Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 5 6 [7]   Dolje

Autor Tema: 2+2 GODINE JAMSTVA ZA SKUTERE I MOTOCIKLE PIAGGIO GRUPE  (Posjeta: 3990 )

milanche

• Spol: Muški
  • Vozi: skoro svaki dan...
Odg: 2+2 GODINE JAMSTVA ZA SKUTERE I MOTOCIKLE PIAGGIO GRUPE
« Odgovori #150 : 05. Studeni 2011, 01:38:07 »

Offtopic: ne bi skodilo da se predstavite koji ste dealeri,makar joke sve kaže tko je i gdje radi!  :palacgore:
Ontopic: akcija za svaku pohvalu!! Odmah bi uzeo da mi se ponudi!! A ovi sto baljezgaju o tome da jd to 2+2 neka fora i da su mogli odmah dati 4 godine,no comment. Hvala Bogu to je optional pa uzme tko hoće,tko nece ne uzme!!
Evidentirano

retriver

• **
  • Vozi: sr50 R , SMV 750.
« Odgovori #151 : 05. Studeni 2011, 09:31:27 »

...akcija ko akcija po meni više marketing je super stvar i netko ko nema pojma i kupuje skuter  ili motor prvi put če odmah pristat na to , negdje gore di mi je obrisano napisao sam a to manje više svi znaju da je osnovna stvar spašavanje servisne mreže koja je zbog prodaje u cijeloj Hrvatskoj u komi , i ne mislim samo pritom na Piaggio , Yamahu ili Kymco o Peugeot - u da i ne pričam.Sljedeča stvar a to bi večina Vas trebala znati da ulaskom u europsku uniju zbog konkurentnosti NISTE dužni ići u ovlašteni servis bilo da vozite Mercedesa ili Yamahu ili neznam šta zbog zadržavanja jamstvenih prava nego Vaš susjed ili bilo ko Vam šerafi ako ima registriranu firmu dužan je ugrađivat dijelove propisane od proizvođača tj. onoga tko je izdao garanciju....znači ak ti je zaribal motor Mercedes če priznat garanciju makar na njemu nije orginal filter ulja iz Mercedesa i nije ugrađen u Eurolinu,isto tak Piaggio če priznat garanciju ak je filter ulja iz Auto Kreše a ne iz Piaggia.....mislim da nemože biti jasnije  :misli: :misli:..
Evidentirano

DaRRth Vader

• Vozi: YAMAHA STRIKES BACK
« Odgovori #152 : 05. Studeni 2011, 13:44:16 »

...akcija ko akcija po meni više marketing je super stvar i netko ko nema pojma i kupuje skuter  ili motor prvi put če odmah pristat na to , negdje gore di mi je obrisano napisao sam a to manje više svi znaju da je osnovna stvar spašavanje servisne mreže koja je zbog prodaje u cijeloj Hrvatskoj u komi , i ne mislim samo pritom na Piaggio , Yamahu ili Kymco o Peugeot - u da i ne pričam.Sljedeča stvar a to bi večina Vas trebala znati da ulaskom u europsku uniju zbog konkurentnosti NISTE dužni ići u ovlašteni servis bilo da vozite Mercedesa ili Yamahu ili neznam šta zbog zadržavanja jamstvenih prava nego Vaš susjed ili bilo ko Vam šerafi ako ima registriranu firmu dužan je ugrađivat dijelove propisane od proizvođača tj. onoga tko je izdao garanciju....znači ak ti je zaribal motor Mercedes če priznat garanciju makar na njemu nije orginal filter ulja iz Mercedesa i nije ugrađen u Eurolinu,isto tak Piaggio če priznat garanciju ak je filter ulja iz Auto Kreše a ne iz Piaggia.....mislim da nemože biti jasnije  :misli: :misli:..
šta je sad točno  :misli:
Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #153 : 05. Studeni 2011, 18:29:03 »

šta je sad točno  :misli:

Bio je na dobrom putu, samo se malo zagubio :shock:...
Istina..Ulaskom u Evropsku uniju, moči če se vozilo pod garancijom održavati u bilo kojem servisu za takva vozila koji zadovoljava uvjete za takav posao..Moči če se ugrađivati i zamjenski rezervni dijelovi koji zadovoljavaju određene specifikacije...To je dobro...
Ali opet..Ne očekujem neku veliku konkurentnost malih garaža-servisa...Treba grdnu lovu uložiti u obuku, opremu, dijagnostiku...Mislim da če ipak sofisticirana i novija vozila večinom servisirati današnji ovlašteni servisi...Opet..Kako če nekoga gledati u servisu, recimo Fiata, kad im dođe lik sa garancijskim zahtjevom, a nije nikad bio kod njih na redovnom servisu? A kako če mu taj problem otkloniti Đuro-servis iza čoše koji je uložio 10.000 kn u opremanje servisa i obuku servisera ?
Živi bili pa vidili...
Evidentirano
Jahač magle...

retriver

• **
  • Vozi: sr50 R , SMV 750.
« Odgovori #154 : 06. Studeni 2011, 09:22:06 »

Bio je na dobrom putu, samo se malo zagubio :shock:...
Istina..Ulaskom u Evropsku uniju, moči če se vozilo pod garancijom održavati u bilo kojem servisu za takva vozila koji zadovoljava uvjete za takav posao..Moči če se ugrađivati i zamjenski rezervni dijelovi koji zadovoljavaju određene specifikacije...To je dobro...
Ali opet..Ne očekujem neku veliku konkurentnost malih garaža-servisa...Treba grdnu lovu uložiti u obuku, opremu, dijagnostiku...Mislim da če ipak sofisticirana i novija vozila večinom servisirati današnji ovlašteni servisi...Opet..Kako če nekoga gledati u servisu, recimo Fiata, kad im dođe lik sa garancijskim zahtjevom, a nije nikad bio kod njih na redovnom servisu? A kako če mu taj problem otkloniti Đuro-servis iza čoše koji je uložio 10.000 kn u opremanje servisa i obuku servisera ?
Živi bili pa vidili...
... pa mislim da češ prije kod nekog Đure nači neki dio i alat za popravak svog auta ili motora nego čekati do 90 dana da ti generalni uvoznik dobavi dio i ugradi......nemoj sad pitat koji dio i koji servis...konkretno primjer...moj sused privatnik uvozi i prodaje rabljene Smartove.....dolaze mu čak i vozila pod garancijom jer je u stanju nabaviti i riješiti sve unutar nekog normalnog roka.....tj.ak mu neki dio HITNO treba on ga dobiva u roku 24 sata izvana , dobiva ga i Euroline ak je sve platil svom dobavljaču , ak trebaš na put sused bude ostal i čitavu noč da ti sredi auto a u nekom fensi - šmensi servisu budi rekli gospon ponedeljak u 9 otvaramo pa bumo vidli....ono kaj mislim a ne samo u našem poslu da ko se bude prilagodio novom večem tržištu bude i opnaj ko ne vidi ili neče vidjet več sada  polako stavlja ključ u bravu a mislim da je i više nego dovoljno primjera oko nas..... :palacgore:
Evidentirano

DaRRth Vader

• Vozi: YAMAHA STRIKES BACK
« Odgovori #155 : 06. Studeni 2011, 10:09:24 »

navedeni sistem odlično funkionira u "zrelom" društvu, samo se pitam koliko smo mi truli za to... više od 20 godina radim u uslužnoj djelatnosti sa ljudima i znam šta nam se piše,,, sva sreća pa sam sad na "tamnoj strani", čitaj legalni ali neovlašteni servis  :wink:
Očekujem veliku borbu u auto branši i pritiske od strane uvoznika i ovlaštenih servisa i to je u redu jer će neovlašteni moći raditi štošta, a kad negdje zapne mogu jednostavno reći, oprostite, drage volje bismo Vam pomogli i učinit ćemo sve što je u našoj moći da osposobimo vaše vozilo, no mi na žalost nemamo opremu za obatiti taj zahvat, znate ona je jako jako skupa i ne isplati ju se imati, pa je zato i naša usluga jeftinija 15 -tak % od one u ovlaštenom servisu...  Šta jadnog kupca čeka kad dođe u ovlašteni servis nakon toga, mogu samo pretpostaviti.  Ovlašteni bi trebao u radionici sa nekoliko miliončića kuna alata, sad otloniti kvar u garanciji koja je plaćena tako da nema zarade nego samo održavanje hladnog pogona....A tek kad ovlašteni, aku mu stanu na žulj, upotrijebi sve zakonom dozvoljene mu radnje u smislu istraga uzroka kvara i prihvatljivih rokova dobave dijelova, a to može biti u nekim okolnostima i zantno više od onih 45 dana za koje se svi hvataju.... ajme... Bit će veselo, gorit će i auti i motori iz protesta opet...Jadva čekam ... :mrgreen: 
Tu će tek doći do izražaja da škrti plaćaju dva puta.... Ovo je sve generalno i znam da će biti i dorbih i svijetlih točaka u tome, no u manjini... 
Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #156 : 06. Studeni 2011, 22:11:33 »

Da..Upravo to če se dešavati...Kad dođe do večeg kvara, onda ajde u ovlaštenog koji te dočeka "na nož"...A, donekle i ima pravo...
Evidentirano
Jahač magle...

milanche

• Vozi: skoro svaki dan...
« Odgovori #157 : 06. Studeni 2011, 23:43:35 »

Sve ima svoju cijenu!
Evidentirano

BORISSS

• **
« Odgovori #158 : 20. Studeni 2011, 15:20:55 »

Čitam ovu temu i imam jedno drugačije mišljenje, kupio sam u životu nekoliko novih auta i motora..plaćao sve moguće servise i smatram da je povećanje garancije samo mazanje očiju....kada se detaljno pročita garancija vrijedi samo na osnovne dijelove(rama, blok motora i sl...) koji ako imaju neku grešku to će se i brzo pokazati u fazi uhodavanja. Očito je da najpoznatiji brendovi imaju najkraću garanciju(njemački, japanski...)a svi znamo da nisu nekvalitetni, što smatram fer odnosom prema kupcima, jer  produženom garancijom ovlašteni serviser na duže vrijeme dobiva klijenta i na servisima svašta mijenja prema svom nahođenju šta treba i netreba i to jako skupo i zato ići 5 ili 7 g. u ovlaštene servise platiti ćemo i do 50% vrijednosti vozila što se po meni ne može usporediti sa nekim kvarom koji ću sam platiti.Također kod nekih ima caka npr. chevrolet.....3+2g ako vozilo u produženom jamstvu nakon redovne 3g garancije  prijeđe više od nekog određenog broja kilometara vrijednost garancije i radnih sati priznaje se samo u određenom postotku.
Neznam kako je kod piaggia, ali sigurno ima neka pravila napisana sitnim slovima kao i ostali.
Po meni bi prava garancija bila da ja kao kupac vozila samo trebam u određenim intervalima dovesti vozilo u ovlašteni servis, a da oni mijenjaju i rade šta treba, ali ne u mom trošku. Kolika bi onda bila garancija?
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #159 : 20. Studeni 2011, 16:09:18 »

Po meni bi prava garancija bila da ja kao kupac vozila samo trebam u određenim intervalima dovesti vozilo u ovlašteni servis, a da oni mijenjaju i rade šta treba, ali ne u mom trošku. Kolika bi onda bila garancija?

Po meni bi bilo još bolje da ti besplatno daju auto ti se obavezuješ dolaziti na servis u predviđenim intervalima koji će biti pokriveni o njihovom trošku. :cool:
Evidentirano

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, Ninja 250 R
« Odgovori #160 : 20. Studeni 2011, 17:23:33 »

Po meni bi bilo još bolje da ti besplatno daju auto ti se obavezuješ dolaziti na servis u predviđenim intervalima koji će biti pokriveni o njihovom trošku. :cool:

a ko ce sipat gorivo :mrgreen:
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

tutankamon

« Odgovori #161 : 20. Studeni 2011, 17:58:04 »

a ko ce sipat gorivo :mrgreen:

ovi iz pjađa :mrgreen:
Evidentirano
Nalazite se na moderatorskoj listi praćenja. :LOL:
 Str: 1 ... 5 6 [7]   Gore

Stranica je generirana za 0.115 sekundi uz 14 upita.