Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: Shiver 750 treba apaurine, praxitene ili dobar savjet/majstora...Pozdrav svima!  (Posjeta: 1557 )

Muri

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: HondaCBR1000RR

Pozdrav svima!
E, 'vako.... Da ne otvaram novi topic...
Problemi na najjače...
Naime, Moj Šljiver je prošli tjedan, dva dana prije polaska na Grobnik, mirno čekao mene u garaži dok završim s poslom...
Iskreno, nikad mi nije navika ostavljat ga ugašenog u leru, ali bio sam u nekoj gužvi, strci i tako ga ostavio... Isto tako, ugasio sam ga preko ključa, tako da je famozni crveni prekidač ostao na "on"...
Uglavnom, dam kontakt, pumpa odradi svoje dok ja stavljam kacigu, sjednem na njega, dignem nogicu i taman da ću navuć drugu rukavicu i upalit ga- "pročita" mi misli i upali se sam od sebe...???
'ajde, radio sam 12-13 sati, nisam se nešto ni naspavao, rek'o, vjerojatno sam stisnuo prekidač, samo se ne sjećam (u tom trenutku sam se osjećao k'o Edo Maajka u Prikazama, dok se tješio da je sve ok...).
Uglavnom, došao doma, dočekao i tu subotu i VIA Grobnik...
Vozim se s frendom, on na R6-ici, zbilja lijepo vrijeme, brdo motorista i baš pravi gušt vožnje, kad ono...
Izlazim iz jednog zavoja (da odmah napomenem da sam bio u Touring modu vožnje), malo da pipnem gas da me "izvuče", kad ono kao da me netko sa avionom povukao, šljiver sav nervozan me počeo bacat po cesti...
Koji kkk...???
Tek, pogledom na simpatični monitor, momak je u Sport modu...???
Pa kako? Ma 'ajde, 'ko ga je... Sad ću tek ovom na Yamahi sjest na vrat...
I super, vozim se ja za njim, opet zavoj, opet pustim malo gas, krenem ga ravnat i da ću opet po gasu... Ništa, nekakav kilavi zvuk i osjećaj kao da me kornjača malo pogurala nakon što sam odvrnio ručicu gasa...???
Koji je sad pak k...?
Opet pogled na simpatični monitor- naravno; Rain mode...
E sad mi više nije baš zanimljivo...
Stanemo sa strane, ja ugasim Šivera, siđem i sad kao "gledam" oko motora, koji mu je vrag...
Naravno, blejim k'o tele u šarena vrata, opet se popnemo, prebacim na Touring i gas... Do Grobnika me više nije zahebavao...
Dolje sam se jako malo vozio, ali je u nedjelju ujutro sam "kresnuo", na čuđenje svih oko mene...
E sad, kad smo se vraćali natrag, išli smo po autoputu... Već nakon nekih 60-70 km, Šljiver se u vožnji sam ugasio... Baš kao i vama, malo pustio gas kad sam naišao na kolonu i... Gecrk... I bez jebe, držim kvačilo, kresnem ga i vozi dalje Miško...
Samo što, ovo mjenjanje modova više nije tako zanimljivo, obzirom da je postalo tako učestalo da iritira. Plus tome, sve češće se gasi, a gotovo da nema situacije da se neće sam upalit...
ZA ONE KOJIMA SE DOSADNI TEKST IZNAD NE ČITA:
 - Dakle, Šiver se sam upali kad su mu svi parametri zadovoljeni, u leru, nogica dignuta i kontakt dat, dakle, nema potrebe stisnut prekidač, on to čini umjesto Vas... :)
 - Sam od sebe mjenja modove vožnje (Rain, Touring, Sport), većinom se daju šaltat natrag, ali najčešće kad je u Rainu, treba ugasit motor i onda tek dozvoljava šaltanje... Sve češće i češće to radi...
 - I naravno, hirovitost pri paljenju se ponavlja i pri gašenju... Kod malo "veselije" vožnje, pustiš gas i momak odustane od brujanja... Najnormalnije ga kresnem i on dalje veselo zvoni... Nažalost, nema nekih pravila, sve se dešava tako... Nepravilno, nema neki uzorak ili nešto pa da mogu reć':"E, a kad ga prešaltam iz treće", ili "Kad je vani hladno ili je on hladan"... Baš ništa...

Dakle, molim pomoć, ovo zbilja nije ugodno, pogotovo što vjerujem da neće ostat na ovome...
Samo me nemojte slat u ovlašteni servis jer nemam baš nešto love... Dolazi zima, budem ga sam koliko mogu...?

Hvala unaprijed...
Evidentirano
Ne vozi brže no što tvoj anđeo čuvar može letjeti...

k5

• **
  • Vozi: osu

Di ga pališ, odnosno di si ga palio  :mrgreen: :misli:

Di mjenjaš mape :misli:

Šta misliš šta bi moglo biti u kvaru  :misli:
Evidentirano

Kneeslider

• **
  • Vozi: Shiver 750

Ciknuo prekidac paljenja(onaj di minjas mape).Probaj ga rastavit,ocistit...i to je to(Ako ti motor nije pod garancijom) :palacgore:
Evidentirano
Snifam Super98

tiki

• **
  • Vozi: KTM Adventure 640

Meni se ADV nekoliko puta (u par dana) upalio na ključ, prestalo je kad sam tipku za uključivanje elektropokretača počastio obilnom količinom WD-40, tako da mislim da te muči neki kontakt.
Evidentirano

Muri

• *

Dodatak kvaru...

Naime, od majstora Cesara sam naučio da konektore i tome slične napravice uvijek i redovito treba zaštititi nečime, imam i onaj specijalni sprej za takve stvari...
Da mi vidiš releje, konektore i ostalu elektroniku, znali bi o čemu pričam...
I da nisam sad na poslu, poslikao bi sjedalo, odnosno ona sva čuda ispod... :)
Ali jesam... I to s autom...
I to zato što, nakon što mi se mili Šljiver sam upalio, krenuo na posao, napravio 500 metara, momak se ugasio, crvena lampica s onim uskličnikom kojeg više mrzim vidjet nego obustavu na tekućem se upalila i divna poruka... "SERVICE"... i da tu nebi bio kraj, poruka je dobila prefix "URGENT"...
Beži nazad doma, sjedaj u auto i plači...
Ovaj vikend, kako sam bio na Grobniku, bio tamo jedan slovenac, ne znam mu ime... Uglavnom, u Novom Mestu ima ovlašteni servis...
I, reče on meni da bi on to pogledao...
Raskopao on to, pošpricao WD-om i veli, to je to, k'o novi je...
Očito nije...
Ma sve mi se nekako čini da ne može to baš samo tako ić', WD je zakon, ali ovo mi se čini malo prekomplicirano i za svemogući WD!
Evidentirano

DaRRth Vader

• Vozi: YAMAHA STRIKES BACK

Pozdrav svima!
E, 'vako.... Da ne otvaram novi topic...
Problemi na najjače...
Naime, Moj Šljiver je prošli tjedan, dva dana prije polaska na Grobnik, mirno čekao mene u garaži dok završim s poslom...
Iskreno, nikad mi nije navika ostavljat ga ugašenog u leru, ali bio sam u nekoj gužvi, strci i tako ga ostavio... Isto tako, ugasio sam ga preko ključa, tako da je famozni crveni prekidač ostao na "on"...
Uglavnom, dam kontakt, pumpa odradi svoje dok ja stavljam kacigu, sjednem na njega, dignem nogicu i taman da ću navuć drugu rukavicu i upalit ga- "pročita" mi misli i upali se sam od sebe...???
'ajde, radio sam 12-13 sati, nisam se nešto ni naspavao, rek'o, vjerojatno sam stisnuo prekidač, samo se ne sjećam (u tom trenutku sam se osjećao k'o Edo Maajka u Prikazama, dok se tješio da je sve ok...).
Uglavnom, došao doma, dočekao i tu subotu i VIA Grobnik...
Vozim se s frendom, on na R6-ici, zbilja lijepo vrijeme, brdo motorista i baš pravi gušt vožnje, kad ono...
Izlazim iz jednog zavoja (da odmah napomenem da sam bio u Touring modu vožnje), malo da pipnem gas da me "izvuče", kad ono kao da me netko sa avionom povukao, šljiver sav nervozan me počeo bacat po cesti...
Koji kkk...???
Tek, pogledom na simpatični monitor, momak je u Sport modu...???
Pa kako? Ma 'ajde, 'ko ga je... Sad ću tek ovom na Yamahi sjest na vrat...
I super, vozim se ja za njim, opet zavoj, opet pustim malo gas, krenem ga ravnat i da ću opet po gasu... Ništa, nekakav kilavi zvuk i osjećaj kao da me kornjača malo pogurala nakon što sam odvrnio ručicu gasa...???
Koji je sad pak k...?
Opet pogled na simpatični monitor- naravno; Rain mode...
E sad mi više nije baš zanimljivo...
Stanemo sa strane, ja ugasim Šivera, siđem i sad kao "gledam" oko motora, koji mu je vrag...
Naravno, blejim k'o tele u šarena vrata, opet se popnemo, prebacim na Touring i gas... Do Grobnika me više nije zahebavao...
Dolje sam se jako malo vozio, ali je u nedjelju ujutro sam "kresnuo", na čuđenje svih oko mene...
E sad, kad smo se vraćali natrag, išli smo po autoputu... Već nakon nekih 60-70 km, Šljiver se u vožnji sam ugasio... Baš kao i vama, malo pustio gas kad sam naišao na kolonu i... Gecrk... I bez jebe, držim kvačilo, kresnem ga i vozi dalje Miško...
Samo što, ovo mjenjanje modova više nije tako zanimljivo, obzirom da je postalo tako učestalo da iritira. Plus tome, sve češće se gasi, a gotovo da nema situacije da se neće sam upalit...
ZA ONE KOJIMA SE DOSADNI TEKST IZNAD NE ČITA:
 - Dakle, Šiver se sam upali kad su mu svi parametri zadovoljeni, u leru, nogica dignuta i kontakt dat, dakle, nema potrebe stisnut prekidač, on to čini umjesto Vas... :)
 - Sam od sebe mjenja modove vožnje (Rain, Touring, Sport), većinom se daju šaltat natrag, ali najčešće kad je u Rainu, treba ugasit motor i onda tek dozvoljava šaltanje... Sve češće i češće to radi...
 - I naravno, hirovitost pri paljenju se ponavlja i pri gašenju... Kod malo "veselije" vožnje, pustiš gas i momak odustane od brujanja... Najnormalnije ga kresnem i on dalje veselo zvoni... Nažalost, nema nekih pravila, sve se dešava tako... Nepravilno, nema neki uzorak ili nešto pa da mogu reć':"E, a kad ga prešaltam iz treće", ili "Kad je vani hladno ili je on hladan"... Baš ništa...

Dakle, molim pomoć, ovo zbilja nije ugodno, pogotovo što vjerujem da neće ostat na ovome...
Samo me nemojte slat u ovlašteni servis jer nemam baš nešto love... Dolazi zima, budem ga sam koliko mogu...?

Hvala unaprijed...

imam rješenje tvog problema u normalnim cjenovnim razredima, a za problem je kriv vlasnik motora koji ga nije održavao u spomenutom ovlaštenom servisu koji je imao naputak kako eliminirati navedeni problem koji inače ubija anlaser... SAM SI NE MOŽEŠ POMOĆI KOLIKO GOD TO ŽELIO JER ČIŠĆENJEM ILI POPRAVKOM PREKIDAČA PALJENJA SAMO OTKLANJAŠ POSLJEDICU ALI NE I UZROK...potrebna je druga mapa i odstraniti neke releje iz elektronike  ;)

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,205314.0.html
Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

Muri

• *

Ahhhmmmm....
Mislim da sam već spomenuo obustavu na tekućem, čisto informacije radi, koliko bi me ta sitna opracija koštala?
Red veličine, ne treba mi predračun... :D
Btw, tebe mi je Cesar preporučio, kad je tako, bit će da si zbilja "momčina" od povjerenja... :D
Evidentirano

DaRRth Vader

Ahhhmmmm....
Mislim da sam već spomenuo obustavu na tekućem, čisto informacije radi, koliko bi me ta sitna opracija koštala?
Red veličine, ne treba mi predračun... :D
Btw, tebe mi je Cesar preporučio, kad je tako, bit će da si zbilja "momčina" od povjerenja... :D
za preinstalirat windowse, i odstraniti viškove, cca 200 kn
ako si još nešto usputno izništio ide u plus...u minus nikako ne može :mrgreen:
Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

Muri

• *

Ma 'ajde, taman će mi toliko i ostat... :)
Ono su tvoji aktualni kontakti? Ahmmmm...
Obzirom na ovu današnju "avanturicu" s njim, oliti, poruku URGENT SERVICE, mogu se s njim dovest do tebe ili da ga ipak na prikolicu?
Evidentirano

DaRRth Vader

Ma 'ajde, taman će mi toliko i ostat... :)
Ono su tvoji aktualni kontakti? Ahmmmm...
Obzirom na ovu današnju "avanturicu" s njim, oliti, poruku URGENT SERVICE, mogu se s njim dovest do tebe ili da ga ipak na prikolicu?
prikolica, ako već i nije kasno... :?
Evidentirano

Muri

• *

A zašto ti mene plašiš?
Taman sam pomislio da si dobar striček koji će pucnut prstima i svi moji problemi će bit riješeni...?
Evidentirano

tiki

• **
  • Vozi: KTM Adventure 640

A zašto ti mene plašiš?
Taman sam pomislio da si dobar striček koji će pucnut prstima i svi moji problemi će bit riješeni...?

Bojim se da Darth zna kakvi su drajveri za talijansku tastaturu instalirani u tvojoj verziji Windowsa ...
(Vidiš da mene ne straši iako sam WDom popravio i kad mi nije radilo stop svjetlo ... (DOS mopedi imaju čak i rupicu za "podmazivanje" na ručkama.)
Evidentirano

Muri

• *

...
Zašto to ne može bit' k'o kod mog frenda:"Kad meni nešto ne radi na kompjutoru, ili kad uđem negdje iz čega ne znam izać, ja ga samo ugasim i opet upalim..."
Provjeren recept, works every time...
Evidentirano

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Moderator
  • Vozi: honda cbx 550 F1

imam rješenje tvog problema u normalnim cjenovnim razredima, a za problem je kriv vlasnik motora koji ga nije održavao u spomenutom ovlaštenom servisu koji je imao naputak kako eliminirati navedeni problem koji inače ubija anlaser... SAM SI NE MOŽEŠ POMOĆI KOLIKO GOD TO ŽELIO JER ČIŠĆENJEM ILI POPRAVKOM PREKIDAČA PALJENJA SAMO OTKLANJAŠ POSLJEDICU ALI NE I UZROK...potrebna je druga mapa i odstraniti neke releje iz elektronike ;)

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,205314.0.html

baš skoro ista stvar kao kod frenda na Šiverici(samo se nije sama palila) sve je rješio tim famoznim sprejom ali ipak iako je odstranio neke releje još nije načisto s njim - uzrok, a najbolje kod dobrog majstora sa kunićima nego u servis jer ćeš tek onda ostati bez kuna a možda ti se usred noći sam upali ;)

Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

russ

• *
  • Vozi: aprilia shiver 750 sl

I rista si rješio problem sa Shiverom i ako jesi o čemu se na kraju radilo ????
Evidentirano
Glasam za ... a možda i ne...

DaRRth Vader

I rista si rješio problem sa Shiverom i ako jesi o čemu se na kraju radilo ????
u mene nije bio  :tusam:
Evidentirano

russ

• *

u mene nije bio  :tusam:

Gle Boris to mu je i problem...
Evidentirano

DaRRth Vader

Gle Boris to mu je i problem...
a šta da mu ja radim, volju imam, alat imam , znam i kako, sad bi mogao i reativno brzo jer sezona je na izmaku, ali džabe ne mogu, imam i ja gladnu djecu, čak niti nemam motor trenutno, preskup mi je to luksuz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

tutankamon

a šta da mu ja radim, volju imam, alat imam , znam i kako, sad bi mogao i reativno brzo jer sezona je na izmaku, ali džabe ne mogu, imam i ja gladnu djecu, čak niti nemam motor trenutno, preskup mi je to luksuz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

vidiš da mu je netko preporučio da ide kod dobrog meštra, a ne u servis :misli: :mrgreen:

kad bude napokon došao, platit će malo više od 200 kn, i djeca će dobiti veliku dorinu sa lješnjacima :mrgreen:
Evidentirano
Nalazite se na moderatorskoj listi praćenja. :LOL:

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi

pitanje je dana kad će djeca početi tebe hraniti .....  :jesus: :LOL:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

russ

• *

pitanje je dana kad će djeca početi tebe hraniti .....  :jesus: :LOL:
Mislim da ne bude još dugo morao čekati...
Evidentirano

Muri

• *

Pozdrav svima!
Evo, žao mi je što sam malo eskivirao sa foruma, posla za poludit'...
Odmah da se "pohvalim" ili whatever, prodao sam Shivera, čak i za pristojniju cijenu no što sam ga kupio.
Uglavnom, da se obazrem na onaj kvar, možda nekome pomogne, a možda nekoga nasmije.
Dakle, postoji onaj famozni relej koji se mora izvaditi pri prvom ili prvih par servisa, e, uglavnom, dečko od kojeg sam ja uzeo motor je izvadio taj relej i stavio ga ispod sjedala. Dok sam jednom prilikom, netom prije polaska na Grobnik čistio Šljivera, vidio sam taj relej baš kraj Jacka u koji taj relej paše i misliim si:"Pa majku ti, kako si ti ispao van...". Ne budi lijen, gurnem ja njega natrag i... Eto belaj... Naime, navodno je taj relej sve zajebavao, i paljenje, i gašenje i mjenjao modove...
Čim smo ga izvadili opet, Šljiver k'o nov, ali znači ništa pod milim Bogom mu se nije dešavalo, napravio sam još cca 1000 km i zbilja je sve radilo po PSu...
Na taj kvar/problem sam upozorio novog vlasnika, a obzirom da je sad na nekih 22000, proporučio sam mu Borisa da kod njega ode na servis. Vjerujem da sam čovjeku prodao dobar motor, obzirom da sam na njemu sve uredno izmjenio od redovnog servisa, kao što sam otklonio i one glupave sitnice...
Uglavnom, nek mu je sa srećom, ako Bog da, Honda VFR800 stiže na proljeće, pa neću morat' čupat releje...
Evidentirano

Sinna

• Vozi: Zica 1982. i maximuss brutalliss TUONO 1000R

Pozdrav svima!
Evo, žao mi je što sam malo eskivirao sa foruma, posla za poludit'...
Odmah da se "pohvalim" ili whatever, prodao sam Shivera, čak i za pristojniju cijenu no što sam ga kupio.
Uglavnom, da se obazrem na onaj kvar, možda nekome pomogne, a možda nekoga nasmije.
Dakle, postoji onaj famozni relej koji se mora izvaditi pri prvom ili prvih par servisa, e, uglavnom, dečko od kojeg sam ja uzeo motor je izvadio taj relej i stavio ga ispod sjedala. Dok sam jednom prilikom, netom prije polaska na Grobnik čistio Šljivera, vidio sam taj relej baš kraj Jacka u koji taj relej paše i misliim si:"Pa majku ti, kako si ti ispao van...". Ne budi lijen, gurnem ja njega natrag i... Eto belaj... Naime, navodno je taj relej sve zajebavao, i paljenje, i gašenje i mjenjao modove...
Čim smo ga izvadili opet, Šljiver k'o nov, ali znači ništa pod milim Bogom mu se nije dešavalo, napravio sam još cca 1000 km i zbilja je sve radilo po PSu...
Na taj kvar/problem sam upozorio novog vlasnika, a obzirom da je sad na nekih 22000, proporučio sam mu Borisa da kod njega ode na servis. Vjerujem da sam čovjeku prodao dobar motor, obzirom da sam na njemu sve uredno izmjenio od redovnog servisa, kao što sam otklonio i one glupave sitnice...
Uglavnom, nek mu je sa srećom, ako Bog da, Honda VFR800 stiže na proljeće, pa neću morat' čupat releje...
Ti si kralj! :LOL: :LOL: :LOL: :D :afro:
Evidentirano

lili

• Uragan iz Louisiane
  • Spol: Ženski
  • Vozi: monster 750

:LOL:
evala
i nek si ga prodao  :LOL: :mrgreen:
Evidentirano
"Everybody can feel the pain, but not everyone can be the legend"- Jorge Lorenzo

dROGAR

• **
  • Vozi: kLAUDIU dRHTAVICU, fINALLY !!!

ahaahahahaa, predobro  :mrgreen:
Evidentirano
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.177 sekundi uz 16 upita.