Pozdrav svima!
E, 'vako.... Da ne otvaram novi topic...
Problemi na najjače...
Naime, Moj Šljiver je prošli tjedan, dva dana prije polaska na Grobnik, mirno čekao mene u garaži dok završim s poslom...
Iskreno, nikad mi nije navika ostavljat ga ugašenog u leru, ali bio sam u nekoj gužvi, strci i tako ga ostavio... Isto tako, ugasio sam ga preko ključa, tako da je famozni crveni prekidač ostao na "on"...
Uglavnom, dam kontakt, pumpa odradi svoje dok ja stavljam kacigu, sjednem na njega, dignem nogicu i taman da ću navuć drugu rukavicu i upalit ga- "pročita" mi misli i upali se sam od sebe...???
'ajde, radio sam 12-13 sati, nisam se nešto ni naspavao, rek'o, vjerojatno sam stisnuo prekidač, samo se ne sjećam (u tom trenutku sam se osjećao k'o Edo Maajka u Prikazama, dok se tješio da je sve ok...).
Uglavnom, došao doma, dočekao i tu subotu i VIA Grobnik...
Vozim se s frendom, on na R6-ici, zbilja lijepo vrijeme, brdo motorista i baš pravi gušt vožnje, kad ono...
Izlazim iz jednog zavoja (da odmah napomenem da sam bio u Touring modu vožnje), malo da pipnem gas da me "izvuče", kad ono kao da me netko sa avionom povukao, šljiver sav nervozan me počeo bacat po cesti...
Koji kkk...???
Tek, pogledom na simpatični monitor, momak je u Sport modu...???
Pa kako? Ma 'ajde, 'ko ga je... Sad ću tek ovom na Yamahi sjest na vrat...
I super, vozim se ja za njim, opet zavoj, opet pustim malo gas, krenem ga ravnat i da ću opet po gasu... Ništa, nekakav kilavi zvuk i osjećaj kao da me kornjača malo pogurala nakon što sam odvrnio ručicu gasa...???
Koji je sad pak k...?
Opet pogled na simpatični monitor- naravno; Rain mode...
E sad mi više nije baš zanimljivo...
Stanemo sa strane, ja ugasim Šivera, siđem i sad kao "gledam" oko motora, koji mu je vrag...
Naravno, blejim k'o tele u šarena vrata, opet se popnemo, prebacim na Touring i gas... Do Grobnika me više nije zahebavao...
Dolje sam se jako malo vozio, ali je u nedjelju ujutro sam "kresnuo", na čuđenje svih oko mene...
E sad, kad smo se vraćali natrag, išli smo po autoputu... Već nakon nekih 60-70 km, Šljiver se u vožnji sam ugasio... Baš kao i vama, malo pustio gas kad sam naišao na kolonu i... Gecrk... I bez jebe, držim kvačilo, kresnem ga i vozi dalje Miško...
Samo što, ovo mjenjanje modova više nije tako zanimljivo, obzirom da je postalo tako učestalo da iritira. Plus tome, sve češće se gasi, a gotovo da nema situacije da se neće sam upalit...
ZA ONE KOJIMA SE DOSADNI TEKST IZNAD NE ČITA:
- Dakle, Šiver se sam upali kad su mu svi parametri zadovoljeni, u leru, nogica dignuta i kontakt dat, dakle, nema potrebe stisnut prekidač, on to čini umjesto Vas...

- Sam od sebe mjenja modove vožnje (Rain, Touring, Sport), većinom se daju šaltat natrag, ali najčešće kad je u Rainu, treba ugasit motor i onda tek dozvoljava šaltanje... Sve češće i češće to radi...
- I naravno, hirovitost pri paljenju se ponavlja i pri gašenju... Kod malo "veselije" vožnje, pustiš gas i momak odustane od brujanja... Najnormalnije ga kresnem i on dalje veselo zvoni... Nažalost, nema nekih pravila, sve se dešava tako... Nepravilno, nema neki uzorak ili nešto pa da mogu reć':"E, a kad ga prešaltam iz treće", ili "Kad je vani hladno ili je on hladan"... Baš ništa...
Dakle, molim pomoć, ovo zbilja nije ugodno, pogotovo što vjerujem da neće ostat na ovome...
Samo me nemojte slat u ovlašteni servis jer nemam baš nešto love... Dolazi zima, budem ga sam koliko mogu...?
Hvala unaprijed...