Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: WHAT FUCKING PISTON?????  (Posjeta: 1129 )

limit

• Spol: Muški
  • Vozi: Kwaka - z900
WHAT FUCKING PISTON?????
« : 01. Studeni 2011, 08:10:40 »

Ajmo znalci i teoretičari...Da li je netko već vidio ovakav problem? Ovo se dogodilo na jednom nabrijanom kz900, 1976 na američkom forumu.
Trenutno se tamo vodi polemika što se i zašto dogodilo...
Uglavom ovo je situacija kad je nastao problem:

Story:
"Last weekend ride up to Payson AZ (long winding road, rubberized asphalt surface, twist her up coming out of the corners 75-110mph, ran beautiful as always...
Coming out of the corner, hit the straight, ~ 105mph, give her some throttle and hicked up... Hmmm, WTF, no noise, thump, crack, exhaust backfire, noise what
so ever... then total loss of power, start pulling over, she's not idling well going down captain.... Uh-Oh Shit....
Get off the old girl start looking around... WHOA!!!!!
NOTE cyclinder #4 Piston... Seriously, these images are un-touched, this is 100% what a found! WHAT FUCKING PISTON?????"   

A ovo su slike:

Evidentirano

Shepa

• Vozi: GS500 K1
Odg: WHAT FUCKING PISTON?????
« Odgovori #1 : 01. Studeni 2011, 08:18:03 »

Klip je nesta u paralelnom svemiru?
 :mrgreen:

Sorry, bez konstruktivnih ideja, samo pratim.
 :palacgore:
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

limit

« Odgovori #2 : 01. Studeni 2011, 08:23:58 »

Klip je nesta u paralelnom svemiru?
 :mrgreen:

Sorry, bez konstruktivnih ideja, samo pratim.
 :palacgore:

Ali pazi, ventili poviše tog klipa su neoštećeni. Jedino je svićica dala svoj život  :misli:

Dodatno objašnjenje situacije:

"Seriously, when she went down all I felt was a little hickup as if I hit a flat spot in the carbs with no indication
such as a loud bang, pop, knock, tire lock up, tank slapping, high speed wobble, tire lock up, nuts thrown into gas tank etc... NADA!....

Now the Kerker was a singing so most likely just didn't hear the piston going through the case...I immediately pulled in the clutch while
observing my lanes for vehicle presence, started my move to the right.... listening to decreasing rpm, what she was sounding like... She was done...   

I know, I know but this is truly how it occurred, no other way to describe. Freaking weird and I was extremely lucky that day no doubt for this
could have been one serious FUBAR of a day. KZ Gods where shinning on Old Man Rock...   

Testa, yup looking forward to see what may be left of the piston in the belly of the beast (oil pan)... As mentioned, these images are 100%
untouched where this is how I found her... No cleaning or brushing away pieces, remnants of what used to be a piston..."

Evidentirano

Shepa

• Vozi: GS500 K1
« Odgovori #3 : 01. Studeni 2011, 08:25:02 »

Znaci da je zavrsija u karteru i izasa na onu buzu skupa s uljem. Jel pise koji su klipovi koristeni u preradi motora?
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #4 : 01. Studeni 2011, 08:31:50 »

Auuu, kak to grdo zgleda  :bojimse:
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

maRRio 8

« Odgovori #5 : 01. Studeni 2011, 08:33:51 »

Sad ima Triumpha. :mrgreen:
Evidentirano

limit

« Odgovori #6 : 01. Studeni 2011, 08:36:59 »

Znaci da je zavrsija u karteru i izasa na onu buzu skupa s uljem. Jel pise koji su klipovi koristeni u preradi motora?

A bit će da su neki wiseco ili sl. Old Man Rock je legenda i zajebant  :mrgreen:  Evo
ovdje
predstavlja svoj motor na yubito

A ovo je njegova tema na forumu
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #7 : 01. Studeni 2011, 09:10:20 »

Ja bih rekao da je ovdje nešto pošlo po zlu ...  :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #8 : 01. Studeni 2011, 09:15:01 »

vidi se iz aviona da je motor radio na presiromasnoj smjsi koja je uvjetovana preradom airboxa...ili montazom protocnijih gljiva....dijelove klipa naci ce u karteru...u to nema sumnje...takodjer se namece pitanje o toplinskoj vrijednosti svijecica..kao i koje je gorivo upotrijebio(moguce sa nekim dodacima benzina za povecanja oktanske vrijednosti...ili slicno)....ugl..najebao je4. klip....a šrema boji ventila samo je bilo pitanje jkada bi najebali i ostali..ugl...sam si je kriv..nemozes od takvog motora napraviti ultra brzu jurilicu... :?
Evidentirano
O&G Team

M900

• Vozi: VELIKI BRAT VIDI...
« Odgovori #9 : 01. Studeni 2011, 09:29:16 »

vidi se iz aviona da je motor radio na presiromasnoj smjsi koja je uvjetovana preradom airboxa...ili montazom protocnijih gljiva....dijelove klipa naci ce u karteru...u to nema sumnje...takodjer se namece pitanje o toplinskoj vrijednosti svijecica..kao i koje je gorivo upotrijebio(moguce sa nekim dodacima benzina za povecanja oktanske vrijednosti...ili slicno)....ugl..najebao je4. klip....a šrema boji ventila samo je bilo pitanje jkada bi najebali i ostali..ugl...sam si je kriv..nemozes od takvog motora napraviti ultra brzu jurilicu... :?

Ovo o osiromašenoj smjesi je i meni palo na pamet, a točno to što kažeš, stari zračnjaci bolje da imaju malo bogatiju smjesu, jer se bolje hlade i teže im klipovi izgore.

Ja bih rekao da je ovdje nešto pošlo po zlu ...  :mrgreen:

Ima jedna priča iz '60-ih , dogurao mom starom lik Pretisa 250 na popravak, a iz bloka viri klipnjača i kaže on starom:
"Je majstor' mam sem znal da nekaj ni' vredu čim je blujštenga zišla vun"
Evidentirano
God must have been an engineer....who else would put a waste disposal unit next to a Reproduction Plant???

strasilo

• šafran
« Odgovori #10 : 01. Studeni 2011, 09:39:39 »

Ne kužim zašto se lik čudi ko pura dreku ....  :misli: :misli:

stara kanta nabrijana preko svojih mogućnosti .... ko zna kakvi aditivi za gorivo su sipani kako bi se izvukao maximum preko maximuma ... i to se sve desilo na "Coming out of the corner, hit the straight, ~ 105mph, give her some throttle" 168.98 km/h pri otvaranju gasa ...... što bi bilo praktički blizu blokade .... nek se eto nekim slučajem zajebo pri otvaranju gasa i zaista uletio u blokadu, sasvim dovoljan tenutak neželjene detonacije pri (kako je već BMW naveo) siromašnijoj smjesi i dovoljna je mikropukotina na čelu klipa da se desi ovo što se desilo ...

I BTW, ovdje uopće ne fali klip ... evo ga "razmazan" po stjenki cilindra...  :LOL: :LOL:

vjerujem da su neki s foruma imali prilike uživo vidjeti klip iz privitka ..... naravno da je klip od HONDE .....  :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

limit

« Odgovori #11 : 01. Studeni 2011, 09:53:42 »

stara kanta nabrijana preko svojih mogućnosti .... ko zna kakvi aditivi za gorivo su sipani kako bi se izvukao maximum preko maximuma ... i to se sve desilo na "Coming out of the corner, hit the straight, ~ 105mph, give her some throttle" 168.98 km/h pri otvaranju gasa ...... što bi bilo praktički blizu blokade .... nek se eto nekim slučajem zajebo pri otvaranju gasa i zaista uletio u blokadu, sasvim dovoljan tenutak neželjene detonacije pri (kako je već BMW naveo) siromašnijoj smjesi i dovoljna je mikropukotina na čelu klipa da se desi ovo što se desilo ...

I BTW, ovdje uopće ne fali klip ... evo ga "razmazan" po stjenki cilindra...  :LOL: :LOL:

vjerujem da su neki s foruma imali prilike uživo vidjeti klip iz privitka ..... naravno da je klip od HONDE .....  :mrgreen:

Kakva blokada, ovi motori ne znaju za blokadu  :mrgreen:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #12 : 01. Studeni 2011, 09:54:17 »

Upravo to sam i rekao ...  :mrgreen:
Evidentirano

Kingman

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #13 : 01. Studeni 2011, 09:54:29 »

Nemoguće....pitaj merlina....  :mrgreen:

Btw....koja katastrofa....toliko para upucano.....još više radnih sati.....i onda se ovako razleti ...k'o HDZ...  :mrgreen:
Evidentirano
"Alcohol may be man's worst enemy, but the bible says love your enemy."

strasilo

• šafran
« Odgovori #14 : 01. Studeni 2011, 09:55:54 »

Btw....koja katastrofa....toliko para upucano.....još više radnih sati.....i onda se ovako razleti ...k'o HDZ...  :mrgreen:

za to je i napravljen ...  :palacgore:
Evidentirano

jota

• Vozi: Machine Agricole
« Odgovori #15 : 01. Studeni 2011, 09:57:46 »

Sličan problem imao na Bakkeru , majstor švabe nisu više što su nekad bili . 2 su moguća razloga .
1. presiromašna smjesa
2. premala tolerancija na klipovima

Kao što je već prije neko rekao , kad nabriješ motor stavi hladnije svjećice , veću toleranciju klip-košuljica , daj mu više goriva i zraka .
Npr. na Joti je orginal dizna od goriva bila 118 sad je 145 i hrpa drugih izmjena , je da troši duplo goriva u odnosu na serijsku , međutim bolje da troši gorivo nego što drugo .
Evidentirano

limit

« Odgovori #16 : 01. Studeni 2011, 09:57:47 »

Misliš da se adeze razletio ili da je toliko para upucanu u njega  :misli:  :mrgreen:
Evidentirano

jota

• Vozi: Machine Agricole
« Odgovori #17 : 01. Studeni 2011, 09:59:09 »

Ako ima dobro paljenje onda ima i blokadu na 9500 .
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #18 : 01. Studeni 2011, 10:00:08 »

Sličan problem imao na Bakkeru , majstor švabe nisu više što su nekad bili . 2 su moguća razloga .
1. presiromašna smjesa
2. premala tolerancija na klipovima

Kao što je već prije neko rekao , kad nabriješ motor stavi hladnije svjećice , veću toleranciju klip-košuljica , daj mu više goriva i zraka .
Npr. na Joti je orginal dizna od goriva bila 118 sad je 145 i hrpa drugih izmjena , je da troši duplo goriva u odnosu na serijsku , međutim bolje da troši gorivo nego što drugo .

zato moja kanta i dimi crno pri odvrtanju throttla  :mrgreen:
Evidentirano

limit

« Odgovori #19 : 01. Studeni 2011, 10:03:13 »

zato moja kanta i dimi crno pri odvrtanju throttla  :mrgreen:

Znači došli smo do zaključka da ako ti motor ne dimi crno, crno mu se sprema  :mrgreen:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #20 : 01. Studeni 2011, 10:08:47 »

Znači došli smo do zaključka da ako ti motor ne dimi crno, crno mu se sprema  :mrgreen:

oldschool ....  :mrgreen:  :palacgore:
Evidentirano

M900

• Vozi: VELIKI BRAT VIDI...
« Odgovori #21 : 01. Studeni 2011, 10:09:18 »

Ako nije dizlo  :LOL:
Evidentirano
God must have been an engineer....who else would put a waste disposal unit next to a Reproduction Plant???

yatasaki

• **
  • Vozi: kr1s zeleni,kr1s crveni, kx500, tuareg rally 125,
« Odgovori #22 : 01. Studeni 2011, 10:13:19 »

obično samo ispušni ventil bude svjetlije boje..ovdje su oba skoro bijela, a za klip je kumovala i svjećica,...sažeto, lik je pogodio sve uvjete
Evidentirano
jednostavno je genijalno

Kingman

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #23 : 01. Studeni 2011, 10:16:48 »

Misliš da se adeze razletio ili da je toliko para upucanu u njega  :misli:  :mrgreen:
Heheh...i jedno i drugo  :palacgore:
Ali u svakom slučaju....šteta ovog Kawca....srce me boli kad gledam ove zadnje slike....  :(
Na filmiću priča da je sve radio sam, osim klipova,glave,......trebao je očito i to sam raditi  :(
Evidentirano
"Alcohol may be man's worst enemy, but the bible says love your enemy."

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #24 : 01. Studeni 2011, 10:20:06 »

obično samo ispušni ventil bude svjetlije boje..ovdje su oba skoro bijela, a za klip je kumovala i svjećica,...sažeto, lik je pogodio sve uvjete
bude svijetlije komplet kompresiono podrucje...jer se u tom dijelu odvija proces paljenja izgaranja smjese...plus toga motor je zracnjak...sto jos vise dovodi u opasnost sve vitalne djelove....a ovaj lik definitivno nije nastelao motor kako treba....znaci sve one sitnice koje slijede: toplinska vrijednost svijecice....omjer zrak/gorivo...kompresija pa i samo paljenje......ugl..steta motora... :(
Evidentirano
O&G Team
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.192 sekundi uz 16 upita.