Nisam mogao , a da se ne oglasim po ovoj temi . Čitam pisane izjeve pojedinaca i odgovorno tvrdim da se neki stvarno prave grbavi .Svi ili gotovo svi znate da je u lijepoj našoj Brod kao jedini grad bio tema u svim medijima unazad dvije godine iz znanih nam tazloga . Od tada više ništa neće biti kao prije , a sigurnost na susretima je dobila jednu drugu dimenziju .
Nadalje možemo se mi ljutiti koliko hočemo što policijski službenici svojim prisustvom na susretima nekima narušavaju njihov psihološki mir, ali taj mir mogu narušiti i neke druge skupine kao npr vatrogasci, djelatnici hitne , zaštitari , te sve skupine za koje smatramo da im nije mjestu upravo tu i na tom susretu . Zašto pojedincima smeta policija na susretu ? Da li vas osim što vam idu na živce nešto nazao čine ? Jesu li vam isti ti policijski službenici ugrozili slobode . Dakako da nisu , jednostavno pojedincima smetaju iz jednog jedinog razloga što je uvrežena percepcija da ih ne trebamo u svojoj blizini .
Osobno se ja osječam vrlo spokojno kada su kraj mene i u mojoj blizini osobe koje će mi u svakom pogledu pružiti sigurnost i zaštitu ako zatreba . Znam da su bajkeri sami sebi dostatni , a i vole da okolina ima kako kažu respekt i strah kada vide svu silu tih tetoviranih mišića i kojekakove aždaje na leđima istih .
I da se direktno referiram na temu i pokušam dati odgovor . Da , nekima je to egzotika kada policija pokuša naplati svoju uslugu , a ne smeta što zaštitari istu tu uslugu uvijek i u pravilu naplate . Kada to policija čini onda je to pravo čudo i "nedopustivo ".
Znamo da su rijetki susreti na kojima policija naplačuje svoje usluge , ali ih ima . Neki tvrde da im policija odrađuje sve besplatno (za koje pivo i porciju čevapa ) ,jer su kako tvrde jako dobri sa njima . Neki takođe tvrde da odrađuju u sklopu svojih redovnih aktivnosti , a neki nemaju izbora pa im i na ovakav način policija daje uslugu sigurnosti u svakom pogledu . Siguran sam da za ovo zadnje postoje debeli razlozi poglavito kad se radi o Brodu.
Poruka prijatelju , platiš račun i uživaš u organiziranom skupu , a kasnije te zasigurno ne boli glava i mirne duše čekaš dogodine .