Pozdrav,trebao bih vašu pomoć.Položio sam A2 kat.i sad bi si uzeo neki motor.Svako me drukćije savjetuje pa se zato vama javljam da vidim šta vi kažete.Prvi problem je taj da sam samo vozio skuter od 50 ccm relativno kratko.Jedan kolega mi je preporučio xt660x meni je fantastican ali opet neznam dali bi to bilo primjereno za mene pošto sam početnik.
Od svih mi je najljepši kawasaki ninja 250 za koji mi opet mnogi govore da je preslab i sad sam totalno zbunjen ovo je prejako ovo preslabo sta sada raditi
.A opet neki mi savjetuju xt125.
Dali me možete savjetovat ,predložit nešto.Što se financija tice rang mi je do neke 3500-4000e
Zahvaljujem!
Mislin da ti mogu dati pristojan odgovor, subjektivan jer san i sam položija prije pola godine a2 (s svojih navršenih 20 god), a1 sam polozija s 16, a B s 18... dakle od svoje 16 vozim skuter s dozvolom, redovito do 18 godine, s 18 sam kupio yamahu dt 50, i uz to vozio piaggio NRG....
Neko vrime san vozia i Beverly-a 200, i Apriliu Sportcity (isto 200 mislim) dakle iskustva mi nije falilo.. i vozija san yamahu xt 125x...
i sad kad san položija za a2, sagleda sam manje više sve mogučnosti kupnje, i sve opcije, i na kraju sam doša do zaključka, ne isplati se kupovati ništa od 125 do 500 kubika , jer če ti to sve brzo dosaditi, krpati češ se, imati češ motor al u biti ne motor, sve je to dobro, ali slabo, brzo ce ti dosaditi i osjeti češ potrebu za večim, a imati češ iskustvo...
Doša san među tri modela
Kawasaki kle 500
Yamaha xt 660x
Aprilia Pegaso 650 Strada
Kawasaki je odmah otpa, jer sam imao novaca za Yamahu ili Apriliu, a i izgled mu je

od prije 30 godina
i onda sam se dva mjeseca dvoumia, stalno sam minja izbore-
1. Yamaha xt 660 x
je yamaha a ne talijan, pristupačniji djelovi, bolja cijena, kvalitetno izrađen motor, bez greske,
2. Aprilia Pegaso Strada 650
je talijan, znači kao lošiji djelovi, teže za nabaviti, isti motor ka u yamahe, bez greske (problem gašenja se riješi dizanjem okretaja, a brava se zalemi)
i na kraju je pobijedija Pegaso zbog : Imam curu, a sic za suvuzača i vozača je puno udobniji nego kod yamahe, zaptita od vitra vjetrobransko staklo, drugačiji stil motora, drugačija vožnja (yamaha uska visoka- pegaso širi niži), i meni osobno Pegaso je puno lipši, i kao početnik (iako sam već napravio 7000 km s njim mi se sviđa i prezadovojan sam.. inače visok sam 183cm a težak 70 kg, jedini problem kojega sam imao je žica u bravi se odlemila- sad je produžena i dobro zalemljena... a što su mi ljudi govorili za dijelove- pa ne živimo više u 19. stoljeću, ima u svakom gradu dućan,
Troškovi- registracija neznam, servis (samo ulje 360 kn bez filtera), servis na 10 000 (ulje, filter, svječica) 700 kn mislim
Imam kufer i vjetrobransko staklo koje spasi, najbrže sam iša 170, šta je dovoljno za normalnu vožnju.
Toliko o Pegasu, ako šta zanima pitaj!
i još, da rečem za tvoju situaciju, ja koji sam s brojnih skutera i xt 125 i dt 50 doša na pegasa sam se iznenadija kolika snaga je to, tako da moraš biti jako oprezan u početku ako ga uzmeš, jer ovo nije skuter!bilo bi ti dobro da steknes malo iskustva na 125 ccm kad već nemaš nikakvog iskustva,
znači dva su ti izbora:
1. uzeti sad 125ccm za 2000 € vozati do 1.6 dogodine i steči iskustvo nekakvo, i onda je prodati za 1500€ i dodati još 3000 € i kupiti si pristojan motor
2. sad dati 4000 € kupiti si pristojan motor bez imalo iskustva i nositi glavu u torbi dok se ne naučiš ( ovo ne preporučam jer nisi ni skuter puno vozija)
Sta se tiče moje kupnje Pegasa, preko oglasnika
Vozio ga čovjek od 53. godine do posla i nazad (max 140km/h), nikad padan, garažiran, očuvan totalno, izgleda kao novi, servis uredno rađen, nikad nisu stavljani akrapoviči, prosa samo 5000 km, prednja guma nova, a zadnja dobra, registracija jos godinu dana, star dvi godine i 20 dana, u policiji sve čisto...
i platija san ga 5000€ 
tako da vidis da se može nači ˇnovi motorˇ za te pare. a novi iz dočana s prvom regom, staklom, koferom košta 57000 kn mislim...