Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: Pomoć oko kupnje A2 kat  (Posjeta: 1977 )

biker4life

• Spol: Muški
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
Odg: Pomoć oko kupnje A2 kat
« Odgovori #25 : 21. Rujan 2011, 16:46:39 »

ipak dolazim do zaključka da je najbolje voziti ono za što imaš položeno, pa se strpiti dvije godine i voziti dozvoljeno :palacgore:

i ja tako mislim :palacgore:

Redhead7624

• *
  • Vozi: SkaKawac KLE 500
Re: Pomoć oko kupnje A2 kat
« Odgovori #26 : 21. Rujan 2011, 19:20:29 »

Ima samo jedan problem kod prijelaza sa A2 na A kategoriju; nema više automatskog dobijanja A kategorije nakon 2 godine nego ponovo u auto školu i ponovo polagati za punu A kategoriju!
To je izglasano istovremeno sa ukidanjem 0 promila za alkohol pa se narod nije bunio, izgleda da je većini bilo bitnije da se može popiti koja s nogu prije vožnje...
Zakon je na snazi od prošlog ljeta ako se ne varam?
Evidentirano
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)

biker0101

• *
« Odgovori #27 : 23. Rujan 2011, 01:17:28 »

s tim novim zakonom su napravili samo glupost,mogu jos nekako razumit ta ogranicenja kaj se tice snage motora s obzirom na godine al da svaki put ides sve ispocetka polagat
a1, a2, a, kategoriju zasebno to mi nije jasno tak i tak u autoskoli ne vozis prek 50km/h tak da ne znam kaj se tu posebno jos moze "naucit"...samo nam uzimaju novce.
ja sam do sad vozio samo neke skutere do 50 kuba pa mi nije trebala A kategorija al sad cu uzet nesto jace i s obzirom da cu sljedece godine sredinom ljeta napunit 24god
ne znam dal da polazem odma za A kategoriju i da se jedno vrijeme vozim bez kategorije ili ipak po zakonu A2 kolike su kazne ako se vozi skuter prek 50 kuba sa B kategorijom???
Evidentirano
PRODAJA MOTO OPREME JAKNE KACIGE RUKAVICE...I JOS DOSTA TOGA...UPITI NA PM...

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Moderator
  • Vozi: honda cbx 550 F1
« Odgovori #28 : 23. Rujan 2011, 02:06:33 »

..ipak je valjala ona stara gdje je pisalo samo A i mopedi,radni strojevi,tramvaji  :mrgreen:
a nekad davno i onaj komadić papira u kojem je pisalo ništa a znaćilo puno,sad samo klincima trebaš dignuti kredit
za vozačku sa 5-6 puta polaganja ili utvrđivanja gradiva sa jasnim ciljem nenamjenske krađe..
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

biker4life

« Odgovori #29 : 23. Rujan 2011, 09:13:34 »

s tim novim zakonom su napravili samo glupost,mogu jos nekako razumit ta ogranicenja kaj se tice snage motora s obzirom na godine al da svaki put ides sve ispocetka polagat
a1, a2, a, kategoriju zasebno to mi nije jasno tak i tak u autoskoli ne vozis prek 50km/h tak da ne znam kaj se tu posebno jos moze "naucit"...samo nam uzimaju novce.
ja sam do sad vozio samo neke skutere do 50 kuba pa mi nije trebala A kategorija al sad cu uzet nesto jace i s obzirom da cu sljedece godine sredinom ljeta napunit 24god
ne znam dal da polazem odma za A kategoriju i da se jedno vrijeme vozim bez kategorije ili ipak po zakonu A2 kolike su kazne ako se vozi skuter prek 50 kuba sa B kategorijom???

Ne "isplati" ti se voziti bez kategorije (na stranu što nije u redu). Kazna je veća od cijene polaganja, a tu je onda i zabrana polaganja naredne dvije godine.

A o tome da se nešto desi (prometna) neću ni pricati.

biker0101

• *
« Odgovori #30 : 23. Rujan 2011, 15:40:44 »

uf to sa zabranom je uzas,ipak ce morat bit sve po zakonu  :angel:  :mrgreen:
Evidentirano

draganb

• **
  • Vozi: Shiver
« Odgovori #31 : 26. Rujan 2011, 14:33:21 »

Zanimljivo mi je da nitko ne spominje Yamahu MT-03, budući da je upravo taj motor pobjednik usporednog testa s ostalim motorima koji se spominju u topicu, xt 660 i apriliom pegasso

http://www.motopuls.hr/images/stories/TESTOVI/T074/074UT_Minarelli660.pdf
Evidentirano

dudo_vd

• **
  • Vozi: Pegaso 650 Strada // NRG // APN :D
« Odgovori #32 : 26. Rujan 2011, 15:02:25 »

Zanimljivo mi je da nitko ne spominje Yamahu MT-03, budući da je upravo taj motor pobjednik usporednog testa s ostalim motorima koji se spominju u topicu, xt 660 i apriliom pegasso

mogu ti reci da mi je lipi, i da ka san bija u aprilije su mi ponudili pegasa, kawasaki kle-a, a yamaha xt-a, ovaj model nisan nividija, a da san ga vidija vjerojatno bi i pobijedija, bas mi se dopada , look mu je fenomenalan  :palacgore:
Evidentirano
Come in Peace or stay home!

https://www.facebook.com/MKOkit

biker4life

« Odgovori #33 : 26. Rujan 2011, 15:20:51 »

Šteta da na testu nije i vjerovatno najpopularnija verzija sa tim agregaom, XT-X.

Inače, u toj klasi jednocilindrasa od cca. 35 KW, evo jos par testova iz MP, mozda pomognu autoru teme:
> http://motopuls.hr/images/stories/TESTOVI/T081/081UT_Soft_supermoto-Fun_bike.pdf 2007. god.
> http://motopuls.hr/images/stories/TESTOVI/T064/064UT_6xSoft_Supermoto.pdf 2005. god.

:palacgore:

Sepp

• *
« Odgovori #34 : 30. Rujan 2011, 22:16:34 »

2. Aprilia Pegaso Strada 650

je talijan, znači kao lošiji djelovi, teže za nabaviti, isti motor ka u yamahe, bez greske (problem gašenja se riješi dizanjem okretaja, a brava se zalemi)

jbš motor za koji odmah znaš da moraš šarafiti po njemu  :LOL: :LOL:

Sta se tiče moje kupnje Pegasa, preko oglasnika

Vozio ga čovjek od 53. godine do posla i nazad (max 140km/h), nikad padan, garažiran, očuvan totalno, izgleda kao novi, servis uredno rađen, nikad nisu stavljani akrapoviči, prosa samo 5000 km, prednja guma nova, a zadnja dobra, registracija jos godinu dana, star dvi godine i 20 dana, u policiji sve čisto... i platija san ga 5000€ :palacgore:  tako da vidis da se može nači ˇnovi motorˇ za te pare. a novi iz dočana s prvom regom, staklom, koferom košta 57000 kn mislim...

nikad padan  :mrgreen:.......... koga god znam motor mu je ljuljno na zemlju, ili u vožnji ili s nogare, il ga je vjetar oborio....svi su poljubili zemlju
5000 km.........prednja guma nova, zadnja dobra ?????   :misli: 
Evidentirano

gino_du

• **
  • Vozi: Fz6 S2 i Z750 07.
« Odgovori #35 : 01. Listopad 2011, 00:00:55 »

Prvo hvala svima,neznam sta mi je pametno nisam lud i sigurno nebi divljo motor kupujem radi gušta i radi izbjegavanja gužve,al opet kad sjednes na tako nešto sigurno se nebi vuko.xt660 mi je definitivno prelijep motor ali opet moje neiskustvo tu dolazi u pitanje,a dali uzet xt125 pa ga kasnije prodat mozda cak i najbolja solucija malo se naučit šaltat brzine.al opet dal cu se morat petljat s prodajom tog malog xt hm..a ninja banana a?:)nitko od mojih nije za ninju a meni motor djeluje super.Mozda mi je najpametnije isprobat sve kombinacije pa vidit kak mi djeluje

xt125 nemoj uopce uzimat kao opciju
sa 660x sigurno neces pogrijesit... to jest nekako najrazumnije opcija kad si ogranicen A2, ali s druge strane neznam koliko ti se svidaju ili nesvidaju supermoto. Meni se cini Ninja kao najbolji odnos snage, uporabljivosti i prilagodenosti za vozaca pocetnika od sva ova 3... jedino mislim da je malo precijenjena (rabljene), ali to je zato sto ih nema puno
Evidentirano

dudo_vd

• **
  • Vozi: Pegaso 650 Strada // NRG // APN :D
« Odgovori #36 : 02. Listopad 2011, 02:31:25 »

jbš motor za koji odmah znaš da moraš šarafiti po njemu  :LOL: :LOL:

nikad padan  :mrgreen:.......... koga god znam motor mu je ljuljno na zemlju, ili u vožnji ili s nogare, il ga je vjetar oborio....svi su poljubili zemlju
5000 km.........prednja guma nova, zadnja dobra ?????   :misli:

viruj mi, motor je kao iz tvornice usa u moje ruke, nije ima milimetra ogrebotine, ali stvarno je dobro pretražen, lik je cili briža, kad san kupija motor dva dana kasnije me zva da me pita kako motor, kako mi ide.... i, gume- prednju je on kaže prominija zbog sigurnosti jer isli da je prednja vaznija, a zadnja uopce nije bila potrošena, lik se nikad nije ni blizu nagnio, kaze da ga je vozio samo po gradu ( zadru) do posla i nazad. prosa je 5400 km, i stvarno bez ogrebotine, plastike crne, i garažiran :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
Come in Peace or stay home!

https://www.facebook.com/MKOkit

Magnum1654

• *
  • Vozi: Kawasaki ER 5
« Odgovori #37 : 02. Listopad 2011, 12:42:27 »

na ljeto sam položio a2 i imam 2 pitanja...
Sad vozim Piaggio x9 250 od tate i sve super al ipak sam ga nagovorio da ga prodamo (jer se on ne vozi baš) i da kupimo motor..
Pa je izbor pao na xt660x ili mt 03... osobno mi se više sviđa mt 03 i zanima me jel bi možda ja izgledao preveliko za njega jer sam 191 cm visok (za xt-a znam da ne bi) i drugo pitanje, jel idu ti motori na zadnji lagano (nemam iskustvo vožnje na zadnjem a i ne zanima me to baš previše) pa ono ak bi slučajno odvrnuo u 1. il 2. brzini full gas pa da me ne bi bacio na leđa...  :misli: hvala
Evidentirano

Brne

• **
  • Vozi: motor s jednim cilindrom
« Odgovori #38 : 02. Listopad 2011, 13:47:54 »

Sad vozim Piaggio x9 250 od tate i sve super al ipak sam ga nagovorio da ga prodamo (jer se on ne vozi baš) i da kupimo motor..
Pa je izbor pao na xt660x ili mt 03... osobno mi se više sviđa mt 03 i zanima me jel bi možda ja izgledao preveliko za njega jer sam 191 cm visok (za xt-a znam da ne bi) i drugo pitanje, jel idu ti motori na zadnji lagano (nemam iskustvo vožnje na zadnjem a i ne zanima me to baš previše) pa ono ak bi slučajno odvrnuo u 1. il 2. brzini full gas pa da me ne bi bacio na leđa...  :misli: hvala

kupi xt, nećeš pogrješit!  :mrgreen:  :palacgore:

i visok si..pasat će ti.......

jedino će ti možda trebati da se navikneš na 1-cilindrični motor....(isto ko i na MT-u)...

<3 xt  :mrgreen:
 :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
VoziĆu i ja R-a !

biker0101

• *
« Odgovori #39 : 02. Listopad 2011, 19:11:25 »

najbolje bi ti bilo da sjednes i na jedan i drugi motor i napravis koji krug tako ces najbolje znat.ako se vecinu vremena vozis po gradu mozda ce ti bit bolji xt za probijanje kroz guzvu a s druge strane ljudi se i sa R-ovima voze kroz grad tak da uzmi ono kaj ti se vise svida i polako  :palacgore:

Evidentirano

biker0101

• *
« Odgovori #40 : 02. Listopad 2011, 19:12:44 »

kupi xt, nećeš pogrješit!  :mrgreen:  :palacgore:

i visok si..pasat će ti.......

jedino će ti možda trebati da se navikneš na 1-cilindrični motor....(isto ko i na MT-u)...

<3 xt  :mrgreen:
 :palacgore: :palacgore:

i meni je XT drazi  :mrgreen:
Evidentirano

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
  • Vozi: BusaBuster
« Odgovori #41 : 02. Listopad 2011, 21:10:09 »

Moto Guzzi Breva/Nevada 750 34 kW, taman (48 KS) 8)
i na šta to izgleda  :misli:

biker0101

• *
« Odgovori #42 : 02. Listopad 2011, 21:25:42 »

Evidentirano

Brne

• **
  • Vozi: motor s jednim cilindrom
« Odgovori #43 : 04. Listopad 2011, 15:34:34 »

i na šta to izgleda  :misli:

"motor" :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
VoziĆu i ja R-a !
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.153 sekundi uz 15 upita.