Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 16   Dolje

Autor Tema: Niže cijene obveznog osiguranja - prijava - 1000  (Posjeta: 9347 )

stock

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Bandita 650s K8
Niže cijene obveznog osiguranja - prijava - 1000
« : 08. Prosinac 2011, 22:42:45 »

nastavak na temu:

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,219459.0.html

za početak ideja je skupiti min. 1000 sudionika koji su voljni promijeniti osiguravajuću kuću na sljedećoj registraciji..
glavni cilj je smanjenje obveznog osiguranja, a ostalo ćemo vidjeti kako će se odvijati..

stvar je jasna da su cijene fiksirane i da nitko ne smije ići ispod propisanog.. - tako da ne moramo ponavljati tu priču..
obzirom da znamo kako i taj dio priče funkcionira "znaš me, znam te, dobri smo si", pa se u nekim slučajevima i tu može doći do kompromisa.. - to ovdje neće moći funkcionirati, obzirom da sve mora biti čisto, tako da u konačnici nekog osiguranje može izaći i više nego do sada.. može zvučati izlizano, al u dosta slučajeva je potrebno prije krenuti u nazad, da bi kasnije mogli naprijed..
tako da krenimo od pretpostavke da neće svima biti bolje u startu, niti će se sve riješiti preko noći.. - isto tako nije cilj da 1000 ljudi dobije bolje uvjete, nego apsolutno svi.. 1000 ljudi je samo poluga, da se pokažu namjere, više ljudi, brži rezultati..

makar sam uvjeren da je to maštovita ekipa, te da će se uspjeti nabacit nešto da ponuda bude zanimljivija - npr. dodatna osiguranja za vozača i suvozača, beskamatna obročna otplata, dalje nek vide..

apsolutno sva osiguranja će imati priliku dat ponudu za tih prvih 1000.. tržište jel..

znači, svi koji su za, poslati na mail \ moto.osiguranje.1000@gmail.com \ sljedeće podatke (u početku anonimne):
ID: 5 proizvoljnih znakova
ccm: ...
grad: ...

ako ima pitanja, želja il pozdrava, vičite..

Trenutno STANJE na brojilu: 62 / 938

jedna misao za "ne može se" - "Dajte mi kontrolu nad narodnim novcem i baš me briga tko donosi zakone",  Mayer Amschel Rotschild

« Zadnja izmjena: 22. Veljača 2012, 08:58:06 stock »
Evidentirano
Those who make peaceful revolution impossible, will make violent revolution inevitable.
John F. Kennedy

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Moderator
  • Vozi: honda cbx 550 F1
Odg: Niže cijene obveznog osiguranja - prijava - 1000
« Odgovori #1 : 09. Prosinac 2011, 08:54:45 »

Inicijativa ipak krenula.
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

NRas

• **
  • Vozi: Suzuki GSX-R 1000 K7
« Odgovori #2 : 09. Prosinac 2011, 09:04:25 »

Za svaku pohvalu, ali mene osobno najviše muči ovaj županijski porez....

Koji btw. plačamo kod svakog tankanja i registracije i koji smo nadasve platili prilikom kupnje :(

Bolje da smo prosvjedovali pred županijom nego za tunel Učku...
Evidentirano
FREE RIDER

mg749ie

• Vozi: Bellagio, bombon od motora,
« Odgovori #3 : 09. Prosinac 2011, 09:20:07 »

Koji btw. plačamo kod svakog tankanja i registracije i koji smo nadasve platili prilikom kupnje :(

zabadav se ipak nemremo voziti,  :021:
treba promjeniti tarife da budu ko u EU, bonusi za vozače koji nisi imali štete po svojoj polici, do 77kW i za jurilice preko 77kW druga tarifa, ukinuti plaćanje osiguranja po kubikaži itd..., a ovo sa skupljanjem potpisa i prelaza u drugo osiguranje, to ne igra jer obvezno osiguranje ima zakonom određenu tarifu.
Nadam se da bumo ipak primjenili propise iz EU za obavezno i regu,  8)
Evidentirano
Ljubav grije, al jakna je jakna

stock

• **
« Odgovori #4 : 09. Prosinac 2011, 09:39:33 »

dio po dio.. razbacat ćemo se po svim frontama, pa na kraju ni na jednoj doći do rješenja..

treba promjeniti tarife da budu ko u EU, bonusi za vozače koji nisi imali štete po svojoj polici, do 77kW i za jurilice preko 77kW druga tarifa, ukinuti plaćanje osiguranja po kubikaži itd..., a ovo sa skupljanjem potpisa i prelaza u drugo osiguranje, to ne igra jer obvezno osiguranje ima zakonom određenu tarifu.

igra / ne igra - nije uklesano u kamen. cilj je skupiti značajnu skupinu ljudi koja će svoje novce ostaviti na jednom mjestu.. na drugom mjestu će ti novci faliti.. uz malo volje, strpljenja, sreće i žličice vegete, sve više novaca će faliti na drugom mjestu.. tu se onda otvara prostor da osiguranja dobiju volju kucat vladi na vrata, sa željama i pozdravima, a ne mi..
što se tiče propisa iz EU, ne moramo baš svaki put prepisivati iz dvorišta - kao orijentir što je moguće, će poslužiti, a dalje prepustimo tržištu..

u startu ne treba previše razvodniti cijelu priču.. - skupit ljude (ljudi=novci - a svi vole novce), da ne ostane samo na "psi laju..", da se vidi i osjeti da je moguća organizacija..
velika osiguranja će logično ignorirat sve u startu, al ipak računam na dobru staru ljudsku pohlepu i veliki izbor kandidata..
Evidentirano
Those who make peaceful revolution impossible, will make violent revolution inevitable.
John F. Kennedy

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #5 : 09. Prosinac 2011, 09:52:04 »

+1   :palacgore:
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

OldBoy

• Vozi: yamaha FZR1000
« Odgovori #6 : 09. Prosinac 2011, 10:04:51 »

...jel se ovdje prijavljuje, il se i dalje naklapa?
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

NRas

• **
  • Vozi: Suzuki GSX-R 1000 K7
« Odgovori #7 : 09. Prosinac 2011, 10:09:43 »

Ako naplačuju zagađenje neka gledaju emiciju CO2, snaga je nebitna u tom izračunu...
Evidentirano
FREE RIDER

stock

• **
« Odgovori #8 : 09. Prosinac 2011, 10:23:25 »

...jel se ovdje prijavljuje, il se i dalje naklapa?

prijavljuje - moto.osiguranje.1000@gmail.com

ID: 5 ili više proizvoljnih znakova
Evidentirano
John F. Kennedy

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #9 : 09. Prosinac 2011, 10:27:17 »

Koje osiguranje bi utržilo tih početnih 1000 prosvjednika    :misli:  ili bi se tajno glasovalo ili bi neka peticija bila ili wtf ili bi ono šta ja znam sasvim slučajno recimo bez trunkice pristranosti ili čega trećeg sretni dobitnik bi bio tko !?   8)
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

nerio55

• *
« Odgovori #10 : 09. Prosinac 2011, 11:10:49 »

Sta treba sve za tu prijavu?
Evidentirano

stock

• **
« Odgovori #11 : 09. Prosinac 2011, 11:18:47 »

Koje osiguranje bi utržilo tih početnih 1000 prosvjednika    :misli:  ili bi se tajno glasovalo ili bi neka peticija bila ili wtf ili bi ono šta ja znam sasvim slučajno recimo bez trunkice pristranosti ili čega trećeg sretni dobitnik bi bio tko !?   8)

ono koje da najbolju ponudu.. - najbolja ponuda ne znači nužno najmanja cifra na fakturi..
moguće je osigurati 2 kruga glasovanja - 1. eliminacijski, kako bi izabrali 3 favorita, 2. krug izabiremo jednog od 3 favorita.. - min. 500 glasača za izbor.. - fala gnjurcu, ima tih on-line anketa, pa se i taj dio može riješiti iz udobnosti vlastitog doma..
al bi ovaj put odradili bez dijaspore, osim ak misle u lijepoj našoj uplatit osiguranje.. - glasaju samo prijavljeni.

[/quote]
Sta treba sve za tu prijavu?

poslati na - moto.osiguranje.1000@gmail.com
dolje navedene podatke:
ID: 5 ili više proizvoljnih znakova

već stižu prijave, ko zna, krenulo je..
Evidentirano
John F. Kennedy

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #12 : 09. Prosinac 2011, 11:18:59 »

Pretpostavljam ono osiguranje koje da najbolje uvjete.

:misli:
Evidentirano

mg749ie

• Vozi: Bellagio, bombon od motora,
« Odgovori #13 : 09. Prosinac 2011, 11:22:34 »

nekaj je tu zbrkano, oko obaveznog osiguranja nema pogađanja, ono je određeno tarifama i niti jedno osiguranje nemože na svoju ruku davati popuste, jedina izmjena koja se može napraviti je promjena propisa.  :021:
Evidentirano
Ljubav grije, al jakna je jakna

KING RR

« Odgovori #14 : 09. Prosinac 2011, 11:25:32 »

Napravit 1000 polica za motore u paketu nije mala stvar. Obzirom je zakon taj koji diktira cijenu osiguranja i osiguravajuće kuće nemogu sve i da hoće po tom pitanju ništa promjenit ovo miriše samo na jednu stvar - poštenu proviziju  8)

Masovni prosvjed je sasvim druga stvar koja u principu uvijek upali (seljosusreti ilitiga traktorijada je živi dokaz), sve drugo je mlaćenje prazne slame   8)
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

stock

• **
« Odgovori #15 : 09. Prosinac 2011, 11:27:26 »

nekaj je tu zbrkano, oko obaveznog osiguranja nema pogađanja, ono je određeno tarifama i niti jedno osiguranje nemože na svoju ruku davati popuste, jedina izmjena koja se može napraviti je promjena propisa.  :021:

pa bemu *.. pa nije ulistano u 10 božjih, a i taj dio se da izmjeniti, samo uz puno više truda..

znači da nije realno očekivati da će pred prvih 1000 svi past na koljena i priključit se na kisik.. - al da bi mogli upecat neke bolje uvjete na stavke kod kojih osiguranja imaju slobodne ruke, lako je moguće..

da se ponovim: "tako da krenimo od pretpostavke da neće svima biti bolje u startu, niti će se sve riješiti preko noći.. - isto tako nije cilj da 1000 ljudi dobije bolje uvjete, nego apsolutno svi.. 1000 ljudi je samo poluga, da se pokažu namjere, više ljudi, brži rezultati.."
Evidentirano
John F. Kennedy

stock

• **
« Odgovori #16 : 09. Prosinac 2011, 11:35:39 »

Napravit 1000 polica za motore u paketu nije mala stvar. Obzirom je zakon taj koji diktira cijenu osiguranja i osiguravajuće kuće nemogu sve i da hoće po tom pitanju ništa promjenit ovo miriše samo na jednu stvar - poštenu proviziju  8)

tako je - OGROMNA provizija - zato i treba puno ljudi.. - lakše se razmišlja kad je o velikoj lovi riječ..
a sirota nemoćna osiguranja su uspjela izlobirat smanjenje tarifa za odštete za ozljede.. - npr. svima poznate trzajne ozljede.. - vjerujem da bi se i tu snašli oko nekog dogovora..

masovni prosvjedi traže puno vremena, angažman velikog broja sudionika - onda dođe  :police:, pa pišu kazne..
vlado stavlja barikade i opet ništa.. - seljaci su izborno tijelo, u većem dijelu gubitaši, al glasovi dobro dođu..
Evidentirano
John F. Kennedy

KING RR

« Odgovori #17 : 09. Prosinac 2011, 11:40:48 »

Nekužiš ti baš najbolje   :mrgreen:

Smanjenje od 1000 polica na 1 000 000 sklopljenih polica za jedno osiguranje i nije neki gubitak, ali 1000 sklopljenih polica za jednog smrtnika znači kvalitetnu proviziju.

To što kemijate je otprilike ko da se planirate igrat rata sa svemircima    :jesus:

SAMO MASOVNI PROSVJED može urodit polodom, sve druge kombinacije su dječja sanjarenja, bar u ovoj državi   8)

Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #18 : 09. Prosinac 2011, 11:59:40 »

Smanjenje od 1000 polica na 1 000 000 sklopljenih polica za jedno osiguranje i nije neki gubitak, ali 1000 sklopljenih polica za jednog smrtnika znači kvalitetnu proviziju.

To što kemijate je otprilike ko da se planirate igrat rata sa svemircima    :jesus:

SAMO MASOVNI PROSVJED može urodit polodom, sve druge kombinacije su dječja sanjarenja, bar u ovoj državi   8)

Jeli to pozivas na prosvjed  :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

stock

• **
« Odgovori #19 : 09. Prosinac 2011, 12:04:50 »

organiziraj ti MASOVNI PROSVJED, pa ak ništa drugo, lupat će se malo prekovremeni, mediji će imati o čemu izvještavati, malo ćemo se provozati, popit kojeg pifkana i lagano doma dalje jamrat..

1000 polica je min. cca 1 000 000 kn.. - nismo u americi da osiguranja imaju po 1 000 000 polica..
ni milju kuna nije nešto za što će se veći pograbiti, jer dugoročno bi si išli na štetu, al ima ih na biranje..

nisu to nikakvi svemirci, nego profitno orijentirane organizacije.. puno ljudi, puno profita.. recimo da se postigne neki generalni dogovor da se bojkotira u kompletu jedno osiguranje - šta bi taj svemirac napravio?

cijela priča je maksimalno pojednostavljena, a može dat rezultate, ne tražim nikoga da osvaja planine..
možemo odbaciti cijelu ideju i nastavit laprdat kak je loše i kak nam bu bolje kad uđemu u EU.. - tam jedva čekaju da nam pomognu, sve fini i krasni ljudi, koji su svoj život posvetili pomaganju malim i nejakim beee..

Evidentirano
John F. Kennedy

KING RR

« Odgovori #20 : 09. Prosinac 2011, 12:11:03 »

Jeli to pozivas na prosvjed  :misli:

Meni nesmeta cijena osiguranja koja mi je za Z-a sa 50% nešto preko soma kn, baš dapače sasvim je ok   8)  meni smeta godišnji porez  :jesus:

Kao i uvijek dajem smjernice šta jedino može upalit   :jesus:

Kucate na kriva vrata, osiguravajuće kuće neće i nemogu ništa napravit dok se nepromjeni zakon koji je propisao tarifu koja je svima trn u oku   :jesus:  a vi se igrajte i dalje  :palacgore:
Nemora bit prosvjed, nego neka se slučajno pogodi u pol zagreba kad je najveća gužva par tisuća motora   :mrgreen:  i tako svaki dan, slučajno naravno jer svi su zadovoljni samo eto u tom trenu dobiše volju za vozanje po metRRopoli  8)
Evidentirano

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #21 : 09. Prosinac 2011, 12:17:36 »

Meni nesmeta cijena osiguranja koja mi je za Z-a sa 50% nešto preko soma kn, 
odakle ti tako jeftina polica izdajnice ?   :mrgreen:
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

Rajić

• Ko to mene g'eda?
  • Vozi: HooooooondA 919
« Odgovori #22 : 09. Prosinac 2011, 12:30:35 »

odakle ti tako jeftina polica izdajnice ?   :mrgreen:

Drot  :LOL:
Evidentirano

gorank

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #23 : 09. Prosinac 2011, 12:40:06 »

Koliko se ljudi do sada prijavilo?
Evidentirano

Rajić

• Ko to mene g'eda?
  • Vozi: HooooooondA 919
« Odgovori #24 : 09. Prosinac 2011, 13:30:39 »

Koliko se ljudi do sada prijavilo?

Jedan sigurno  :mrgreen:
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 16   Gore

Stranica je generirana za 0.177 sekundi uz 16 upita.