Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: Alien Mafia/Volcano Tour 2011  (Posjeta: 1321 )

alien

• Metro Harry
  • Spol: Muški
  • Vozi: R 1200 R
Alien Mafia/Volcano Tour 2011
« : 17. Studeni 2011, 10:18:53 »

Ave!  :)
Nije me dugo bilo po forumu, malo zato jer se razvodnilo (đe mi je Sleđ? :undecided:), malo zato jer me okupiralo, ali to ne znači da se nije bilo na motorinu.
Kako me već neki zezaju da je ove godine kriza pa da nisan bija nigdi evo dokaza!  :D
Dakle, vrijeme radnje početak srpnja (zakasnio na svoju uobičajenu krajem lipnja) i kao što sam lani rekao ove godine je odredište bila Sicilija, a kuda i kamo do tamo i nazad to je već bilo opcionalno na dnevnoj bazi.
Pošto je bilo najavljeno da idem bilo je u početku gomila zainteresiranih i sigurnih suputnika, ali kod mene je siguran koeficijent bio da ću ići sam, a to je na kraju i bilo. :mrgreen:
Da se ne truckam okolo do Ancone, jer ionako to više manje radim 2 puta mjesečno, najljepša opcija je bila trajektom do tamo, odspavam u kabini, ujutro se probudim...nema bolje opcije!
I krenulo se prema Napulju...zadnji put sam tamo bio još dok je Diego bio napolitanski bog i baš me zanimalo jel se nešto promijenilo...
Prvo krećem preko Italije kroz Gran Sasso park prirode i poznati tunel od tko zna koliko kilometara...ali došao kao naručen jer je vanska temp bila oko 36 stupnjeva C.

Ništa! Ušao sam namjerno u pregrađe Napolija da vidim kakve promjene ali to je i dalje mahala!  :shock:
Bilo koji naš grad/gradić je barem 15 godina ispred predgrađa, a ni centar osim onog rezidencijalnog dijela, nije puno različit...
Smjestio se u hotel...jedini kojeg sam baš izabrao preko neta i hvala bogu na GPS-u jer neman blage kad bi ga naša bez njega...pitam jel mogu ostavit motorin ispred hotela, recepcioner zavarijo i kaže da ga mogu ostaviti, ali da li ću ga i naći eeee to je već drugo pitanje... :mrgreen:
100 m dalje garaža čuvana, 8 eura dan za motor i ajmo dalje pješke...temperatura 39, vlaga 139%...u 4 sata sam popio garant 5 litara različitih napitaka...

Sičate se kako izgleda prva prodavaonica KUma u Kumu2 (de Niro)  :mrgreen:

Ovi Lavezzi ko Čorluka!  :mrgreen:  Tražija san i Diega al nikako ga naći šmrc!

Nakon lutanja, popio kavicu na trgu, odmarao...nazad u hotel na tuširanje od kojeg i nema neke koristi jer nakon minut si isti...i na večeru...slika spize nema jer me uvik napadaju da se ne vozim radi motora već radi spize...tako da štrajkam sa slikama spize...al da sam se napunio...jesam!  :mrgreen:
Evidentirano
ONLY FAGGOTS HATE MONICA BELLUCCI!!!!!!!!!!!!!

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).
21. 10. 2007. - Interlagos

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
Odg: Alien Mafia/Volcano Tour 2011
« Odgovori #1 : 17. Studeni 2011, 10:21:11 »

Pa ti si živ???  :palacgore:

alien

• Metro Harry
« Odgovori #2 : 17. Studeni 2011, 10:28:25 »

Ujutro se digao, opet na kavicu...to se ne propušta...ipak smo u Italiji i kratka sa mlikom ujutro je zakon! I moram reći stvarno dobra, i to po našim visokim kriterijima! :D
Nikakvih iskustava sa camorrom (zato je Mafia tour) nisam imao, što je u Napoliju uvik dobro!
Nastavljam dalje prema jugu, izvlačim se iz grada...promet možda nekome izgleda kaotičan, al ne i nekome iz Splita!  :mrgreen:
Vrtim se oko podnožja Vezuva (zato je Vulcano tour), al neman baš vremena po procjeni da idem gore...a ionako bio davno...tako da odo prema Pompejima.
Pompeji, u pozadini krivac za njih: Vesuvio!

Taman počeo slikavat kad nestalo baterije...ma nema šanse da se vratim nazad...meni slike ostaju u glavi a ako vama fale ajte tamo pa slikajite!  :mrgreen:
A obzirom da mi je sad 10.30 odo na Pjacu na kavu pa kad se vratim oko podne slijedi nastavak! :D
Evidentirano

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).

alien

• Metro Harry
« Odgovori #3 : 17. Studeni 2011, 10:29:22 »

Pa ti si živ???  :palacgore:

Vidiš da sam morao se javiti...svi misle da se više ne vozim...na osnovu njihova vlastita iskustva!  :mrgreen:
Evidentirano

Crash

• *
  • Vozi: dl650A L0
« Odgovori #4 : 17. Studeni 2011, 11:30:08 »

Lijepo  :palacgore:, a nije ni daleko, cekamo nastavak.
Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #5 : 17. Studeni 2011, 14:09:07 »

Evo se tek sad vratija sa kave...malo otiša na Rivu, nije zgorega iskoristit sunašce.  :D
Dakle, di san sta? Pompeji....eeee...onda zapadnom obalom Italije krenija malo pomalo prema Siciliji, a kako se sunce diže, diže se bogami i temperatura...38 oC.

Zatim ušao u Salerno...samo malo điravao...nisam se zaustavljao pa dalje prema jugu...

I tada stajem na jednu benzinsku po gorivo i hladno pićence kad ugledao motor! eeeej motor!  :shock: Prvi motor van grada još od Ancone!!!! Kao da sam jedini motorista na putu...neki bi rekli jedina budala po toj vručini!  :mrgreen:
I bez veze dođem malo bliže čisto da vidim odakle je, kad dolazi par sjeda na motor, okreću ga i proviri rega OS!  :mrgreen:
Moga san i mislit da će druga budala bit naš!
Kako oni taman odlaze, a ja dolazim zaustavljam ih, oni se isto smiju, jer sam ja isto njima ona druga budala po ovoj vručini i kažu da idu za Siciliju...super vidimo se na trajektu!
Nastavljam, putem im sviram jer sam malo brži i vidim benzinsku nakon 200-injak km i zaključim obzirom da vozaju Yamahu da moraju stati (ja stajem svako 400 km)...i normalno japanaac me nije iznevjerio...skompali se i zajedno na trajekt- Damir i Nada iz Osijeka i moja malenkost prema Messini.

Sicilijaaaaa!!!!!!!!! Messina!

Lutamo malo istočnom obalom, ja skidam jaketu, iako protivno mojim načelima na putu, al temperatura je koma...na svu sreču jedine majice koje nosim sa sobom su coolmax i ne znojim se nimalo, ali Damir i Nada u njihovim pamučnim izgledaju "veselo"!
Dolazimo ispod Etne u malo mjestašce sa kampom i ulazimo u nekakav apartman (moram ja u zajedničku sobu tijekom ture-to je već tradicionalno!  :mrgreen:).
Na podu ima nešto mrava, ali baš ne obraćamo pažnju na to....avaj greške!!!!!!!!!

Krećemo orobiti mesnicu i samoposlugu te na terasi uz ombola, bržole i kobase (srećom talijanski mi nije toliko zarđao a i Nada je opskrbljena pokretnom kuhinjom) gledamo lavu na vrhu Etne kako isijava i rješavamo neke domaće tekuće probleme!

Budim se oko 5 ujutro sa čudnim osječajem...ma nisu komarci, šta se dešava, ma koju gospu...ajme....pun sam mravi...trči pod tuš...avaj bude se Damir i Nada i kad skužimo šta se desilo ne preostaje ništa drugo nego sljedeća dva sata potrošit na vađenje svega iz borši i čiščenje jer su mravi doslovno okupirali sve!  :mrgreen: sad se sjetim sa smješkom ali onda... :mrgreen:
Damir i Nada odustaju od toga da ostanu tu još koji dan nego se preiključuju meni koji krećem u unutrašnjost i pada dogovor da cijeli dan budemo zajedno i da popodne svak o svome poslu..
Zajednički prvi posao: Etna!

Put do gore je fenomenalan. Krivine iz snova...temperatura pada na 21 stupanj i ne mogu odolit...Damir i Nada su razumljivo sporiji a ja malo stružem asfalt do vrha!
Gore fenomenalan pogled i onaj ko ne zna da je Etna i dalje aktivna pogledom oko sebe brzo shvaća i tu činjenicu.

Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #6 : 17. Studeni 2011, 14:20:13 »

Spuštamo se sa Etne i nalazimo na gomile motora koji stružu okuke isto ko i ja...očito je to popularna staza i ne izaziva samo mene...nailazimo na jedno mjesto gdje smo prije prošli i nije bilo nikoga a sad je jedno stotinjak motora sa tendencijom stalnog rasta.
Nastavljamo prema Taorminu i tamo papamo i zaljevamo se tekućinama...Damir i Nada polako shvaćaju vrijednost coolmax majici!  :D

Nastavljamo prema Cataniji i vidi se još malo zelenila, a temperatura opet raste...

Poslije Catanije skrećemo u unutrašnjost i nastaje pakao...bembura pokazuje 41 stupanj i tako jedno dvjestotinjak kilometara...okolica se može samo opisati kao spaljena zemlja...

Negdje u sredini putevi nam se razilaze... Damir i Nada su ipak na ljetovanju i skreću prema jugu u Argigento, a mene kupanje baš i ne zanima i ja nastavljam prema Palermu...
Nastavak slijedi...
Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #7 : 17. Studeni 2011, 19:27:46 »

Palermo!
Nikad bio...najveći grad Sicilije, ali ne i glavni....predgrađe i nije baš nešto ali dio uz more i stari dio lovely...nije tipični mediteranski u smislu da ima široke ulice, nešto ko Barcelona, ali sve u svemu lipo...

Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #8 : 17. Studeni 2011, 20:05:57 »

Sutradan je vrime za odlazak u središte putovanja i cijele ture....
...nakon jutarnje kavice uz more kreće se u unutrašnjost i prva postaja Marineo...slijedom imena moram stati i ajmo opet jedna kavica i dec crnog sicilijanskog!

nastavljam dalje...hvatam malo hlada uz cestu....ko i ekipa nekad...nisu stabla bez veze sađena nekad...

Zemlja i dalje spaljena...

...a nešto drugo spaljeno me podsjeća da se bližim središtu Toura!  :D

CORLEONE

Svaki pravi muškarac, što je ženama potpuno nerazumljivo, ako dođe na Siciliju mora doći u Corleone, a sve ostalo je sporedno...ako ima koji muški koji to ne razumi preporučam mu da se obrati Hrvoju da mu on objasni što je ustvari i da li postoji lijek za njega!  :mrgreen:

Inače centralni trg se zove piazza delle vittime della mafia!

Vrtim se okolo i upijam, al na ovoj temperaturi upijam i vručinu...šetajući se iz nekih vrata čujem neki žamor, malo povirin a ono ekipa sidi unutra, igra karte i pijucka vino...pogledam izvanka, nema nikakve oznake, i dok tako gledam izađe stari vanka i pita me jesan li turista, ja kažem jesam i bla, bla počme priča...ja unutra, vina ko u priči, neki mali kanapeići sa tjesteninom i bla bla sa ekipom...nijedan manje od 50 godina ili barem tako izgledaju...ispituju oni tako mene, ja njih ništa ne pitam  :mrgreen: al uspijevamo se razumiti iako im je dijalekt ubi bože...nema nikakve veze sa pravim talijanskim...izašo skoro pijan, pitan za policiju, a ekipa vari od smija...razumija san sve!  :mrgreen:

I tako došo do krajnje točke, što znači sad se okrečem i krećem nazad!

Preživio i drugu mafiju: Cosanostru!  :palacgore:
Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #9 : 17. Studeni 2011, 20:26:22 »

I tako se vozam sjeverom Sicilije, već san izgubija pojam o vrimenu...cesta se sastoji samo od vijadukata i tunela...mogu mislit koliko je njihov Kalm... :shock: :mrgreen: diga na njoj...uglavnom iako sam gledao stati nisam stao sve do Messine...našao hotel na plaži, čuvana garaža, idealno...i od na plažu malo odmarat, a po Messini ćemo sutra...

Na plaži ostao do ranog jutra  :mrgreen: jer sreo neku ekipu, ali ne bi sad o tome...uglavnom baza mi je bila pizza mezzo metro...to je ko za dvoje, a pizza metro je za četvero....ja uzeja mezzo metro, ipak san ja malo veći od njih i kapacitet!  :mrgreen:

Ujutro, standardno kavica i kolač uz more i gušta gledat ekipu kako u kanalu love palamide...ovakvih brodova kod nas nema tako da su se montirali ka da su me pitali kakav pogled hoču!  :palacgore:

A poslije polako natanane po Messini...

Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #10 : 17. Studeni 2011, 21:02:22 »

Krećem prema Reggio di Calabria, malo šetuckam, više se vozam, stajem ručat, ali mi vruće za slikavat...krečem dalje...
i onda dolazim najbliže paklu...prolazeći Cosenzu, kotlina nalik mostarskoj, bembura miri 44 stupnja C!!!!! i to onako u prolazu, a garant je bilo više...ubrzavam na nekih 170 km/h, iako vozim bez jakete, u majici, ali šta brže vozim gori je zrak...čista katastrofa....
Da zaboravim taj dio ali ovdje sam svako malo stajao i trošio po 5 eura na tekučine...
... i jednog dana pojavim se uz more....aaaaaaaaaaaa!

i osviježen odlučim krenuti prema Tarantu...nisam nikad bio, a ko zna kad ću opet ovuda...

I...POGODAK!  .... najveće iznenađenje Toura...nisam očekivao ali grad, naročito centar je fenomenalan, ko da si prebacio Pariz na more...geometrija ulica, zgrada...fenomenalno...teško za opisat ako niste tamo bili...

Uglavnom, oduševio se gradom...usput nije me rišila ni treća mafia: N'drangheta!  :D

Slijedeći dio puta prema Jadranu, ali o tome sutra....
Evidentirano

majle

• **
  • Vozi: Stroma tu i tamo...
« Odgovori #11 : 17. Studeni 2011, 22:00:59 »

lipo na Siciliji, a ?!?   :mrgreen:

prosao toliko puta pored, ali...

a putoar :palacgore: !!
Evidentirano

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #12 : 17. Studeni 2011, 22:27:22 »

ima li mafie ?  :palacgore:
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

alien

• Metro Harry
« Odgovori #13 : 18. Studeni 2011, 09:01:08 »

Taranto je bio iznenađenje i odatle idem prema krajevima koji su mi poznatiji...Jadran...Bari...
Bari mi je uvijek bio malo dosadan pa nema slika... :D
Putem pijuckam kavice i pivice guštajući u pogledu...

I padne mi na pamet da bi moga spavat u Termoliju...odavno nisam bio, a  i samo prolazio, a gradić mi je uvijek bio lijepuškast, točnije njegov stari dio između zidina...nešto kao Dubrovnik u malome...

Van zidina tipični talijanski jadranski masovni turizam...katastrofično izgleda pa nije ni čudo šta svi hrle na našu stranu...

Ipak, unutar zidina ljepša slika

...ovako izgleda po danu...

A ovako po noći...

Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #14 : 18. Studeni 2011, 09:15:33 »

A jeli bilo kvarova  :misli: :misli: :misli: :mrgreen:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

alien

• Metro Harry
« Odgovori #15 : 18. Studeni 2011, 09:38:49 »

Ujutro...kavica na trgu...i krećemo prema Anconi...na početku magistrala sasvim solidna uredno se vozi, doduše nije neka brzina ali barem gledam okolo...ipak nakon 70-ak km to već postaje nepodnošljivo jer kako se dolazi do Pescare već promet počinje biti pre gust, a cesta postaje ustvari gradska i kad sam napokon došao do San Benedetto del Tronto to je bio kraj jer nastavit po toj temperaturi bi bilo besmisleno...penjem se na autoput i pravac Ancona...
Prvo odrađujem slike za koje sam se odavno zarekao da ću ih učiniti...milion puta bio u Anconi, čak se vozao i sa tuđim motorom al za ove dvije slike sam se zarekao da će biti sa mojim...kraj crkve na vrhu Ancone!

Nakon toga spuštam se u centar u moj omiljeni restoran, gazda će zatvorit brzo ali mene ostavlja vanka da sidim i još me podebljava sa mezzo litro di vino...

Ne mogu odolit...  :D ravioli u umaku od gljiva i gorgonzole...

Gulaš od vepra pugliese sa bukovačama i šampinjonima...

I to je to...
ima još gomila slika...ove su samo onako taksativne, ali najvažnije su one slike iz glave!  :D :palacgore:

Ipak, evo jedne tehnološke sa Sicilije, faca je čak imao usb stick uvaljen...latest state of the art technology!  :mrgreen:

Cijene...he, kad idem baš se i ne brinem o tome jer radim ono što mi se svidi i padne na pamet al eto za informaciju...benzina od 1,4 do 1,83 eura pa izvolite...bembura je u tom pogledu zaaaakon jer gledajući Damira kako tanka duplo više od mene htio ne htio počneš cijeniti bemburu  :D
Problem je bila i tekučina...na takvoj temperaturi MORAŠ PITI a svaka glupost, pa čak i voda košta min 3 eura po litre, a meni je svakih 400 km išla litrica...po gradu da ne pričam...uvijek nešto u ruci ili džepovima...
Al da se gušta...evo jedne crne pivice... količina 0,75, cijena 14 eura!  :mrgreen:

Ono što svakako preporučam je GPS...hebeš zumo...stavio samo ovaj sa auta garmin nuvi...spoj sa prekidačem i držač za volan 6 eura (živio ebay!!!!), iako katkad zna zaštekat, to uglavnom ovisi o ažuriranju karti tako da svaka preporuka, naročito kad ideš sam!

I moja zadnja preporuka...

...nabavite bemburu...nema boljeg osjećaja i prijatelja na putu od njega... :0648:

I na kraju pozdrav Damiru i Nadi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jedinim motoristima koje sam vidio na cijelom cjelcastom putu!!!!!!!!!!!!! (nije zahebancija, ovo nisam nikad doživio...vjerovatno su bili svi kod nas  :D)

Ajmo prijedlozi za turu slijedeće godine...nekako mi se vrzma Transilvanija pa dalje do Crnog mora, al da izbjegnem Bugarsku i Tursku, to mi već dosadno....
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #16 : 18. Studeni 2011, 09:41:01 »

A tura po ceskoj  :misli: :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

alien

• Metro Harry
« Odgovori #17 : 18. Studeni 2011, 09:49:39 »

A tura po ceskoj  :misli: :misli:

Problem je u tome da sam cijelu Europu prošao uzduž i poprijeko (osim Islanda), tako da mi je za motor ostalo samo neko pojedinačno područje...a u Češkoj bio skoro misec dana, doduše imam dobre uspomene pa ih ne bi bilo loše obnovit!  :mrgreen:
Al u Češku idem obavezno sam onda!  :mrgreen:
Evidentirano

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #18 : 21. Studeni 2011, 10:19:20 »

Sa Sicilijom nemožeš fulati  :palacgore:  dođe mi da ponovim  :wink:

Rumunjska je zakon, a čujem da su u zadnjih 5 godina i asfalt dotjerali u red  :wink:
Evo za lakše planiranje:

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,22883.0.html
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

zmaj108

• *
  • Vozi: BMW GS Adventure
« Odgovori #19 : 21. Studeni 2011, 11:02:04 »

Vrlo zanimljivo  :palacgore:
Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #20 : 21. Studeni 2011, 13:36:02 »

Sa Sicilijom nemožeš fulati  :palacgore:  dođe mi da ponovim  :wink:

Rumunjska je zakon, a čujem da su u zadnjih 5 godina i asfalt dotjerali u red  :wink:
Evo za lakše planiranje:

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,22883.0.html

Tenk ja!  :D :palacgore:
Da ne moram tražit...tuda negdi će izgleda i biti...
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #21 : 21. Studeni 2011, 14:48:57 »

Super  :palacgore:
Evidentirano
I. posjeta Grobnika - 1989. godine

floyd

• **
  • Vozi: Honda CBF 1000/Leo 150
« Odgovori #22 : 22. Studeni 2011, 18:46:54 »

:palacgore: :palacgore:
A ja mislija da si se štufa motora!??   :mrgreen:
Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #23 : 22. Studeni 2011, 19:12:31 »

:palacgore: :palacgore:
A ja mislija da si se štufa motora!??   :mrgreen:

A zato san i mora stavit slike je je bilo takvih objeda i insinuacija koje odbijam sa gnušanjem!  :mrgreen:
Evidentirano

vlais ng

• **
  • Vozi: GP 800
« Odgovori #24 : 23. Studeni 2011, 08:54:13 »

svaka cast...Sicilija moja neostvarena :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
možes li  nesto o kilometraži i cijeni trajekta napisati.
Evidentirano
Hrvatski narod ima dvije mane.
Brzo zaboravlja i lako oprasta.......
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.151 sekundi uz 16 upita.