Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2] 3 4 5  Sve   Dolje

Autor Tema: Leća za ugraditi na preradu  (Posjeta: 2577 )

OldBoy

• Spol: Muški
  • Vozi: yamaha FZR1000
Odg: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #25 : 17. Rujan 2011, 09:16:56 »

pogledao sam onaj tvoj far.....taj aktuator ima samo funkciju regulacije nivoa svijetlosnog snopa..zavisno o broju osoba ili tereta u autu....funkcija klasicne regulacije visine fara koju imaju vecina autiju...koja se vrsi putem prekidaca u kabini...i ima 3 pozicije....kod ovog fara to se vrsi automatski...ima jos jedan aktuator koji je polugom povezan sa ovjesom auta...i zavisno o opterecenju....mijenja visinu fara.. :palacgore:

...ja sam kod otvaranja teme naveo da ne kužim čemu služi ona polugica kojom se pomiče zaslon na Ducatievom faru. Ovdje sam dobio objašnjenje da je ona za prebacivanje dugo/kratko svjetlo. Ti kažeš da je taj zaslon na lećama ustvari samo regulacija visine fara. Bit će da si u pravu, al daj mi onda reci čemu ona polugica služi na Ducatiu? Nikad nisam čuo da se na motorima isto tako to korigira u ovisnosti o opterećenju. Sorry što gnjavim, ali htio bi znati...
« Zadnja izmjena: 17. Rujan 2011, 09:28:02 OldBoy »
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

Iceberg

• Gost
« Odgovori #26 : 17. Rujan 2011, 12:26:04 »

Ja sam nedavno nešto razmišljao o preradi, zapravo ta opcija je još u planu kao moguća zanimacija tijekom zime  :cool:
Dvije bi-xenon leće  :palacgore:  e to je posao za rasvjetu na motociku jer dobiješ dva kratka i dva duga a oba xenon  :evil:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3984Q2em1438Q2el2649QQitemZ170628931275QQsspagenameZSTRKQ3aMEWAXQ3aIT#ht_4970wt_939
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #27 : 17. Rujan 2011, 14:04:04 »

...ja sam kod otvaranja teme naveo da ne kužim čemu služi ona polugica kojom se pomiče zaslon na Ducatievom faru. Ovdje sam dobio objašnjenje da je ona za prebacivanje dugo/kratko svjetlo. Ti kažeš da je taj zaslon na lećama ustvari samo regulacija visine fara. Bit će da si u pravu, al daj mi onda reci čemu ona polugica služi na Ducatiu? Nikad nisam čuo da se na motorima isto tako to korigira u ovisnosti o opterećenju. Sorry što gnjavim, ali htio bi znati...

neznam konkretno za drcatija, ali sam viđao afrermarket kitove za regulaciju visine svjetla na motoru ... no nikad me to nije nešto privlačilo .. :neznam:

kolio sam uspio skužiti, radilo se o nekakvim živinim prekidačoma ili nešto ..  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

strasilo

• šafran
« Odgovori #28 : 17. Rujan 2011, 14:14:40 »

Ja sam nedavno nešto razmišljao o preradi, zapravo ta opcija je još u planu kao moguća zanimacija tijekom zime  :cool:
Dvije bi-xenon leće  :palacgore:  e to je posao za rasvjetu na motociku jer dobiješ dva kratka i dva duga a oba xenon  :evil:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3984Q2em1438Q2el2649QQitemZ170628931275QQsspagenameZSTRKQ3aMEWAXQ3aIT#ht_4970wt_939

već se u nekoliko navrata susrećem tu na forumu sa izrazom "bi-xenon leće" i nikako da skužim šta bi to trebalo biti, pa evo, daj mi ti objasni, odnosno demantiraj moje viđenje toga...  :palacgore:

bi-xenon je samo izraz za sijalicu koja simulira dvije žarne niti (za sad SAMO simulacija H4 sijalice) na način da u sebi ima el. magnet koji ustvari fizički pomiče jednu žarnu nit u dva položaja i na taj način simulira postojanje dvije žarne niti na različitim dužinama... A leća kao leća je ista i nema bi-leće ili homo-leće ... leća je leća i usmjedava svjetlo kakvo joj staviš .. ;) a promjenom dužine žarne niti se mijenja dužina snopa svjetla...  :jesus:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

irsel

• **
  • Vozi: kako mu se da
« Odgovori #29 : 17. Rujan 2011, 14:55:54 »

..e to je bixenon žarulja...

..a bixenon leća,ima taj "graničnik" snopa,koji se kada upališ dugo svijetlo otvori,tj, makne...i na ovim lećama koje su stavili link,se čuje kako se prebaci "klak".. :P ..i kada to napraviš,leća nema nikakve pregrade,i obasjava sve,bez linije...i kada ugasiš dugo,tj,prekid struje,ona se zaklopi nazad,i vrati se "graničnik" snopa,i napravi liniju,tj,crtu kratkog svijetla..
Evidentirano
..i am never so alive like when i am so close to death..

Iceberg

• Gost
« Odgovori #30 : 17. Rujan 2011, 16:17:40 »

već se u nekoliko navrata susrećem tu na forumu sa izrazom "bi-xenon leće" i nikako da skužim šta bi to trebalo biti, pa evo, daj mi ti objasni, odnosno demantiraj moje viđenje toga...  :palacgore:

bi-xenon je samo izraz za sijalicu koja simulira dvije žarne niti (za sad SAMO simulacija H4 sijalice) na način da u sebi ima el. magnet koji ustvari fizički pomiče jednu žarnu nit u dva položaja i na taj način simulira postojanje dvije žarne niti na različitim dužinama... A leća kao leća je ista i nema bi-leće ili homo-leće ... leća je leća i usmjedava svjetlo kakvo joj staviš .. ;) a promjenom dužine žarne niti se mijenja dužina snopa svjetla...  :jesus:

OK možda je to malo pogrešna terminologija no možda i nije jer zapravo postoje dvije (zapravo čak tri) vrste leća računajući one za maglenke, znači ako je "homo" leća samo za kratko svjetlo njena geometrija mora odgovarati tome da na fiksni položaj izvora svjetlosti projicira karakteristično kratko svjetlo (oštar gornji rub i široka disperzija) dok kod "bi" leće njena geometrija odgovara tome da na isti takav fiksni položaj izvora svjetlosti (naravno neovisno jel to xenon ili obična žarna nit) projicira dugo svjetlo koje onda, ajmo vulgarno reći pomični lim tj. graničnik između izvora svjetlosti i leće "reže" na kratko.

Kad kažeš promjena "dužine žarne niti" vjerojatno misliš na promjenu fokusne duljine, to je točno da bi se i na lećama mijenjao oblik svjetlosnog snopa ali taj sistem sa pomicanjem izvora svjetlosti sam do sada vidio samo na onim "H4 bi-xenon" kitovima, jer što se tiče leća zasjenjenje sa "limenim graničnikom" je vjerojatno puno lakše i preciznije za izvesti nego to sa mijenjanjem fokusna duljine.

Znači rezime bi ipak bio da postoje leće i "bi-leće" s time da te "bi" uvijek dolaze u kompletu sa limenim graničnikom.
Evidentirano

lunjo

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: bolje da neznaš
« Odgovori #31 : 17. Rujan 2011, 21:12:26 »

Obzirom da tu ima onih koji se kuže, ja imam stari okrugli far a voljela bi imat malo više svjetla, se da po tom pitanju kaj napravit  :misli:
Evidentirano
ko , ja rejseRR , nikad  :mrgreen:

Vupy

• **
  • Vozi: Yamaha Fazer Fz6 S2 GT '08
« Odgovori #32 : 17. Rujan 2011, 22:00:07 »

cut...

Znači rezime bi ipak bio da postoje leće i "bi-leće" s time da te "bi" uvijek dolaze u kompletu sa limenim graničnikom.

bi-xenon projektori i obični xenon imaju limeni graničnik koji stvara svjetlo i tamu.
 kod bi-xenona je pola tog graničnika pomično da oslobodi više svjetla kod prebacivanja na dugo.

postoji dvije vrste leća(staklo na projektoru):
 mutne i prozirne

prozirne daju više svjetla,oštri rez između svjetla i tame, dok im se vozi u susret blicaju u boji
 mutne(fresnel) daju nešto manje svjetla, rez nije oštar (imaju lagani fade out)

o lećama ovisi širina snopa i intezitet svjetla koji izlazi iz projektora.

kineski H4 bi-xenon nema veze s ovim što sam napisao, jer je namjenjen za stare H4 farove bez projektora...
Evidentirano

Vupy

• **
  • Vozi: Yamaha Fazer Fz6 S2 GT '08
« Odgovori #33 : 17. Rujan 2011, 22:03:16 »

Obzirom da tu ima onih koji se kuže, ja imam stari okrugli far a voljela bi imat malo više svjetla, se da po tom pitanju kaj napravit  :misli:

ne ako hoćeš biti legalna i ne zasljepljivati druge u prometu...
Evidentirano

lunjo

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: bolje da neznaš
« Odgovori #34 : 17. Rujan 2011, 22:10:36 »

hmm, mislila sam si da bu tak nekaj , thanks  :palacgore:
Evidentirano
ko , ja rejseRR , nikad  :mrgreen:

Iceberg

• Gost
« Odgovori #35 : 17. Rujan 2011, 22:41:23 »

hmm, mislila sam si da bu tak nekaj , thanks  :palacgore:

Ili ugradi jednu bi-xenon iz onog linka što sam ja stavio, nećeš bit legalna ali nećeš ni zasljepljivat vozače koji ti dolaze u susret pa moooožda prođeš i tehnički bez problema.
BTW one leće možeš ugraditi u postojeći far ako imaš mjesta (to je i moj plan).
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #36 : 07. Studeni 2011, 21:25:48 »

evo jedna leća od Puntića...

prosto savšeno za neku preradu jer ..... ima čak i "maskicu" koja daje jeeebeni vizualni dojam bez gotovo ikakvih prepravki .. a skida se i stavlja u dva poteza...  :mrgreen: :mrgreen:

ima već gotovi nosač ... koji se sa "dva poteza kista" prilagodi potrebi prerade ...

A i svijetli sasvim OK ... Probao sam i vani, ali nisam slikao ..  :?

Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #37 : 08. Studeni 2011, 08:46:18 »

...to bi bilo kratko svjetlo. A kako riješiti dugo? Koliko se sijećam, ova druga rupa to nije...
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #38 : 08. Studeni 2011, 09:04:07 »

riješiti sa još jednom lećom ...  :mrgreen:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #39 : 08. Studeni 2011, 09:55:56 »

riješiti sa još jednom lećom ...  :mrgreen:

...sa kojeg auta?
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #40 : 08. Studeni 2011, 11:11:04 »

...sa kojeg auta?

vidjet ćemo šta će biti u ponudi ... ili sa još jednom od Puntića, ali ćemo po uzoru na neki drugi far malo "deformirati" limić  :palacgore:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #41 : 18. Studeni 2011, 07:56:34 »

vidjet ćemo šta će biti u ponudi ... ili sa još jednom od Puntića, ali ćemo po uzoru na neki drugi far malo "deformirati" limić  :palacgore:

...daj završi to istraživanje pa da počnem raditi  :mrgreen:...
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #42 : 18. Studeni 2011, 09:59:31 »

...daj završi to istraživanje pa da počnem raditi  :mrgreen:...
a ti mene čekaš ..  :LOL: :LOL:

niek mi to neki priopritet jer sam to mislio na Vanjin littleB  ... ali ajde, samo zbog tebe ću vidjeti ovih dana šta se može...  :palacgore:
Evidentirano

frky

• **
  • Vozi: seberušu
« Odgovori #43 : 24. Studeni 2011, 09:17:19 »

Ako se mislite voziti po noći to je nikakvo rješenje, ako je za laganini napravit đir po gradu to je ok. Ja imam dvije leće H1 od Audia A6 i u njih sam stavio ksenon 6000K, ali zbog oštre linije leće, čim uđeš u zavoj nastane mrak.

OldBoy

« Odgovori #44 : 24. Studeni 2011, 14:37:11 »

Ako se mislite voziti po noći to je nikakvo rješenje, ako je za laganini napravit đir po gradu to je ok. Ja imam dvije leće H1 od Audia A6 i u njih sam stavio ksenon 6000K, ali zbog oštre linije leće, čim uđeš u zavoj nastane mrak.

...a jel bi situacija bila bolja da si ostavio H1? Ksenoni ne ne zanimaju...
Evidentirano

Branko-ST

• Vozi: Honda NX650 Dominator
« Odgovori #45 : 24. Studeni 2011, 15:06:14 »

te lece mogu ti otopit plastiku kad udre zraka sunca(prijatelju se dogodilo)

problem je rjesija sa alu folijom koju je zalipija ispod lece

Evidentirano
▒▓█▀H▄A▀J▄D▀U▄▀K▄▀▄S▀▄P▀▄L▀▄I▀▄T▀█▓▒

frky

• **
  • Vozi: seberušu
« Odgovori #46 : 24. Studeni 2011, 20:09:21 »

...a jel bi situacija bila bolja da si ostavio H1? Ksenoni ne ne zanimaju...
vjerovatno bi bila malo bolja jer se svjetlost od obične žarulje manje lomi, nisam probao ja sam odmah kod ugradnje stavio ksenone.

strasilo

• šafran
« Odgovori #47 : 21. Veljača 2012, 19:20:44 »

gerijatrijo, evo slika i mjera i dimenzija i svašta nešto ...  :mrgreen:

evo je i u prostim faktorima ...  :mrgreen:

i evo kako svijetli sa i bez onog lima ...

i bez

Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #48 : 21. Veljača 2012, 23:05:30 »

...veliš, leća od punta. OK. I trebam dva komada. Isto OK. Da li jedna može biti kratko, a druga dugo svjetlo (ne samo da su električki tako spojene, nego da bacaju svjetlosni snop na odgovarajući način)?
Evidentirano

Shepa

• Vozi: GS500 K1
Re: Odg: Leća za ugraditi na preradu
« Odgovori #49 : 21. Veljača 2012, 23:14:14 »

...veliš, leća od punta. OK. I trebam dva komada. Isto OK. Da li jedna može biti kratko, a druga dugo svjetlo (ne samo da su električki tako spojene, nego da bacaju svjetlosni snop na odgovarajući način)?
Može, kratko sa onim limenim sjenilom, dugo bez.
H7 žarulje npr.

Isto tako, možeš u obje leće (bez limenih sjenila) ubacit po jednu H4 žarulju i na taj način imat 2xdugo, 2xkratko.
Preporuka H4 bi-xenon.

Sent from my toilet seat using HTC FartPhone
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".
 Str: 1 [2] 3 4 5  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.156 sekundi uz 16 upita.