Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 4  Sve   Dolje

Autor Tema: Ugradnja drugih karburatora  (Posjeta: 1615 )

jolly the roger

• Spol: Muški
  • Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
Ugradnja drugih karburatora
« : 22. Studeni 2011, 17:31:48 »

ajde, kad ste se već raskokodakali - za raptor 660 preporučuju ugradnju mikuni tm34/36 duplog karba. to košta ca 500 USD odnosno EUR, ovisno koji Ebay. al pojedinačni mikuni tm34 košta oko 80 USD. koliko treba štelanja da se upare ta 2 karba na 1 cilindar? mislim, 300 dolara je lijepa ušteda
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
Odg: Ugradnja drugih karburatora
« Odgovori #1 : 22. Studeni 2011, 17:49:46 »

hehehe .. i ja bi volio jedan set karburatora iz TM serije ...  :mrgreen: :mrgreen: ... ali je to malo preveliki zalogaj za mene ...  :LOL: :LOL:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

jolly the roger

« Odgovori #2 : 22. Studeni 2011, 18:11:19 »

hehehe .. i ja bi volio jedan set karburatora iz TM serije ...  :mrgreen: :mrgreen: ... ali je to malo preveliki zalogaj za mene ...  :LOL: :LOL:

je al koliko treba da se upare? zašto je dupli karb duplo skuplji od 2 pojedinačna karba?

ovako na oko mi djeluje ko 2 karba sa spojenim šiberima, i sa zajedničkim nosačem da ne lupaju jedan o drugi
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #3 : 22. Studeni 2011, 18:15:46 »

pa i za moj motor je ustvari 4 (3+1) pojedinačna karburatora spojeno u 1 .... :)

a ovo što ti pitaš, nisam nikad radio, pa ti nebih tvrdio nešto što neznam ... ali vjerujem da bi se to dalo upasati ...  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #4 : 22. Studeni 2011, 18:17:33 »

je al koliko treba da se upare? zašto je dupli karb duplo skuplji od 2 pojedinačna karba?

ovako na oko mi djeluje ko 2 karba sa spojenim šiberima, i sa zajedničkim nosačem da ne lupaju jedan o drugi
imala je i stara xl 600 takav karburator....a bogami i stari fijat 131 mirafiori....1300  :LOL: :LOL:
Evidentirano
O&G Team

jolly the roger

« Odgovori #5 : 22. Studeni 2011, 23:14:00 »

pa i za moj motor je ustvari 4 (3+1) pojedinačna karburatora spojeno u 1 .... :)

a ovo što ti pitaš, nisam nikad radio, pa ti nebih tvrdio nešto što neznam ... ali vjerujem da bi se to dalo upasati ...  :misli:
je, al tvoj motor ima 1 karb za svaki cilindar. a nerijetko 1cilindraši imaju 2 karba (membranska), jedan glavni i jedan pomočni koji se kasnije otvara. e mene sad zanima dal se ova 2 uparena šibera tm34 otvaraju istovremeno, il isto se jedan otvara ranije a drugi kasnije
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #6 : 23. Studeni 2011, 08:17:01 »

e i ja svaku budalu pitam :jesus:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #7 : 23. Studeni 2011, 08:19:26 »

ne otvaraju se istovremeno .. ;)

ali mi nije jasno zašto uopće želiš da ti budala nešto kaže ?  :misli: :misli:
Evidentirano

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #8 : 23. Studeni 2011, 08:45:00 »

Uzmi za 300 $ fcr41 i nemaš straha... toj je naj karb definitivno na tržištu, a sad koliko se to isplati stavljat na 20god star motor ne znam... :misli:
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #9 : 23. Studeni 2011, 08:57:42 »

ne treba tu nista stelati ako radi na principu YDLS sistema kao kod starog xt-a...karburator 27 mm kliznog tipa..koji je povezan sa 27mm CV tipom karburatora....kad motor dostigne odredjene okretaje i kad vakum postane dovoljno jak...taj drugi /desni dio karburatora ulazi u funkciju...ako i taj mikuni radi na tom principu..nema se sta dirati...eventualna stelanja vrse sa na lijevom kliznom tipu karburatora koji na sebi ima sve potrebne vijke...kao i svaki normalni karb...
Evidentirano
O&G Team

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #10 : 23. Studeni 2011, 09:02:57 »

Uzmi za 300 $ fcr41 i nemaš straha... toj je naj karb definitivno na tržištu, a sad koliko se to isplati stavljat na 20god star motor ne znam... :misli:

Nebi išlo na konfiguraciju o kojoj on govori.

A da li je naj karb ili nije, ovisi kako za koji motor......

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #11 : 23. Studeni 2011, 09:08:31 »

Nebi išlo na konfiguraciju o kojoj on govori.

fcr 41 je single body carb...a koliko sam shvatio raptor 660 ima double body carb..dakle na glavi motora je ista stvar kao da su montirana i dva odvojena karb-a.... :misli
Evidentirano
O&G Team

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #12 : 23. Studeni 2011, 09:11:34 »

To i ja kažem. Za najboljeg... najbolje :mrgreen:
Evidentirano

makazica

« Odgovori #13 : 23. Studeni 2011, 09:56:42 »

fcr 41 je single body carb...a koliko sam shvatio raptor 660 ima double body carb..dakle na glavi motora je ista stvar kao da su montirana i dva odvojena karb-a.... :misli

Da. S time da ako on misli uzeti dva karba i to pripasivati, pitanje je da li u rami ima mjesta te da li ih je moguće podesiti da se otvaraju odvojeno, a veliko je pitanje i kako riješit flanđu, odnosno, spoj karb - glava, obzirom na dimenzije otvora za usis i dimenzije difuzora na zamjenskim karbovima....

lb

• Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #14 : 23. Studeni 2011, 14:37:00 »

ajde, kad ste se već raskokodakali - za raptor 660 preporučuju ugradnju mikuni tm34/36 duplog karba. to košta ca 500 USD odnosno EUR, ovisno koji Ebay. al pojedinačni mikuni tm34 košta oko 80 USD. koliko treba štelanja da se upare ta 2 karba na 1 cilindar? mislim, 300 dolara je lijepa ušteda

nahrani svinje i ništa ne diraj. daće striko đir na KTM-u pa će te proći volja za dogradnjom tog tvog drloga.
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #15 : 23. Studeni 2011, 15:07:29 »

ajde, kad ste se već raskokodakali - za raptor 660 preporučuju ugradnju mikuni tm34/36 duplog karba. to košta ca 500 USD odnosno EUR, ovisno koji Ebay. al pojedinačni mikuni tm34 košta oko 80 USD. koliko treba štelanja da se upare ta 2 karba na 1 cilindar?

Zaboravi, dimenzijski traže prepravak airboxa i doradu prirubnica...
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

jolly the roger

« Odgovori #16 : 23. Studeni 2011, 15:36:59 »

narančaste vehabije bi molio da ne spamaju temu komentarima tipa "daće tebi striko đir na KTM-u" :jesus:

@Frane - jedan (veliki) karburator je, između ostalog, i razlog zašto je lc4 mašina "mrtva" do nekih okretaja. postoji opcija da se napravi 2u1 prirubnica, al zasto ne napravit stvar kako bog zapovijeda.

svim ostalima - mene zanima samo KAKO SE UPARUJU 2 KARBURATORA DA RADE KO 1 dupli - dakle da 2 karburatora napajaju 1 cilindar, a ne kao kod višecilindraša 4karba u 4cilindra npr.

sve druge komentare tipa "ne isplati ti se" "kupi ktm" mozete u birtiji ostaviti. hvala lijepo :afro:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #17 : 23. Studeni 2011, 15:50:56 »

onako kako ti je to BMW rekao ... sa jednim upravljaš ti preko sajle, a drugo "grlo" otvara sam vakuum ... to je najčešći slučaj ...

postoje i rješenja gdje ti preko sajle upravljaš sa oba, s tim što drugi ima kašnjenje za određeni kut zakretanja

sve druge komentare tipa "ne isplati ti se" "kupi ktm" mozete u birtiji ostaviti. hvala lijepo :afro:

oćeš se i ti držati ovoga ubuduće ?  :jesus:
Evidentirano

lb

• Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #18 : 23. Studeni 2011, 15:52:50 »

kladim se u sto maraka da neće doći do izvedbe  :poke:
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.

makazica

« Odgovori #19 : 23. Studeni 2011, 17:06:27 »

narančaste vehabije bi molio da ne spamaju temu komentarima tipa "daće tebi striko đir na KTM-u" :jesus:

:LOL: Plačem...........

svim ostalima - mene zanima samo KAKO SE UPARUJU 2 KARBURATORA DA RADE KO 1 dupli - dakle da 2 karburatora napajaju 1 cilindar, a ne kao kod višecilindraša 4karba u 4cilindra npr.

Iz svog skromnog iskustva ne mogu reći da sam to ikad vidio, ak ima koja slika slobodno stavi.............. :palacgore:

jedan (veliki) karburator je, između ostalog, i razlog zašto je lc4 mašina "mrtva" do nekih okretaja. postoji opcija da se napravi 2u1 prirubnica, al zasto ne napravit stvar kako bog zapovijeda.

Je, pa micek......očekuje se da motor vozi muško koje će malo gas i odvrnuti.....a ne se na ler gasu po svijetu voziti.... :mrgreen:

jolly the roger

« Odgovori #20 : 23. Studeni 2011, 18:45:17 »

onako kako ti je to BMW rekao ... sa jednim upravljaš ti preko sajle, a drugo "grlo" otvara sam vakuum ... to je najčešći slučaj ...

postoje i rješenja gdje ti preko sajle upravljaš sa oba, s tim što drugi ima kašnjenje za određeni kut zakretanja

oćeš se i ti držati ovoga ubuduće ?  :jesus:

možda sam se krivo izrazio, no ovo drugo je na tenerki, samo što su tu u igri membranski karburatori (jedna se klapna odmah otvara, a druga s kašnjenjem preko poluge)

mislim da ću se baciti malo na računanje, pa ću vidit jel treba (u odnosu na originalne) smislit kakav mehanizam sa zakašnjelim otvaranjem, ili spojiti zajedno oba šibera
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #21 : 23. Studeni 2011, 18:50:21 »

ako misliš spojiti zajedno da oba rade isto, onda jednostavno uzmi jedan veći karburator ...  :jesus:
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #22 : 23. Studeni 2011, 19:05:03 »

ako misliš spojiti zajedno da oba rade isto, onda jednostavno uzmi jedan veći karburator ...  :jesus:

Dva su usisna kanala u igri (makar mislim  :mrgreen:)
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

jolly the roger

« Odgovori #23 : 23. Studeni 2011, 19:32:58 »

neće baš ić. ovo što si rekao vrijedi samo za puni gas (dakle kod pravih muškaraca). u svim ostalim slučajevima je isplativije imati 2 karba.
zašto?

što se mašina manje vrti, to joj manje zraka treba.
ako joj manje zraka treba, znači da će taj zrak imati manju brzinu kad će prolaziti kroz karb
e sad, brzina zraka kroz karb je ta koja vuče gorivo iz čašice. ona ovisi o količini zraka i površini presjeka difuzora. što je presjek veči (veči karb) to je brzina manja pa će se motor "vuć" dok ne dođe u okretaje (radno područje) di će dobro radit.
ako imaš 2 manja karbakoji se ne otvaraju istovremeno, kroz pojedinačni karb brzina strujanja ostaje dovoljno visoka jer im je pojedinačni presjek manji, al je protok i dalje isti jer zbrojiš koliko je prošlo kroz oba karba

dakle - na malim okretajima nije isto jel prođe 100 litara zraka kroz 1 karb, ili 100 (a+b) litara kroz 2 karba

Dva su usisna kanala u igri (makar mislim  :mrgreen:)
nije problem napraviti 2u1 prirubnicu ;)
« Zadnja izmjena: 24. Studeni 2011, 16:58:29 jolly the roger »
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #24 : 23. Studeni 2011, 21:33:04 »

dobro ....  :mrgreen:

:ohne: ... :ohne:
Evidentirano

Str: [1] 2 3 4  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.148 sekundi uz 16 upita.