Slažem se sa obje izjave.
Sa 18 sam položio B,na "obiteljski račun" a nedugo poslije svoju ušteđevinu spiskao na A2,i sad bih k'o fol trebao spiskati i za A kad dođe vrijeme...retardirano...
A nije baš da će te u autoškoli učit koljeno dolje i kako iskoristiti svu snagu litrenke 
2 godine iskustva je bio sasvim fin zakon...
Nema to veze ni sa sigurnošću niti zdravim razumom, te kategorije A10...A3...A2...A1...A

su odlično zamišljene, samo što je država odlučila iskoristiti situaciju (kao i uvijek) pa je kako sebi tako i autoškolama, medicini rada itd. otvorila vrata duple naplate, to je ništa drugo nego kamata na kamatu

Trebalo je urediti da ako si položio jednom neku Axy kategoriju (pismeni, vožnja, ispit), da sljedeću izlaziš samo na ispit, prijaviš ispit u auto-školi, platiš 200kn ispit i možda kakvu taksu autoškoli i fešta, sretna bosna.
Ja se sjećam svog "divnog" instruktora vožnje kad sam polagao za auto.
Dakle pun tegljač automobila mi oduzme prednost,ja nagazim po kočnici,i na to on meni "Zašto si zakočio?!",reko pa to je tegljač,a on sve pametno "Nema veze on je bio u prekršaju!Sad bi ti pao na ispitu!"
Dobro ti je rekao instruktor, vjeruj mi. Mislim, nema veze za zdravim razumom, ali tako je to, shvatiš to na prekršajnom sudu. Voziš se autom /motorom kroz zeleno na semaforima, a lik elegantno pješke kroz crveno preko zebre, pada kiša, ti kočiš da ga izbjegneš, složiš se na cestu, razbiš vozilo, sebe itd., dođe pandur i napiše ti da nisi prilagodio brzinu uvjetima na cesti, dobiješ prekršajnu, a pješak dobije prekršajnu (za svoj prekršaj) it to
jedino ako imaš svjedoke (ako ne, moš ga jebat). Na sudu novčana kazna, liječnički troškovi i popravak vozila na tvoj račun.

Ako si ga pobrao, i imaš svjedoke, parnični ti je osiguran, ovako bez svjedoka i ako ga ne pobereš, šipak...

Ista ti je stvar sa izletanjima sa sporedne ceste, hoćeš izbjeći budalu, razbiješ auto, i zaključak je "nisi prilagodio brzinu vozila uvjetima na cesti", isto vrijedi i ako se zapucaš u njega, a općeopasna radnja kojom je ovaj ugrozio ostale suionike u prometu, kažnjivo po ZSP koju je taj izveo, to se na prekršajnim ne šljivi dva posto...