Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [4]  Sve   Dolje

Autor Tema: Ugradnja drugih karburatora  (Posjeta: 1615 )

vickodu

• Spol: Muški
  • Vozi: klokana
Odg: Ugradnja drugih karburatora
« Odgovori #75 : 05. Prosinac 2011, 13:09:48 »

Imaš pravo nije dvostruki nego dvogrli  :palacgore: Ritma sam uzeo za primjer .Za Alfu je bio najveći problem naći živu(vakumetre) za sihronizirati ih  :?
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

OldBoy

• Vozi: yamaha FZR1000
« Odgovori #76 : 05. Prosinac 2011, 13:27:18 »

Imaš pravo nije dvostruki nego dvogrli  :palacgore: Ritma sam uzeo za primjer .Za Alfu je bio najveći problem naći živu(vakumetre) za sihronizirati ih  :?

...to sam zbog Jollya napisao  :palacgore:. I vjerujem da se neće uvrijediti zbog objašnjenja, ja to nisam naučio na predavanju nego iz hobija šarafeći po autima koje sam vozio. On je dijete jednog drugog vremena (injection!) pa ovo o čemu pričamo nije toliko direktno u praksi susretao.
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #77 : 05. Prosinac 2011, 21:33:09 »

...o tom ti ja pričam. Weber DMTR od 128mice je imao otvaranje 2. grla preko polužja: prvo grlo do pola, drugo tek počinje otvaranje, prvo grlo do kraja, i drugo je do kraja otvoreno (dvostruko se brže otvara). Varijanta dva je otvaranje drugog grla preko vakuum-pumpe spojene na usisnu granu, dakle ovisi o opterećenju motora (Lada, PZjac...). Čok je obavezno na prvom grlu.
      I to što sam opisao nije dvostruki, nego DVOGRLNI karburator.

DVOSTRUKI karburator je nešto sasvim drugo: dva neovisna karburatora sa zajedničkim lončićem za gorivo i svaki ima svoj čok mehanizam, a leptiri se otvaraju simultano (ponekad imaju i mogućnost podešavanja međusobne veze), a zajedničko imaju JEDINO plovak i iglicu za nivo goriva. Primjer za to su ti karburatori na starijim Alfama: Weber DCOE, Solex PHH kao horizontalci ili Weber DCNF kao vertikalac.

Dvogrlni karburator MORA imati zajednički usisni kolektor (drugačije cilindri spojeni na drugo grlo ne bi u određenom režimu rada imali napajanje).

Dvostruki karburator može napajati motor kao i dvogrlni, ali može i raditi odvojenih usisa, kao dva neovisna karburatora.

Prilično bitna razlika  :mrgreen:...

e sad si zajebo stvar - zašto staviti 2 kabra koji dijele čašicu, umjesto 2 zasebna karba(osim što je skuplje)?
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

OldBoy

• Vozi: yamaha FZR1000
« Odgovori #78 : 05. Prosinac 2011, 22:13:09 »

...proguglaj pojmove Weber DCOE, Weber DCNF, i slično. Engeski znaš, a i tehničke si struke  :wink: :palacgore:

...e da, na svom faksu (predpostavljam strojarstvo u Zgbu) iz neke arhive posudi diplomski rad Zlatka Kvočića (vršnjaci smo, pa znam). U njemu je, kada je bio tvojih godina, proučavao tu vrstu problematike.
« Zadnja izmjena: 05. Prosinac 2011, 22:45:01 OldBoy »
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

vickodu

« Odgovori #79 : 05. Prosinac 2011, 22:59:57 »

...proguglaj pojmove Weber DCOE, Weber DCNF, i slično. Engeski znaš, a i tehničke si struke  :wink: :palacgore:

...e da, na svom faksu (predpostavljam strojarstvo u Zgbu) iz neke arhive posudi diplomski rad Zlatka Kvočića (vršnjaci smo, pa znam). U njemu je, kada je bio tvojih godina, proučavao tu vrstu problematike.

Kvočka je to znanje upotrjebio u praksi jako uspjesno  :palacgore:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

jolly the roger

« Odgovori #80 : 06. Prosinac 2011, 15:29:45 »

jebo arhivu, pital budem mu sina, ide mi uslugu za neke crteže :afro:
što misliš kako je Rimac došao do Kvočićevih usluga a tatica mu u reštu :wink:
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #81 : 06. Prosinac 2011, 15:37:48 »

jebo arhivu, pital budem mu sina, ide mi uslugu za neke crteže :afro:
što misliš kako je Rimac došao do Kvočićevih usluga a tatica mu u reštu :wink:

Zašto je Zlatko u restu  :misli:
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #82 : 06. Prosinac 2011, 15:50:03 »

Zašto je Zlatko u restu  :misli:
možda sam malo krivo se izrazio - nije Kvočić u reštu, neg tata Rimac. Bar je bio :wink:
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #83 : 06. Prosinac 2011, 15:51:28 »

možda sam malo krivo se izrazio - nije Kvočić u reštu, neg tata Rimac. Bar je bio :wink:

:palacgore:
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [4]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.092 sekundi uz 15 upita.