Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 12   Dolje

Autor Tema: Motorkote dodatak uljima  (Posjeta: 7592 )

andrej16888

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: haha motor
Odg: Motorkote dodatak uljima
« Odgovori #50 : 06. Studeni 2011, 09:11:54 »

Zanimljivo je ovo.. Naravno strah postoji, strah od nepoznatog  :shock:
Postoji li kakav testić sa moto cross motorima.. Oni koji se na stazi ubijaju do maksimuma?
Evidentirano
...bolje 100 godina živjeti kao car, nego 10 kao siromah...

danijel044

• **
  • Vozi: Bmw f650gs
« Odgovori #51 : 06. Studeni 2011, 09:15:25 »

Hm...aa kak bi to djelovalo na lanac..lančanike.. :misli:
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #52 : 06. Studeni 2011, 09:18:11 »

Kojih sad 10%,pa napisa je 25% za forumaše(moraš si nabavit forumsku osobnu iskaznicu).

ja imam poznatih tamo, pa ne moram ići na utvrđivanje identiteta... ;)
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #53 : 06. Studeni 2011, 09:57:14 »

Ti si bas neki cudan :palacdolje:

kakve veze ima honovanje na cilindrima trebali ste getribu i ostale dijelove pregledavat a ne cilindre koje prakticki nemaju veze sa uljem i stvarno ti je taj Tuono za pohvalit puno govori o vama i vas odnos prema motorima.

pišeš gluposti. baš šu klipovi, cilindri, glava, klipnjače, koljenasto vratilo i njihovi ležajevi najzajebaniji za podmazivanje. podmazivanje mjenjačke kutije je pičkin dim prema tome. kako se to može skužiti? jednostavno, na primjeru vozila koja imaju odvojeno podmazivanje motora i getribe, 99% automobila. koliko se često mijenja kod automobila ulje u mašini, a koliko u getribi? :wink: puno puno češće ono u mašini, jer je toplinski i mehanički opterećenije. dakle prije će se šteta pokazati na klipovima, cilindrima, klipnjačama, koljenastom vratilu, neg u getribi ako podmazivanje zašteka.
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

M900

• Vozi: VELIKI BRAT VIDI...
« Odgovori #54 : 06. Studeni 2011, 10:26:26 »

S obzirom sta nudi i kakve brojke baca tesko mi je bilo sto sto on napise shvatiti ozbiljno, tak da..

prosvjetli ih  :mrgreen:

gdje je M900 kad ga trebamo  :D

Jel' ima 'ko problem sa alopecijom (opadanjem kose, ćelavljenjam), imam ja i više bih volio izgledati ovako  :afro: nego ovako  :rolleyes: , jel ima aditiv protiv toga?
Nude se u svim medijima i marketing im je do 00, ali ja još uvijek vidim ćelave ljude na ulici, a i meni fali podosta toga.

Preduga tema bi to bila, a neću vam iz pristojnosti reći kako ovaj reichertov test prezentiran na način prikazan na yubitou profesionalci nazivaju.

Inače se reichert test provodi u razvoju i testiranju maziva, ali iz drugog razloga, a pošto je aparat jeftin i pristupačan spretni marketingaši su se sjetili kako pomoću njega prezentirati svoje proizvode.

Apropos toga najbolja mi je scena takvog "marketinga" kada u filmu "Odmetnik Jodie Wales" prodavač čudotvornog eliksira u bijelom odjelu nudi Clintu Eastwoodu univerzalni eliksir, a ovaj mu pljune sažvakani duhan na bijeli sako i kaže: "ako je čudotvoran neka ti očisti ovo"  :LOL:

P.S. upravo sam uvezao novu tranšu sredstva za tretiranje automobilskih i moto guma, kada se s tim premaže guma povećava se mogućnost nagiba za 32,635% ,a svi proizvođači guma već su si počupali kosu kada su čuli za ovaj proizvod jer im je prodaja strašno opala, a manji razmišljaju o zatvaranju pogona jer im se zalihe gomilaju i nitko više ne kupuje nove gume otkada ih može premazivati čudotvornim "TURBO TYRE TRADEWEAR STOPPER" preparatom.

Ta jedinstvena formula ne utječe na gumu, ona se upija u asfalt i podlogu čini "nepopustljivom", a i u pregovorima sam sa HAC-om, jer se je pokazalo da kod upotrbe "TURBO TYRE TRADEWEAR STOPPER" proizvoda ceste duže traju i manje se troše, pa je održavanje praktički nepotrebno i HAC već ozbiljno razmišlja o ukidanju cestarija  8)

P.P.S. Isprika svima, ali nisam mogao izdržati  :evil:
« Zadnja izmjena: 06. Studeni 2011, 11:13:46 M900 »
Evidentirano
God must have been an engineer....who else would put a waste disposal unit next to a Reproduction Plant???

Brutall

• **
  • Vozi: kam se po birtijama
« Odgovori #55 : 06. Studeni 2011, 14:16:29 »

Jel' ima 'ko problem sa alopecijom (opadanjem kose, ćelavljenjam), imam ja i više bih volio izgledati ovako  :afro: nego ovako  :rolleyes: , jel ima aditiv protiv toga?
Nude se u svim medijima i marketing im je do 00, ali ja još uvijek vidim ćelave ljude na ulici, a i meni fali podosta toga.

Preduga tema bi to bila, a neću vam iz pristojnosti reći kako ovaj reichertov test prezentiran na način prikazan na yubitou profesionalci nazivaju.

Inače se reichert test provodi u razvoju i testiranju maziva, ali iz drugog razloga, a pošto je aparat jeftin i pristupačan spretni marketingaši su se sjetili kako pomoću njega prezentirati svoje proizvode.

Apropos toga najbolja mi je scena takvog "marketinga" kada u filmu "Odmetnik Jodie Wales" prodavač čudotvornog eliksira u bijelom odjelu nudi Clintu Eastwoodu univerzalni eliksir, a ovaj mu pljune sažvakani duhan na bijeli sako i kaže: "ako je čudotvoran neka ti očisti ovo"  :LOL:

P.S. upravo sam uvezao novu tranšu sredstva za tretiranje automobilskih i moto guma, kada se s tim premaže guma povećava se mogućnost nagiba za 32,635% ,a svi proizvođači guma već su si počupali kosu kada su čuli za ovaj proizvod jer im je prodaja strašno opala, a manji razmišljaju o zatvaranju pogona jer im se zalihe gomilaju i nitko više ne kupuje nove gume otkada ih može premazivati čudotvornim "TURBO TYRE TRADEWEAR STOPPER" preparatom.

Ta jedinstvena formula ne utječe na gumu, ona se upija u asfalt i podlogu čini "nepopustljivom", a i u pregovorima sam sa HAC-om, jer se je pokazalo da kod upotrbe "TURBO TYRE TRADEWEAR STOPPER" proizvoda ceste duže traju i manje se troše, pa je održavanje praktički nepotrebno i HAC već ozbiljno razmišlja o ukidanju cestarija  8)

ti si koristio gore navedeni aditiv?očito si imo jako gadna iskustva s njim, šta se razletilo u mašini kad si koristio taj aditiv?
Evidentirano
-- .. ... .-.. .. ... / -.. .- / ... .. / .--. .- -- . - .- -. / .--- . .-. / ... .. / ... -.- ..- --.. .. --- / ... - .- / .--. .. ... .?

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #56 : 06. Studeni 2011, 23:02:36 »

M900  :inlove: :inlove:

A jel imaju gumiti veze s time?

:mrgreen:

M.

cRuNk

• Vozi: `08 CBR 600 RR
« Odgovori #57 : 06. Studeni 2011, 23:19:07 »

Upravo zbog gumita je taj novi aditiv izmisljen  :palacgore: :mrgreen:
Evidentirano
Jos malo pa i ja bRRz

Sip

• Vozi: Snove
« Odgovori #58 : 06. Studeni 2011, 23:27:46 »

Ja vjerujem Jokeu :wink:

adtiv ne u motor :wink:
Evidentirano
ONE MAN, ONE BIKE, ONE REASON

EVERYDAY IS A RACE DAY

Ninja

• Vozi: beciklin
« Odgovori #59 : 06. Studeni 2011, 23:36:33 »

Čisto da ne bude zabune, radi se o prodaji magle.

Upravo to sam htel i ja napisat :palacgore:
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

mbalunovic

• **
« Odgovori #60 : 07. Studeni 2011, 00:15:00 »

Cudno mi je da ima tolko skeptika..... ja bi bas otisao u tu radnju da vidim test, i ako je isti kao onaj na youtubu, i da nema neko pojacanje snage pogona tok valjka s kojem bi se prevazisla sila kocenja uzrokovana trenjem, nego se trenje stvarno smanji. onda stvarno djeluje, i  moguce je penetriranje u materijal i penetrira u pore materijala, jer je svaki materijal kao spuzva kad ga dovoljno uvecate, a ovo da je cilindar ostao kao sveze honovan ocito pokazuje kolko on u stvarnosti smanjuje trenje....

a koeficijent trenja je veci ako imamo mirovanje, u odnosu na klizanje, tako da kad se jednom zaustavi, zasigurno nece krenut jer je sila potrebna 2 puta otp veca nego koja je potrebna dok on klize, ili kad vec pocne klizat...

jedino i mene interesuje kako bi se to odrazilo na kuplung, a opet se moze desit i da poveca trenje izmedju metala i druge komponente (sem ako je celicno kvacilo kao kod dragstera). ima tu i drugih parametara osim samog podmazivanja, jer na primjer izmedju dva metala odredjeno ulje moze uzrokovat klizanje, (mnogo je teze nego je "suho" , izmedju metala i celuloze (na pr) je vece trenje dok je ono "podmazano" nego "suho"... sve su to razne varijacije i kombinacije koje bi bilo lepo isprobati stvarnim merenjima trenja (statickog) i trenja klizanja
Evidentirano
Jesu 2 kotaca al samo jedan zivot, zato svaki dan zivite kao da je zadnji

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Moderator
  • Vozi: honda cbx 550 F1
« Odgovori #61 : 07. Studeni 2011, 00:23:20 »

Za desetak dana kad ga ulijem i dobro motor rašćepim - javiću vam detalje a do onda vi i dalje se držite svojeg načina jer je to ipak vaš motor.Mate je u jednom postu i imao pravo jer je mislio reći - lijevaj ulje koje proizvođač odredi ali dali svi koristite i svjećice koje su propisane po proizvođaću..
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

cRuNk

• Vozi: `08 CBR 600 RR
« Odgovori #62 : 07. Studeni 2011, 00:26:39 »

Naravno, iridijske  :mrgreen:
Evidentirano
Jos malo pa i ja bRRz

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Moderator
  • Vozi: honda cbx 550 F1
« Odgovori #63 : 07. Studeni 2011, 01:20:03 »

Naravno, iridijske  :mrgreen:

..učinilo mi se indijanske ali one stvaraju puno dima - slaba iskra  :mrgreen:
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

M900

• Vozi: VELIKI BRAT VIDI...
« Odgovori #64 : 07. Studeni 2011, 05:57:02 »

Cudno mi je da ima tolko skeptika..... ja bi bas otisao u tu radnju da vidim test, i ako je isti kao onaj na youtubu, i da nema neko pojacanje snage pogona tok valjka s kojem bi se prevazisla sila kocenja uzrokovana trenjem, nego se trenje stvarno smanji. onda stvarno djeluje, i  moguce je penetriranje u materijal i penetrira u pore materijala, jer je svaki materijal kao spuzva kad ga dovoljno uvecate, a ovo da je cilindar ostao kao sveze honovan ocito pokazuje kolko on u stvarnosti smanjuje trenje....

a koeficijent trenja je veci ako imamo mirovanje, u odnosu na klizanje, tako da kad se jednom zaustavi, zasigurno nece krenut jer je sila potrebna 2 puta otp veca nego koja je potrebna dok on klize, ili kad vec pocne klizat...

jedino i mene interesuje kako bi se to odrazilo na kuplung, a opet se moze desit i da poveca trenje izmedju metala i druge komponente (sem ako je celicno kvacilo kao kod dragstera). ima tu i drugih parametara osim samog podmazivanja, jer na primjer izmedju dva metala odredjeno ulje moze uzrokovat klizanje, (mnogo je teze nego je "suho" , izmedju metala i celuloze (na pr) je vece trenje dok je ono "podmazano" nego "suho"... sve su to razne varijacije i kombinacije koje bi bilo lepo isprobati stvarnim merenjima trenja (statickog) i trenja klizanja

Nema frke prika, samo ti ajde, i tako vidim da ste ti i pokretač ove teme u godinama starosti otprilike koliko ja imam godina radnog staža, a manje nego što se bavim motorima, kad ih ti toliko nakupiš, ovo što nazivaš skepticizmom preformulirati ćeš u realizam NHF  :mrgreen:

P.S. kao što sam napisao u ranijem testu Reichert test nije namjenjen za ovo i u pogrešnom se kontekstu koristi za ovakve prezentacije
Evidentirano
God must have been an engineer....who else would put a waste disposal unit next to a Reproduction Plant???

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #65 : 07. Studeni 2011, 07:08:52 »

MotorKote 100 kompatibilan je sa:

- Petrolej mineralnim uljima (Amsoil,
  Mobil 1, Castrol Syntec)

- Halogenim hidrokarbonima (nerazgradiva
  ulja za rezanje, CNC, ulja za velike terete)

- Glikosintetičnim esterima (nezapaljiva
  hidraulična ulja, ulja za hlađenje, tekućine
  za rezanje R-134A)

- Fosfatnim esterima (turbinska ulja)

- Silikonskim uljima

MotorKote 100 nije kompatibilan sa
sintetičnim eterima
i organskim
ester sinteticima (neka jestiva ulja,
specijelna biološki izmjenjena ulja)

Šta to znači, da li smije u Motul i Silkolene ester ulja ili ne smije ??
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

mate

• Administrator
« Odgovori #66 : 07. Studeni 2011, 11:01:12 »

Za desetak dana kad ga ulijem i dobro motor rašćepim - javiću vam detalje a do onda vi i dalje se držite svojeg načina jer je to ipak vaš motor.Mate je u jednom postu i imao pravo jer je mislio reći - lijevaj ulje koje proizvođač odredi ali dali svi koristite i svjećice koje su propisane po proizvođaću..

Pusti ljude da sami zaključe, nemoj me ti parafrazirat jer tvoje tumačenje nema nikakve veze s onim što sam ja napisao. :cool:
Evidentirano

WOLFENSTEIN

• **
« Odgovori #67 : 07. Studeni 2011, 11:38:26 »

Nema frke prika, samo ti ajde, i tako vidim da ste ti i pokretač ove teme u godinama starosti otprilike koliko ja imam godina radnog staža, a manje nego što se bavim motorima, kad ih ti toliko nakupiš, ovo što nazivaš skepticizmom preformulirati ćeš u realizam NHF  :mrgreen:

Ti bi trebao imati benificirani staž na forumu ili dobiti bar medalju "Trudbenika" s masnim mudima. :mrgreen: .  Pusti, dečki znaju znanje, a mi stariji smo već prežvakani. Usput, ova pizdarija za gume me zanima, imaš ti to na lageru ili moram u LIDL-u kupiti ????
Evidentirano
....it was italian bike, now is DAS MOTORRAD.........fuck tradition - money talks...

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #68 : 07. Studeni 2011, 12:59:58 »

Davno sam sipao Motorkote u Patrola 2.8 i KLR 650.
Lakše su palili (pogotovo zimi) i malo rađe su prihvaćali okretaje. KLRu nisu klizile lamele.
Uskoro ga namjeravam ponovo kupiti  :palacgore:

Vaša je stvar da li to stavljate u svoja vozila ili ne, ali ne razumijem pljuvanje po nečemu što niste vidjeli, a kamoli probali.
O tome govori i moj potpis.
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

Brutall

• **
« Odgovori #69 : 07. Studeni 2011, 13:28:39 »

Davno sam sipao Motorkote u Patrola 2.8 i KLR 650.
Lakše su palili (pogotovo zimi) i malo rađe su prihvaćali okretaje. KLRu nisu klizile lamele.
Uskoro ga namjeravam ponovo kupiti  :palacgore:

Vaša je stvar da li to stavljate u svoja vozila ili ne, ali ne razumijem pljuvanje po nečemu što niste vidjeli, a kamoli probali.
O tome govori i moj potpis.

točno to, ne kuižim takve ljude koji pljuju po svemu i svačem a ništ od toga nisu ni vidjeli nit iki kurac znaju o tome...
Evidentirano
-- .. ... .-.. .. ... / -.. .- / ... .. / .--. .- -- . - .- -. / .--- . .-. / ... .. / ... -.- ..- --.. .. --- / ... - .- / .--. .. ... .?

Sip

« Odgovori #70 : 07. Studeni 2011, 13:35:13 »

točno to, ne kuižim takve ljude koji pljuju po svemu i svačem a ništ od toga nisu ni vidjeli nit iki kurac znaju o tome...

A je li smijem ja to posteno napljuvati :misli:
Evidentirano

EVERYDAY IS A RACE DAY

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #71 : 07. Studeni 2011, 13:40:12 »

Ja sam ga kupio i ulio u Opel Tigru i X9500. S
Svugdje mi se pokazao dobar na način da je umanjio vibracije i definitivno daje dojam da ima manje trenja u agregatu.
Malo me plašio postupak ljevanja jer mi nekako izgleda kao da će speć sve ako se slučajno pri istome ugasi agregat. Dimi za poludit kad ga uliješ, nekoliko minuta. Preporučujem to raditi van grada :mrgreen:
Ono negativno je što sam u sklopu traženja odgovora na prodiranje ulja kod Master agregta (X9 500) poslao uzorak svog ulja zajedno sa još desetak prikupljenih, i dobio odgovor iz Selenia laboratorija u Italiji da jedan od uzoraka ima u ulju aditiv kojeg ne preporučuju zbog povečane mogučnosti korozije metala unutar agregata. Što bi to točno značilo, nisam siguran, ali sam o tome obavijestio Šepiće.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

Brutall

• **
« Odgovori #72 : 07. Studeni 2011, 13:53:11 »

A je li smijem ja to posteno napljuvati :misli:

pa ak si koristio i ak ti se loše pokazao onda bi bilo lijepo od tebe da "popljuješ", al laprdat bezveze, to ko da bi ja sad koji također nisam to koristio krenio pljuvat po tome ili govorit da je odlično a zapravo serem u prazno...
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #73 : 07. Studeni 2011, 14:00:54 »

P.S. kao što sam napisao u ranijem testu Reichert test nije namjenjen za ovo i u pogrešnom se kontekstu koristi za ovakve prezentacije

E ovo jako volim ,jer imam malo godina me se odma ecenjuje kao neuk.. rekao sam da bih rado istestirao to ulje, jer se nalazim na fakultetu gde to mogu ispitati, i dobar sam s profesorima.

a reci mi samo jedno, zasto taj test ne pokazuje da se smanjilo trenje, tj u cemu je kvaka? da s jednim uljem se zaustavi a s drugim tera 4 puta vece opterecenje??

mi bi smo mogli ispitat i to prodiranje u materijal i slicno, te dal dolazi do promene tvrdoce materijala....

Ovo sve vase je bez argumenata kako je sranje, a ustvari se pokazuje kao stvarno efektivno....
Evidentirano
Jesu 2 kotaca al samo jedan zivot, zato svaki dan zivite kao da je zadnji

Sip

« Odgovori #74 : 07. Studeni 2011, 14:28:49 »

pa ak si koristio i ak ti se loše pokazao onda bi bilo lijepo od tebe da "popljuješ", al laprdat bezveze, to ko da bi ja sad koji također nisam to koristio krenio pljuvat po tome ili govorit da je odlično a zapravo serem u prazno...

Nisam koristio niti necu :palacgore:

Ajde da malo pojasnim situaciju, sa strucne strane. Naime ja drzim katedru Tehnike motornih vozila i Tehnologije odrzavanja vozila i nista ne radim nego po cijele dane laprdam o motorima :wink: ( cim ovo napisaem idem tusiti i muciti mlade narastaje mehanicara sve o uljima )

O uljima opcenito

Ulja zauzimaju vrlo važno mjesto među naftnim derivatima i zbog takve pozicije pojavile su se neke institucije koje su to stavile pod svoju kontrolu. Nabrojimo neke;

ACEA (Association des Constructeures Europeens de l¨Automobile)
CCMC (Committee of Common Market Automobile Constructors)
API ( American Petroleum Institute )

- dobivanje ulja

Osnova svakog motornog ulja koje dominantno određuje njegovu kvalitetu je BAZNO ULJE.

Bazno ulje se moze dobiti na tri osnovna nacina i tako razlikujemo:

1. Rafinate
2. Hidrokrekirano ili MC ( moleculary converted ) ili NT ( New Technology ) ulje
3. Sintetički ugljikovodik ili PAO ( poli-alfa-olefinsko) ulje

No bazna ulja ne mogu udovoljiti zahtjevima proizvođača motora i stoga se oplemenjuju aditivima

Aditivi za motorna ulja

Ovisno o vrsti i CIJENI ulja, u bazna ulja se dodaje oko 1-25% aditiva

Imamo;

DETERGENTI - održavaju površine čistim i sprečavaju taloženje, neutraliziraju kisele produkte izgaranja
DISPERGENTI - raspršuju nečistoću i sprečavaju taloženje nečistoća
EP DODATCI - smanjuju trenje i štite metalne površine od trošenja, sprečavaju dodir metala sa metalom
ADITIVI ZA ZAŠTITU OD KOROZIJE - stvaraju zaštitni film i neutraliziraju kiseline
ADITIVI KOJI SMANJUJU TRENJE - apsorbiraju aktivne tvari i time smanjuju koeficijent trenja
POBOLJŠIVAČI VISKOZITETA - smanjuju pad viskoziteta usljed povećanja temperature ( to nama na enduru posebno bitno :mrgreen: )
POBOLJŠIVAČI TOČKE TEČENJA - omogućuju protočnost ulja i na niskim temperaturama
ADITIVI PROTIV STARENJA - tzv. antioksidanti
ADITIVI ZA SPREČAVANJE PJENUŠANJA - sprečavaju stvaranje pjena mijenjajući površinsku napetost ulja

Eeeee sad kad smo malo naucili o uljima red je da to sve smiksamo u jedno ulje :mrgreen: i dodamo motorkote :jesus:

Znaci ono sto znamo sigurno odabirom neadekvatnog ulja mozemo imati gubitke uslijed trenja u motoru i to:

kod benzinskih motora;
- pod punim opterecenjem 3-5%
- kod srednjeg opterećenja 11-18%

kod Diesel motora;
- pod punim opterećenjem 7-9%
- kod srednjeg opterećenja 13-14%

Zasto vam sve to pisem, zato sto MOTORKOTE to zbilja POBOLJSAVA :shock:

Zbilja, zbilja ce doci do povecanja i snage motora za nesto malo :shock: Pa se onda mozete zapitati zasto sam protiv :shock: :shock: :shock: :shock: ( ili zasto je struka protiv )

Odgovor je vrlo jednostavan: kvari ostala svojstva :palacdolje:

Laicki, zena vam neda i vi joj date aditiv, sad vam daje super ste zadovoljni, ali daje i cijeloj ulici :mrgreen: ( dobili ste sto ste htjeli, ali po koju cijenu )

Savjet; bolje kupiti, kvalitetnije ulje renomiranog proizvdjaca ( oni su vjerujte mi SVE to isprobali ) i češće ga mijenjati nego sipati aditive :wink:
Evidentirano

EVERYDAY IS A RACE DAY
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 12   Gore

Stranica je generirana za 0.239 sekundi uz 14 upita.