Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 7   Dolje

Autor Tema: ZAŠTO šire felge ?  (Posjeta: 3941 )

OldBoy

• Spol: Muški
  • Vozi: yamaha FZR1000
ZAŠTO šire felge ?
« : 24. Prosinac 2011, 07:44:58 »

...sada znamo KAKO proširiti felge. Ajmo raspravu proširiti na ZAŠTO šire felge.

Uvijek me je zanimalo zbog čega u tvornicama čitavi timovi stručnjaka ne znaju to proračunati kako spada, pa se moramo naknadno bacati u trošak nabavke širih naplataka...   
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

r4ptor

• **
  • Vozi: dt125
Odg: ZAŠTO šire felge ?
« Odgovori #1 : 24. Prosinac 2011, 07:55:09 »

zato jer je to racing  :mrgreen:

ruku na srce,zna tu i tamo uletit netko s opravdano širokim felgama  :LOL:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #2 : 24. Prosinac 2011, 08:35:28 »

zato jer je to racing  :mrgreen:

ruku na srce,zna tu i tamo uletit netko s opravdano širokim felgama  :LOL:

...ovaj prvi dio mi je jasan. I ženske furaju pete od 12cm samo zbog izgleda.

Al ovo gdje kažeš da neki ulete sa opravdano širokim felgama, koji su ti?
Evidentirano

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, Ninja 250 R
« Odgovori #3 : 24. Prosinac 2011, 08:57:16 »

...sada znamo KAKO proširiti felge. Ajmo raspravu proširiti na ZAŠTO šire felge.

ZAŠTO šire felge :misli: pa nemogu "ga" produzit ni podebljat pa onda daj makar šire felge  :mrgreen:

Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #4 : 24. Prosinac 2011, 09:23:01 »

Uvijek me je zanimalo zbog čega u tvornicama čitavi timovi stručnjaka ne znaju to proračunati kako spada, pa se moramo naknadno bacati u trošak nabavke širih naplataka...

zašto polirati motor ...  :jesus: :LOL:

gerijatrijo, ponekad imaš poprilično besmislena pitanja...  :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

oceangoing

• **
  • Vozi: BMW R 1200 GS
« Odgovori #5 : 24. Prosinac 2011, 09:36:48 »

Kako ZASTO?  :misli:
 Kad sam ja bio teenager (a to je bilo jako davno) i imao ficu to je bio jedini nacin da se sva raskosna snaga ficinoga motora prenese na podlogu, a uz to i prokusan nacin da se ispizde prirubnice, lezajevi, poluosovine...
Naravno da je "mocni stroj" sa takvim prosirenim felgama i sirim gumama koje uredno struzu po blatobranima (jer je takav fico bio obavezno i spusten) izgledao skroz cool u moru "obicnih fica". Neprocjenjivo vise cool.
Ulicna preporuka je bila da zadnje felge budu malo sire od prednjih, ipak je to zadnji pogon.  :mrgreen:
 A oni papci u tvornici nikad nisu  ni znali ni mogli pravilno proracunat faktor cool izgleda onako kako ga je ulica proracunavala. Spusteni fico sa sirokim gumama i "abarth" auspuhom (uz obavezno malo podignut polopac motora) je bio doduse sporiji od serijskog ali to je bilo nebitno u usporedbi sa imageom "friziranog bolida" od 27 ks (BTW prave trkace fice su imale uze gume od serijskih!) . I da se ne zaboravi uz sire felge isao je i nezaobilazno obavezan mali volan iz Trsta. Sta manji to naravno bolji...
 Neke fice su imale i kocnice koje nisu propadale, doduse rijetki su to primjerci bili ali urbana legenda kaze da ih je bilo.
   Oldboy je li sad jasno ZASTO?  :mrgreen:
Evidentirano
Bolje bit malo lud nego malo pametan
Ne vjeruj zeni koja laze

stipe_zd

• **
  • Vozi: Runner 50
« Odgovori #6 : 24. Prosinac 2011, 11:10:30 »

koje pitanje?

a zasto ti ne vozis 600cm vec si uzeo 1000? a?

timovi strucnjaka su proracunali da ce vise vozila prodati ako stave celicne felge i smanje cijenu nego obratno... a isto tako su i napisali koje felge i gume pasu na taj auto a da se ne mjenjaju vozna svojstva...

ako netko ima viska para, zasto ne bi kupio vece felge? pri tom mislim na zdravi razum i ne pretjerivanje...

uostalom, da to nisu napravili, tko bi se onda pitako zasto netko kupuje vece felge?
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #7 : 24. Prosinac 2011, 11:27:40 »

...ponadao sam da će mi to netko stručno objasniti kinematičkom analizom, iz iskustva mjerenjem na stazi, i sl  :mrgreen:

2 straš: poliranje i općenito prerađivanje na motoru je moj goblen (ili pasijans, ili puzzle...). Osim toga, svaki trenutak u garaži je oduzet od sjedenja u birtiji
Evidentirano

irsel

• **
  • Vozi: kako mu se da
« Odgovori #8 : 24. Prosinac 2011, 12:08:37 »

..pa šira felga vuće širu gumu...šira guma,veća gazna površina,točnije veće trenje...i eto,time dobiješ na držanju auta...još ako staviš niski profil,i guma se ne presavija,još više dobiješ na držanju i krutosti auta u zavoju..

..recimo,na svom autu imam sad trenutno 195/65-15 zimske...a ljetne su 235/40-18..i razlika,dan i noć..normalno,udobnije su ove 15',ali vožnja kroz zavoje neopisiva naspram 18'...jednostavno se auto ne presavija,i di namotaš,tamo ide..na 15' sam počne otvarat bok,dok na 18' samo na cuk volana ide u bok.. :smiley:
Evidentirano
..i am never so alive like when i am so close to death..

little bastard

• **
  • Vozi: fz6n
« Odgovori #9 : 24. Prosinac 2011, 12:13:09 »

..pa šira felga vuće širu gumu...šira guma,veća gazna površina,točnije veće trenje...i eto,time dobiješ na držanju auta...još ako staviš niski profil,i guma se ne presavija,još više dobiješ na držanju i krutosti auta u zavoju..

..recimo,na svom autu imam sad trenutno 195/65-15 zimske...a ljetne su 235/40-18..i razlika,dan i noć..normalno,udobnije su ove 15',ali vožnja kroz zavoje neopisiva naspram 18'...jednostavno se auto ne presavija,i di namotaš,tamo ide..na 15' sam počne otvarat bok,dok na 18' samo na cuk volana ide u bok.. :smiley:

Ovo boldano je glupost, ali je činjenica da auto sa širim i večim felgama i niskoprofilnim gumama bolje drži cestu, bolje koči i nudi puno bolju povratnu informaciju s ceste.
Evidentirano
"Nesreća je što ti nemaš kapaciteta shvatit što ja napišem pa ću probat jednostavnije."

irsel

• **
« Odgovori #10 : 24. Prosinac 2011, 12:15:25 »

..a zašto je glupost?? :misli:

..ti onda namontiraj na svoj auto gumu 145,pa probaj...i nakon toga montiraj 345 gumu...pa ćeš vidjet osjetnu razliku kako slabije ide..a zašto??..jer je veće trenje,i teže ju je zavrtit..
Evidentirano

little bastard

• **
  • Vozi: fz6n
« Odgovori #11 : 24. Prosinac 2011, 12:18:11 »

Zato jer sila trenja ne ovisi o gaznoj površini.
Za dodatna objašnjenja konzultiraj forumske inženjere, meni se danas ne da.
 :mrgreen:
Evidentirano
"Nesreća je što ti nemaš kapaciteta shvatit što ja napišem pa ću probat jednostavnije."

maRRio 8

« Odgovori #12 : 24. Prosinac 2011, 12:23:06 »

Aj samo molim te reci na kojem to autu.
Evidentirano

irsel

• **
« Odgovori #13 : 24. Prosinac 2011, 12:29:10 »

Zato jer sila trenja ne ovisi o gaznoj površini.

..normalno,ovisi i o kvaliteti gume..ali po meni,i svim nekim predrasudama,ako je šire,bit će veće trenje..
..za to se obrati ženskom dijelu foruma,ja nisam raspoložen.. :D :D
Aj samo molim te reci na kojem to autu.

..Accord..
Evidentirano

maRRio 8

« Odgovori #14 : 24. Prosinac 2011, 12:33:07 »

Ja već očekivao nekog 4 SDI-ja. :mrgreen:
Evidentirano

irsel

• **
« Odgovori #15 : 24. Prosinac 2011, 12:34:15 »

:jesus: :LOL:

..za mene samo benzin,u što više okretaja.. :palacgore:
Evidentirano

maRRio 8

« Odgovori #16 : 24. Prosinac 2011, 12:37:36 »

Znači S, onda OK.  :palacgore:

Sjećam se kad sam kao klinac slinio na one Maxi tuninge, mislim da bi mi to štivo danas najbolje ubrzalo probavu. Danas sam nekako samo pobornik dorada u svrhu poboljšanja performansi i koraka naprijed u performansama. :)
Evidentirano

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki SV 1000 S
« Odgovori #17 : 24. Prosinac 2011, 12:40:07 »

..ti onda namontiraj na svoj auto gumu 145,pa probaj...i nakon toga montiraj 345 gumu...pa ćeš vidjet osjetnu razliku kako slabije ide..a zašto??..jer je veće trenje,i teže ju je zavrtit..

I kad metneš protočni lonac auto bolje ide  :mrgreen: :mrgreen:
Još ti trebaš puno žgancih pojesti, da bi mogel nekaj o širini guma na autu govoriti, da ne velim razglabati o performansama sa užim i širim gumama.

Btw...ovo sa 345...da auto slabije ide...pa naravno. Stavi samo jednu takvu felgu i gumu na vagu, sve ti bu jasnije :mrgreen:
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

loudpipes

• totalno neshvaćen
  • Vozi: Ducati
« Odgovori #18 : 24. Prosinac 2011, 12:46:32 »

500 europskih na Irsela i da sami birate dionicu  8)
Evidentirano
loud pipes save lives

...ako nekog zalis,jebe te cijeli zivot...

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #19 : 24. Prosinac 2011, 13:02:39 »

ja ponesem kredu i štopericu, bit ću nepristran časna riječ :mrgreen:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Zog

• Vozi: od davnina
« Odgovori #20 : 24. Prosinac 2011, 13:05:05 »

Kako ZASTO?  :misli:
 Kad sam ja bio teenager (a to je bilo jako davno) i imao ficu to je bio jedini nacin da se sva raskosna snaga ficinoga motora prenese na podlogu, a uz to i prokusan nacin da se ispizde prirubnice, lezajevi, poluosovine...
Naravno da je "mocni stroj" sa takvim prosirenim felgama i sirim gumama koje uredno struzu po blatobranima (jer je takav fico bio obavezno i spusten) izgledao skroz cool u moru "obicnih fica". Neprocjenjivo vise cool.
Ulicna preporuka je bila da zadnje felge budu malo sire od prednjih, ipak je to zadnji pogon.  :mrgreen:
 A oni papci u tvornici nikad nisu  ni znali ni mogli pravilno proracunat faktor cool izgleda onako kako ga je ulica proracunavala. Spusteni fico sa sirokim gumama i "abarth" auspuhom (uz obavezno malo podignut polopac motora) je bio doduse sporiji od serijskog ali to je bilo nebitno u usporedbi sa imageom "friziranog bolida" od 27 ks (BTW prave trkace fice su imale uze gume od serijskih!) . I da se ne zaboravi uz sire felge isao je i nezaobilazno obavezan mali volan iz Trsta. Sta manji to naravno bolji...
 Neke fice su imale i kocnice koje nisu propadale, doduse rijetki su to primjerci bili ali urbana legenda kaze da ih je bilo.
   Oldboy je li sad jasno ZASTO?  :mrgreen:

....Na kojem bi se stavija feder(opruga), a drugi kraj federa na karburator (polugu gasa).... :LOL:
Evidentirano

irsel

• **
« Odgovori #21 : 24. Prosinac 2011, 13:27:32 »

Btw...ovo sa 345...da auto slabije ide...pa naravno. Stavi samo jednu takvu felgu i gumu na vagu, sve ti bu jasnije :mrgreen:

..ma daj??..a kupiš 18' ultraleggeru,koja je lakša od 15' neke čelične,ili pola alu felgi,pa si na istome,nemoj ti meni govorit o papanju žganci i ne znam čega..pojeo ja više nego što misliš..

..ja pričam o gumi,a ne o težini felgi,i performansama koje itekako ovise o veličini i širini felge..dakle,kad je široka guma,veći je otpor na cestu..vi mene zajebavate,ili??
..evo,ostanemo na istoj colaži,samo jednu felgu npr. 14' uzmi da ima 5 jota,i na nju ide guma 165..i sad opet uzmi felgu 14' sa 9 jota,na koju ide guma 245'..što će bolje držat,i zašto 245',i koji je razlog toga??..jer ima veće trenje,jebo ga patak..

:palacgore: :LOL:
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #22 : 24. Prosinac 2011, 13:40:54 »

..ma daj??..a kupiš 18' ultraleggeru,koja je lakša od 15' neke čelične,ili pola alu felgi,pa si na istome,nemoj ti meni govorit o papanju žganci i ne znam čega..pojeo ja više nego što misliš..

..ja pričam o gumi,a ne o težini felgi,i performansama koje itekako ovise o veličini i širini felge..dakle,kad je široka guma,veći je otpor na cestu..vi mene zajebavate,ili??
..evo,ostanemo na istoj colaži,samo jednu felgu npr. 14' uzmi da ima 5 jota,i na nju ide guma 165..i sad opet uzmi felgu 14' sa 9 jota,na koju ide guma 245'..što će bolje držat,i zašto 245',i koji je razlog toga??..jer ima veće trenje,jebo ga patak..

:palacgore: :LOL:
za držanje gume, je jako bitan omjer širine i visine gume(iliti druga brojka u dimenziji gume). ako uzmeš 2 kotača istog opsega (guma+felga), ali različite širine gazne površine, kotač sa širim gumama će NA SUHOM bolje držati. jer mu se pneumatik manje uvija, ne zato jer je širi gazni sloj.
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

OldBoy

« Odgovori #23 : 24. Prosinac 2011, 13:47:22 »

...a kaj ti Bandit veliš Irselu da ne kuži, viš da ti je objasnil: šira guma ima veće trenje i šlus. Valjda čovek zna, i to zato kae probal. Neko i sa 20 zna dost ak je bistar i brzo shvaća  :mrgreen:...
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #24 : 24. Prosinac 2011, 13:50:42 »

veća površina uz istu silu daje manje trenje...  :jesus: :jesus:

auto je stabilniji uz šire gume, ali mu se produžuje zaustavni put ... ;)  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL
 Str: [1] 2 3 ... 7   Gore

Stranica je generirana za 0.174 sekundi uz 16 upita.