Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 23   Dolje

Autor Tema: Hrvatska osiguranja  (Posjeta: 10594 )

limit

• Spol: Muški
  • Vozi: Kwaka - z900
Odg: Hrvatska osiguranja
« Odgovori #50 : 03. Prosinac 2011, 14:00:37 »

Boli me kad neki misle da je osiguranje koje plaćaju za svoj "luksuz" prioritetni problem u Hrvatskoj.
Tko ne može plaćati troškove neka odjavi motor ili još pametnije neka ga proda ;) 
Evidentirano

DamirK

• Vozi: o
« Odgovori #51 : 03. Prosinac 2011, 14:02:37 »

Meni bi odgovaralo jeftinije osiguranje, ali mi se nejde na prosvjede. Da skupimo svaki po 50,00kn i angažiramo Pernara  :misli: Čovjek ima iskustva, skoro je srušio vladu
Evidentirano
bR-1 :smoke:

Bubbica

• Vozi: vjernu malu mulu
« Odgovori #52 : 03. Prosinac 2011, 14:03:59 »

Boli me kad neki misle da je osiguranje koje plaćaju za svoj "luksuz" prioritetni problem u Hrvatskoj.
Tko ne može plaćati troškove neka odjavi motor ili još pametnije neka ga proda ;)

Ako tako gledas, onda je luksuz sve osim kore kruha i vode!
Evidentirano

danijel044

• **
  • Vozi: Bmw f650gs
« Odgovori #53 : 03. Prosinac 2011, 14:08:30 »

to je to .... sjedi 1...  :palacdolje:

"odličan" mi je taj stav..."ja imam.. ko nema ko ga jebe..."

upravo radi takvog stava... nam i je ovako kak nam je...
Evidentirano

maRRio 8

« Odgovori #54 : 03. Prosinac 2011, 14:22:24 »

to je to .... sjedi 1...  :palacdolje:

"odličan" mi je taj stav..."ja imam.. ko nema ko ga jebe..."

upravo radi takvog stava... nam i je ovako kak nam je...
Po nekakvom uzorku i statistici imaš ljudi koji su socijalno osjetljiviji, koji nisu. Koji hoće pomoć, koji neće, koji boli briga a nemaju i koje ne boli a imaju. To je tako bilo i bit će. I kod nas i vani.
Nikada nečeš naići na podršku svih.
I do čega onda dolazimo? ja tu akciju podupirem i bilo bi mi drago da uspije ali mi se neda prosvjedovati. Takvih ima još, možda smo malo inferiorniji za opće dobro. Neke možda boli đon skroz. Netko misli da nema šanse za postić nešto. Evo, ja sam uvjeren da ima, ali da se neće nego će tema ostati na sranju i nabrijavanju par likova koji prvi neće ništa napraviti.
Eto, vas par punih snage i volje umjesto da trošite snagu i vrijeme na svađu i pljuvanju po nama kojima ide na ku... već stoti topic na ovu temu, recimo pošaljite dopise na adrese svih MK i MC, kaj god to značilo. Pa recimo dogovorite sa adminima ovdje da se svima pošalju PP-ovi ili mailovi. Pa kad ljudi vide da se nešto pokreće će vas krenuti slijediti. Ja možda neću, ali ima hrpa ljudi koji hoće, i promjeniti će mišljenje kada se nekaj pokrene.
Dogovorite nekakve koordinirane akcije po većim gradovima, budite u kontaktu, napravite nekaj kao DDK.
Okupite one freeridere, klubove, zauzmite se, pokrenite. Vjerujte mi da će biti hrpa ljudi.

E, al znaš šta? Ništa od toga. Jer ćete ku... krenut, čekat ćete nekog drugog. Nije vaš problem onaj tko po tome pljuje nego vi sami. Dakle, manite se ove teme i prazne priče nego krenite. :palacgore: :wink: :mrgreen:
Zato ovi stariji koji su pročitali već 100 ovakvih tema i jebu samo, nitko vas ne shvaća ozbiljno, jer zna kako to završi. :palacgore:

Ajmo sada, nabavite jednog pravnika, par volontera, ostavite se ove teme i krenite. :palacgore:
Evidentirano

snajper

• **
  • Vozi: LC8 ADV
« Odgovori #55 : 03. Prosinac 2011, 14:28:16 »

Ja sam definitivno ZA,vrijeme je da se poduzmu neki koraci kako bi se stalo na kraj osiguravajučim kućama
koje nas godinama "legalno" pljačkaju :palacdolje:
Evidentirano

danijel044

• **
« Odgovori #56 : 03. Prosinac 2011, 14:32:27 »

Po nekakvom uzorku i statistici imaš ljudi koji su socijalno osjetljiviji, koji nisu. Koji hoće pomoć, koji neće, koji boli briga a nemaju i koje ne boli a imaju. To je tako bilo i bit će. I kod nas i vani.
Nikada nečeš naići na podršku svih.
I do čega onda dolazimo? ja tu akciju podupirem i bilo bi mi drago da uspije ali mi se neda prosvjedovati. Takvih ima još, možda smo malo inferiorniji za opće dobro. Neke možda boli đon skroz. Netko misli da nema šanse za postić nešto. Evo, ja sam uvjeren da ima, ali da se neće nego će tema ostati na sranju i nabrijavanju par likova koji prvi neće ništa napraviti.
Eto, vas par punih snage i volje umjesto da trošite snagu i vrijeme na svađu i pljuvanju po nama kojima ide na ku... već stoti topic na ovu temu, recimo pošaljite dopise na adrese svih MK i MC, kaj god to značilo. Pa recimo dogovorite sa adminima ovdje da se svima pošalju PP-ovi ili mailovi. Pa kad ljudi vide da se nešto pokreće će vas krenuti slijediti. Ja možda neću, ali ima hrpa ljudi koji hoće, i promjeniti će mišljenje kada se nekaj pokrene.
Dogovorite nekakve koordinirane akcije po većim gradovima, budite u kontaktu, napravite nekaj kao DDK.
Okupite one freeridere, klubove, zauzmite se, pokrenite. Vjerujte mi da će biti hrpa ljudi.

E, al znaš šta? Ništa od toga. Jer ćete ku... krenut, čekat ćete nekog drugog. Nije vaš problem onaj tko po tome pljuje nego vi sami. Dakle, manite se ove teme i prazne priče nego krenite. :palacgore: :wink: :mrgreen:
Zato ovi stariji koji su pročitali već 100 ovakvih tema i jebu samo, nitko vas ne shvaća ozbiljno, jer zna kako to završi. :palacgore:

Ajmo sada, nabavite jednog pravnika, par volontera, ostavite se ove teme i krenite. :palacgore:

:palacgore:  Sve 5... ali kriva adresa ako pročitaš moj prvi post i sam sam rekao da je ova tema osuđena na propast iako bi se zasigurno uključio u prosvjed   :jesus:

mene samo zasmetao taj stav... "ko nema nek odjavi"...  nije tema pokrenuta zato šta netko nema... već zato šta nas sve skupa....pljačkaju...

Evidentirano

BIKERZZR1400

• Vozi: KAWASAKI ZZR 1400
« Odgovori #57 : 03. Prosinac 2011, 14:35:59 »

Sramotno je da neki zato što imaju novaca živo im se jebe za sve ostale. Ja osobno nisam bez novaca na kraju krajeva ne bi vozio motor koji vozim da nemam,ali opet ponavljam zašto da dangube iz velikih osiguranja primaju premije na naš račun uostalom smatram da se ti novci mogu i korisnije upotrijebiti,a motor je prijevozno sredstvo,a ne luksuz kako ga nekim smatraju.
Evidentirano

maRRio 8

« Odgovori #58 : 03. Prosinac 2011, 14:36:33 »

:palacgore:  Sve 5... ali kriva adresa ako pročitaš moj prvi post i sam sam rekao da je ova tema osuđena na propast iako bi se zasigurno uključio u prosvjed   :jesus:

mene samo zasmetao taj stav... "ko nema nek odjavi"...  nije tema pokrenuta zato šta netko nema... već zato šta nas sve skupa....pljačkaju...
Ne tiče se direktno tebe, nego onog tvog Sjedi 1. Nije sjedi jedan nego sjedi 5.
Jer je normalno da češ naić na svakakve komentare, jer nas svakakvih ima. Zato ako netko stvarno nešto želi neka usmjeri snagu na rješavanje tog problema a ne na kukanje na forumu i uvjeravanje drugoga ko ne misli kao on da je kreten. :palacgore:
Evidentirano

maRRio 8

« Odgovori #59 : 03. Prosinac 2011, 14:39:35 »

Sramotno je da neki zato što imaju novaca živo im se jebe za sve ostale. Ja osobno nisam bez novaca na kraju krajeva ne bi vozio motor koji vozim da nemam,ali opet ponavljam zašto da dangube iz velikih osiguranja primaju premije na naš račun uostalom smatram da se ti novci mogu i korisnije upotrijebiti,a motor je prijevozno sredstvo,a ne luksuz kako ga nekim smatraju.
Čekamo da pokreneš tu akciju.
Evo ja bez imalo sarkazma i zajebancije kažem da sam uvjeren da se to može rješiti i izboriti za ono što želiš. Samo ako se pokrene nekaj, a prestane laprdati.
Eto, tebi kažem počmi ti jer si otvorio temu. Ili si mislio otvoriti temu da hračkaš i čekati da netko drugi nešto napravi? :misli:
Evidentirano

Bubbica

« Odgovori #60 : 03. Prosinac 2011, 14:40:14 »

Pokusaj to objasniti pojedincima...
Evidentirano

limit

• Vozi: Kwaka - z900
« Odgovori #61 : 03. Prosinac 2011, 14:52:49 »

Ma šta vi govorili, motor je "luksuz" jer nije nužan za život a pogotovo onima koji rade, imaju obitelj i ne mlate praznu slamu.
Isto kao i smartfonovi od par tkn pa ga opet ima pola hrvata i još imaju pretplate od 600kn  :LOL:  a onda će prosvjedovati da
je cijena impulsa preskupa i da nas mobilni operateri pljačkaju. Situacija nije nikad bila gora jer Hrvatska nikad nije bila u gorem
socijalnom stanju nego je sad ali zato nikad nije bilo više motora, skupih auta, gejfonova...sve nužne stvari za život. I ne, nisu luksuz  :mrgreen:
I sad nekima smeta kad kažem da se to tako ne može na duge staze...Eto ja ću prvi odjavit motor kad ga ne budem mogao održavati  8)
I zar ne bi socijalno osjetljivije bilo tražiti da se i automobilima smanji osiguranje, jer večina ljudi će sa njim obavljati puno važnije stvari nego na motoru.
A dosta auta košta manje nego neki motori i u prometu su puno sigurniji od motora pa je i manji rizik od šteta  :misli:
Evidentirano

pantagana23

• *
  • Vozi: Xmax
« Odgovori #62 : 03. Prosinac 2011, 14:55:55 »

Interesantna tema...

Ajmo ovako, može li tko definirati kada i koliko se plaća osiguranje u Njemačkoj (EU); koliko sam do sada čuo, osiguranje se plaća uredno svake godine, a tehnički pregled je taj koji se ne obavlja prvih 5 godina, a zatim u razmacima po 2.

Druga stvar - o cijeni našeg osiguranja - koliki dio naše uplaćene svote ide od osiguranja državi (naravno pod ovim smatram kad uplaćujemo s 50% jer sve preko je besramna pljačka samog osiguranja). Što se tiče davanja državi, vjerujem da dobar dio uzima, al nek kaže netko tko zna za sigurno.

Uglavnom, ako država uzima dio kolača koliki mislim da uzima, normalno da se neće odreć...

A još dodatna stvar, ako se već idemo borit s ogiguranjima, ma kakvi motoristi, i auti, i kamioni i sve živo što se registrira treba u bojkot, tek bi se onda moglo nešto postići.
Evidentirano

mladen59

• Vozi: HONDA CBF 600 S 2008 g.
« Odgovori #63 : 03. Prosinac 2011, 15:28:01 »

Tema je OK! Sad bi ja dodal još nekaj a to je godišnji porez koji je isto besramno visok u odnosu na aute, pa ima još jedna nelogičnost, tu bu te se složili djelomično, auti idu po KW a motori po CCM, baš nije logično da neko za motor od 90 ks plača duplo veču regu nego neko za 125ks!? :misli:
Evidentirano
BOLJE S BICIKLOM U KURVANJE,
NEGO S MERCEDESOM NA POSO

DamirK

« Odgovori #64 : 03. Prosinac 2011, 15:38:26 »

bio motor luksuz ili prijevozno sredstvo, vilice tvog motora kostaju kao pola punta. Ocekivati da ce se cijene osiguranja za ta dva vozila izjednaciti je nerealno.
Za one koji se pozivaju na cijene osiguranja u D, neka se malo voze po gradu s motorom u koloni kao u D pa ce im biti jasno zasto je rizik osiguranja u HR veci.
Za one koji zazivaju tehnicki pregled svakih 5 godina, raspitajte se kolika je kazna ako vas u D uhvate s tehnicki neispravnim motorom bez obzira sto ne morate formalno ici na tehnicki.
Evidentirano

danijel044

• **
« Odgovori #65 : 03. Prosinac 2011, 16:02:27 »

bio motor luksuz ili prijevozno sredstvo, vilice tvog motora kostaju kao pola punta. Ocekivati da ce se cijene osiguranja za ta dva vozila izjednaciti je nerealno.
Za one koji se pozivaju na cijene osiguranja u D, neka se malo voze po gradu s motorom u koloni kao u D pa ce im biti jasno zasto je rizik osiguranja u HR veci.
Za one koji zazivaju tehnicki pregled svakih 5 godina, raspitajte se kolika je kazna ako vas u D uhvate s tehnicki neispravnim motorom bez obzira sto ne morate formalno ici na tehnicki.

Ok.. ajde mi molim te  usporedi za koliko prometnih nesreća..u GRADU ...su isključivo odgovorni vozači motocikala.. (jer u tom slučaju njihovo osiguranje snosi trošak)....
Evidentirano

Bubbica

« Odgovori #66 : 03. Prosinac 2011, 16:04:27 »

Ok.. ajde mi molim te  usporedi za koliko prometnih nesreća..u GRADU ...su isključivo odgovorni vozači motocikala.. (jer u tom slučaju njihovo osiguranje snosi trošak)....

To neki ne shvacaju, ne govorimo o kasku, vec obaveznom osiguranju
od 10 nesreca, za tri su krivi sami motoristi i popuse ono sto su razbili, ostalo je ili oduzimanje prednosti ili nesto slicno.
Znaci nase osiguranje rijetko kome isplacuje stetu!
Evidentirano

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
  • Vozi: BusaBuster
« Odgovori #67 : 03. Prosinac 2011, 16:04:48 »

trebalo bi se izboriti da osiguranje gdje plačaš policu ti isplati štetu a ono se dalje naplačuje od štetnika  :mrgreen:

DamirK

« Odgovori #68 : 03. Prosinac 2011, 16:13:59 »

To neki ne shvacaju, ne govorimo o kasku, vec obaveznom osiguranju
od 10 nesreca, za tri su krivi sami motoristi i popuse ono sto su razbili, ostalo je ili oduzimanje prednosti ili nesto slicno.
Znaci nase osiguranje rijetko kome isplacuje stetu!

Ima i tu neke logike. Najmanji i najjeftiniji auti bi trebali placati najskuplje osiguranje. Mogu napraviti veliku stetu ako se zabiju u ferari. S druge strane, za ferari bi trebalo obvezno osiguranje biti najjeftinije. Ako i razvali neki punto, steta je zanemariva  8)
Evidentirano

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!
« Odgovori #69 : 03. Prosinac 2011, 16:21:08 »

amen  :palacgore:
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

aurellie

• Vozi: S1000RR
« Odgovori #70 : 03. Prosinac 2011, 16:22:40 »

Ima i tu neke logike. Najmanji i najjeftiniji auti bi trebali placati najskuplje osiguranje. Mogu napraviti veliku stetu ako se zabiju u ferari. S druge strane, za ferari bi trebalo obvezno osiguranje biti najjeftinije. Ako i razvali neki punto, steta je zanemariva  8)

neznam jeli se zajebavas ili ne, ali ovo zvuci logicno i dobro  :palacgore:
Evidentirano

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #71 : 03. Prosinac 2011, 16:55:29 »

hebote kolko galamdzija i prosvjednika pod motom uradimo nesto  :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

a da skupite pametne glave pa sastavite prijedlog konkretnog i ostvarivog,

a pametne glave ce znati kako i kuda s prijedlogom.

za sve ostalo tu je Pernar d.o.o.
"profesionalni revolucionar za Vase potrebe i zelje"

:jesus:

Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

M900

• Vozi: VELIKI BRAT VIDI...
« Odgovori #72 : 03. Prosinac 2011, 16:59:11 »

OK aj sad a se i ja malo  :wc: na hrpu.

- šta vam vrijede prosvjedi, pa osiguravateljske kuće su privatne firme u domaćem ili stranom vlasništvu isto kao i trgovački centri i banke, pa tko prosvjeduje protiv visokih cijena i kamata?

- ako želite nešto postići, lijepo svi odjavite motore i zatražite povrat neiskorištenog osiguranja, pa kad vide koliko novca moraju vratit' možda se zamisle malo, a možda i ukinu povrat pa nas opet sj...

- da, za to bi se morali žrtvovati tj. istrpiti apstinenciju vožnje na motoru, ali za svaki viši cilj mora se nešto i žrtvovati.

- osim toga najpravednija naplata police osiguranja bila bi po vrijednosti vozila, naravno onoj kataloškoj po kojoj i isplaćuju štetu, što naravno možemo očekivati NIKADAAAAAAAAAAAAA 
« Zadnja izmjena: 04. Prosinac 2011, 21:12:28 M900 »
Evidentirano
God must have been an engineer....who else would put a waste disposal unit next to a Reproduction Plant???

Bubbica

« Odgovori #73 : 03. Prosinac 2011, 17:05:16 »

OK aj sad a se i ja malo  :wc: na hrpu.

- šta vam vrijede prosvjedi, pa osiguravateljske kuće su privatne firme u domaćem ili stranom vlasništvu isto kao i trgovački centri i banke, pa tko prosvjeduje protiv visokih cijena i kamata?

- ako želite nešto postići, lijepo svi odjavite motore i zatražite povrat neiskorištenog osiguranja, pa kad vide koliko novca moraju vratit' možda se zamisle malo, a možda i ukinu povrat pa nas opet sj...

- da, za to bi se morali žrtvovati tj. istrpiti apstinenciju vožnje na motoru, ali za svaki viši cilj mora se nešto i žrtvovati.

- osim toga najpravednija naplata police osiguranja bila bi po vrijednosti vozila, naravno onoj kataloškoj po kojoj i isplaćuju štetu, što naravno možemo očekivati NIKADAAAAAAAAAAAAA

28.02. me frajer nacilja i skine sa motora.
Nisam bio kriv.
No prica krece od osiguravajuce kuce koja kaze da mi motor star i da ce mi dodijeliti totalku.
Znate ono famozno ostatke motora i neku kintu.
Motor star?
Da, tada je bio star punih 14 mjeseci..
Evidentirano

3alfa3

• Vozi: Z750 '10
« Odgovori #74 : 03. Prosinac 2011, 18:07:47 »

Tema je OK! Sad bi ja dodal još nekaj a to je godišnji porez koji je isto besramno visok u odnosu na aute, pa ima još jedna nelogičnost, tu bu te se složili djelomično, auti idu po KW a motori po CCM, baš nije logično da neko za motor od 90 ks plača duplo veču regu nego neko za 125ks!? :misli:

Da, to ce doci kad tad. SAmo znas kako? Tako da (u najboljem slucaju) ovom od 90KS ostane ista cijena, a ovom od 125 se bitno poveca.
Da li ce ovaj koji vozi 90KS biti zbog toga sretniji - ne znam.
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 23   Gore

Stranica je generirana za 0.194 sekundi uz 15 upita.