Kao prvo pozdrav svima! (novi sam na forumu)
Ovako,dakle kupujem rabljeni r motor u klasi 600 i da sad ne kompliciram zašto baš ta trojica, nakon sati i sati provedenih surfajući ne mogu se pomaknuti ni milimetar dalje da suzim izbor između ovo troje. Pročitao sam stvarno brda i doline,uključujući i ovaj forum i nisam našao ništa što bi presudilo. Čim više čitam manje znam i počinjem lagano ludit

Nemam nikog koga poznajem da konkretno pitam za mišljenje,pa sam se odlučio registrirat i upitati za pomoć nekog od vas koji mi možda može pomoći, a vjerujem da vas takvih ovdje ima.
Nisam početnik,motora sam se navozio svakakvih od kad znam za sebe,50,80,125ccm. "velike pile" sam tu i tamo isprobao od prijatelja (uglavnom krame

),ali posjedovao nisam nikad,imam A kat. 10 godina i ne nedostaje mi hladne glave,tako da molim da se probaju suzdrzat oni s lekcijama.

Motor bih uglavnom koristio za na posao (20km) vikend vožnje i vjerojatno rijetko koje putovanje ili odlazak na stazu. Zanima me samo R i ništa više!
Lova koju mislim dat: bilo bi idealno 40 000 kn ili manje ako se nađe, za neki očuvan primjerak, eventualno neko razvlačenje do max 6000 EUR, ali to bi moralo biti nešto extra. Opremu imam svu,tako da je sve ovo lova samo za motor i eventualno prijenos.
Di je problem? => Kawasaki ZX6R '05/'06 - najljepši mi je od trojice (barem od napred), sa dodatnih 36ccm ima bolji odaziv na manjim okretajima pa je bolji za moju namjenu (ulica), najglomazniji je što mi se također sviđa / ne sviđa mi se jel je starije godište pa time i veća vjerojatnost da naletim na mačka u vreči :S
Kawasaki ZX6R '07/'08 - koliko vidim po oglasnicima,praktički se za iste novce koje bih dao za model 636 može kupiti ovaj novijeg godišta pa bi bilo logično time i bolji model od starog,međutim ne sviđa mi se što sam pročitao da je ovaj više namjenjen za stazu,da je puuno neudobniji za vožnju cestom od prethodnika i također s manje kubika nema onu snagu na manjim okretajima,znači za užitak treba više posegnut za okretajima,time i većom brzinom,a time i rizičnijoj vožnji za npr. grad. Ne znam kolko se osjeti ta veča snaga na manjim okretajima u praksi i jel to uopće vrijedno spomena za prosječnog vozača. U svemu ostalom što sam pročitao mi se noviji model naravno više sviđa,osim što sam pročitao da se navodno više kvari,pa molim ako neko ima kakvu informaciju...
Suzuki GSXR-600 '06/'07 - također izgleda odlično, od pročitanog mi se sviđa što je navodno najviše pogodan za cestu,od udobnosti sjedala,ovjesa i lakoće upravljanja. Jeli stvarno tolka razlika u lakoći upravljanja naspram zxr-a '07/'08 s obzirom da su to dva motora iste klase i trebala bi biti različiti samo u nekim nijansama ili..

/ e sad,Kawa ima zelenu boju koja mi se bolesno sviđa i Suzuki se po mojem ukusu s nijednom varijantom tu ne može mjeriti s njima.
I tako mi se zbog sveg tog trenutno moja odluka čini stvaaarno daleko...
Hvala vam na čitanju,veselim se odgovorima!