Mislim da vrijedi pročitati i ako tko može pomoći nekom nepopijenom turom pića.APEL ZA POMOĆ!!!
Dragi prijatelji i poznanici...
... Ovim putem vam želim približiti jednu životnu situaciju u kojoj se već neko vrijeme nalazi naša susjeda samohrana majka i njen 11togodišnji sin (otac poginuo).
Prije nekih godinu dana počeli smo primjećivati da susjeda svakim tjednom gubi zamjetan broj kilograma. Na upite:"što vam je susjeda" .. odgovarala bi "ma nešto sam bolesna" i tako bi dani prolazili, a ona je sve više i više mršavila.
Svi mi susjedi uzeli smo zdravo za gotovo tu njenu tadašnju izjavu sa mišlju i nadom kako će vjerojatno ozdraviti i sve će biti ok. Nakon nekog vremena primijetili smo da joj je zbog neplaćenih računa isključena struja, a kratko nakon toga i plin. Tu smo se malo zamislili "što se događa" i počeli ispitivati susjedu, a ona bi u svom strahu da joj neko ne pozove socijalnu službu odgovarala:"ma čekam neke novce.. sve će bit u redu". I tako prođe još nekoliko mjeseci i dođe zima, a iz malog prizemnog stana, na ulicu se probija tračak svijetla od upaljene svijeće. Pokucam taj dan na vrata .. susjeda otvori, a mene zapuhne hladan vlažan "miris" nalik podrumskom vojnom skladištu (znat će oni koji su bili u vojsci o čemu pričam).
U tom momentu postao sam posve svjestan situacije u kojoj se nalazi te je skupa sa mojom ženom pozvao k nama na razgovor. Priznala je da nikako ne uspijeva naći posao, a novac koji je imala polako se potrošio. Priznala je kako je smršavila jer danima znala bit na kruhu i vodi da bi njen sin imao što jesti. Sram i strah od osuđivanja sprječavali su je da se obrati za pomoć nama susjedima, a i socijalnoj službi koje se nerazumno bojala. Nakon razgovora s njom shvatili smo da joj hitno treba pomoći i uputili ju na par državnih institucija koje će joj pomoći da dobije neku pomoć na koju u ovoj situaciji ima pravo. Kako će sve to vjerojatno ići ne baš tako brzo kao i sve ostalo što ide preko državnih institucija, mislimo da bi mi kao susjedi mogli pomoći prikupljanjem sredstava da joj podmirimo račune režija, a kako bi joj ukopčali struju i plin. Vani je, sad gledam -3, a zamislite kako se okupati dok je u stanu oko 5 stupnjeva.
Trebamo skupiti 8500 kn, da bi podmirili dug za struju i plin, te platili ponovno ukapčanje.
Nadamo se taj novac skupiti u što kraćem roku kako bi susjeda i njen sin dostojanstveno dočekali Božić u svom nadam se uskoro toplom domu.
Slobodno nam se obratite sa pitanjima i eventualnim prijedlozima.
Donirati možete na tekući račun RBA 2484008-3229461277
sa napomenom "Za pomoć Tanji K."
Svi koji izvrše uplatu, na zahtjev mogu dobiti ispis stanja računa i promet po istom.
Hvala na pažnji,
Nataša Cirimotić
098/ 637 797
Josip Cirimotić /
cirimotic@gmail.com 099/ 2119 129
Pokrenuli smo malu akciju za susjedu tanju ... pa eto .. tko koliko može...
stanje je
od jučer navečer do sada 4509,94 kn .. dakle struju smo riješili .. još plin i ima osnovne uvjete za život ... Radimo na tome da joj se nađe i neki posao.