zanimacija tijekom zime  :cool:
Dvije bi-xenon leće  :palacgore:  e to je posao za rasvjetu na motociku jer dobiješ dva kratka i dva duga a oba xenon  :evil:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3984Q2em1438Q2el2649QQitemZ170628931275QQsspagenameZSTRKQ3aMEWAXQ3aIT#ht_4970wt_939
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #27 : 17. Rujan 2011, 14:04:04 »

...ja sam kod otvaranja teme naveo da ne kužim čemu služi ona polugica kojom se pomiče zaslon na Ducatievom faru. Ovdje sam dobio objašnjenje da je ona za prebacivanje dugo/kratko svjetlo. Ti kažeš da je taj zaslon na lećama ustvari samo regulacija visine fara. Bit će da si u pravu, al daj mi onda reci čemu ona polugica služi na Ducatiu? Nikad nisam čuo da se na motorima isto tako to korigira u ovisnosti o opterećenju. Sorry što gnjavim, ali htio bi znati...

neznam konkretno za drcatija, ali sam viđao afrermarket kitove za regulaciju visine svjetla na motoru ... no nikad me to nije nešto privlačilo .. :neznam:

kolio sam uspio skužiti, radilo se o nekakvim živinim prekidačoma ili nešto ..  :misli:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #28 : 17. Rujan 2011, 14:14:40 »

Ja sam nedavno nešto razmišljao o preradi, zapravo ta opcija je još u planu kao moguća zanimacija tijekom zime  :cool:
Dvije bi-xenon leće  :palacgore:  e to je posao za rasvjetu na motociku jer dobiješ dva kratka i dva duga a oba xenon  :evil:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3984Q2em1438Q2el2649QQitemZ170628931275QQsspagenameZSTRKQ3aMEWAXQ3aIT#ht_4970wt_939

već se u nekoliko navrata susrećem tu na forumu sa izrazom "bi-xenon leće" i nikako da skužim šta bi to trebalo biti, pa evo, daj mi ti objasni, odnosno demantiraj moje viđenje toga...  :palacgore:

bi-xenon je samo izraz za sijalicu koja simulira dvije žarne niti (za sad SAMO simulacija H4 sijalice) na način da u sebi ima el. magnet koji ustvari fizički pomiče jednu žarnu nit u dva položaja i na taj način simulira postojanje dvije žarne niti na različitim dužinama... A leća kao leća je ista i nema bi-leće ili homo-leće ... leća je leća i usmjedava svjetlo kakvo joj staviš .. ;) a promjenom dužine žarne niti se mijenja dužina snopa svjetla...  :jesus:
Evidentirano

irsel

• **
  • Vozi: kako mu se da
« Odgovori #29 : 17. Rujan 2011, 14:55:54 »

..e to je bixenon žarulja...

..a bixenon leća,ima taj "graničnik" snopa,koji se kada upališ dugo svijetlo otvori,tj, makne...i na ovim lećama koje su stavili link,se čuje kako se prebaci "klak".. :P ..i kada to napraviš,leća nema nikakve pregrade,i obasjava sve,bez linije...i kada ugasiš dugo,tj,prekid struje,ona se zaklopi nazad,i vrati se "graničnik" snopa,i napravi liniju,tj,crtu kratkog svijetla..
Evidentirano
..i am never so alive like when i am so close to death..

Iceberg

• Gost
« Odgovori #30 : 17. Rujan 2011, 16:17:40 »

već se u nekoliko navrata susrećem tu na forumu sa izrazom "bi-xenon leće" i nikako da skužim šta bi to trebalo biti, pa evo, daj mi ti objasni, odnosno demantiraj moje viđenje toga...  :palacgore:

bi-xenon je samo izraz za sijalicu koja simulira dvije žarne niti (za sad SAMO simulacija H4 sijalice) na način da u sebi ima el. magnet koji ustvari fizički pomiče jednu žarnu nit u dva položaja i na taj način simulira postojanje dvije žarne niti na različitim dužinama... A leća kao leća je ista i nema bi-leće ili homo-leće ... leća je leća i usmjedava svjetlo kakvo joj staviš .. ;) a promjenom dužine žarne niti se mijenja dužina snopa svjetla...  :jesus:

OK možda je to malo pogrešna terminologija no možda i nije jer zapravo postoje dvije (zapravo čak tri) vrste leća računajući one za maglenke, znači ako je "homo" leća samo za kratko svjetlo njena geometrija mora odgovarati tome da na fiksni položaj izvora svjetlosti projicira karakteristično kratko svjetlo (oštar gornji rub i široka disperzija) dok kod "bi" leće njena geometrija odgovara tome da na isti takav fiksni položaj izvora svjetlosti (naravno neovisno jel to xenon ili obična žarna nit) projicira dugo svjetlo koje onda, ajmo vulgarno reći pomični lim tj. graničnik između izvora svjetlosti i leće "reže" na kratko.

Kad kažeš promjena "dužine žarne niti" vjerojatno misliš na promjenu fokusne duljine, to je točno da bi se i na lećama mijenjao oblik svjetlosnog snopa ali taj sistem sa pomicanjem izvora svjetlosti sam do sada vidio samo na onim "H4 bi-xenon" kitovima, jer što se tiče leća zasjenjenje sa "limenim graničnikom" je vjerojatno puno lakše i preciznije za izvesti nego to sa mijenjanjem fokusna duljine.

Znači rezime bi ipak bio da postoje leće i "bi-leće" s time da te "bi" uvijek dolaze u kompletu sa limenim graničnikom.
Evidentirano

lunjo

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: bolje da neznaš
« Odgovori #31 : 17. Rujan 2011, 21:12:26 »

Obzirom da tu ima onih koji se kuže, ja imam stari okrugli far a voljela bi imat malo više svjetla, se da po tom pitanju kaj napravit  :misli:
Evidentirano
ko , ja rejseRR , nikad  :mrgreen:

Vupy

• **
« Odgovori #32 : 17. Rujan 2011, 22:00:07 »

cut...

Znači rezime bi ipak bio da postoje leće i "bi-leće" s time da te "bi" uvijek dolaze u kompletu sa limenim graničnikom.

bi-xenon projektori i obični xenon imaju limeni graničnik koji stvara svjetlo i tamu.
 kod bi-xenona je pola tog graničnika pomično da oslobodi više svjetla kod prebacivanja na dugo.

postoji dvije vrste leća(staklo na projektoru):
 mutne i prozirne

prozirne daju više svjetla,oštri rez između svjetla i tame, dok im se vozi u susret blicaju u boji
 mutne(fresnel) daju nešto manje svjetla, rez nije oštar (imaju lagani fade out)

o lećama ovisi širina snopa i intezitet svjetla koji izlazi iz projektora.

kineski H4 bi-xenon nema veze s ovim što sam napisao, jer je namjenjen za stare H4 farove bez projektora...
Evidentirano

Vupy

• **
« Odgovori #33 : 17. Rujan 2011, 22:03:16 »

Obzirom da tu ima onih koji se kuže, ja imam stari okrugli far a voljela bi imat malo više svjetla, se da po tom pitanju kaj napravit  :misli:

ne ako hoćeš biti legalna i ne zasljepljivati druge u prometu...
Evidentirano

lunjo

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: bolje da neznaš
« Odgovori #34 : 17. Rujan 2011, 22:10:36 »

hmm, mislila sam si da bu tak nekaj , thanks  :palacgore:
Evidentirano
ko , ja rejseRR , nikad  :mrgreen:

Iceberg

• Gost
« Odgovori #35 : 17. Rujan 2011, 22:41:23 »

hmm, mislila sam si da bu tak nekaj , thanks  :palacgore:

Ili ugradi jednu bi-xenon iz onog linka što sam ja stavio, nećeš bit legalna ali nećeš ni zasljepljivat vozače koji ti dolaze u susret pa moooožda prođeš i tehnički bez problema.
BTW one leće možeš ugraditi u postojeći far ako imaš mjesta (to je i moj plan).
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #36 : 07. Studeni 2011, 21:25:48 »

evo jedna leća od Puntića...

prosto savšeno za neku preradu jer ..... ima čak i "maskicu" koja daje jeeebeni vizualni dojam bez gotovo ikakvih prepravki .. a skida se i stavlja u dva poteza...  :mrgreen: :mrgreen:

ima već gotovi nosač ... koji se sa "dva poteza kista" prilagodi potrebi prerade ...

A i svijetli sasvim OK ... Probao sam i vani, ali nisam slikao ..  :?

Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #37 : 08. Studeni 2011, 08:46:18 »

...to bi bilo kratko svjetlo. A kako riješiti dugo? Koliko se sijećam, ova druga rupa to nije...
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #38 : 08. Studeni 2011, 09:04:07 »

riješiti sa još jednom lećom ...  :mrgreen:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #39 : 08. Studeni 2011, 09:55:56 »

riješiti sa još jednom lećom ...  :mrgreen:

...sa kojeg auta?
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #40 : 08. Studeni 2011, 11:11:04 »

...sa kojeg auta?

vidjet ćemo šta će biti u ponudi ... ili sa još jednom od Puntića, ali ćemo po uzoru na neki drugi far malo "deformirati" limić  :palacgore:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #41 : 18. Studeni 2011, 07:56:34 »

vidjet ćemo šta će biti u ponudi ... ili sa još jednom od Puntića, ali ćemo po uzoru na neki drugi far malo "deformirati" limić  :palacgore:

...daj završi to istraživanje pa da počnem raditi  :mrgreen:...
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #42 : 18. Studeni 2011, 09:59:31 »

...daj završi to istraživanje pa da počnem raditi  :mrgreen:...
a ti mene čekaš ..  :LOL: :LOL:

niek mi to neki priopritet jer sam to mislio na Vanjin littleB  ... ali ajde, samo zbog tebe ću vidjeti ovih dana šta se može...  :palacgore:
Evidentirano

frky

• **
  • Vozi: seberušu
« Odgovori #43 : 24. Studeni 2011, 09:17:19 »

Ako se mislite voziti po noći to je nikakvo rješenje, ako je za laganini napravit đir po gradu to je ok. Ja imam dvije leće H1 od Audia A6 i u njih sam stavio ksenon 6000K, ali zbog oštre linije leće, čim uđeš u zavoj nastane mrak.

OldBoy

« Odgovori #44 : 24. Studeni 2011, 14:37:11 »

Ako se mislite voziti po noći to je nikakvo rješenje, ako je za laganini napravit đir po gradu to je ok. Ja imam dvije leće H1 od Audia A6 i u njih sam stavio ksenon 6000K, ali zbog oštre linije leće, čim uđeš u zavoj nastane mrak.

...a jel bi situacija bila bolja da si ostavio H1? Ksenoni ne ne zanimaju...
Evidentirano

Branko-ST

• Vozi: Honda NX650 Dominator
« Odgovori #45 : 24. Studeni 2011, 15:06:14 »

te lece mogu ti otopit plastiku kad udre zraka sunca(prijatelju se dogodilo)

problem je rjesija sa alu folijom koju je zalipija ispod lece

Evidentirano
▒▓█▀H▄A▀J▄D▀U▄▀K▄▀▄S▀▄P▀▄L▀▄I▀▄T▀█▓▒

frky

• **
  • Vozi: seberušu
« Odgovori #46 : 24. Studeni 2011, 20:09:21 »

...a jel bi situacija bila bolja da si ostavio H1? Ksenoni ne ne zanimaju...
vjerovatno bi bila malo bolja jer se svjetlost od obične žarulje manje lomi, nisam probao ja sam odmah kod ugradnje stavio ksenone.

strasilo

• šafran
« Odgovori #47 : 21. Veljača 2012, 19:20:44 »

gerijatrijo, evo slika i mjera i dimenzija i svašta nešto ...  :mrgreen:

evo je i u prostim faktorima ...  :mrgreen:

i evo kako svijetli sa i bez onog lima ...

i bez

Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #48 : 21. Veljača 2012, 23:05:30 »

...veliš, leća od punta. OK. I trebam dva komada. Isto OK. Da li jedna može biti kratko, a druga dugo svjetlo (ne samo da su električki tako spojene, nego da bacaju svjetlosni snop na odgovarajući način)?
Evidentirano

Shepa

• Vozi: GS500 K1
Re: Odg: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #49 : 21. Veljača 2012, 23:14:14 »

...veliš, leća od punta. OK. I trebam dva komada. Isto OK. Da li jedna može biti kratko, a druga dugo svjetlo (ne samo da su električki tako spojene, nego da bacaju svjetlosni snop na odgovarajući način)?
Može, kratko sa onim limenim sjenilom, dugo bez.
H7 žarulje npr.

Isto tako, možeš u obje leće (bez limenih sjenila) ubacit po jednu H4 žarulju i na taj način imat 2xdugo, 2xkratko.
Preporuka H4 bi-xenon.

Sent from my toilet seat using HTC FartPhone
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

OldBoy

Odg: Re: Odg: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #50 : 21. Veljača 2012, 23:32:26 »

Može, kratko sa onim limenim sjenilom, dugo bez.
H7 žarulje npr.

Isto tako, možeš u obje leće (bez limenih sjenila) ubacit po jednu H4 žarulju i na taj način imat 2xdugo, 2xkratko.
Preporuka H4 bi-xenon.

...dakle ovako: s limenim sjenilom bacana kratko svjetlo. Bez sjenila, dugo. Siguran si u to?

Ne znam što znači H4 bi-xenon. Na skuteru imam ugrađene xenone, i tamo se pri promjeni iz kratkog u dugo svjetlo sijalica (prava xenonka, bitno drugačija od H4) pomakne za više od cenitmetra napred (nazad). Nije mi jasna fizika ovog tvog slučaja gdje se to prenamjenjivanje svjetlosnog snopa puno jednostavnije riješi ubacivanjem limenog zaslona.
       Osim toga, xenon sijalice traže i balaste, a ja ih nemam gdje smjestiti na motoru...
Evidentirano

Shepa

Re: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #51 : 21. Veljača 2012, 23:41:27 »

Postoje H4 žarulje sa xenon kratkim i halogen dugim.
Po meni bacanje novaca.

Bi-xenon je kad oba snopa daje ista žarulja (xenon).
Sklop ima el.mag. kotvu i pomicanjem žarulje naprijed-natrag snop udara u profilirano sjenilo na žarulji (odrezani snop)  ili svitli nesmetano (dugo). To je ovo što si ti opisa da imaš na skuteru.

Danas imaš i one tanke balaste koje je puno lakše ubacit u neki kutak na motoru.
Meni je ispod rezervara, medju bobinama.

Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

OldBoy

Odg: Re: Odg: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #52 : 21. Veljača 2012, 23:59:42 »

Preporuka H4 bi-xenon

Postoje H4 žarulje sa xenon kratkim i halogen dugim.
Po meni bacanje novaca.

Bi-xenon je kad oba snopa daje ista žarulja (xenon).
Sklop ima el.mag. kotvu i pomicanjem žarulje naprijed-natrag snop udara u profilirano sjenilo na žarulji (odrezani snop) 

...sad si me malo zbunio. Prvo mi preporučaš H4 bi-xenom, a onda veliš da je to bacanje novca. Ili ja nešto ne shvaćam dobro; ali već ćemo si to pojasniti.

jel imaš kakvu sliku, link za tu kombinaciju (sijalice + TANKI balasti)? Koliko je tebe ta igra koštala? U koje si leće (od kojeg auta) ugrađivao?

Evidentirano

bob the biker

• Vozi: Honda CB 400N ,Suzuki SV 650N
« Odgovori #53 : 22. Veljača 2012, 01:13:14 »

on je mislio na H4 žarulju koja je kratko xenon ,dugo obično halogen(smeće ,izvan centra - svjetli nikako)
ovo:

H4 bixenon je ovo :

imam je na motoru već 3. sezonu i sve ok. A sad u koju leću se da to ugraditi ,e to nebih znao pošto su leće večinom H1,H7...

slim balast

dimenzije :

za H4 bixenon ti treba i relej koji prebacuje kratko-dugo

cijene su na ebayu oko 80kn ovakav gore balast(ja kupio sebi novi prije 2 tjedna) i oko 70kn žarulja , relej 20kn u chipoteci

inače ,aurelie ti ima Bixenon leće od BMW-a original ,pa ga pitaj ...

P.S. imam jednu H4 bixenon žarulju viška (4300k) novu i relej  pa ako trebaš možemo se dogovoriti

Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #54 : 22. Veljača 2012, 07:05:52 »

...sad mi je dosta toga jasnije. Fala  :palacgore:
Evidentirano

Shepa

Re: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #55 : 22. Veljača 2012, 07:08:08 »

Stavlja sam u leću od Malaguti Phantoma 250, doduše, tamo se naknadno pojavija problem loše refleksije zbog nekvalitetnog premaza unutar tijela fara, ali svitlo ka svitlo je radilo super.

Na Suzi sam stavija bez leće u far.

« Zadnja izmjena: 22. Veljača 2012, 07:23:26 Shepa »
Evidentirano

OldBoy

Odg: Re: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #56 : 22. Veljača 2012, 07:56:15 »

Stavlja sam u leću od Malaguti Phantoma 250, doduše, tamo se naknadno pojavija problem loše refleksije zbog nekvalitetnog premaza unutar tijela fara, ali svitlo ka svitlo je radilo super.

Na Suzi sam stavija bez leće u far.

Na svom Malaguti Madisonu imam bixenon sijalice ugrađene u far umjesto originalnih (takvog sam ga kupio) i to svijetli odlično. A sada ću probati sa farovima (leća + zaslon komplet) od Punta. 
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #57 : 22. Veljača 2012, 09:24:43 »

problem nastaje jer u ovu Puntovu leću (tj. sjenilo) ne možeš uglaviti H4 sijalicu ... jer da može, ja bih ju već davno imao ..  :LOL: :LOL:

inače, i ja imam bi-xenon na motoru i zadovoljan sam ...  :palacgore:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #58 : 22. Veljača 2012, 10:48:48 »

problem nastaje jer u ovu Puntovu leću (tj. sjenilo) ne možeš uglaviti H4 sijalicu ... jer da može, ja bih ju već davno imao ..  :LOL: :LOL:

inače, i ja imam bi-xenon na motoru i zadovoljan sam ...  :palacgore:

...dakle, leća (tj. sjenilo) od Punta ne igra za varijantu kombinirano (kratko + dugo) svjetlo jer u nju ne možeš ugraditi H4 sijalicu (odnosno H4 bi-xenon). Kratko može biti (jedan far). Jel od istog Punta sjenilo-leća (kao drugi far) može biti dugo svjetlo jednostavnim izbacivanjem limenog zaslona? Nisam siguran s obzirom da žarna nit lampe u slučaju kratkog i dugog svjetla nije na istom mjestu.

Jel ovo što pitam prekomplicirano? Htio bi znati TOČNO (npr):
               kratko svjetlo: leća-sjenilo od Punta + sijalica X
               dugo svjetlo: leća-sjenilo od vozila A + sijalica Y

Decidirano: koja je (tehnički ispravna) kombinacija za dugo svjetlo? 
Evidentirano

Sarinjo

• **
  • Vozi: solex 3800
« Odgovori #59 : 22. Veljača 2012, 11:17:59 »

...ovo je leća od Ducatia (tako mi je rečeno kada su mi je poklonili  :mrgreen: )

...radio bi preradu sa dvije leće u maski. Da li je ova na slici za dugo, ili za kratko svjetlo (sijalica je H1)

...polugicom se pomiče zasjenjenje. Čemu to služi? Kako se na Ducatiu tom polugicom upravlja?

...trebao bi još jednu takvu (od Ducatia), ili po dimenzijama sličnu leću. Od čega?

Nemojte nagađati, nego recite ako znate  :mrgreen: ...

jednu sličnu imam ja negdje u kutiji u garaži. ako misliš da će ti pomoći mogu je potražiti...ionako sam zaboravio na nju :wink:
Evidentirano
Durafix....inovativne štangice za zavarivanje aluminija... www.durafix.hr ...Ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku tvrtka LUDUSvita d.o.o Zagreb 099 213 2634
durafix.hrvatska@net.hr

strasilo

• šafran
« Odgovori #60 : 22. Veljača 2012, 16:09:22 »

...dakle, leća (tj. sjenilo) od Punta ne igra za varijantu kombinirano (kratko + dugo) svjetlo jer u nju ne možeš ugraditi H4 sijalicu (odnosno H4 bi-xenon). Kratko može biti (jedan far). Jel od istog Punta sjenilo-leća (kao drugi far) može biti dugo svjetlo jednostavnim izbacivanjem limenog zaslona? Nisam siguran s obzirom da žarna nit lampe u slučaju kratkog i dugog svjetla nije na istom mjestu.

Jel ovo što pitam prekomplicirano? Htio bi znati TOČNO (npr):
               kratko svjetlo: leća-sjenilo od Punta + sijalica X
               dugo svjetlo: leća-sjenilo od vozila A + sijalica Y

Decidirano: koja je (tehnički ispravna) kombinacija za dugo svjetlo?

tako nekako  ... ali probat ću se malo poigrati s tim da se ubaci H4...

a drugi far (sa iste strane vozila) je klasični, tj. bez leće... Punto ima posebno (sa svake strane) far za dugo i za kratko svjetko ... + neki (zavisi od opreme) imaju u faru i maglenku (također sa lećom)

Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #61 : 28. Veljača 2012, 10:46:17 »

Evidentirano

aurellie

• Vozi: S1000RR
« Odgovori #62 : 28. Veljača 2012, 19:14:57 »

Straš, imam nešto jako slično tome, zapravo rekao bi da je isti kurac. Mislio sam na motor stavljat a na kraju stavio u auto od starog. u početku sve 5 ali nakon godinu dana intezitet je pao valjda 90% i sad svijetli otprilike kao svijeća. I ostane mi set sijalica od nekud i idem stavit u te projektore kad ono sijalice i žice jedan te isti kurac i neda se odvojit, tako da bi trebalo nabavit grla ako želiš sijalice promjenit. A vidi tek žice do žarulje - to treba bit pola cm debela izolacija a kinez stavio skoro pa običnu žicu.  :palacdolje:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #63 : 28. Veljača 2012, 19:29:06 »

ne kažem da nisi upravu .... ja sam ovo konkretno vidio samo na ovim slikama koje sam stavio ..  :mrgreen:

ali na svom motoru imam xenon koji nema ništa deblje žice i radi evo već drugu godinu ... :neznam: ... a mislim da je i to kineski proizvod ..  :mrgreen:
Evidentirano

aurellie

• Vozi: S1000RR
« Odgovori #64 : 28. Veljača 2012, 20:09:53 »

radi i kod mene ali ima 2 tanka sloja izolacije od kojih je jedan vec malo ispucao a mene kao elektricara uzasavaju proboji izolacije  :mrgreen: pogotovo zato sto kod paljenja tu su naponi koji s lakocom mogu ubit covjeka i koji s lakocom probiju klasicne metode izolacije  :yikes:
Evidentirano

picasso

• **
  • Vozi: versys
« Odgovori #65 : 28. Veljača 2012, 21:28:06 »

radi i kod mene ali ima 2 tanka sloja izolacije od kojih je jedan vec malo ispucao a mene kao elektricara uzasavaju proboji izolacije  :mrgreen: pogotovo zato sto kod paljenja tu su naponi koji s lakocom mogu ubit covjeka i koji s lakocom probiju klasicne metode izolacije  :yikes:

i ako probije na masu spali ti pol motora
Evidentirano
TRAZIM POSAO radnog iskustva sa bravarijom, cnc strojevima, kucni i uredski namjestaj izrada i mont. elektromehanicar po struci...

OldBoy

« Odgovori #66 : 28. Veljača 2012, 22:40:01 »

i ako probije na masu spali ti pol motora

...vozila nikada ne izgore napola, nego čitava  :mrgreen:
Evidentirano

Shepa

« Odgovori #67 : 28. Veljača 2012, 22:48:51 »

...vozila nikada ne izgore napola, nego čitava  :mrgreen:
Osim Bobinog Gromovitog Asa... on se samo zažari.  :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #68 : 28. Veljača 2012, 22:51:02 »

@ strašilo: čak i da se nije javio aurellie, teško da bi se odlučio na taj set, iz jednostavnog razloga što je to toliko novo na tržištu, da ga korisnici nisu stigli testirati. Upotrebit ću obje lampe sa jednog fara od Punta, sa tvornički propisanim sijalicama. Povjereno riješenje. 
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #69 : 28. Veljača 2012, 23:03:11 »

ja sam samo stavio još jednu mogućnost ..  :palacgore:

oćeš - nećeš ...  :mrgreen:
Evidentirano

Shepa

« Odgovori #70 : 28. Veljača 2012, 23:06:03 »

@ strašilo: čak i da se nije javio aurellie, teško da bi se odlučio na taj set, iz jednostavnog razloga što je to toliko novo na tržištu, da ga korisnici nisu stigli testirati. Upotrebit ću obje lampe sa jednog fara od Punta, sa tvornički propisanim sijalicama. Povjereno riješenje.
Zapravo i nije toliko novo, prijatelj mi ugrađuje već godinu-dvi dana upravo takve po autima i motorima, još nije bilo reklamacija.
A znam i za jednog u Kaštelima koji istu stvar ugrađuje (Stromovi, Banditi i slično), također bez reklamacija.

Ali vidiš... da Aurellie nije spomenija, ne bi mi uopće palo na pamet, i ja sam uvik skloniji pripasavanju s nekog drugog vozila, ali to je sad već neka druga priča.  :LOL:
Evidentirano

lemoo

• **
  • Vozi: KTM SUPERCOMP
« Odgovori #71 : 29. Veljača 2012, 22:09:33 »

ajmo malo off-a molim,  htio bih obnoviti sjenilo fara ,
   dakle idealno bi bilo izvadit postojeca sjenila ,
   sve to fino izbrusit i ukloniti postojeci krom ,sto god je
   i ponovo prebojati nečim sjajnim otpornim na temperaturu sijalice . 

postoji li takva boja i di je kupiti , hvala . 
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #72 : 18. Ožujak 2012, 12:50:45 »

kod projektora nikako ne stavljati zarulju sem one koja je za njega namjenjena jer ce svetlit za kurac. tu ne mislim pod halogena, xenon nego h1, h3 itd. jer svetlo mora biti u tocno odredjenoj tocci da bi on svetlio ljepo. projektor ako nema pomicnu klapnu tj ako nije sam projektor bi xenon, on nikako ne moze bacat i dugo i kratko a da svetli kako treba. pogotovo ne pomicanjem zarulje napred nazad kao kod H4-3 xenona.
ili se makne lim ili ostavi ili se nadje bixenon projektor.
h4 xenon, samo kratko
h4-2 xenon kratko halogeno dugo.
h4-3 xenon koji se pomice unutra i van. :palacgore:
Evidentirano
Jesu 2 kotaca al samo jedan zivot, zato svaki dan zivite kao da je zadnji

mbalunovic

• **
« Odgovori #73 : 18. Ožujak 2012, 13:06:23 »

ovako izgleda rad bi-xenon lece hella e45 koja je izvadjena iz audi A6 s 6000K d2s 55W kitom, 6000K je previse tako da ce ici 4300 uskoro , ovo jako umara oci kad se vozite u potpunom mraku, a i 4300 jace osvetljava.

Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #74 : 14. Travanj 2012, 00:04:10 »

...odlučio uzeti dva fara kratkog svjetla od PUNTA. Na jednom ću skinuti onaj limeni zaslon i koristiti ga za dugo svjetlo.
        Koliko je to dobro riješenje, jer je dugo svjetlo na Puntu klasičan reflektor bez leće?

Leće su dobivene "za cugu" pa je jedan far sa H1 sijalicom, a drugi sa H7.
        Kojeg da ostavim za kratko svjetlo, a kojem da vadim zaslon za pretvoriti ga u dugo svjetlo?
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #75 : 14. Travanj 2012, 03:29:43 »

nemoj sktor maknuti zastitu nego je skrati za nekih 8mm, mozda i manje, na ovom mom sto ima slike, se pomakne samo za 8mm 

a koja, h1 dugo, jer ona nema reflektor u sebi te jednako svetli u svim smjerovima te dalje svetli, a h7 za kratno,

ili uzmes oba xenona i onda ti je vise manje svejedno, al onaj projektor koji je zdepastiji ti je bolji ako se ne varam za kratko, a duguljastiji je bolji za dugo,
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #76 : 14. Travanj 2012, 07:20:55 »

nemoj sktor maknuti zastitu nego je skrati za nekih 8mm, mozda i manje, na ovom mom sto ima slike, se pomakne samo za 8mm 

a koja, h1 dugo, jer ona nema reflektor u sebi te jednako svetli u svim smjerovima te dalje svetli, a h7 za kratno,

ili uzmes oba xenona i onda ti je vise manje svejedno, al onaj projektor koji je zdepastiji ti je bolji ako se ne varam za kratko, a duguljastiji je bolji za dugo,

...pojasni koji xenoni idu u prihvat sijalice fara predviđenog za H1, a da izvor svjetla ostane u istoj točki paraboličnog reflektora (nepromjenjena usmjerenost snopa u odnosu na H1 snop). Isto i za H7...
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #77 : 14. Travanj 2012, 13:41:15 »

...pojasni koji xenoni idu u prihvat sijalice fara predviđenog za H1, a da izvor svjetla ostane u istoj točki paraboličnog reflektora (nepromjenjena usmjerenost snopa u odnosu na H1 snop). Isto i za H7...

h1 i h7 xenon zarulja, al h7, ne h7r (r - reflector)
http://www.ebay.com/itm/New-2Pcs-H1-Car-HeadLight-Lamp-Bulbs-Xenon-HID-/230739513593?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item7b6911e589
http://www.ebay.com/itm/New-pair-35W-SUPER-BRIGHT-Car-Xenon-HID-Bulbs-H7-4300K-/220917805624?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item336fba3238
ja ti preporucujem 4300K 35W, ja sam imao 6000K (al 55W) i prebjelo je tj zamara oci, a pretpostavljam da bi i kvalitetno osvetljavanje koje ne zamara. 4300K u projektoru je kao ono sto vidis u bmw s origigi xenonima. dok 4300 u obicnom reflektoru izgleda pomalo zuckasto.
i po meni stavi neki dobar relej za xenon ak vec nema jer on kad se pali povuce vise, i do 2, 2.5 puta vise
Evidentirano

malaga

« Odgovori #78 : 15. Travanj 2012, 13:23:34 »

e gerijatrijo .... a šta kažeš na ovo .... !??!

ima čak i angels-e u sebi ...  :palacgore:

http://www.ebay.com/itm/MOTORCYCLE-BI-XENON-HID-KIT-Angel-Eye-Projector-Lens-Universal-H1-H4-H7-/160748408783?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item256d5a0fcf#ht_3423wt_976

koliko bi ovakvo nesto zagrijavalo far u koji bi se ugradilo?
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #79 : 15. Travanj 2012, 13:43:56 »

sama xenon zarulja se grije upola manje od 55w halo. al je problem sto ispustaogromnu kolicinu svetlosti (zraci toplinu) te sama leca mora biti od stakla.

znaci ak ti je staklena leca a ne plasticna nemas nikakve bojazni.
ovo s lecom je da kad je plasticna prokuha iznutra doslovce a to nije bas onda korisno jer ne svetli nista
Evidentirano

tuta125

• *
  • Vozi: Beverly 250
« Odgovori #80 : 15. Travanj 2012, 15:37:07 »

sretno sa preradom, evo kako sam ja na beverlyju rijesio bi-xenon lecu (znaci obicna xenon zarulja sa pomicnom pregradicom u leci)

kao sto vidite na zadnje dvije slike, ima kratko i dugo u sebi i zbog ovog specificnog oblika dugog svjetla, u zavojima isto osvjetljava cestu savrseno, prati zavoj!
Evidentirano
Dvije glave su pametnije od jedne!

mbalunovic

• **
« Odgovori #81 : 15. Travanj 2012, 16:18:44 »

Ne bi ti smelo tolko jace biti osvetljeno ispred motora, jer to smanjuje mogucnost oku da vidi u daljinu, za po gradu vjerujem da je dobro di treba osvetlit cestu ispred sebe a ostalo je osvetljeno lapmapa, al ad si van po autocesti i tako to ti treba jednoliko osvetljenje sto dalje, a ne jako ispred vozila a okolo slabije.

ak pogledas moje slike videces da samo na zidu ima svetlu tocku, a to je da bi sto dalje osvetlio, a ta se tocka spusta na cestu na nekih 500m teko da je sve po malo osvetljeno a vidis mnogo vise jer ti se oci prilagode slabom svetlu.
kad imas jako svetlo ispred vozila, oko se ne prilagodi slabom osvetljenju nego i dalje ima "dnevni mod" te ono sto je u mraku ne vidi.
Evidentirano

tuta125

• *
« Odgovori #82 : 15. Travanj 2012, 17:15:10 »

Ne bi ti smelo tolko jace biti osvetljeno ispred motora, jer to smanjuje mogucnost oku da vidi u daljinu, za po gradu vjerujem da je dobro di treba osvetlit cestu ispred sebe a ostalo je osvetljeno lapmapa, al ad si van po autocesti i tako to ti treba jednoliko osvetljenje sto dalje, a ne jako ispred vozila a okolo slabije.

na slikama se tako dramaticno cini jer je slaba kamera, uzivo je puno bolje, osvjetljava cijelu cestu po sirini i duzini jednako  :palacgore:
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #83 : 15. Travanj 2012, 17:54:46 »

:palacgore: onda super
Evidentirano

Makki

• **
  • Vozi: Lancia Delta II 1.8VVT ,NRG 180,
« Odgovori #84 : 18. Travanj 2012, 02:02:08 »

Ajde sada jedno pitanje za stručnjake jer ide xenon na 50 cc 2T konstantno me klinci za to ispituju, a navodno je netko stavljao na runnera pa je imao problema sa reglerom???
Evidentirano
Speed is just a question of money.......How fast do you wanna go??
SERVISIRANJE SVIH VRSTA SCOOTERA I MOTOCIKALA

mbalunovic

• **
« Odgovori #85 : 18. Travanj 2012, 08:37:22 »

teoretski ide, al kad mu se skroz prekopa sruja. i to kad kazem skroz to i mislim. i to je jedan uradio mozda do sada.
potrebno je svu mogucu struju koju motor proizvodi prebacit na acu (znaci svetla i stalo sto inace radi na naizmenicnom naponu, e i to uzeti i ispraviti, naravno treba neki jaci regler), i onda s acua izvest isto kao i na velikim motorima, i pri paljenju xenona tih 5 sec otp drzati gas sto veci da ne izvuce acu jer tada vuce i 7A, za razliku od 3A nominalne radne sstruje, i da trebace ti acu od 8A min, i po malo ce se prazniti ak se voze po malo. i to samo jednu zarulju mozes stavit, o dvije nemoj ni sanjat.

inace evo kako radi projektor i zasto tako ostro reze svetlo tamno

e sad blazi prelaz se postize s mutnom lecom samo to rjetko ko ima jer ruzno izgleda, al nema te ostre linije nego je prelaz kao i kod obicnih halogenih reflektora

@ OldBoy ovako izrezi svoj
Evidentirano

Makki

• **
  • Vozi: Lancia Delta II 1.8VVT ,NRG 180,
« Odgovori #86 : 24. Travanj 2012, 18:11:35 »

Hvala na info imam jednu instalaciju viška za igranje pa ću probati  :mrgreen: i hvala na slici leće korisno za znati  :palacgore:
Evidentirano
Speed is just a question of money.......How fast do you wanna go??
SERVISIRANJE SVIH VRSTA SCOOTERA I MOTOCIKALA

strasilo

• šafran
« Odgovori #87 : 24. Travanj 2012, 20:14:03 »

ajmo se složiti s time da leća i reflektor nisu ista stvar ...  :?

daj neka mi sad netko objasni koja je fizička razlika između LEĆE za (single) xenon i bi-xenon ... ne zanima me razlika između reflektora, pregrada, limova, solenoida i ostalih sitnica, već zarlika u LEĆAMA ...  :misli:

ili ti ga... ako držim dvije leće (kao zasebna tijela) u rukama, kako ću znati koju staviti na (single) xenon, a koju na bi-xenon lampu ?!?
Evidentirano

Shepa

Re: Odg: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #88 : 24. Travanj 2012, 20:24:48 »

Ajde sada jedno pitanje za stručnjake jer ide xenon na 50 cc 2T konstantno me klinci za to ispituju, a navodno je netko stavljao na runnera pa je imao problema sa reglerom???
Znam jednog šta je uspješno montira na NRG-ja.
Nije problem s reglerom već s namotajima statora, jer je proizvodnja struje optimizirana za serijske potrošače.
Anyway, svaki dan sam s njim na kavi, pa ga mogu pitat detalje ako te zanima.
:palacgore:

Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #89 : 24. Travanj 2012, 21:05:38 »

ajmo se složiti s time da leća i reflektor nisu ista stvar ...  :?

daj neka mi sad netko objasni koja je fizička razlika između LEĆE za (single) xenon i bi-xenon ... ne zanima me razlika između reflektora, pregrada, limova, solenoida i ostalih sitnica, već zarlika u LEĆAMA ...  :misli:

ili ti ga... ako držim dvije leće (kao zasebna tijela) u rukama, kako ću znati koju staviti na (single) xenon, a koju na bi-xenon lampu ?!?

razlike u lecama postoje, al su male, razlika je kolko siri snop svjetlosti, ili ga samo usmerava u daljinu. al razlike su minorne, i neces moci videti nikako mnogo mnogo veca je razlika u reflektirajucem djelu rojektora, zdeastiji projektori su za kratko a duguljastiji za dugo.

znaci u koji god projektor da stavljas, bi-xenon zarulja ti nece nista znaciti, samo ce u jednom svetliti kako treba, a u drugom polozaju nikako.
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #90 : 24. Travanj 2012, 21:07:42 »

projektor ak je za bixenon mozes prepoznati po reflektirajucem kucistu jer nije elipsa nego je sastavljena od dve elipse, jedna je malo sira, druga je uza (ona doljnja je uza, gornja sira)
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #91 : 24. Travanj 2012, 21:11:57 »

tu se to vidi malo, al i ovo je dosta mala razlika,
 i to je najveca razlika izmedju tvornickih BI-Xenon tipa Hella i svih ostalih projektora. nadam se da me kuzis
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #92 : 24. Travanj 2012, 21:12:35 »

LEĆA ..... samo me zanima razlika u LEĆAMA.... :ohne:

jer za projektore nisam ništa pitao ... bi-xenon imam na motoru već dugu .... i nema toga tko će mi reći da ne svijetli bolje od obične H4 ... u oba položaja...  :jesus: :jesus:
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #93 : 24. Travanj 2012, 21:18:29 »

reci ti moze bilo ko, al da to vjerujes sumnjam. razlike ima izmedju raznoraznih modela (u odnosu na velicinu) al da gledas dva identicna, samo izvedba kratko, i bi-xenon, identicni su
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #94 : 24. Travanj 2012, 21:26:57 »

daj sad malo ohladi ...  :jesus: :jesus:

na originalni suzukijev far sam stavio bi-xenon sijalicu ... i razlika je nebo i zemlja... ;)

ali jel se to tebi sviđa ili ne, jel to tebi paše ili ne.... jel se to kosi s tvojom logikom .... važno mi je ko lanjski snijeg ...  :LOL: :jesus:
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #95 : 24. Travanj 2012, 21:31:06 »

takvima kao ti koji voze xenon bez projektora, samo ukljucim dugo svjetlo pa nek i oni malo uzivaju. isto kao i u nebo dignutim farovima s obicnim zaruljama
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #96 : 24. Travanj 2012, 21:32:36 »

imam i ja dugo ... čak kad upalim dugo imam i dva fara ...  :jesus: :LOL:

možaš probati sa dugima, ali mnogi su probali, pa su gasili ....  :LOL: :LOL:
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #97 : 24. Travanj 2012, 21:35:47 »

ja ne mogu da gledam ka projektoru kad je dugo,  al nije ni pitanje, ajde na motoru jos i prodje, al na autima tesko mozes motoru dolko zasvetlit kolko motr moze autu jer je sam far vislje, i otprilike svetli tocno u oci di mu je najjaca svjetlost
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #98 : 28. Travanj 2012, 14:42:30 »

2 mbalunović: ako je far TVORNIČKI predviđen za dugo i kratko svijetlo tako da se u njemu po izboru na prekidaču pali pripadajuća žarna nit (bliže paraboli reflektirajućeg ogledala za raspršeniji, kratki snop ili dalje od istog ogledala za usmjereniji, dugi snop), onda ugradnjom bixenona samo oponašamo odgovarajuću klasičnu halogenu sijalicu. Takav supstituirajući bixenon ima elektromagnetsko upravljanje i njime pomičemo za par milimetara središte izvora svjetlosti, a ono MORA padati u ISTU točku u faru u oba slučaja (dugo ili kratko svjetlo) kao i kod klasične sijalice. Drugačije ta supstitucija ne bi imala smisla.
      Takav slučaj imam na svom skuteru (Malaguti Madison '09), i istina je ono što straš veli da je razlika dan i noć u korist xenona.
      Leće su priča za sebe. Ja ću ih ugraditi: i za dugo i za kratko svjetlo, više-manje onako kako si mi preporučio, iako sam SIGURAN da na taj način realizirano dugo svjetlo NE UDOVOLJAVA odgovarajućim standardima.
      Ovako sam opširan samo zato jer vidim da imaš dobre volje pomoći  :palacgore:, ali i da ne misliš kako ne znam što radim nego naprosto poslušam  :wink:.
Evidentirano

CeLeRitAs

• **
  • Vozi: i zagađuje_=)
« Odgovori #99 : 30. Travanj 2012, 02:27:41 »

kakva je situacija sa stajalista zakona??? pikiram neke zamjenske oklope, pa bih metnuo gore lece ili nesto improvizirano a da nemam problema sa zakonom,...
ajte pomoc, jel ima rijesenja a da nije originalni far???
i jel se smije na motoru imat samo kratko svijetlo? onako jedno, a dugo da je zatvoreno???
vjerujem da pitam pizdarije  :jesus:
Evidentirano
Your achievements will never disappear and will always be in memory of over one million people in the world.There is nothing better than to be loved as you are, so now it's be strong and we each go your way and your message.

You will be always in my heart.

mbalunovic

• **
« Odgovori #100 : 02. Svibanj 2012, 12:06:38 »

@OldBoy,
to u teoriji recimo drzi vodu, al problem je sto sam izvor svetlosti nije u jednnoj liniji kao kod zarne niti (za sta je original reflektor dimenzioniran), gde se reflektor moze ljepo usmeriti, nego se radi o kuglici od recimo 3 - 4 mm sto je i vise nego dosta da izazove zaslepljnivanje ljudi koji dolaze u susret i nepravilno bacanje svetlosti. i ovo se ne desava samo kod H4 nego i kod svih koji nemaju projektor znaci od H1 H2 .... H12 itd tj sve koje su u reflektoru a ne u projektoru (kao neke H1 i H3, rjetko H2 al i tog sam video)
te zarulje o kojima ti pricas (na koje sam i ja mislio, i Stras ima) su H4-3 Xenon to je s tim solenoidom, a pored njih su i H4-1 (samo xenon zarulja u polozaju kratkog svetla)
H4-2 (xenon za kratko i halogena za dugo, izuzetno lose funkcionise)
H4-4 (dvije xenon zarulje koje svetle simultano, znaci potrebna i dva balasta po zarulji i samo svetlo jos jace i nepravilnije)

sto se tice pravilnog osvetljivanja za dugo svetlo, imas one slike od Hella projektora, tako i ti izrezi oblik za dugo, a kratko ti je vec u tom obliku.
to su projektori koje ugradjuje BMW, Audi i ostali Bavarci i Francuzi

nadam se da sam ti uspeo pomoci ;) a s rezultatom se neces biti razocaran.
Evidentirano

bob the biker

« Odgovori #101 : 02. Svibanj 2012, 12:13:55 »

ima li netko možda iskustva s bixenon lećama s ebaya ?
namjeravam ugraditi u far na SV-u jednu pa me zanima dal imate za preporučiti prodavaća ili neki konkretni link ?

npr ovo:
http://www.ebay.com/itm/MOTORCYCLE-BI-XENON-HID-KIT-AngelEye-Angel-Eye-Projector-Lens-Universal-H4-H1-H7-/160748394263?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item256d59d717&vxp=mtr

ovo dolazi bez balasta ,ali pošto već imam običan xenon na motoru ,nije mi potreban...
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #102 : 02. Svibanj 2012, 12:17:06 »

trebao bi da ti izdrzi samo ni slucajno nemoj stavljat 55W zarulju i ballast u njega, neki su se jedino zalili na magnet tj da im prestane prebacivati kratko dugo,

sto se pouzdanosti tice samog prodavaca imas ebay protection koje jako dobro radi.
Evidentirano

tuta125

• *
« Odgovori #103 : 02. Svibanj 2012, 12:27:54 »

ima li netko možda iskustva s bixenon lećama s ebaya ?
namjeravam ugraditi u far na SV-u jednu pa me zanima dal imate za preporučiti prodavaća ili neki konkretni link ?

ovo dolazi bez balasta ,ali pošto već imam običan xenon na motoru ,nije mi potreban...

http://www.theretrofitsource.com/
od tu sam ja narucio i samo pohvale imam, kvaliteta je (za ovu cijenu) vrhunska, prodavac je jako korektan i oko svega ce ti pomoc, mozes narucit samo ono sto tebi treba itd, ma sve 5.
Evidentirano

bob the biker

« Odgovori #104 : 02. Svibanj 2012, 12:58:03 »

ok, hvala na linku, no cijene su mi malo prevelike tamo ,jbiga nemogu dati preko 100$ za jednu leću...  :?

sad malo čitam na SVrider forumu ,gdje jedan lik prodaje te komplete ... sad sam našao da u sv okruglu lampu ide neki jako mali projektor pošto nemože veliki stati... no i tamo su skupi  :mrgreen:

na ebayu ima po 50$ raznih veličina ,od 2" ,2,5" , do 3". Sad samo još odabrati pravoga...  :mrgreen:
Evidentirano
 Str: 1 2 3 ... 5 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.458 sekundi uz 16 upita.