Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Točka odvajanja/primanja kvačila - podešavanje  (Posjeta: 1256 )

makazica

• Spol: Muški
  • Vozi: LC 4 Adventure
Točka odvajanja/primanja kvačila - podešavanje
« : 23. Rujan 2011, 20:03:45 »

Imam mali problem. Nisam siguran da točno razumijem i da točno radim prema uputama iza manuala.

Naime, na kanti sam zamijenio lamele kvačila, čelične ploče nisam mijenjao jer su ok. Lamele sam namočio u ulje preko noći.
Također, stavio sam i nove federe. Sad.....sve šljaka super, osjeti se velika razlika kako motor prenosi snagu u odnosu na stare potrošene lamele.

Problem je da mi kvačilo prima/odvaja kad je ručica na 0,5 cm ili čak i manje od ručke, dakle, kad je gotovo potpuno stisnuta.....

Inače volim da mi kvačilo odvaja/prima negdje na sredini puta ručice tak da mi ovo nije fora.....

U manualu kaže da se točka odvajanja/primanja kvačila može podešavati tako da se na potisnoj osovini izvadi rascjepka i da se šarafcigerom potisna osovina ušarafi/odšarafi iz ležišta u ležaju.

Moje pitanje je: kako bi dobio da mi kvačilo odvaja na sredini puta ručice, da li trebam ušarafiti ili odšarafiti potisnu polugu?

Fala lepa.

U att je slika što manual kaže.....

M.

makazica

Odg: Točka odvajanja/primanja kvačila - podešavanje
« Odgovori #1 : 23. Rujan 2011, 22:00:10 »

Trideset hitova i nitko??

Jel ovo moto forum ili forum o kačkanju?

M.

ŽE

• Vozi: polako i sigurno
« Odgovori #2 : 23. Rujan 2011, 22:03:31 »

Jel ovo moto forum ili forum o kačkanju?

M.
A šta da ti kažem  :misli: kod mene je sajla pa nemam takvih problema  :mrgreen:
Evidentirano
Pali na soft tač

makazica

« Odgovori #3 : 23. Rujan 2011, 22:10:32 »

A šta da ti kažem  :misli: kod mene je sajla pa nemam takvih problema  :mrgreen:

E....sajla služi da povuče ručicu koja onda aktivira potisnu osovinu, koja onda odvoji lamele (razmakne).

Imao ti sajlu ili ne imao, sistem je isti....

M.

ŽE

« Odgovori #4 : 23. Rujan 2011, 22:18:02 »

E....sajla služi da povuče ručicu koja onda aktivira potisnu osovinu, koja onda odvoji lamele (razmakne).

Imao ti sajlu ili ne imao, sistem je isti....

M.
Je,ali mogu si lakše poštelati tako da popustim sajlu da ima "lufta"
Evidentirano
Pali na soft tač

DaRRth Vader

• Vozi: YAMAHA STRIKES BACK
« Odgovori #5 : 23. Rujan 2011, 22:27:03 »

M.
tko bi ti i odgovorio kad si postavio nesuvislo pitanje...mijenjao potrošene lamele a međuploče još dobre  :misli:  moram priznati da to još nisam vidio... :mrgreen:

ajd dobro ovi čajnizeri kod njih je sve moguće... npr. danas imao trkaći varijator u ruci od nekog baotiana 125 i znam zašto je trkaći...ima kilu i pol, kad se zalaufa nema toga da stane... :cool:
Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

makazica

« Odgovori #6 : 23. Rujan 2011, 22:27:29 »

Je,ali mogu si lakše poštelati tako da popustim sajlu da ima "lufta"

Da, ali to je samo jedan od načina podešavanja točke odpuštanja/primanja kvačila. Postoji i ovaj o kojem ja govorim.
I ja imam mogućnost produživanja/skraćivanja poluge koja se veže na ručicu koja potiskuje potisnu osovinu, a imam i gore na klipiću šaraf s kojim se ručica udaljava/približava ručci .

Konkretno ovo o čemu govorim je nešto drugo.

Vidi prilog koji sam stavio u prvom postu, uostalom....

M.

makazica

« Odgovori #7 : 23. Rujan 2011, 22:29:56 »

tko bi ti i odgovorio kad si postavio nesuvislo pitanje...mijenjao potrošene lamele a međuploče još dobre  :misli:  moram priznati da to još nisam vidio... :mrgreen:

:neznam:

Mjerio digitalnim šublerom i sve su u specifikaciji. Mikrometrom nisam.

Uostalom, kakve veze imaju ploče s pitanjem koje sam postavio, bile lamele/ploče potrošene ili ne, ova opcija podešavanja postoji, a mene zanima kako funkcionira.

M.

DaRRth Vader

« Odgovori #8 : 23. Rujan 2011, 22:40:35 »

:neznam:

Mjerio digitalnim šublerom i sve su u specifikaciji. Mikrometrom nisam.

Uostalom, kakve veze imaju ploče s pitanjem koje sam postavio, bile lamele/ploče potrošene ili ne, ova opcija podešavanja postoji, a mene zanima kako funkcionira.

M.
mjerio si debljinu a ne RAVNINU koja ima veći otjecaj od debljine na tvoje pitanje... imaš 7 ili 9 (ne pamtim sad, na čupavcima EXC i ostalima je 8 ) metalnih ploča i ako je svaka grbava po cca 0,1 mm to je skoro milimetar hoda potisne ploče prije nego li se lamele oslobode u potpunosti od izravnog kontakta sa potisnim pločama, čak i da je jedna smotana 0,3 mm kvačilo neće odvajati lijepo i bit će nisko...
Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

mate

• Administrator
« Odgovori #9 : 23. Rujan 2011, 22:42:54 »

Upravo sam mu to htio napisat ali si me preduhitrio. :mrgreen:
Evidentirano

DaRRth Vader

« Odgovori #10 : 23. Rujan 2011, 22:44:57 »

Upravo sam mu to htio napisat ali si me preduhitrio. :mrgreen:
imam FE 570 sa SM kotačima u radioni  :mrgreen:  :jesus:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #11 : 23. Rujan 2011, 22:47:02 »

Ako sutra moj kuplung ne bude radio dobro onda ćeš navečer imati i jednog s enduro kotačima. :jesus:
Evidentirano

makazica

« Odgovori #12 : 23. Rujan 2011, 22:50:38 »

mjerio si debljinu a ne RAVNINU koja ima veći otjecaj od debljine na tvoje pitanje... imaš 7 ili 9 (ne pamtim sad, na čupavcima EXC i ostalima je 8 ) metalnih ploča i ako je svaka grbava po cca 0,1 mm to je skoro milimetar hoda potisne ploče prije nego li se lamele oslobode u potpunosti od izravnog kontakta sa potisnim pločama, čak i da je jedna smotana 0,3 mm kvačilo neće odvajati lijepo i bit će nisko...

Razumijem što govoriš.

Na modelu koji ja imam je 7 međuploča.

Bez obzira u kakvom stanju su dijelovi kvačila, uvjeren sam da način podešavanja točke primanja/otpuštanja ima svoju funkciju.

Moje pitanje se ne odnosi na dio zašto ručica hvata nisko, već kako se pomiče točka primanja/otpuštanja obzirom na pomicanje potisne poluge van/unutra...

M.

DaRRth Vader

« Odgovori #13 : 23. Rujan 2011, 22:52:39 »

Ako sutra moj kuplung ne bude radio dobro onda ćeš navečer imati i jednog s enduro kotačima. :jesus:
i ovaj ima enduro kotače, ali pride...  :wink:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #14 : 23. Rujan 2011, 22:56:01 »

i ovaj ima enduro kotače, ali pride...  :wink:

Da taj nešto vrijedi ne bi bio u oglasu već godinu dana. :LOL: Uglavnom, shvatio si šta je pjesnik htio reći. :mrgreen:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #15 : 23. Rujan 2011, 22:57:13 »

Razumijem što govoriš.

Bez obzira u kakvom stanju su dijelovi kvačila, uvjeren sam da način podešavanja točke primanja/otpuštanja ima svoju funkciju.

Moje pitanje se ne odnosi na dio zašto ručica hvata nisko, već kako se pomiče točka primanja/otpuštanja obzirom na pomicanje potisne poluge van/unutra...

M.

Vjerojatno ne možeš kuplung pritegnut do kraja zbog izvitoperenih ploča. To je cijela mudrost. :mrgreen: Odi kupi nove i montiraj da vidimo šta će se dogodit. :cool:
Evidentirano

ŽE

« Odgovori #16 : 23. Rujan 2011, 23:00:22 »

Morat ču se složiti sa tom dijagnozom jer ima smisla  :misli:
Evidentirano
Pali na soft tač

makazica

« Odgovori #17 : 23. Rujan 2011, 23:03:11 »

Vjerojatno ne možeš kuplung pritegnut do kraja zbog izvitoperenih ploča. To je cijela mudrost. :mrgreen: Odi kupi nove i montiraj da vidimo šta će se dogodit. :cool:

O za boga miloga.

Pa nisam ga još niti pokušao podesit. Samo me zanima na koji način funkcionira navedeni način podešavanja točke otpuštanja/primanja kvačila.

Nije problem, ako B. kaže da treba kupit nove međuploče onda će da kupim nove međuploče. I da montiram.

Kaj, onda da u pon naručim međuploče, u utorak ih montiram, a u srijedu da postavim isto pitanje?  :mrgreen:

M.

DaRRth Vader

« Odgovori #18 : 23. Rujan 2011, 23:03:33 »

Razumijem što govoriš.

M.

pa normalno da ima svoju funkciju , da izvršiš predpodešavanje kako ne bi sajla i mehanizam okretanja bili dotegnuti do kraja i ostavili ti da lako vršiš naknadne korekcije samo španerom na ručkici...
a ako smanjiš luft na poluzi kvačila na 2 mm putem španera i kvačilo ti hvata kroz više od pola hoda ručice u banani si bez obzira kako izvršio predpodešavanje mehanizma... i to je to, prosto ko pasulj. možda ali samo možda si možeš pomoći ako provjeriš da li si slučajno naopako okrenuo međuploče pa ne klize kako bi trebal... ne pitaj sad kako naopako, razmisli kako kvačilo radi, pogleda, kako je međuploča napravljanja i bit će ti jasno...  :mrgreen:
Evidentirano

DaRRth Vader

« Odgovori #19 : 23. Rujan 2011, 23:06:38 »

M.
dotjeraš vijkom do prednapona da osjetiš da počinjes štiskati kvačilo, oslobodiš pola kruga i zaštiftaš...ha hebote miš pa isto ko i na apenu... :wink:
Evidentirano

DaRRth Vader

« Odgovori #20 : 23. Rujan 2011, 23:08:01 »

Da taj nešto vrijedi ne bi bio u oglasu već godinu dana. :LOL: Uglavnom, shvatio si šta je pjesnik htio reći. :mrgreen:
nisam jer ne znam koliko je tvoj u ogalasniku  :mrgreen:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #21 : 23. Rujan 2011, 23:08:50 »

dotjeraš vijkom do prednapona da osjetiš da počinjes štiskati kvačilo, oslobodiš pola kruga i zaštiftaš...ha hebote miš pa isto ko i na apenu... :wink:

Nije bio u školi kad se radio Apenac. :mrgreen:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #22 : 23. Rujan 2011, 23:09:21 »

Kaj, onda da u pon naručim međuploče, u utorak ih montiram, a u srijedu da postavim isto pitanje?  :mrgreen:

Može. :palacgore:
Evidentirano

Alera Dugi

• Vozi: KTM LC4 transformer
« Odgovori #23 : 24. Rujan 2011, 07:33:20 »

A kako ti stoji ona osovinica prikazana na prvoj/drugoj slici? Nedavno sam mjenjao sajlu pa sam morao otpustiti polugu koja ide na to jer mi je sajla bila prekratka.  :misli:
Evidentirano
Nema Beda

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #24 : 24. Rujan 2011, 08:45:55 »

e nakazica, a jesi glup kad ti Mate može pametovati u temi ... :lolcry:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.15 sekundi uz 17 upita.