Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: X9 štop svjetlo problem  (Posjeta: 861 )

karabaja89

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Piaggio X9 200
X9 štop svjetlo problem
« : 15. Prosinac 2011, 14:33:32 »

Pozdrav svima, kupio sam X9 200 evolution i primjetio sam da mi neradi štop svjetlo, prekidaci na kocnicama su ok, svjetlo sam spojio direktno i ono radi, pa me zanima u cemu moze biti problem.. Jedan poznanik mi je rekao da je problem u sredisnjem displayu jer je od starijeg modela ( svijetli plavo), a i sam gazda mi je rekao da su mu ispred zgrade ukrali taj display i da je zamijenio sa drugim.. Pa ako ko sta zna, nek napise, jer mi je skuter sad rastavljen jer sam dao plastike na bojanje pa je lakse doc do zica.. Pozzz
Evidentirano

Miki200

• **
  • Vozi: Jao mojoj majci!
Odg: X9 štop svjetlo problem
« Odgovori #1 : 15. Prosinac 2011, 14:48:57 »

Pozdrav, povadi sve kabele i stavi nove, ciao!
Evidentirano
Always be a first - rate version of yourself, instead of a second - rate
version of somebody else.

karabaja89

• *
« Odgovori #2 : 15. Prosinac 2011, 14:50:26 »

Kolega dal bi bili ljubazni pa mi pomogli u tome, vidim da ste i vi iz Splita?
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #3 : 15. Prosinac 2011, 14:53:32 »

jel ti pali normalno skuter (i kad stisnes prvu ili zadnju kocnicu)... :misli: ?
Evidentirano
O&G Team

karabaja89

• *
« Odgovori #4 : 15. Prosinac 2011, 15:03:57 »

Je, normalno pali na kocnicu, prekidaci rade, provjerio sam ih, to sam prvo eliminira..
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #5 : 15. Prosinac 2011, 18:01:51 »

cisto sumnjam da je kvar u instalacijama...provjeri dobro grlo gdje zarulja dolazi....a dali si zarulju eliminirao necu ni pitati... :mrgreen:

provjeri dali imas napona na jednoj od zica prekidaca stopa...jedna zica (imas dvije ) mora imati napon kad das kontakt... :wink:
Evidentirano
O&G Team

karabaja89

• *
« Odgovori #6 : 15. Prosinac 2011, 22:47:00 »

žarulje su ok, spojio sam ih direkt na akumulator i svijetle, provjerit cu to za napon... a to, jel moguce da je to zbog kompjutera koji je od starijeg x9 da zbog toga ne svijetli?
Evidentirano

Iceberg

• Gost
« Odgovori #7 : 16. Prosinac 2011, 01:08:39 »

1. Potraži workshop manual za oba modela i usporedi el. shemu rasvjete, ako je ista onda ...

2. Uzmi multimetar i krenu "unatrag" dok ne dođeš do točke di ima napona, znači:
a. žarulja
b. vodiči do žarulje, ima/nema (+) i da li je (-) OK
c. osigurač
d. relej (ako ga ima)
e. prekidači kočnice (s obzirom da skutać pali na pritisak kočnice onda ovo nije i greška je negdje a-d)

3. ako ne znaš o čemu govorim onda se ostavi ćorava posla i odvezi ga u servis  :palacgore:
Evidentirano

karabaja89

• *
« Odgovori #8 : 16. Prosinac 2011, 10:01:50 »

jel ima tko link za workshop manual??
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #9 : 16. Prosinac 2011, 10:33:16 »

otvori pretinac ispod volana...i u lijevom dijelu pogledaj osigurac od 7.5 A to je od stop svijetla  :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

vuki8888

• **
  • Vozi: yamaha xmax 250 2010.
« Odgovori #10 : 16. Prosinac 2011, 13:49:47 »

jel ima tko link za workshop manual??
Dodji u legisa na kavu dat cu ti ja manual.
Evidentirano

karabaja89

• *
« Odgovori #11 : 16. Prosinac 2011, 13:56:28 »

u ponediljak u legisa onda
Evidentirano

karabaja89

• *
« Odgovori #12 : 18. Prosinac 2011, 23:46:35 »

Provjereni osigurači, svi su OK, ajmo dalje, sta moze biti uzrok tome da štop neradi?
Evidentirano

Iceberg

• Gost
« Odgovori #13 : 19. Prosinac 2011, 07:36:40 »

Fino da je osigurač OK ali jel ima i struje na tom osiguraču?
Evidentirano

karabaja89

• *
« Odgovori #14 : 20. Prosinac 2011, 03:37:29 »

Na osiguraču ima struje, provjereno danas, i stavljen je drugi kompjuter,ali štop se ne pali...  :misli:
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #15 : 20. Prosinac 2011, 08:50:34 »

ajde ovako: na svakom stop prekidacu imas dvije zice..mislim da bi trebale biti crvena i bijelo/narancasta.... crvena zica bi trebala imati napon 12 v kad das kontakt...ako nema onda provjeri jos jednom osigurac....ako ima struje onda je u prekidu ta bijelo/narancasta zica....skini zadnji far i lociraj tu zicu....uzmi instrument i ispitaj ohmski dali je zica u prekidu (stavi na skalu 200 ohma)...jedan kraj instrumenta stavi na bijelo/narancastu zicu u faru...a drugi kraj instrumenta stavi na bijelo/narancastu zicu koja dolazi na stop prekidac....ako zica nije u prekidu instrument ce pokazivati kratki spoj (0000 na instrumentu)...ako je zica u prekidu pokazivati ce otvoren spoj (1 na instrumentu)...ako je i ta zica u redu(bez prekida) onda te jebe masa u samome faru....nema trece.. :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

karabaja89

• *
« Odgovori #16 : 20. Prosinac 2011, 10:13:42 »

Evo ovako, sinoc dok sam gledao osigurace, provjerio sam i to, znam da idu dvije zice na stop, nesicam se koje su boje.. Uglavnom, kontakt je bio upaljen, nijedna zica od te dvi nije imala struje, a osiguraci kraj volana imaju napon, i onda sam opet stop spojio direkt na akumulator i on je svitlia.. Nisam vise ni sam pametan sta da radim, motor mi je rastavljen, nezgodno mi ga je vuc u servisera, mislia sam da je neka banalni problem kad ono puste komplikacije..
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #17 : 20. Prosinac 2011, 10:31:28 »

u pretincu ispod volana moras imati 8 osiguraca... osigurac 1 je od 15a...zadnji osigurac od 7.5 je za stop svijetlo...izvuci ga van i ispitaj dali u lezistu jedna nogica ima napon...ako ima onda spoji komadom zice direkt na drugu nogicu....pa vidi dali stop radi..ako ne onda je u prekidu taj dio zice..i morati ces razmotati dio instalacije...da nadjes gdje je prekid..ili jednostavo porvuci novu zicu od te nogice pa do stop prekidaca...
Evidentirano
O&G Team

karabaja89

• *
« Odgovori #18 : 20. Prosinac 2011, 12:52:13 »

imam 4 osiguraca ispod volana i 4 iza sica di dode akumulator... taman sam bio u servisu ovlastenom i isprobali smo oba kompjutera na drugom x9 i oba su ispravna... e sad, momak u servisu mi je rekao da dovedem + sa prekidaca od kocnice na ljubicastu zicu na jacku sta ulazi u kompjuter.. pa sad neznam..
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #19 : 20. Prosinac 2011, 14:16:32 »

onda je to starija verzija...al nema veze...imas svejedno osigurac od 7.5 ampera za stop....izvuca ga iz lezista...u lezistu su dvije zice crvena i narancasta.... ta narancasta mora imati plus kad das kontakt...i putem osiguraca taj plus ide na crvenu zicu...koja se nastavlja prema stop prekidacima... ako narancasta ima plus...probaj komadom zice prespojiti na crvenu zicu(u lezistu osiguraca) pa vidi dali radi.....kompjuter nema veze sa stop svjetlom...
Evidentirano
O&G Team

Iceberg

• Gost
« Odgovori #20 : 20. Prosinac 2011, 14:29:31 »

karabaja89 ajd' prije nego išta kreneš sam brikat po žicama, bez obzira jel ti to savjetuje netko od nas ili "momak u servisu" skini si taj fuc... workshop manual ili samo el. shemu pa da to najprije malo proučimo, jer dovoljno ti je da pogrešno spojiš samo jednu jedinu žicu pa da zbog toga moraš mijenjat ECU, display ... (čitaj par stotina eurića).

bmw M5 ti je već dao dosta dobrih savjeta (rekao bih čak da on već gleda u shemu) :palacgore:
Evidentirano

karabaja89

• *
« Odgovori #21 : 20. Prosinac 2011, 14:35:08 »

Novi sam u ovome, pa vas molim za razumijevanje i strpljenje, vrlo rado bih skinio taj workshop manual ali nemam pojma gdje da ga trazim.. Popodne idem u garažu pa cu probati ovo sta mi je napisao kolega m5 pa javim rezultat veceras.. E da jos, koju zicu da povucem direkt do stop svjetla sa osiguraca, narancastu ili crvenu? Hvala vam puno na pomoci  :naklon:
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #22 : 20. Prosinac 2011, 14:48:09 »

narancasta zica je "zivi plus" i on mora biti prisutan cim das kontakt....taj se plus potom seli putem osiguraca...na crvenu zicu koja se racva prema stop svijetlima...ako zakljucis da je greska u prekidu crvene zice...onda je moj savjet da povuces direkt plus iz kutije osiguraca gdje stoji i taj 7.5 amperski osigurac...i dovuces do samih stop prekidaca...malo oguli instalaciju prema volanu...i probaj naci gdje se te dvije crvene zice spajaju u jedno cvoriste....ako ti se to neda..onda povuci uz postojecu instalaciju do oba stop prekidaca...obuci zicu u buzir...i sve lijepo ucvrsti pomocu pvc stega...tako ce ti i dalje stop ostati zasticen tim 7.5 a osiguracem....zlu ne trebalo.. :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

Iceberg

• Gost
« Odgovori #23 : 20. Prosinac 2011, 14:51:25 »

Sorry karabaja89, kraj mi je radnog vremena pa sam već malo kratak sa živcima  :mrgreen:  zato i surfam da se malo unormalim prije nego dođem doma ali mi očito baš i ne ide danas  :misli:
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #24 : 20. Prosinac 2011, 14:52:57 »

karabaja89 ajd' prije nego išta kreneš sam brikat po žicama, bez obzira jel ti to savjetuje netko od nas ili "momak u servisu" skini si taj fuc... workshop manual ili samo el. shemu pa da to najprije malo proučimo, jer dovoljno ti je da pogrešno spojiš samo jednu jedinu žicu pa da zbog toga moraš mijenjat ECU, display ... (čitaj par stotina eurića).

bmw M5 ti je već dao dosta dobrih savjeta (rekao bih čak da on već gleda u shemu) :palacgore:
o prijatelju shema je u glavi..imo sam par puta slicnih avantura....pa je ostalo znojem i krvlju zapisano.... :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
O&G Team
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.088 sekundi uz 16 upita.