Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: "Jeftilen "gume  (Posjeta: 965 )

baxy

• Spol: Muški
  • Vozi: Honda cbr1000rr
"Jeftilen "gume
« : 06. Listopad 2011, 15:29:58 »

Čitam u novoj Motoreviji članak o "Jeftilen gumama" koje svojom cijenom i kako stvari stoje jedino cijenom  mogu pronać put do kupca. Članak je napisan sa zaključkom da je sve divno i bajno no kako autor kaže "vaš život je u vašim rukama" ...ja se slažem s njim.
Šta kažu vlasnici motora koji su imali muda stavit si te noname proizvode na svoje motore i vozit se, ima li tko kakva iskustva ili je sve ipak samo stvar novinarskog zapažanja.
Iskustva korisnika?...da čujemo  :misli:
Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

mate

• Administrator
Odg: "Jeftilen "gume
« Odgovori #1 : 06. Listopad 2011, 15:41:40 »

Stavio sam svojedobno neki tajlandski Vee Rubber i sad imam problem jer sam potrošio zalihe a više ih nema ni za lijek. Naravno, to je za šumu. :mrgreen: Na cesti ne bi isprobavao, samo 4 provjerena proizvođača dolaze u obzir. Ako nema love za gumu, nema ni vožnje. :jesus:
Evidentirano

Swordfish

• **
  • Vozi: Suzuki Bandit 1200S
« Odgovori #2 : 06. Listopad 2011, 16:33:18 »

Stavio sam svojedobno neki tajlandski Vee Rubber i sad imam problem jer sam potrošio zalihe a više ih nema ni za lijek. Naravno, to je za šumu. :mrgreen: Na cesti ne bi isprobavao, samo 4 provjerena proizvođača dolaze u obzir. Ako nema love za gumu, nema ni vožnje. :jesus:
Imao ja na MB...naravno za sumu...odlicne bile, cijena odlicna..
Evidentirano

lavado

• Vozi: kawasaki z -1000
« Odgovori #3 : 06. Listopad 2011, 17:01:31 »

Dodao bi i Continental i rekao 5 provjerenih proizvođaća,znači 6  :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 06. Listopad 2011, 19:02:06 lavado »
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #4 : 06. Listopad 2011, 17:08:41 »

Continental i Metzeler ne koristim. Kažu da je Metzeler isti kao i Pirelli, onda ipak uzmem istiji Pirelli. :mrgreen:
Evidentirano

54

• Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR
« Odgovori #5 : 06. Listopad 2011, 17:18:11 »

prvenstveno se radi o lovi i pretenciozno je uopce te gume usporedit sa renomiranim . Pitanje je jel vridu te gume toliko koliko kostaju za ono za sta su namjenjene .
Evidentirano
Guzica poila dusu....

bregovljan

• **
  • Vozi: Honda CB 500
« Odgovori #6 : 06. Listopad 2011, 18:06:25 »

Ja bi ih baš htio probati, pa da vidim da li po hladnom mogu biti gore od Pilot activa i arowmaxa ( renomirani proizvođači ), koje vozim.  :angry:
Evidentirano
MK Risen Riders

lavado

« Odgovori #7 : 06. Listopad 2011, 19:01:19 »

Continental i Metzeler ne koristim. Kažu da je Metzeler isti kao i Pirelli, onda ipak uzmem istiji Pirelli. :mrgreen:

U istoj klasi su iste gume (ili jako,jako slične) a od supersport,racing street guma govore da je čak Metzeller mrvicu bolji mada ja nisam primjetio neke razlike  :palacgore:

prvenstveno se radi o lovi i pretenciozno je uopce te gume usporedit sa renomiranim . Pitanje je jel vridu te gume toliko koliko kostaju za ono za sta su namjenjene .

Te gume definitivno nisu za usporedbu sa renomiranima.U svakom slučaju NIKAD IH NE STAVLJAJTE NA CESTOVNI MOTOR,pogotovo ako ste malo življi vozač.   
Evidentirano

runner180

• **
  • Vozi: R6 2004
« Odgovori #8 : 06. Listopad 2011, 19:58:38 »

imal sam jedanput wanli gume na autu u 17 cola dimenziji(došle su s felgama pa sam vozil par dana)

KRISTE ISUSE po kiši nisu mogle 60km/h u zavoju....opće nemrem zamislit da ih imam na motoru...

zgledale su ko neke skupe gume,iskopal sam sliku negdje...
http://img24.imageshack.us/img24/7465/slika169.jpg
Evidentirano
GO!!!!!!!!

Ninja

• Vozi: beciklin
« Odgovori #9 : 06. Listopad 2011, 20:04:48 »

Obožavam Mitas gume, od  običnog motora na mokroj podlozi naprave adrenalinsku mašinu 8)
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

runner180

• **
  • Vozi: R6 2004
« Odgovori #10 : 06. Listopad 2011, 20:13:35 »

obilićevo :LOL: :LOL:
Evidentirano
GO!!!!!!!!

Ninja

« Odgovori #11 : 06. Listopad 2011, 20:22:55 »

Vee Rubber sam imal na scoot-u i bile su super uopče se nisu trošile :palacgore:
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #12 : 06. Listopad 2011, 20:49:31 »

A koje su to konkretno jeftilen gume bile na testu?
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

master

• **
  • Vozi: 0,65L suzane
« Odgovori #13 : 06. Listopad 2011, 21:27:51 »

izmedu ostalih Maxxis koji je prva ugradnja ne nekim skuterima od Piaggia - beverly npr.

obzirom da od skutera ni ne ocekujem nista drugo nego prijevoz lagano od A do B nisam ni kopcao koliko je to govno.
Za laganu i opreznu voznju tako tako.

Tek kad sam stavio ozbiljne gume shvatio sam da se tim skuterom moze i voziti a ne samo od A do B

Na motoru NE bi ni probao - jedino da nemam druge alternative jer sam na putu u vukojebini a i to do prvog ozbiljnog vulkanizera

Kakve su tek ostale gume kad je Maxxis najbolji od njih :)
Evidentirano

Gepetto

• *
« Odgovori #14 : 06. Listopad 2011, 22:31:09 »

Vee Rubber sam imal na scoot-u i bile su super uopče se nisu trošile :palacgore:

I ja sam ih dobio sa skutom,na Piaggio su prva ugradnja.
Na suhom su čisto pristojne do nekih 5000 km,čak ni na mokrom nije bilo nekih iznenađenja ali na hladnom su opasne.Pogotovo ovih dana kada su jutra ispod 15 celzića.Imaju trenutno 6000 km i ovih dana idu u smeće,dale su svoje.
Po meni ,ako nisi ekstrem ili divljak i voziš se samo na posao i po kvartu do 5000 km nisi u  nekoj opasnosti a poslije,Bog ti pomogao.
Evidentirano

Ninja

« Odgovori #15 : 06. Listopad 2011, 23:03:50 »

Vee Rubber je bio na  mojoj Yamahi Neo's prva ugradnja :wink:
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

goodie

• **
  • Vozi: GSX-R 600 SRAD
« Odgovori #16 : 07. Listopad 2011, 08:34:12 »

NIsam inače sklon predrasudama no teško bih se mogao zamisliti da to stavim na bilo koje prometalo. Osim ovih 5-6 poznatih ne bi experimentirao s gumama...
« Zadnja izmjena: 07. Listopad 2011, 08:47:36 goodie »
Evidentirano

Iceberg

• Gost
« Odgovori #17 : 07. Listopad 2011, 10:20:03 »

izmedu ostalih Maxxis koji je prva ugradnja ne nekim skuterima od Piaggia - beverly npr.

obzirom da od skutera ni ne ocekujem nista drugo nego prijevoz lagano od A do B nisam ni kopcao koliko je to govno.
Za laganu i opreznu voznju tako tako.

Tek kad sam stavio ozbiljne gume shvatio sam da se tim skuterom moze i voziti a ne samo od A do B

Na motoru NE bi ni probao - jedino da nemam druge alternative jer sam na putu u vukojebini a i to do prvog ozbiljnog vulkanizera

Kakve su tek ostale gume kad je Maxxis najbolji od njih :)

Za ovu sezonu sam na skutaća (Aprilia SR-50 DiTech) konačno stavio nove i SKUPE Michelinke i to nakon 10 godina (10.000 km) na OEM Maxxisu!!!  Epilog, Maxxis je kao nova bar duplo bolja guma, zapravo nakon 10 godina starosti u nagibu još uvijek bolje držao od ovog renomiranog shita koji je sad gore, samo što su već bile toliko ispucane pa me bilo frka vozit na njima.
Evidentirano

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #18 : 07. Listopad 2011, 10:29:02 »

maxxis (goldspeed)nije jeftilen
a za supermoto jedne od boljih guma
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

baxy

« Odgovori #19 : 07. Listopad 2011, 10:30:22 »

Za ovu sezonu sam na skutaća (Aprilia SR-50 DiTech) konačno stavio nove i SKUPE Michelinke i to nakon 10 godina (10.000 km) na OEM Maxxisu!!!  Epilog, Maxxis je kao nova bar duplo bolja guma, zapravo nakon 10 godina starosti u nagibu još uvijek bolje držao od ovog renomiranog shita koji je sad gore, samo što su već bile toliko ispucane pa me bilo frka vozit na njima.

Ne vjerujem baš da je 10 godina stara guma bolje držala od nove bez obzira kako se zvala jedna ili druga....prije bih rekao da je to tvoj subjektivni osjećaj obzirom da si nakon toliko vremena stavio novi profil i naravno sad imaš sasvim drugačiji osjećaj. Uostalom tako je svaki put kad promjenimo gume.

Činjenica koju nesmijemo zaboraviti je da se neki pneumatici proizvode i profiliraju isključivo za određeni motor ili u ovom slučaju skuter tako da je razumjeti da je možda Maxxis koji si koristio kao original (u ranijoj fazi) bolje rješenje od Michelina koji ti je sad gore, a usput nevjerujem da bi si Aprilija dozvolila nekakav shrot , previše je to dobar proizvođač da bi trpio prigovore i greške. :misli:

Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

Iceberg

• Gost
« Odgovori #20 : 07. Listopad 2011, 11:10:33 »

U istoj klasi su iste gume (ili jako,jako slične) a od supersport,racing street guma govore da je čak Metzeller mrvicu bolji mada ja nisam primjetio neke razlike  :palacgore:
...

Vozio M1, M3 i sad na M5 i meni je ta marka skroz OK odnosno sa svakim novim modelom sve bolja.
Paralelno sa njima probao Michelin: PP, Road2, Dunlop: D209 i 211 GPR, SportSmart i kako je i za očekivati kod takvog izbora svaka guma ima bar jednu prednost u odnosu na druge, trenutno sam sa M5 zadovoljan, samo još čekam da se pokaže koliko će trajati.
Evidentirano

Iceberg

• Gost
« Odgovori #21 : 07. Listopad 2011, 11:16:44 »

Ne vjerujem baš da je 10 godina stara guma bolje držala od nove bez obzira kako se zvala jedna ili druga....prije bih rekao da je to tvoj subjektivni osjećaj obzirom da si nakon toliko vremena stavio novi profil i naravno sad imaš sasvim drugačiji osjećaj. Uostalom tako je svaki put kad promjenimo gume.
...

A gle, nitko tužniji od mene zbog te kupnje ali iskreno govorim da mi sa ovim novim gumama stražnji kraj proklizava u nagibu a nije baš da ne znam što to znači nagnut se na dva kotača  :evil:.  Toliko mi je to bilo nevjerojatno da sam čak isprobavao razne tlakove, jbt. ko da je neka pila u pitanju  :azn: i ništa ne pomaže, naravno dimenzije su identične originalnima.
Evidentirano

baxy

« Odgovori #22 : 07. Listopad 2011, 12:56:25 »

A gle, nitko tužniji od mene zbog te kupnje ali iskreno govorim da mi sa ovim novim gumama stražnji kraj proklizava u nagibu a nije baš da ne znam što to znači nagnut se na dva kotača  :evil:.  Toliko mi je to bilo nevjerojatno da sam čak isprobavao razne tlakove, jbt. ko da je neka pila u pitanju  :azn: i ništa ne pomaže, naravno dimenzije su identične originalnima.

Tvoje iskustvo je dragocjeno jer dolazi od korisnika koji zna procjeniti .... i zato je dobar ovaj forum ... neću zaključiti da je određeni proizvođač loš nego da bi u istom takvom slučaju vjerojatno poslušao savjet i odabrao prvu varijantu :palacgore: 
Evidentirano

Iceberg

• Gost
« Odgovori #23 : 07. Listopad 2011, 13:58:38 »

Krivo mi je što na lageru nije bilo Savine MC29 jer navodno slovi kao odlična guma za skutać osim što se malo više troši, no kako je meni (zapravo 90% mojoj ženi) kilometraža cca. 1.000 km godišnje, trošenje je najmanji problem.
Evidentirano

lavado

« Odgovori #24 : 07. Listopad 2011, 17:42:08 »

Vozio M1, M3 i sad na M5 i meni je ta marka skroz OK odnosno sa svakim novim modelom sve bolja.
Paralelno sa njima probao Michelin: PP, Road2, Dunlop: D209 i 211 GPR, SportSmart i kako je i za očekivati kod takvog izbora svaka guma ima bar jednu prednost u odnosu na druge, trenutno sam sa M5 zadovoljan, samo još čekam da se pokaže koliko će trajati.

M5 mi je napravila oko 5 000,ne sjećam se točno koliko i do nekih 4,4 500 bio sasvim zadovoljan  :palacgore:
Evidentirano

master

• **
  • Vozi: 0,65L suzane
« Odgovori #25 : 07. Listopad 2011, 18:21:44 »

Krivo mi je što na lageru nije bilo Savine MC29 jer navodno slovi kao odlična guma za skutać osim što se malo više troši, no kako je meni (zapravo 90% mojoj ženi) kilometraža cca. 1.000 km godišnje, trošenje je najmanji problem.

e vidis o toj gumi sam ja govorio
sa maxxisom sam se vozio ali sa savom sam iskoristio mogucnosti motora

maxxis se nije trosio i solidno je "sluzio svrsi" ali ovo je bilo druga prica
Evidentirano
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.138 sekundi uz 15 upita.