Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Pomoć oko kupnje A2 kat  (Posjeta: 1977 )

AMO

• *
  • Spol: Muški
Pomoć oko kupnje A2 kat
« : 20. Rujan 2011, 10:52:58 »

Pozdrav,trebao bih vašu pomoć.Položio sam A2 kat.i sad bi si uzeo neki motor.Svako me drukćije savjetuje pa se zato vama javljam da vidim šta vi kažete.Prvi problem je taj da sam samo vozio skuter od 50 ccm relativno kratko.Jedan kolega mi je preporučio xt660x meni je fantastican ali opet neznam dali bi to bilo primjereno za mene pošto sam početnik.
Od svih mi je najljepši kawasaki ninja 250 za koji mi opet mnogi govore da je preslab i sad sam totalno zbunjen ovo je prejako ovo preslabo sta sada raditi :misli: .A opet neki mi savjetuju xt125.

Dali me možete savjetovat ,predložit nešto.Što se financija tice rang mi je do neke 3500-4000e

Zahvaljujem!
Evidentirano

kroko

• **
  • Vozi: paKLEnog
Odg: Pomoć oko kupnje A2 kat
« Odgovori #1 : 20. Rujan 2011, 11:03:51 »

:palacgore:   XT660 ne smiješ voziti s A2..........ove slabije smiješ od 250..........ali vidim da si osuđen na KLEpetalo hehehe, odličan motor za početnike kao i za povratnike 500ccm-a i ovi noviji su ti 33kW......tak da , probaj.........  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
be free man, be dreamer

biker4life

• Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #2 : 20. Rujan 2011, 11:05:21 »

:palacgore:   XT660 ne smiješ voziti s A2..........ove slabije smiješ od 250..........ali vidim da si osuđen na KLEpetalo hehehe, odličan motor za početnike kao i za povratnike 500ccm-a i ovi noviji su ti 33kW......tak da , probaj.........  :palacgore: :palacgore:

Zašto? Tj. odakle ti to?

Naravno da se može, A2 kategorija NIJE ograničena kubikažom, a po pitanju snage i omjera snaga/težina XT660 X/R/Z ulazi u A2-kategoriju. :wink:

Brne

• **
  • Vozi: motor s jednim cilindrom
« Odgovori #3 : 20. Rujan 2011, 11:07:21 »

ja sam položio prošle godine u 11 mjesecu A2..i tad sam vozio KLE-a (45 KS) ...u 3 mjesecu.sam kupio novu XT 660 X...
..ii prezadovoljan sam....

motor je okretan, zanimljiv za vozit, lijepo izgleda, moderno opremljen....sve u svemu  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
moja preporuka je da nekupiš Ninju, jer će ti postat slaba s vremenom...a i dalje su skupe čak i polovne...

sa xt nećeš pogriješit... ;)
potrošnja od cca.5 litara, ti nije puno....

evo ti link, pa prati sve o xt-u...na forumu..a možeš i tamo postavit pitanje, sve što te zanima...pozz

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,106214.0.html

Evidentirano
VoziĆu i ja R-a !

Brne

• **
« Odgovori #4 : 20. Rujan 2011, 11:08:30 »

Zašto? Tj. odakle ti to?

Naravno da se može, A2 kategorija NIJE ograničena kubikažom, a po pitanju snage i omjera snaga/težina XT660 X/R/Z ulazi u A2-kategoriju. :wink:

tako je....
Evidentirano
VoziĆu i ja R-a !

kroko

• **
  • Vozi: paKLEnog
« Odgovori #5 : 20. Rujan 2011, 11:11:31 »

Zašto? Tj. odakle ti to?

:mrgreen:   pa piše u zakonu ovo:
Članak 217.
 A1, spadaju motocikli radnog obujma motora do 125 cm3 i snage motora
 do 11 kW,
 - A2, spadaju motocikli čija snaga ne prelazi 35 kW i čiji omjer snaga/masa
 ne prelazi 0,2 kW/kg, a ne potječu od vozila čija je snaga dvostruko veća i više,

dok za Yamahu kaže da ima    Max. snaga       35.3 kW (48 KS) @ 6.000 okr/min  eh sad ako se netko zainati može biti problema........čak neki i za KLEa kazu da treba A kategorija ali on se još provlači, zato kažem ovi novi koji su i službeno slabiji..........ne znam ako griješim moja isprika...... :palacgore:
Evidentirano
be free man, be dreamer

biker4life

« Odgovori #6 : 20. Rujan 2011, 11:23:11 »

Članak 217.
 do 11 kW,
 ne prelazi 0,2 kW/kg, a ne potječu od vozila čija je snaga dvostruko veća i više,

dok za Yamahu kaže da ima    Max. snaga       35.3 kW (48 KS) @ 6.000 okr/min  eh sad ako se netko zainati može biti problema........čak neki i za KLEa kazu da treba A kategorija ali on se još provlači, zato kažem ovi novi koji su i službeno slabiji..........ne znam ako griješim moja isprika...... :palacgore:

U Prometnoj dozvoli piše 35 KW... ne i decimale... a omjer snaga/masa NE prelazi 0,2kW/kg. Mislim, meni svejedno jer imam položenu punu A-kat., ali pisem cisto informacije radi jer se o tome otvaraju teme bar 1x tjedno...

Zašto bi za KLE trebala puna A-kat.? :misli:

maRRio 8

« Odgovori #7 : 20. Rujan 2011, 11:24:43 »

Članak 217.
 do 11 kW,

dok za Yamahu kaže da ima    Max. snaga       35.3 kW (48 KS) @ 6.000 okr/min  eh sad ako se netko zainati može biti problema........čak neki i za KLEa kazu da treba A kategorija ali on se još provlači, zato kažem ovi novi koji su i službeno slabiji..........ne znam ako griješim moja isprika...... :palacgore:
Do 35.5 kW se uvijek gleda kao 35. Preko 35.5 bi bilo nedozvoljeno. Pričalo se već o tome.
XT normalno ulazi u A2. :palacgore:
Evidentirano

dudo_vd

• **
  • Vozi: Pegaso 650 Strada // NRG // APN :D
« Odgovori #8 : 20. Rujan 2011, 11:25:06 »

Pozdrav,trebao bih vašu pomoć.Položio sam A2 kat.i sad bi si uzeo neki motor.Svako me drukćije savjetuje pa se zato vama javljam da vidim šta vi kažete.Prvi problem je taj da sam samo vozio skuter od 50 ccm relativno kratko.Jedan kolega mi je preporučio xt660x meni je fantastican ali opet neznam dali bi to bilo primjereno za mene pošto sam početnik.
Od svih mi je najljepši kawasaki ninja 250 za koji mi opet mnogi govore da je preslab i sad sam totalno zbunjen ovo je prejako ovo preslabo sta sada raditi :misli: .A opet neki mi savjetuju xt125.

Dali me možete savjetovat ,predložit nešto.Što se financija tice rang mi je do neke 3500-4000e

Zahvaljujem!

Mislin da ti mogu dati pristojan odgovor, subjektivan jer san i sam položija prije pola godine a2 (s svojih navršenih 20 god), a1 sam polozija s 16, a B s 18... dakle od svoje 16 vozim skuter s dozvolom, redovito do 18 godine, s 18 sam kupio yamahu dt 50, i uz to vozio piaggio NRG....
Neko vrime san vozia i Beverly-a 200, i Apriliu Sportcity (isto 200 mislim) dakle iskustva mi nije falilo.. i vozija san yamahu xt 125x...

i sad kad san položija za a2, sagleda sam manje više sve mogučnosti kupnje, i sve opcije, i na kraju sam doša do zaključka, ne isplati se kupovati ništa od 125 do 500 kubika , jer če ti to sve brzo dosaditi, krpati češ se, imati češ motor al u biti ne motor, sve je to dobro, ali slabo, brzo ce ti dosaditi i osjeti češ potrebu za večim, a imati češ iskustvo...

Doša san među tri modela
Kawasaki kle 500
Yamaha xt 660x
Aprilia Pegaso 650 Strada

Kawasaki je odmah otpa, jer sam imao novaca za Yamahu ili Apriliu, a i izgled mu je :palacdolje:  od prije 30 godina
 i onda sam se dva mjeseca dvoumia, stalno sam minja izbore-

1. Yamaha xt 660 x

je yamaha a ne talijan, pristupačniji djelovi, bolja cijena, kvalitetno izrađen motor, bez greske,

2. Aprilia Pegaso Strada 650

je talijan, znači kao lošiji djelovi, teže za nabaviti, isti motor ka u yamahe, bez greske (problem gašenja se riješi dizanjem okretaja, a brava se zalemi)

i   na kraju je pobijedija Pegaso zbog : Imam curu, a sic za suvuzača  i vozača je puno udobniji nego kod yamahe, zaptita od vitra vjetrobransko staklo, drugačiji stil motora, drugačija vožnja (yamaha uska visoka- pegaso širi niži), i meni osobno Pegaso je puno lipši, i kao početnik (iako  sam već napravio 7000 km s njim mi se sviđa i prezadovojan sam.. inače visok sam 183cm a težak 70 kg,  jedini problem kojega sam imao je žica u bravi se odlemila- sad je produžena i dobro zalemljena... a što su mi ljudi govorili za dijelove- pa ne živimo više u 19. stoljeću, ima u svakom gradu dućan,
Troškovi- registracija neznam, servis (samo ulje 360 kn bez filtera), servis na 10 000 (ulje, filter, svječica) 700 kn mislim
Imam kufer i vjetrobransko staklo koje spasi, najbrže sam iša 170, šta je dovoljno za normalnu vožnju.
Toliko o Pegasu, ako šta zanima pitaj!

i još, da rečem za tvoju situaciju, ja koji sam s brojnih skutera i xt 125 i dt 50 doša na pegasa sam se iznenadija kolika snaga je to, tako da moraš biti jako oprezan u početku ako ga uzmeš, jer ovo nije skuter!bilo bi ti dobro da steknes malo iskustva na 125 ccm kad već nemaš nikakvog iskustva,
znači dva su ti izbora:
1. uzeti sad 125ccm za 2000 € vozati do 1.6 dogodine i steči iskustvo nekakvo, i onda je prodati za 1500€  i dodati još 3000 € i kupiti si pristojan motor
2. sad dati 4000 € kupiti si pristojan motor bez imalo iskustva i nositi glavu u torbi dok se ne naučiš ( ovo ne preporučam jer nisi ni skuter puno vozija)

Sta se tiče moje kupnje Pegasa, preko oglasnika

Vozio ga čovjek od 53. godine do posla i nazad (max 140km/h), nikad padan, garažiran, očuvan totalno, izgleda kao novi, servis uredno rađen, nikad nisu stavljani akrapoviči, prosa samo 5000 km, prednja guma nova, a zadnja dobra, registracija jos godinu dana, star dvi godine i 20 dana, u policiji sve čisto... i platija san ga 5000€ :palacgore:  tako da vidis da se može nači ˇnovi motorˇ za te pare. a novi iz dočana s prvom regom, staklom, koferom košta 57000 kn mislim...
Evidentirano
Come in Peace or stay home!

https://www.facebook.com/MKOkit

don_carlos_007

• **
  • Vozi: Honda Hornet
« Odgovori #9 : 20. Rujan 2011, 12:37:10 »

Ja vozim Hondu Hornet sa A2, policija me kroz prošlu i ovu godinu zaustavila 7 puta, nikad ništa. Vozim kroz cijelu Hrvatsku, tj. puno putujem.
Evidentirano
Ne brže od života!

dudo_vd

• **
« Odgovori #10 : 20. Rujan 2011, 12:44:27 »

Ja vozim Hondu Hornet sa A2, policija me kroz prošlu i ovu godinu zaustavila 7 puta, nikad ništa. Vozim kroz cijelu Hrvatsku, tj. puno putujem.

Ma Je??
zar to puštaju?  :misli:

nevirujen bas...

i kakav je osjecaj ka te zaustave?

Evidentirano

irsel

• **
  • Vozi: kako mu se da
« Odgovori #11 : 20. Rujan 2011, 13:15:04 »

..evo,u istoj situaciji sam...vozim Horneta od 70kw...zaustave,provjere...sve u redu,hvala,doviđenja...i još nemam retrovizore.. :evil: :grin:
..također ga vozim godinu dana sa a2,i ništa..bitno je da nemaš a1.. :azn:
Evidentirano
..i am never so alive like when i am so close to death..

dudo_vd

• **
« Odgovori #12 : 20. Rujan 2011, 13:34:24 »

..evo,u istoj situaciji sam...vozim Horneta od 70kw...zaustave,provjere...sve u redu,hvala,doviđenja...i još nemam retrovizore.. :evil: :grin:
..također ga vozim godinu dana sa a2,i ništa..bitno je da nemaš a1.. :azn:

e, da san ja to zna, u mojoj garazi bi sad bija isto hornet, a ne san uzea pegasa, ima san para ali ne i dozvolu za horneta, a sad ka san ga kupija, vozit cu ga dvije god, a onda stize A  :palacgore:  pa ce onda doma doci Varadero ili nesto jace  :palacgore:
Evidentirano

gvo

• **
  • Vozi: cb600f '07
« Odgovori #13 : 20. Rujan 2011, 13:40:28 »

Ma Je??
zar to puštaju?  :misli:

nevirujen bas...

i kakav je osjecaj ka te zaustave?

Ako si pristojan, ne glumiš lolu, imaš opremu  i ne voziš kao kreten, velike su šanse da te neće gnjaviti.
Evidentirano

lb

• Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #14 : 20. Rujan 2011, 13:49:01 »

i još, da rečem za tvoju situaciju, ja koji sam s brojnih skutera i xt 125 i dt 50 doša na pegasa sam se iznenadija kolika snaga je to, tako da moraš biti jako oprezan u početku ako ga uzmeš, jer ovo nije skuter!bilo bi ti dobro da steknes malo iskustva na 125 ccm kad već nemaš nikakvog iskustva,
znači dva su ti izbora:
1. uzeti sad 125ccm za 2000 € vozati do 1.6 dogodine i steči iskustvo nekakvo, i onda je prodati za 1500€  i dodati još 3000 € i kupiti si pristojan motor
2. sad dati 4000 € kupiti si pristojan motor bez imalo iskustva i nositi glavu u torbi dok se ne naučiš ( ovo ne preporučam jer nisi ni skuter puno vozija)

Eto, a ja bi svakom normalnom preporučio da se ne zajebava bezveze sa 125-icama.
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.

dudo_vd

• **
« Odgovori #15 : 20. Rujan 2011, 14:03:41 »

Eto, a ja bi svakom normalnom preporučio da se ne zajebava bezveze sa 125-icama.

Ja bih jer nije veliki ulog yamaha xt125 x npr, a doci ce mu fenomenalno da stekne bar malo iskustva,
nikad tako reci nije nista vozija...
Evidentirano

AMO

• *
« Odgovori #16 : 20. Rujan 2011, 14:20:19 »

Prvo hvala svima,neznam sta mi je pametno nisam lud i sigurno nebi divljo motor kupujem radi gušta i radi izbjegavanja gužve,al opet kad sjednes na tako nešto sigurno se nebi vuko.xt660 mi je definitivno prelijep motor ali opet moje neiskustvo tu dolazi u pitanje,a dali uzet xt125 pa ga kasnije prodat mozda cak i najbolja solucija malo se naučit šaltat brzine.al opet dal cu se morat petljat s prodajom tog malog xt hm..a ninja banana a?:)nitko od mojih nije za ninju a meni motor djeluje super.Mozda mi je najpametnije isprobat sve kombinacije pa vidit kak mi djeluje
Evidentirano

maRRio 8

« Odgovori #17 : 20. Rujan 2011, 14:31:04 »

XT ti je idealni početnički motor (ostaje stvar da je jedan cilindar malo nezgodniji, traži svladavanje u smislu trzanja, ali ništa strašno, ljudi uvijek imju potrebu komplicirati). :palacgore:
Još ti ide i u kategoriju, ako ti se baš sviđa nemoj puno razmišljati. :palacgore:
Evidentirano

irsel

• **
« Odgovori #18 : 20. Rujan 2011, 15:13:49 »

Ako si pristojan, ne glumiš lolu, imaš opremu  i ne voziš kao kreten, velike su šanse da te neće gnjaviti.

..točno to..samo stvar tvog odnosa prema policajcu.. :lipsrsealed: :smiley:
Evidentirano

Matek

• **
  • Vozi: ninja 636
« Odgovori #19 : 20. Rujan 2011, 16:00:17 »

nije poblem kaj voziš jači motor s a2 kategorijom kad te uhvati murja al ako nedaj bože sudjeluješ u saobračajki jebo si ježa u leđa... sve si ti kiv... i kazna nije zanemaiva 2000 kuna jer nemaš kategoriju...

XTX je najbolje od a2 kategoije i nečeš pogiješiti
Evidentirano

mg749ie

• Vozi: Bellagio, bombon od motora,
« Odgovori #20 : 20. Rujan 2011, 16:09:59 »

Moto Guzzi Breva/Nevada 750 34 kW, taman (48 KS) 8)
Evidentirano
Ljubav grije, al jakna je jakna

maRRio 8

« Odgovori #21 : 20. Rujan 2011, 17:00:51 »

al ako nedaj bože sudjeluješ u saobračajki jebo si ježa u leđa... sve si ti kiv... i kazna nije zanemaiva 2000 kuna jer nemaš kategoriju...
Krivo.
Ako nije kriv za prometnu onda nije kriv. Kaznu će dobiti za neimanje kategorije koliko si rekao, ali naravno da nije njegova krivica samo zato kaj nema valjanu kategoriju. Čak i da ju nema opće.
U tom slučaju je veći problem osiguranje, koje neće isplatiti štetu, pravdajući se da nisi upravljao dozvoljenim vozilom.
Evidentirano

dudo_vd

• **
« Odgovori #22 : 20. Rujan 2011, 17:18:45 »

ipak dolazim do zaključka da je najbolje voziti ono za što imaš položeno, pa se strpiti dvije godine i voziti dozvoljeno :palacgore:
Evidentirano

irsel

• **
« Odgovori #23 : 20. Rujan 2011, 20:27:18 »

Krivo.
Ako nije kriv za prometnu onda nije kriv. Kaznu će dobiti za neimanje kategorije koliko si rekao, ali naravno da nije njegova krivica samo zato kaj nema valjanu kategoriju. Čak i da ju nema opće.
U tom slučaju je veći problem osiguranje, koje neće isplatiti štetu, pravdajući se da nisi upravljao dozvoljenim vozilom.

..evo,pred 2 mjeseca se meni lik okrenuo preko pune usred zavoja...i ja sa 90 po prednjem u njega...satrao motor,sebe,njega...on kriv,ja već dobio odštetu za motor...sad riješavam terapije,za još love...motor sam napravio,opet se vozim...i čekam sud za kaznu za kategoriju...takoo da,relativno je ok.. :smiley:
Evidentirano

maRRio 8

« Odgovori #24 : 21. Rujan 2011, 00:13:31 »

..evo,pred 2 mjeseca se meni lik okrenuo preko pune usred zavoja...i ja sa 90 po prednjem u njega...satrao motor,sebe,njega...on kriv,ja već dobio odštetu za motor...sad riješavam terapije,za još love...motor sam napravio,opet se vozim...i čekam sud za kaznu za kategoriju...takoo da,relativno je ok.. :smiley:
Da, to je to, obzirom da nisi ti kriv. Da jesi bojim se da bi tvoje osiguranje sigurno odbilo platiti na temelju toga. Ovako si dobro prošao. :palacgore:
Evidentirano

biker4life

« Odgovori #25 : 21. Rujan 2011, 16:46:39 »

ipak dolazim do zaključka da je najbolje voziti ono za što imaš položeno, pa se strpiti dvije godine i voziti dozvoljeno :palacgore:

i ja tako mislim :palacgore:

Redhead7624

• *
  • Vozi: SkaKawac KLE 500
Re: Pomoć oko kupnje A2 kat
« Odgovori #26 : 21. Rujan 2011, 19:20:29 »

Ima samo jedan problem kod prijelaza sa A2 na A kategoriju; nema više automatskog dobijanja A kategorije nakon 2 godine nego ponovo u auto školu i ponovo polagati za punu A kategoriju!
To je izglasano istovremeno sa ukidanjem 0 promila za alkohol pa se narod nije bunio, izgleda da je većini bilo bitnije da se može popiti koja s nogu prije vožnje...
Zakon je na snazi od prošlog ljeta ako se ne varam?
Evidentirano
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)

biker0101

• *
« Odgovori #27 : 23. Rujan 2011, 01:17:28 »

s tim novim zakonom su napravili samo glupost,mogu jos nekako razumit ta ogranicenja kaj se tice snage motora s obzirom na godine al da svaki put ides sve ispocetka polagat
a1, a2, a, kategoriju zasebno to mi nije jasno tak i tak u autoskoli ne vozis prek 50km/h tak da ne znam kaj se tu posebno jos moze "naucit"...samo nam uzimaju novce.
ja sam do sad vozio samo neke skutere do 50 kuba pa mi nije trebala A kategorija al sad cu uzet nesto jace i s obzirom da cu sljedece godine sredinom ljeta napunit 24god
ne znam dal da polazem odma za A kategoriju i da se jedno vrijeme vozim bez kategorije ili ipak po zakonu A2 kolike su kazne ako se vozi skuter prek 50 kuba sa B kategorijom???
Evidentirano
PRODAJA MOTO OPREME JAKNE KACIGE RUKAVICE...I JOS DOSTA TOGA...UPITI NA PM...

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Moderator
  • Vozi: honda cbx 550 F1
« Odgovori #28 : 23. Rujan 2011, 02:06:33 »

..ipak je valjala ona stara gdje je pisalo samo A i mopedi,radni strojevi,tramvaji  :mrgreen:
a nekad davno i onaj komadić papira u kojem je pisalo ništa a znaćilo puno,sad samo klincima trebaš dignuti kredit
za vozačku sa 5-6 puta polaganja ili utvrđivanja gradiva sa jasnim ciljem nenamjenske krađe..
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

biker4life

« Odgovori #29 : 23. Rujan 2011, 09:13:34 »

s tim novim zakonom su napravili samo glupost,mogu jos nekako razumit ta ogranicenja kaj se tice snage motora s obzirom na godine al da svaki put ides sve ispocetka polagat
a1, a2, a, kategoriju zasebno to mi nije jasno tak i tak u autoskoli ne vozis prek 50km/h tak da ne znam kaj se tu posebno jos moze "naucit"...samo nam uzimaju novce.
ja sam do sad vozio samo neke skutere do 50 kuba pa mi nije trebala A kategorija al sad cu uzet nesto jace i s obzirom da cu sljedece godine sredinom ljeta napunit 24god
ne znam dal da polazem odma za A kategoriju i da se jedno vrijeme vozim bez kategorije ili ipak po zakonu A2 kolike su kazne ako se vozi skuter prek 50 kuba sa B kategorijom???

Ne "isplati" ti se voziti bez kategorije (na stranu što nije u redu). Kazna je veća od cijene polaganja, a tu je onda i zabrana polaganja naredne dvije godine.

A o tome da se nešto desi (prometna) neću ni pricati.

biker0101

• *
« Odgovori #30 : 23. Rujan 2011, 15:40:44 »

uf to sa zabranom je uzas,ipak ce morat bit sve po zakonu  :angel:  :mrgreen:
Evidentirano

draganb

• **
  • Vozi: Shiver
« Odgovori #31 : 26. Rujan 2011, 14:33:21 »

Zanimljivo mi je da nitko ne spominje Yamahu MT-03, budući da je upravo taj motor pobjednik usporednog testa s ostalim motorima koji se spominju u topicu, xt 660 i apriliom pegasso

http://www.motopuls.hr/images/stories/TESTOVI/T074/074UT_Minarelli660.pdf
Evidentirano

dudo_vd

• **
« Odgovori #32 : 26. Rujan 2011, 15:02:25 »

Zanimljivo mi je da nitko ne spominje Yamahu MT-03, budući da je upravo taj motor pobjednik usporednog testa s ostalim motorima koji se spominju u topicu, xt 660 i apriliom pegasso

mogu ti reci da mi je lipi, i da ka san bija u aprilije su mi ponudili pegasa, kawasaki kle-a, a yamaha xt-a, ovaj model nisan nividija, a da san ga vidija vjerojatno bi i pobijedija, bas mi se dopada , look mu je fenomenalan  :palacgore:
Evidentirano

biker4life

« Odgovori #33 : 26. Rujan 2011, 15:20:51 »

Šteta da na testu nije i vjerovatno najpopularnija verzija sa tim agregaom, XT-X.

Inače, u toj klasi jednocilindrasa od cca. 35 KW, evo jos par testova iz MP, mozda pomognu autoru teme:
> http://motopuls.hr/images/stories/TESTOVI/T081/081UT_Soft_supermoto-Fun_bike.pdf 2007. god.
> http://motopuls.hr/images/stories/TESTOVI/T064/064UT_6xSoft_Supermoto.pdf 2005. god.

:palacgore:

Sepp

• *
« Odgovori #34 : 30. Rujan 2011, 22:16:34 »

2. Aprilia Pegaso Strada 650

je talijan, znači kao lošiji djelovi, teže za nabaviti, isti motor ka u yamahe, bez greske (problem gašenja se riješi dizanjem okretaja, a brava se zalemi)

jbš motor za koji odmah znaš da moraš šarafiti po njemu  :LOL: :LOL:

Sta se tiče moje kupnje Pegasa, preko oglasnika

Vozio ga čovjek od 53. godine do posla i nazad (max 140km/h), nikad padan, garažiran, očuvan totalno, izgleda kao novi, servis uredno rađen, nikad nisu stavljani akrapoviči, prosa samo 5000 km, prednja guma nova, a zadnja dobra, registracija jos godinu dana, star dvi godine i 20 dana, u policiji sve čisto... i platija san ga 5000€ :palacgore:  tako da vidis da se može nači ˇnovi motorˇ za te pare. a novi iz dočana s prvom regom, staklom, koferom košta 57000 kn mislim...

nikad padan  :mrgreen:.......... koga god znam motor mu je ljuljno na zemlju, ili u vožnji ili s nogare, il ga je vjetar oborio....svi su poljubili zemlju
5000 km.........prednja guma nova, zadnja dobra ?????   :misli: 
Evidentirano

gino_du

• **
  • Vozi: Fz6 S2 i Z750 07.
« Odgovori #35 : 01. Listopad 2011, 00:00:55 »

Prvo hvala svima,neznam sta mi je pametno nisam lud i sigurno nebi divljo motor kupujem radi gušta i radi izbjegavanja gužve,al opet kad sjednes na tako nešto sigurno se nebi vuko.xt660 mi je definitivno prelijep motor ali opet moje neiskustvo tu dolazi u pitanje,a dali uzet xt125 pa ga kasnije prodat mozda cak i najbolja solucija malo se naučit šaltat brzine.al opet dal cu se morat petljat s prodajom tog malog xt hm..a ninja banana a?:)nitko od mojih nije za ninju a meni motor djeluje super.Mozda mi je najpametnije isprobat sve kombinacije pa vidit kak mi djeluje

xt125 nemoj uopce uzimat kao opciju
sa 660x sigurno neces pogrijesit... to jest nekako najrazumnije opcija kad si ogranicen A2, ali s druge strane neznam koliko ti se svidaju ili nesvidaju supermoto. Meni se cini Ninja kao najbolji odnos snage, uporabljivosti i prilagodenosti za vozaca pocetnika od sva ova 3... jedino mislim da je malo precijenjena (rabljene), ali to je zato sto ih nema puno
Evidentirano

dudo_vd

• **
« Odgovori #36 : 02. Listopad 2011, 02:31:25 »

jbš motor za koji odmah znaš da moraš šarafiti po njemu  :LOL: :LOL:

nikad padan  :mrgreen:.......... koga god znam motor mu je ljuljno na zemlju, ili u vožnji ili s nogare, il ga je vjetar oborio....svi su poljubili zemlju
5000 km.........prednja guma nova, zadnja dobra ?????   :misli:

viruj mi, motor je kao iz tvornice usa u moje ruke, nije ima milimetra ogrebotine, ali stvarno je dobro pretražen, lik je cili briža, kad san kupija motor dva dana kasnije me zva da me pita kako motor, kako mi ide.... i, gume- prednju je on kaže prominija zbog sigurnosti jer isli da je prednja vaznija, a zadnja uopce nije bila potrošena, lik se nikad nije ni blizu nagnio, kaze da ga je vozio samo po gradu ( zadru) do posla i nazad. prosa je 5400 km, i stvarno bez ogrebotine, plastike crne, i garažiran :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

Magnum1654

• *
  • Vozi: Kawasaki ER 5
« Odgovori #37 : 02. Listopad 2011, 12:42:27 »

na ljeto sam položio a2 i imam 2 pitanja...
Sad vozim Piaggio x9 250 od tate i sve super al ipak sam ga nagovorio da ga prodamo (jer se on ne vozi baš) i da kupimo motor..
Pa je izbor pao na xt660x ili mt 03... osobno mi se više sviđa mt 03 i zanima me jel bi možda ja izgledao preveliko za njega jer sam 191 cm visok (za xt-a znam da ne bi) i drugo pitanje, jel idu ti motori na zadnji lagano (nemam iskustvo vožnje na zadnjem a i ne zanima me to baš previše) pa ono ak bi slučajno odvrnuo u 1. il 2. brzini full gas pa da me ne bi bacio na leđa...  :misli: hvala
Evidentirano

Brne

• **
« Odgovori #38 : 02. Listopad 2011, 13:47:54 »

Sad vozim Piaggio x9 250 od tate i sve super al ipak sam ga nagovorio da ga prodamo (jer se on ne vozi baš) i da kupimo motor..
Pa je izbor pao na xt660x ili mt 03... osobno mi se više sviđa mt 03 i zanima me jel bi možda ja izgledao preveliko za njega jer sam 191 cm visok (za xt-a znam da ne bi) i drugo pitanje, jel idu ti motori na zadnji lagano (nemam iskustvo vožnje na zadnjem a i ne zanima me to baš previše) pa ono ak bi slučajno odvrnuo u 1. il 2. brzini full gas pa da me ne bi bacio na leđa...  :misli: hvala

kupi xt, nećeš pogrješit!  :mrgreen:  :palacgore:

i visok si..pasat će ti.......

jedino će ti možda trebati da se navikneš na 1-cilindrični motor....(isto ko i na MT-u)...

<3 xt  :mrgreen:
 :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
VoziĆu i ja R-a !

biker0101

• *
« Odgovori #39 : 02. Listopad 2011, 19:11:25 »

najbolje bi ti bilo da sjednes i na jedan i drugi motor i napravis koji krug tako ces najbolje znat.ako se vecinu vremena vozis po gradu mozda ce ti bit bolji xt za probijanje kroz guzvu a s druge strane ljudi se i sa R-ovima voze kroz grad tak da uzmi ono kaj ti se vise svida i polako  :palacgore:

Evidentirano

biker0101

• *
« Odgovori #40 : 02. Listopad 2011, 19:12:44 »

kupi xt, nećeš pogrješit!  :mrgreen:  :palacgore:

i visok si..pasat će ti.......

jedino će ti možda trebati da se navikneš na 1-cilindrični motor....(isto ko i na MT-u)...

<3 xt  :mrgreen:
 :palacgore: :palacgore:

i meni je XT drazi  :mrgreen:
Evidentirano

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
  • Vozi: BusaBuster
« Odgovori #41 : 02. Listopad 2011, 21:10:09 »

Moto Guzzi Breva/Nevada 750 34 kW, taman (48 KS) 8)
i na šta to izgleda  :misli:

biker0101

• *
« Odgovori #42 : 02. Listopad 2011, 21:25:42 »

Evidentirano

Brne

• **
« Odgovori #43 : 04. Listopad 2011, 15:34:34 »

i na šta to izgleda  :misli:

"motor" :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
VoziĆu i ja R-a !
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.297 sekundi uz 15 upita.