navedeni sistem odlično funkionira u "zrelom" društvu, samo se pitam koliko smo mi truli za to... više od 20 godina radim u uslužnoj djelatnosti sa ljudima i znam šta nam se piše,,, sva sreća pa sam sad na "tamnoj strani", čitaj legalni ali neovlašteni servis
Očekujem veliku borbu u auto branši i pritiske od strane uvoznika i ovlaštenih servisa i to je u redu jer će neovlašteni moći raditi štošta, a kad negdje zapne mogu jednostavno reći, oprostite, drage volje bismo Vam pomogli i učinit ćemo sve što je u našoj moći da osposobimo vaše vozilo, no mi na žalost nemamo opremu za obatiti taj zahvat, znate ona je jako jako skupa i ne isplati ju se imati, pa je zato i naša usluga jeftinija 15 -tak % od one u ovlaštenom servisu... Šta jadnog kupca čeka kad dođe u ovlašteni servis nakon toga, mogu samo pretpostaviti. Ovlašteni bi trebao u radionici sa nekoliko miliončića kuna alata, sad otloniti kvar u garanciji koja je plaćena tako da nema zarade nego samo održavanje hladnog pogona....A tek kad ovlašteni, aku mu stanu na žulj, upotrijebi sve zakonom dozvoljene mu radnje u smislu istraga uzroka kvara i prihvatljivih rokova dobave dijelova, a to može biti u nekim okolnostima i zantno više od onih 45 dana za koje se svi hvataju.... ajme... Bit će veselo, gorit će i auti i motori iz protesta opet...Jadva čekam ...
Tu će tek doći do izražaja da škrti plaćaju dva puta.... Ovo je sve generalno i znam da će biti i dorbih i svijetlih točaka u tome, no u manjini...